Trădarea lui Hristos bazată pe învoirea cu duhul acestei lumi

sfintii-catacombelor-rusiei-copertaLa 16/29 iulie 1927, Mitropolitul Serghie de Nijni-Novgorod, atunci locțiitorul scaunului patriarhal al Moscovei, a emis infama lui Declarație despre loialitatea Bisericii Ortodoxe Ruse față de guvernul sovietic și solidaritatea față de ,,bucuriile” și tristețiile lui…

Toți cei care au protestat împotriva Declarației Mitropolitului Serghie au fost arestați de către regimul sovietic ca fiind ,,contrarevoluționari”; ei au fost împușcați sau au fost trimiși în lagăre ori în exil. La interogatorii, cei care interogau, cu sarcasm și malițiozitate, dovedeau ,,canonicitatea strictă” a Mitropolitului Sergie și a Declarației sale, care ,,nu a alterat nici canoanele și nici dogmele”. Execuțiile în masă, persecuțiile și torturile la care au fost supuși credincioșii Bisericii lui Hristos rămân dincolo de orice închipuire.

Pentru Biserica Ortodoxă adevărată nu mai rămânea nicio alternativă decât intrarea în catacombe...

Serghianismul nu a fost pur și simplu greșit prin alegerea politicii bisericești, a fost ceva mult mai rău: a fost trădare a lui Hristos bazată pe învoirea cu duhul acestei lumi. Este rezultatul inevitabil atunci când politica bisericească se conduce după logica lumească și nu după înțelepciunea lui Hristos.

Ivan Andreev, Sfinții Catacombelor Rusiei

Reclame

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

8 gânduri despre „Trădarea lui Hristos bazată pe învoirea cu duhul acestei lumi”

  1. Dumnezeu si Maica Domnului sa va antareasca si ocroteasca an toata lupta cea buna . Sunt alaturi de dumneavoastra prin rugaciune. Va sarut dreapta parinte duhovnic drag.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s