Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului este acuzat oficial de erezie!

hrisostom-paros-1024x768.jpgAcuzația formală și oficială referitoare la  erezia Patriarhului Bartolomeu a fost depusă oficial către Sinodul Greciei de către arhimandritul Chrysostom, starețul mănăstirii din Paros.  Prin acestă petiție, starețul cere Sinodului Greciei să-i recunoască “eterodidaskalia”(învățătura neortodoxă) Patriarhului Bartolomeu, să-l repudieze și să-l condamne oficial. “Prin depunerea acestei scrisori către Sfânta Ierarhie a Bisericii Greciei , aduc dovada trădării aduse mie, fraților noștrii, clericilor, monahilor și tuturor laicilor, în nenumărate valuri de învățături eterodoxe (neortodoxe) de către Înalt Preasfințitul Patriarh Bartolomeu, punctul culminant fiind exprimat la Sinodul ținut în orașul Kolymbari din insula Creta în 2016”.

Petiția arhimandritului Chrysostom conține 12 exemple în care, de-a lungul anilor, Patriarhul Bartolomeu învață neortodox, sunt amintite 9 canoane ale Bisericii și se termină cu o lista de 13 episcopi, stareți, ieromonahi și călugări, precum și 9 teologi care pot da mărturie pentru acest demers în fața Sfântului Sinod, în cazul în care se dorește acest lucru.

Sursa: http://ortodoxos.ro/2017/03/21/patriarhul-bartolomeu-acuzat-oficial-de-erezie/

 

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

8 gânduri despre „Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului este acuzat oficial de erezie!”

 1. O stire ,care bucura inimile tuturor,si mai ales a celor obositi,tulburati,sovaielnici ,care analizeaza si despart firul in 100 ,pierzand focul arzator al rugaciunii,care are puterea sa lumineze tot sufletul intristat si sa curate toate cotloanele ascunse ale sinelui.
  Oare noi nu avem nici macar un episcop,un staret care sa iasa in fata condamnand ierarhii si presedintele sinodului,pentru tradarea Iubitei Ortodoxii ,la Creta?Oare nu exista nici macar unul,care sa sufere ,cu inima sangeranda pentru intinarea Sf.Ortodoxii,pentru poporul acesta atat de incercat,tradat ,vandut de-a lungul istoriei, caci cunoscute sunt tuturor cuvintele de foc ale Marelui Antonie : „Zis-a iarasi: de la aproapele este viata si moartea. Ca de vom dobandi pe fratele, pe Dumnezeu dobandim; iar de vom sminti pe fratele, lui Hristos gresim.”[Pilde din pateric -Sf.Antonie Cel Mare]
  „…numai să nu vă uniţi cu arienii, că nu este a apostolilor învăţătura aceasta, ci a diavolilor şi a tatălui lor, învăţătură care este stearpă, dobitocească şi a minţii celei nedrepte, precum este necuvîntarea catîrilor“.
  (Viata Sfantului Antonie ce Mare scrisa de Sfantul Atanasie)
  Si un exceptional cuvant al Pr. Protopop Theodoros Zissis, profesor al Şcolii de Theologie din cadrul Universităţii Aristoteliene din Thessalonic:
  „Sântem acum martori ai întinării bisericilor şi Sfintelor Altare cu rugăciuni în comun şi liturghii laolaltă cu „neînţelegătorii” (iraţionalii) eretici; asistăm la această întinare şi o lăudăm, alăturându-ne noi înşine la lovirea Sfintei Sfintelor. Dacă priveşte cineva la liturghiile şi rugăciunile în comun ale ecumeniştilor, precum cele din Canberra, de la a Şaptea Adunare Generală a Consiliului Mondial al aşa-ziselor Biserici, cu frecventa participare a preoţilor homosexuali care îndrăznesc să ţină Sfântul Potir, precum şi a episcopeselor şi preoteselor, priveliştea depăşeşte chiar şi vedenia Marelui Antonie. Singura nădejde a Bisericii noastre de a-şi redobândi frumuseţea se află în sfatul şi povaţa Marelui Antonie: „Să nu vă întinaţi (adică molipsiţi) unindu-vă cu arienii”. Să avem grijă să nu ne molipsim prin împărtăşirea cu papismul şi ecumenismul, şi cu ortodocşii pro-papişti şi pro-ecumenişti. Deoarece până acum n’am făcut aşa cu hotărâre şi tărie, Dumnezeu, de ani buni, prelungeşte mânia Sa şi robia dreptslăvitorilor în pan-erezia ecumenismului. Cât timp vor mai îngădui episcopii, monahii şi mirenii ca fiarele neînţelegătoare, ereticii, să lovească şi să întineze Sfânta Sfintelor Ortodoxiei? Atât timp cât noi nu vom face nimic şi vom veni cu felurite îndreptăţiri pseudo-duhovniceşti, urâciunea pustiirii va sta în locul cel sfânt.”[http://www.pravoslavie.ru/english/7417.htm]

  Apreciază

 2. Multumim Parinte,o veste minunata intr.o perioada intunecata!
  Sper ca toti acuzatorii P.Bartolomeu sa ia parte si la sinaxa din 4 apr.,si cel mai mult imi doresc sa realizeze si episcopii ns.in ce ratacire traiesc si sa se pocaiasca.
  Doamne ajuta!

  Apreciază

 3. Vă îmbătați cu apă rece. O simplă sinaxă nu poate condamna un Sinod, recte ,,cel din Creta”. Canonic, nu va avea nicio valoare. Cu părere de rău o spun!

  Apreciază

  1. In lupta pe care o avem de dus pentru apararea dreptei credinte, orice pas facut este important. Sa nu uitam ca Hristos este Cel care apara Biserica si El hotaraste ce este mai bine. De la Sinaxa la Sinod, prin purtarea de grija a lui Dumnezeu, poate fi doar un pas… acela care conteaza!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s