Mesaj către frații mei, ieromonahi și preoți, care mă numesc ,,schismatic”!

Doamne ajuta!

preot-claudiuScriu acest mesaj, nu pentru a vă tulbura și a vă strica liniștea rugăciunii, ci pentru a lămuri câteva probleme, aducând, sper eu, cu ajutorul lui Dumnezeu, neliniștea cea bună. Știu părerea sfințiilor voastre despre mine! Anume, că m-am grăbit cu întreruperea pomenirii și că am adus tulburare în Biserică, făcând dezbinare între credincioși.  E un punct de vedere, însă nu cel al Bisericii!

Nu sunt supărat sau frustrat, ci doar îndurerat! De ce? Pentru că nu suntem împreună în această lucrare de conștientizare și apărare a poporului dreptcredincios în fața pericolului unei boli care se întinde, de la o zi la alta, în organismul Bisericii. Efectul nu este doar nociv, a fost până acum; este nimicitor!

Nu despre mine vreau să vă vorbesc. Eu sunt, slavă Domnului, foarte bine! Ce faceți sfințiile voastre? Cum luptați împotriva panereziei ecumenismului? Spunând despre cei care au întrerupt pomenirea că sunt în afara Bisericii! Cum îi aratați lui Hristos că Îl iubiți? Stând ascunși în chilii/case ,,de frica iudeilor” și spunând că nu e niciun pericol de a pătrunde panerezia ecumenismului în mănăstirea/parohia sfințiilor voastre?! Nu asteptați ca erezia să vină în chip văzut sau impus prin rugăciuni împreună cu eterodocșii sau prin potirul comun! Ea vine prin pomenirea ierarhului! Nu o spun de la mine, verificati sursele patristice!

Iată ce spune Dr. Alexandros Kalomiros: ,,Biserica este acolo unde Adevărul este mărturisit, iar acolo unde ecumenismul este mărturisit, acolo nu este nici Biserică și nici Hristos. În Biserică noi mărturisim credința noastră prin numele Episcopului pe care îl pomenim. Ortodocșii pomenesc pe Arhiereii ortodocși, arienii pomenesc pe episcopii arieni, monofiziții pomenesc pe episcopii monofiziți, iconoclaștii pe episcopii iconoclaști, uniații pe episcopii uniați, iar ecumeniștii pomenesc pe episcopii ecumeniști. Este posibil ca orice lucru să pară a fi ortodox în Biserică; cu toate acestea, episcopul care este pomenit de către preot ne va arăta nouă unde ne aflăm cu adevărat. În „biserica” uniată (greco-catolică), toate lucrurile par a fi ortodoxe… dar preotul uniat pomenește un episcop uniat, care la rândul lui pomenește pe Papa de la Roma.” (Al.Kalomiros – Piatra de poticnire).

 

Un alt lucru important, pe care vreau să îl precizez, este următorul:

Știați că la Sinaxa panortodoxă din martie 2017 se vor pune în discuție trei teme?!

  1. Condamnarea ecumenismului și ieșirea din CMB;
  2. Condamnarea ,,sinodului” din Creta;
  3. Întreruperea pomenirii;

Nimic altceva! E posibil, ca Sinaxa să fie socotită Sinod Mare și Sfânt! Nu de noi, nevrednicii, ci de ierarhii, preoții, monahii și mirenii ortodocși din toată lumea!

Asta e singura cale de a rămâne în Biserică!

Ceilalți, înrădăcinați în nepăsare și indolență ucigătoare de suflete, vor fi condamnați, chiar dacă se consideră antiecumeniști, pentru că urmează trădătorilor și apostaților! Să nu fie!

Iertați! Chiar nu înțelegeți că e vremea mărturisirii?!

Preot Claudiu Buză

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

20 de gânduri despre „Mesaj către frații mei, ieromonahi și preoți, care mă numesc ,,schismatic”!”

  1. Se pare ca raspunsul la intrebarea din final este NU. Si, din pacate, marturisirea in ultima clipa, cu toate ca tot marturisire este, va fi ca o hartie o data mototolita. Un gest inutil ca al celor care cu o saptamana inaintea alegerilor se muta de la un partid la altul. Cum poate fi numit acest ultim gest? Domnul stie!

