Sinaxa panortodoxă care va condamna ”Sinodul” din Creta

230px-the_first_council_of_niceaAzi-dimineață am vorbit la telefon cu Gheron Sava. Era tare bucuros și m-a rugat ca să vă transmit cu dragoste în Hristos următorul mesaj:

”Marți, 4 aprilie, 2017, va avea loc în Grecia – într-o locație care va fi comunicată public peste 2-3 săptămâni, Sinaxa panortodoxă clericală, monahală și mirenească.

Sinaxa este organizată de părinții athoniți care au întrerupt pomenirea patriarhului ecumenist Bartolomeu al Constantinopolului.

Lucrările Sinaxei vor fi conduse de pr. prof. dr. Theodoros Zisis.

Pot să participe toți doritorii, de toate vârstele, bărbați și femei. Sunt așteptați și și-au anunțat intenția de a participa ortodocși din Grecia, România, Serbia, Ucraina, Moldova, Rusia, Bulgaria, Georgia, Germania, Anglia, Elveția, Anglia, Australia, Cipru, Creta, SUA, Canada etc.

Scopul sinaxei este condamnarea ecumenismului și a sinodului tâlhăresc din Creta de către clerul și poporul ortodox.”

Sinaxa se va desfășura în limba greacă. Nădăjduim că și dintre ierarhii români vor participa, măcar cei care au deja o atitudine antiecumenistă. Cei dornici să participe trebuie să vină cu mijloace proprii în Grecia.

pr. Ciprian Staicu

http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2017/03/02/sinaxa-panortodoxa-care-va-condamna-sinodul-din-creta/

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

11 gânduri despre „Sinaxa panortodoxă care va condamna ”Sinodul” din Creta”

 1. Contul facebook Ortodoxia Mărturisitoare a fost blocat de ,,prieteni”! Poate că e mai bine așa, deși am cunoscut oameni frumoși de care deja a început să-mi fie dor!

  Apreciază

  1. Nu s-a putut face nimic pentru deblocarea contului. Au fost 246 de raportari catre fb ca Ortodoxia Marturisitoare nu corespunde numelui real. Aceasta „performanta”, a tradarii in masa, nu o putea realiza decat un grup bine organizat (si deloc informat) aflat in „ascultarea” unui stapan nemilos si odios pus pe casapit in mediul virtual si real.
   Nici o problema: Ortodoxia ramane Marturisitoare!

   Apreciază

 2. Asta da veste buna! Parintele Theodoros Zisis este foarte influent in mediul clerical grecesc. Are multi ucenici printre episcopi si preoti. Gestul sau, cu siguranta, va influenta intreaga lume ortodoxa! Axios!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s