Unde o să ne împărtășim?!

euharistie,,Să răspund la întrebarea doamnei: unde o să ne împărtășim?! Am spus că o să încercăm să găsim preoți care nu pomenesc pe patriarh și pe episcopi. Mulți vor spune că nu există din aceștia. Se vor găsi. Dar, Sfântul Atanasie cel Mare a scris despre creștini următoarele: dacă episcopii și preoții, ei înșiși ochii Bisericii, nu mai văd bine, atunci este interesul nostru să nu mergem în biserici, să ne adunăm singuri, în casele noastre și să ne facem rugăciunile. Aceasta n-o spun eu! O spune Sfântul Atanasie cel Mare. De ce? Pentru că atunci exista prigoană în Biserică. Pe vremea statului comunist ce se întâmpla? Dacă Biserica intră într-o perioadă de persecuții vor fi aceleași probleme pe care le vom întâmpina.

În Germania, un cunoscut al meu, profesor grec la o școală din Germania, căsătorit, cu 5 copii și nu are unde să meargă să se împărtășească. Copiii lui plâng și el plânge… Vă dați seama? Îmi spune:Unde să mă duc, părinte? Nu pot să mă duc nicăieri să mă împărtășesc pentru că toți în Germania sunt ecumeniști. Acolo, în bisericile din occident, sunt acceptați protestanții și ereticii la Sfânta Împărtășanie. Dar vă informez, Harul pe care îl are acest om, nu îl au oameni care se împărtășesc în fiecare zi! Este important să ne împărtășim pentru că fără împărtășire nu ne mântuim. Dar mai important este să-l mărturisim pe Hristos.142094_predica-de-pe-munte1 (1)

Și dacă nu ne împărtășim, din pricina mărturisirii noastre, în afară de faptul că Dumnezeu va găsi un mod ca noi să ne împărtășim, ne va socoti Dumnezeu ca mărturisire, pentru că important este să arătăm iubirea noastră către Hristos. Întemnițații din închisori pentru iubirea Lui Hristos, nu se împărtășeau, dar ei au devenit sfinți. Acolo o să ajungem noi. Noi ne vom urma credința, oricâte probleme vor apărea în calea noastră și Hristos care ține sub supraveghere Biserica, va găsi o solutie pentru noi. Poate va trebui să parcurgem mulți kilometri până să găsim preoți la care să ne spovedim. Este una dintre dificultățile pe care le vom întâmpina, dar dacă noi rămânem fideli hotărârii noastre, Harul Lui Dumnezeu va fi bogat asupra noastră. Această mărturisire pe care o s-o facem o să ne purifice, o să ne curețe. Mărturisirea curată de păcat, să nu uităm acest lucru.”

Gheron Sava Lavriotul

Sursa: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2017/03/transcrierea-conferintei-de-la-roman.html

 

Reclame

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

2 gânduri despre „Unde o să ne împărtășim?!”

  1. Trebuie să avem grijă să nu ne lipsim de Sfânta Euharistie atunci când avem posibilitatea să o primim, motivând că ne-am îngrădit de erezie și că unicul scop al vieții duhovnicești este mărturisirea. Ne împărtășim și mărturisim în același timp, acolo unde este posibil lucrul acesta. Unde nu avem duhovnici ca să ne spovedim și să ne împărtășim și am epuizat toate posibilitățile omenești pe o rază terestră suficient de mare, atunci soluția rămâne mărturisirea cu orice preț.

    Apreciază

  2. ,,Problema nu este dacă să mergi, sau nu la biserică, acum suntem într-o perioadă când există erezie în jurul nostru. Nu putem merge la biserică din moment ce ei sunt de acord cu hotărârile Sinodului. Există o infecție cu erezia lor. Dacă ne împărtășim și suntem în comuniune cu cei care accepta Sinodul, ne îmbolnăvim, ne infectăm și noi. Aceasta trebuie să înțelegeți. De aceea și trebuie să întrerupem pomenirea la rugăciune.”
    Gheron Sava

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s