    Apreciază

  2. Doamne ajuta Parinte! Si eu ca murarna am fost duminica trecuta la preotul paroh dintr-un oras din Muntenia si am marturisit inaintea preotului si in fata Lui Dumnezeu ca NU SUNT DE ACORD CU sinodul din Creta. Am avut o disputa de o ora in care a behag pur di simplu tot ce s-a hotarat acolo. Bineinteles ca am fost cat de cat pregatita cu multe argumente, insa nu am reusit nimic in afara de marturisirea mea Proprie si pt asta dau Slava Domnului. Ar fi multe de povestit ,exista si o inregistrare audio insa a fost facuta cu un iPhone si sunetul este cam slab. Ce sa zic? Lupta trebuit dusa de catre fie are in parte. Dumnezeu sa va binecuvanteze!

    Apreciat de 1 persoană

  3. Majoritatea sint fricosi si tradatori ai lui Hristos. S-au indragostit de banii primariilor mai mult decit de Hristos. Zidurile pe care le ridica mereu si mereu le-a legat inima si sufletul de scaunul asezat confortabil intre acestea. Nadejdea lor sta ancorata in salariul si pensia vesnica la care viseaza fiecare. Ecumenismul le daruieste lumea pe care ei si-o doresc, lumea in care barierele dintre patima si virtute sunt aruncate, lumea in care Hristos devine o simpla alternativa. Au uitat ca Mantuitorul Hristos le-a spus: „Daca ati fi din lume, lumea ar iubi ce este al ei; dar, pentru ca nu sunteti din lume si pentru ca Eu v-am ales din mijlocul lumii, de aceea va uraste lumea.” ( Ev Ioan 15: 19) Dumnezeu sa ne lumineze pe toti fii acestui neam! Iertati Parinte Claudiu, va purtam in rugaciune impreuna cu intreaga familie, va respectam si … sarutam dreapta sfintiei voastre!

    Apreciat de 2 persoane

  4. Sarutmana, parinte Claudiu!

    Iertati! Citatul din A. Kalomiros este bine ales, dar sa nu uitam ca autorul este un ortodox evolutionist (stiu ca termenii sunt incompatibili , dar el insusi se considera astfel) , care a fost combatul de parintele Serafim Rose.
    Citamd din el lumea poate fi dusa in eruare (cam cum este cu Origen).
    Dumnezeu , sa ne lumineze pe toti!
    Ne rugam pt Sfintiile Voastre.
    Va rugam , sa va rugati pt. noi.
    Doamne, ajuta!

    Apreciază

    1. Multumesc pentru completare! E bine de stiut! Cartea ,,Impotriva falsei uniri bisericesti” este totusi referentiala pentru intelegerea unor probleme ale ,,dialogului interconfesional”.

      Apreciat de 2 persoane

      1. PARINTE CLAUDIUnici un pas inapoi, este vremea marturisiri, traim vremurile depe urma,ce dialog interconfesional!?, SF PARINTI AU ZIS SCURT SI LA OBIECT, DE OMUL ERETIC DUPA PRIMA SI A DOUA MUSTRARE DEPARTEAZATE DE ACESTA

        Apreciază

  5. Parinte, va rog iertati-ma ca indraznesc, dar am o neliniste, tulburare … nu stiu cum sa-i spun.
    Inca de cand au inceput marturisirile de credinta impotriva oficializarii ereziei ecumeniste, oficializare instituita la sinodul talharesc din Creta, am senzatia ca ceva nu este bine.
    Nu ca marturisirea de credinta si oprirea pomenirii pseudo-patriarhilor si pseudo-episcopilor nu ar fi buna, ci modalitatea de raspuns la falsa judecata a caterisirilor.

    Citesc despre invocari ale drepturilor omului, despre curtea europeana, despre avocati … despre organizarea apararii in termeni lumesti.

    Ma gandesc totusi ca Imparatul imparatilor si Domnul domnilor, Iisus Hristos Dumnezeul nostru, a zis sa nu ne ingrijim de cele ce vom spune cand vom fi dusi in fata sinedriului si judecati pentru Legea Lui. Si tot El ne promite ca ni se va da Duh sfant care ne va invata ce sa spunem atunci.

