Noi nu avem de dus o luptă, ci de purtat o Biruință!

iisus_hristos_binecuvantandMi-au plăcut foarte mult cuvintele pe care le-am întâlnit, într-un comentariu, la un cititor (Mihai Cristian) al blogului http://prieteniisfantuluiefrem.ro/ : ,,Noi nu avem de dus o luptă, ci de purtat o Biruință!”. Sunt cuvinte vii, ce pot fi rostite de noi, de toți cei care iubim Ortodoxia și dorim păstrarea valorilor credinței noastre, de toți ortodocșii care am înțeles responsabilitatea pe care o avem de a păzi panaceul vindecării firii noastre, predat nouă de Hristos Domnul, prin Sfinții Apostoli și  Părinții de Dumnezeu purtători ai Bisericii celei Una.

Luptele pentru definirea și promovarea învățăturilor sănătoase le-au dus acești corifei ai dreptei credințe cu multă dragoste pentru Dumnezeul Cel Adevărat, nu de puține ori cu preț de sânge, lăsându-ne nouă, pentru aceste vremuri, o moștenire cerească ce se cere descoperită, apărată și aplicată la nivelul întregii noastre existențe. Este Biruința pe care aceștia au dobândit-o prin lupta după Lege, avându-L în fruntea bătăliei pe Împăratul Hristos, Cel care ne-a promis o Împărăție nepieritoare, tuturor celor care-L iubim și ,,toată viața noastră” Lui o datorăm și Lui o dăm.

Noi, în aceste timpuri pe care le trăim, nu avem nimic de făcut decât să gestionăm, cu râvnă sfântă, un tezaur duhovnicesc câștigat cu multă nevoință și jertfelnicie de ,,Străjerii Ortodoxiei”, asumându-ne vrednicia de creștini ortodocși. Atât! Nimic mai mult! Să fim ortodocși prin tot ceea ce facem, spunem sau gândim! Cu alte cuvinte: avem de purtat o Biruință!

pr evghenieM-am bucurat foarte mult de mărturisirea pe care au făcut-o zilele acestea părintele Evghenie (pe care l-am cunoscut personal și despre care am auzit numai lucruri bune) și credincioșii parohiei Prod care, în noaptea Sfintei Învieri, au hotărât să asculte Pastorala Mântuitorului: HRISTOS A ÎNVIAT!, să trăiască efectiv bucuria Învierii Domnului prin îngrădirea față de ,,tărâmul morții” și ,,stăpânia diavolului”. Au purtat și vor purta o Biruință prin puterea Biruitorului Hristos!

Îi răspundem și noi, cu multă dragoste și bucurie: ADEVĂRAT A ÎNVIAT!

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

11 gânduri despre „Noi nu avem de dus o luptă, ci de purtat o Biruință!”

    1. Cred parinte ca vaccinarea obligatorie nu este decat un pas spre crearea obisnuitei maselor de a primi mai tarziu cipul satanic, tot prin injectie.

      Apreciază

      1. Părintele Elpidie spune că prin vaccinare se introduce nanotehnologia care are legătură cu pecetea. Doar Sfânta Euharistie poate îndepărta nanoboții, nu și pecetea!

        Apreciază

    1. E o bucurie sa auzim cât de firești i se par acestui părinte minunile lui Dumnezeu. Dumnezeu sa ne ajute și pe noi să dobândim ceea ce ne este de folos pentru mântuire!

      Apreciază

  1. Foarte frumos spus. Trebuie sa găsim modalități de a birui trupul, lumea și diavolul, adică principalii dușmani ai mântuirii noastre. Cel Ce a biruit lumea ne îndeamnă și pe noi să facem la fel: ,,Îndrăzniți! ” ! Nu ne mântuim dacă suntem ,,în rand cu lumea”, ci dacă facem voia lui Dumnezeu.

    Apreciază

  2. Orice lupta este pentru a putea purta mereu biruinta. Pentru aceasta purtarea a biruintei, avem nevoie de marturisitori – preoti si mireni si inca si ierarhi – in aceste timpuri de mare zbucium. Un singur ierarh roman pana acum – PS Longhin Jar, si acela in spatiul romanesc din afara tarii…

    Apreciază

    1. Nu se poate pentru un preot marturistor ‘caterisit’ (pentru nepomenirea ierarhului) sa se puna sub omoforul altui ierarh, care invata ‘Cuvantul Adevarului”, chiar daca acel ‘nou’ ierarh face parte din alta episcopie/arhiepiscopie/mitropolie/patriarhie?

      Apreciază

      1. Se poate pune sub omoforul altui arhiereu ,,care drept invata Cuvantul Adevarului” dupa chipul aratat de Biserica. Nu preotul face alegerea, ci Hristos prin Biserica. E nevoie de o reorganizare bisericeasca prin puterea unui Sinod ortodox. Pana atunci pomeneste pe ,,episcopii ortotocsi de pretutindeni, care drept invata Cuvantul Adevarului”!

        Apreciază

Lasă un comentariu

DISCERNE

Viitorul, o paletă de opţiuni. Alege drumul!

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

ASTRADROM

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Vremuritulburi

ortodoxie, vremurile de pe urma, istorie, sanatate, politica, economie, analize si alte informatii utile

Lumea Ortodoxă

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Blog de Dogmatică Empirică

...adică despre dogmă și experierea ei în Duhul Sfant. Doar în Ortodoxie dogmele Bisericii chiar pot fi verificate prin viața mistagogică!

Sfântul Ioan de Kronstadt

În fiecare zi - gândurile unui om extraordinar

Monahul Teodot - blog oficial

Ortodoxia-singura credinta mantuitoare

SINODUL TÂLHĂRESC

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Bucovina Profundă

“ De mare jele şi de mare minune iaste, o iubite cetitoriu, cându toate faptele ceriului şi a pământului îmblă şi mărgu toate careş la sorocul şi la marginea sa... şi nici puţin nu smintescu, nici greşescu sămnul său. Numai sânguru amărătulu omu... ” Varlaam - Cazania

Cuvântul Ortodox

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Redescoperirea Sfintei Euharistii

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

SACCSIV - blog ortodox

Ortodoxie, analize, documentare, istorie, politica