Lupta oficială, asumată și continuă a pliromei Bisericii contra panereziei ecumeniste a fost declanșată astăzi

Azi, 4 aprilie 2017, cu ajutorul lui Dumnezeu s-a desfășurat Sinaxa inter-ortodoxă de la Thesalonic. Ziua a fost foarte plină; de dimineață am vorbit la telefon cu părintele Theodor Zisis, care ne-a spus că nu va participa la Sinaxă și ne-a invitat la Pereea, lângă Thesalonic, să ne explice motivele sale.

Ne-a spus că a apărut o ispită, o problemă de comunicare și de hotărâre, că părinții aghioriți vor să transforme Sinaxa în ceva nepotrivit, cu accente violente de limbaj și că, pentru a nu se provoca tulburare, el nu va participa.

Mărul discordiei a fost reprezentat de problema iconomiei sau a acriviei în ceea ce privește viitorul luptei antiecumeniste. Am filmat o oră și jumătate, cu întrebări și răspunsuri, iar în final am plecat spre biserica Sf. Dimitrie, deciși să mergem totuși la sinaxă, iar dacă lucrurile o iau razna, să părăsim sala.

Însă surpriza a fost foarte pozitivă: o sală plină, peste 1.000 de oameni, au fost foarte mulți participanți români, iar duhul a fost foarte pașnic, constructiv, ortodox.

Îmi pare rău că românii nu au înțeles cele prezentate în greacă – părintele Sava a făcut efortul de a da spre traducere în română textul conferinței sale, împărțind-o la mulți dintre românii prezenți – dar am făcut un rezumat al fiecărei intervenții, care urmează a fi publicat săptămâna viitoare, acum fiind în Sf. Munte.

Totuși, la finalul Sinaxei am realizat, în mijlocul românilor prezenți, următoarea înregistrare, care rezumă cele petrecute, mai ales rezoluția votată în final în unanimitate de cei prezenți.

Unii greci ne-au felicitat personal – mai ales au dorit a transmite acest lucru tinerei eleve Iuliana Chiperi de la Seminarul Teologic “Veniamin Costachi” din Târgu-Neamț – pentru lupta antiecumenistă. Gheron Sava a afirmat în plen că, iată, o fetiță română ne dă lecții tuturor cum trebuie să ne raportăm la erezie: refuzând-o total. De fapt, putem, spune că a fost o frumoasă Sinaxă greco-românească.


Deci a fost condamnat ecumenismul, Sinodul din Creta și s-a cerut ierarhilor ortodocși din lume să participe la Sinodul de la Bănceni, care va avea loc peste aproximativ două luni, pentru ca în mod sinodal să fie anathematizat patriarhul Bartolomeu și toți cei de un gând cu el.

Până atunci este clar că discuția despre existența sau nu a harului în BOR nu își are sensul, ci trebuie să ne concentrăm pe luminarea cât mai multor clerici și mireni referitor la panerezia ecumenistă, pentru ca frontul de luptă antieretic să crească și să se întărească.

În concluzie, mărturisim clar că harul lucrează în Biserică și că este nevoie de mărturisire și de asumarea întreruperii pomenirii, pe care toți cei prezenți la această Sinaxă au făcut-o cu toții, clerici și mireni.

Vom reveni cu amănunte, inclusiv din Sf. Munte, peste câteva zile.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

a consemnat pr. Ciprian Staicu,

cu rugăciunile tuturor fraților români prezenți:

ieromonahi, monahi, monahii și mireni

Omilia lui Gheron Sava Lavriotul la Sinaxa din Thesalonic, 4 aprilie 2017

pr savaGheron Sava a avut bunătatea de a traduce prin apropiații lui omilia susținută la Thesalonic, pe care a și împărțit-o românilor prezenți, pentru ca aceștia să înțeleagă în direct cuvântul lui.

Veți putea remarca un discurs ortodox 100%, ceea ce face ca toate acuzele aduse în ultima vreme la adresa părintelui Sava referitor la teologia pe care o mărturisește să se dovedească a fi doar niște simple calomnii.

Este un mare teolog, rugător întru smerenie. Să avem parte de rugăciunile lui.