    Nu ar fi mai bine, mai ortodox, daca cei judecati pentru statornicia in Adevar, pentru statornicia in Legea Lui, ar face asa cum El ne-a invatat?
    Oare ne-a spus Hristos sa ne luam avocati, sa ne organizam aparare juridica, sa invocam legi omenesti (drepturile omului, curtea constitutionala europeana, dreptul la libertatea cultelor …) ?
    Erezia ecumenismului este o boala duhovniceasca. O putem invinge sau ne putem salva cu arme lumesti?

    Este adevarat ca ei, pseudo-patriarhii si pseudo-episcopii ii ataca prin metode administrative si lumesti pe cei care s-au ingradit de erezie si de eretici, dar a raspunde la aceste atacuri si caterisiri nevalabile tot prin metode administrative si lumesti nu este o oarecare deviere de la invatatura Ortodoxa?

    Inca odata va rog sa ma iertati, ca sunt un mirean prost si neinvatat. As dori o parere in legatura cu aceasta tulburare care nu-mi da pace.

    Apreciază

    1. Este clar că nu putem lupta împotriva ecumenismului cu armele puterii lumești însă, atunci când trădătorii folosesc minciuna și vicleșugul, fentând chiar și legile statului, le mai aducem aminte, nu de legile dumnezeiești căci nu se tem de dreptatea divină, ci de cele lumești, pentru a înțelege că nu fac ce vor în Biserică și în societate, încălcând canoane și legi civile.
      Lupta rămâne duhovnicească!

      Apreciază

  6. Interviu cu Părintele Proclu

    ,,Sunt om simplu. Însă vă spun că sunt oameni sfinţi care au stat prin mănăstiri şi când auzi pe cineva că are dorul după Dumnezeu, acela nu mai are altă grijă decât să ajungă în rai. Şi sunt mulţi părinţi care au avut lucrare minunată, dar eu… felul cum sunt, nici mie nu-mi place. Unde mă duc, de mine dau. Aţi venit, plată aveţi că aţi venit, dar n-aveţi la cine, că sunt stricat de cap.
    Ne puteţi spune câteva cuvinte despre rugăciunea inimii? Cum trebuie să ne rugăm?
    Despre rugăciunea inimii… e lucru mare. Toţi care au avut rugăciunea inimii, au pierdut-o, ştii de ce? Ca nu cumva diavolul să-i vâneze… Pentru această rugăciune îţi trebuie dorul de Dumnezeu. E un lucru mare. Când te necăjeşti cu gândurile, că dau năvală duhurile, atunci dacă stai de vorbă cu gândurile, ai pierdut. Trebuie să ajungem ca Duhul Sfânt să ne ajute cu rugăciunea inimii. Şi a nu te mai opri din plâns.

    Credeţi că sunt oameni cu rugăciunea inimii şi în lume?
    Sunt. Dar sunt rari. Ştii care are rugăciunea inimii? Pe care îl batjocoreşti mereu şi el zice rugăciunea în gând neschimbat şi Duhul Sfânt îl ajută. Dar trebuie să se păzească şi de prea multă vorbă. Dacă eu am crezut în mintea mea că am rugăciunea inimii, am picat. Dacă îmi zice altul prost, e bun. Dar atât vă spun. E nenorocire cu smerenia. Toţi care au căpătat smerenia, o trebuit să rabde ocara.