Omilia lui Gheron Sava la Sinaxa din Thesalonic 4 aprilie 2017

Sursa: http://prieteniisfantuluiefrem.ro/

Reclame

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

14 gânduri despre „Lupta oficială, asumată și continuă a pliromei Bisericii contra panereziei ecumeniste a fost declanșată astăzi”

 1. Slavă lui Dumnezeu pentru toate!
  Poate, începând cu acest moment, va înceta dezbinarea dintre noi si vom continua împreună lupta împotriva celor care nu iubesc si defăimează Biserica lui Hristos.
  Mulțumim din suflet pr Ciprian Ioan Staicu si dlui Mihai Silviu Chirilă pentru atitudine. Ne-au reprezentat cu cinste!

  Apreciază

 2. Poziția părintelui Ciprian Staicu la Sinaxa din 4 aprilie mi se pare foarte echilibrată și de bun augur. Sinaxa este benefică în vederea organizării Sinodului de la Bănceni, în care să fie condamnat Sinodul din Creta. Abia după aceea vom putea spune că episcopii cretani nu m-au au Har. În schimb, expunerea lui gheron Sava mi s-a părut bună dar prea generică. Nu s-a referit deloc la situația actuală. Ce facem până când Sinodul din Creta va fi condamnat?

  Apreciază

 3. Multumim lui Dumnezeu pentru toate!
  Multumim pr. Ciprian si dlui. Silviu Chirilă pentru dragoste, efort si atitudine. Dumnezeu să-i întărească si sa-i ocrotească! Doamne ajută-ne să ducem lupta cea bună împotriva ecumenismului cu dragoste și cu pace în suflet!

  Apreciază

 4. ,,La sinaxa din 4 aprilie 2017 pr Theodoros Zisis nu a participat intrucat domnia sa a avut o alta parere fata de parerea athonitilor : sa se faca in continuare iconomie si oamenii sa mearga la bisericile unde sunt pomeniti episcopii tradatori. Iconomia s-a facut mai mult de 100 de ani si iata unde am ajuns. Grupul de romani a discutat cu Gheron Savva aprox 30 de minute inainte de a incepe sinaxa despre aceste lucruri. L-am intrebat daca vreodata in istorie s-a mai facut asemenea iconomie . Raspunsul a fost categoric :niciodata in materie de dogme.

  S-au facut presiuni mari pentru ca sinaxa sa nu aiba loc. S-au dat multe telefoane catre unii dintre vorbitori pentru a nu participa la sinaxa, ca athonitii sa ramana singuri sa para ca sunt izolati , ca au propria lor parere. Din fericire , pozitia athonitilor este pozitia Sfintilor Parinti. Apropiatii pr Zisis evident nu au venit, dar au incercat sa-i convinga si pe ceilalti , lucru regretabil. Regretabil este si faptul ca pr Zisis si-a schimbat opinia cu putin timp inainte de sinaxa. Indeamna sa mergem la preotii si episcopii care au cuget ortodox. De unde stim cine are cuget ortodox? De unde stim ca nu mint si de fapt sunt ecumenisti? Cum ne mai ingradim de erezie atunci? Sunt intrebari concrete la care asteptam raspunsuri de la fanii pr Zisis. In Romania , in privat, aproape toti episcopii romani au recunoscut ca in Creta a fost erezie. Insa niciodata public. Atunci de unde stim cine are cuget ortodox in acest ocean de viclenie?

  Situatia actuala este ca si cand te duci la un bolnav de la spital si ii pui diagnostic, ii spui ca este bolnav. Apoi vine alt vizitator la acel bolnav si ii pune diagnostic ca este bolnav. Insa nimeni dintre acestia nu il ajuta pe bolnav ci doar ii pun diagnostic de fiecare data. Acesta este starea actuala a ereziei ecumeniste , doar se vorbeste, se condamna dar nu se face nimic concret. A venit timpul sa trecem de la vorbe la fapte cum a spus Gheron Savva in cuvantul sau de la sinaxa.Citind luarea de cuvant a lui Gheron Savva in limba romana ,veti intelege pozitia atonitilor marturisitori precum si cea a grecilor participanti la sinaxa. Unul dintre vorbitori a spus ” Sfintii Parinti ne-au lasat intreruperea pomenirii ca medicament pentru vindecarea trupului bisericii.”. Un alt vorbitor , din Creta, a spus “avem ocazia sa spalam rusinea celor care au participat in 2016 in Creta la Kolimbari”. Alt vorbitor :”desi Biserica nu razboieste pe nimeni ea este tot timpul razboita. Desi Biserica nu castiga nicio lupta , ea nu pierde niciodata razboiul”. “Faptul ca suntem aici demonstreaza ca Ortodoxia exista”.

  Concluzia este ca la sinaxa din Grecia s-a luat hotararea de intrerupere a pomenirii , de a trece de la vorbe la fapte.

  Daca isi va reconsidera pozitia , parintele Zisis este asteptat sa vina alaturi de participantii de la sinaxa, alaturi de cei care merg pe linia Sfintilor Parinti.

  Este multa dezinformare in comunicarile despre acesta sinaxa.Fanii pr Zisis vor incerca sa-l scoata “basma curata” si sa infatiseze altfel lucrurile. Repet : cititi discursul lui gheron Savva care este lamuritor despre ce s-a intamplat si ce s-a hotarat la sinaxa din Oraiokastron , Grecia 2017. Pozitia athonitilor a fost una verticala in deplina conformitate cu Sfintii Parinti , fara compromisuri , fara politicianisme si fara interese ascunse . Multumim lui Dumnezeu pentru lupta si jertfa pe care acesti oameni o duc. Si cand zic jertfa ma refer la faptul ca athonitii isi jertfesc viata lor de monahi , ies din pustie , vin in lume sa apere Ortodoxia precum in trecut Sfintii Parinti au procedat. Am intalnit aici un grec care si-a pus toata averea la dispozitie , pentru lupta antiecumenista. Acesta era jertfa lui: toata averea lui de o viata a cedat-o pentru Ortodoxie. Un om extraordinar! Ce exemplu da acest mirean , calugarilor care chipurile s-au lepadat de lume si isi vad in continuare de viata lor de monahi in aceste vremuri cand ortodoxia este atat de mult luptata. Slava lui Dumnezeu pentru mila pe care inca o mai are pentru noi!”
  http://ortodoxos.ro/2017/04/05/scurt-rezumat-al-sinaxei-din-4-aprilie-2017-grecia/

  Apreciază

  1. Nu mai ști pe cine sa crezi..
   Vorbesc serios! Nu vreau sa jignesc pe cineva mai ales pe dvs.Parinte Claudiu! Știu că și dvs și Pe Sava, Pr.Ciprian dar și Monahul Teodot slujiti lui Hristos dar uneori că contraziceți intre voi.Foarte multi creștini sunt confuzi , foarte-foarte multi…. Doamne lumineaza-ne să înțelegem Adevărul!

   Apreciază

   1. Exista o contrazicere intre noi fiindca, probabil, aplicam diferit iconomia Bisericii. Invataturile Sfintilor Parinti sunt foarte clare! Nadajduim in mila lui Dumnezeu sa imprastie confuzia si tulburarea din inimile credinciosilor sinceri pe calea mantuirii.

    Apreciază

 5. ,,În trecut aveau loc congrese, conferințe, omilii și predici, și se trimiteau sute de scrisori care confirmau ”diagnosticul” că ecumenismul este într-adevăr panerezie, că toți patriarhii sunt ecumeniști, dar nimeni până acum nu a trecut la stadiul următor, adică la terapie (întreruperea pomenirii – nn).”
  Gheron Sava

  Apreciază

 6. Miam mai aruncat așa ochii sa vedem ceea ce se întâmplă, și efectiv înspăimântător dar și îngrijorător ceea ce se petrece, au luat lucrurile un așa avînt, ceea ce fac ,, ierarhii” apostati te crucești nu altceva, și nunumai la noi dar și în alte părți, numai 2 exemple, drincek de la Oradea care a răspuns invitației papistasilor la așa zisul ,, sfânt” ladislau dimpreună cu alți rătăciți de tot soiul, și acum recent in Italia unde la diluant ereziile și ecumenismul nu mai contenesc, și sinodul din Grecia cu ocazia înființări a 60 de ani a u.e, și-au dat acordul pt o Europa unita, știrea apare pe o publicație greceasca

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s