    Cum dobândim dreapta socoteală?
    Ai venit la un prost să iei răspunsuri? Eu am nevoie de pocăinţă. Astea sunt daruri.
    Să vă rugaţi şi pentru noi, Părinte!
    A mă ruga sunt dator. Dar vin unii şi mă întreabă când începe războiul. Eu le-am spus aşa: „Când ne sfădim e război cu diavolii şi cu oamenii”. Odată am primit o poacă după cap. Când am primit poaca aceea în cap, o sunat a gol şi dacă o sunat a gol, ce să mai fie în el ceva bun?
    Căutaţi pe Dumnezeu că să ştiţi că e un dar mare cine a ajuns să poată răbda năpastele. Toţi care rabdă năpastele, ajung oameni sfinţi. Şi îi fericesc pe acei care rabdă năpastele, tac şi se roagă. Şi atunci Duhul Sfânt o să le ajute să le dea darul nepătimirii. Darul nepătimirii îl câştigă fie fraţi, fie preoţi care rabdă şi se roagă şi sunt aprinşi de dorul de Dumnezeu. Şi toţi acei care rabdă năpastele stau ascunşi, nu se arată.
    Eu, când vin preoţi şi îi cunosc că sunt preoţi, le spun aşa: „Dacă vedeţi că am murit, să vă rugaţi ca preoţi: Doamne, să nu judeci pe Proclu după fapte bune sau rele, să-l judeci după mila Ta”. Că am văzut… multe suflete a răbdat bunul Dumnezeu şi le-a primit în rai de milă. Şi dacă mă judecă bunul Dumnezeu cu milă, câştig. Dacă nu mă judecă după mila Lui, am pierdut totul.
    Dumnezeu să vă ajute să ajungeţi cu toţii în rai! Măicuţa Domnului să vă ducă în rai!”
    Sursa:
    http://www.atitudini.com/2017/01/a-trecut-la-domnul-parintele-proclu-dumnezeu-sa-l-odihneascu-cu-dreptii-daca-vedeti-ca-am-murit-sa-va-rugati-ca-preoti-doamne-sa-nu-judeci-pe-proclu-dupa-fapte-bune-sau-rele-sa/

    Am citat aceste cuvinte, care sunt de folos duhovnicesc pentru orice crestin, ale parintelui Proclu. Sfantul Nectarie a fost si el prigonit. Daca nu l-ar fi prigonit, probabil nici nu am fi auzit de el azi. Nu vreau sa va arunc in mandrie, dar conteaza parerea lui Dumnezeu, nu a oamenilor. Uneori, potrivnicii nostri ne împletesc cununi fără să ştie.

    Apreciază

  7. CINE VA NUMESTE SCHISMATIC INSEAMNA CA ASCULTA SOAPTA DIAVOLULUI CA NUMAI LUI NU-I PLAC CANOANELE SFINTILOR PARINTI.SPER SA VA LASE SA SLUJITI SI SA NU-L MAI SUPERE PE DUMNEZEU DOAR ASA CA VOR UN TRAI MAI BUN SI LINISTIT.EU MA BUCUR CA MIRENII DIN PAROHIA DVS V-AU SUSTINUT PT CA ASTA INSEAMNA CA EI IL IUBESC PE DUMNEZEU, MAICA SFANTA SI PE TOTI SFINTII. MA BUCUR SI PT CA ATI CREEAT UN BLOG ORTODOX DE UNDE MAI INVATM SI NOI.DOAMNE AJUTA,PARINTE!

    Apreciază

Lasă un comentariu

DISCERNE

Viitorul, o paletă de opţiuni. Alege drumul!

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

ASTRADROM

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Vremuritulburi

ortodoxie, vremurile de pe urma, istorie, sanatate, politica, economie, analize si alte informatii utile

Lumea Ortodoxă

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Blog de Dogmatică Empirică

...adică despre dogmă și experierea ei în Duhul Sfant. Doar în Ortodoxie dogmele Bisericii chiar pot fi verificate prin viața mistagogică!

Sfântul Ioan de Kronstadt

În fiecare zi - gândurile unui om extraordinar

Monahul Teodot - blog oficial

Ortodoxia-singura credinta mantuitoare

SINODUL TÂLHĂRESC

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Bucovina Profundă

“ De mare jele şi de mare minune iaste, o iubite cetitoriu, cându toate faptele ceriului şi a pământului îmblă şi mărgu toate careş la sorocul şi la marginea sa... şi nici puţin nu smintescu, nici greşescu sămnul său. Numai sânguru amărătulu omu... ” Varlaam - Cazania

Cuvântul Ortodox

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Redescoperirea Sfintei Euharistii

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

SACCSIV - blog ortodox

Ortodoxie, analize, documentare, istorie, politica