De ce s-a ținut spurcăciunea din ianuarie în Biserica Sfântul Silvestru din București!

Pentru că are o activitate încă din 1970, prin Pr Bordașiu Nicolae, profund ecumenistă!

JPEG - 160.8 ko

Acest părinte a fost și este un susținător al ereticilor, ducând tineri la întâlniri ecumeniste, de rugăciune în comun ( Taize ) încă din 1990.

Ce se întâmplă acolo, ce scop au!

Comunitatea Taizé este o comunitate monastică creștină de bărbați în  Taize, inițiată de fratele Roger  în 1940. Comunitatea este formată din mai mult de o sută de bărbați din multe națiuni care reprezintă în principal ramurile ,,creștine romano-catolice și protestante”.

Viața lor se concentrează pe rugăciune și muncă. Taizé a creat un stil unic de muzică religioasă care reflectă natura meditativă a comunității. Muzica Taizé dezvoltă fraze simple, de obicei versete din Psalmi sau alte părți din Scriptură, repetate sau cântate în canon. Repetiția dorește să ajute meditația și rugăciunea. Instrumentația este formată în jurul chitarei, vioarei și a altor instrumente de tip string.

Comunitatea, deși ca origine vest europeană, caută să primească persoane și tradiții de pe întregul glob. Internaționalizarea este vizibilă chiar și în muzica și rugăciune. Sunt incluse chiar și cântece și icoane din tradiția est-ortodoxă. ( sursa wiki )

Image result for cruce Taizé în formă de porumbel

La Taizé, oameni de origini confesionale, etnice, culturale, lingvistice diferite şi uneori opuse, se roagă şi muncesc împreună

 Pr Bordasiu alaturi de ereticul ”frate” al sau…in biserica Sf Silvestru dand vanat lupilor

Citam de site-ul fratelui Alois si fratelui Roger

”În ianuarie 1990, fratele Roger a reuşit să facă o scurtă vizită la Bucureşti unde i‑a întâlnit pe părintele Constantin Galeriu  şi pe părintele Dumitru Stăniloae*.  Fratele Alois a avut prilejul de a se întoarce la biserica părintelui Galeriu, Sf. Silvestru, pentru o celebrare a vecerniilor, care a adus laolaltă tineri din tot Bucureştiul şi din împrejurimi.

Se simţea că această vizită a fost pregătită de mai mulţi oameni de-a lungul mai multor decenii. Părintele Bordașiu, paroh la acea vreme, al bisericii Sf. Silvestru, care a început să trimită la Taizé grupuri din Bucureşti încă din 1990, a amintit de vizitele fratelui Grégoire încă din 1970. Acele vremuri erau periculoase şi ei trebuiau să fie atenţi pentru a se asigura că aveau aceeaşi versiune pentru Poliţie despre ceea ce fratele făcea acolo. Un preot de la Patriarhie ne-a povestit cum, la începutul anilor 1980, student fiind a întâlnit din întâmplare doi fraţi din Taizé în plină stradă. Erau puţin dezorientaţi căutând o mănăstire pe care doreau să o viziteze. El le-a arătat drumul şi mai apoi ei i-au dăruit o cruce Taizé în formă de porumbel pe care o mai are şi acum.”

Image result for cruce Taizé

Probabil că aceasta din dreapta… Vai de preotul acela dacă pastrează cruci eretice ca pe sfinte moaște…

CRUCE ERETICA Taizé

Image result for cruce Taizé

Alta CRUCE ERETICA ….

*Deci acest frate se lauda ca i‑a întâlnit pe:

 1. Părintele Constantin Galeriu ( din păcate, era receptiv  …)
 2. Părintele Dumitru Stăniloae ( se folosesc de numele și imaginea lui ca să păcălească pe cât mai mulți… )

Image result for Pr nicolae BordasiuSusținătorul cel mai puternic al celor de la Taize,  este, și a fost,  Pr Nicolae Bordașiu, cel din imagine ( stg ). El a reușit sa păcălească pe mulți tineri care frecventau biserica, că-i va ajuta să vadă Franța, cu bani puțini, organizând pentru ei pelerinaje… Sărăcuții !!! Și cu banii luați, și cu pacate !!!! … Au avut încredere în duhovnicul/ profesorul lor… De aceea trebuie mereu să facem ascultare de Sf Scriptură care ne învață  să cercetăm duhurile, să vedem de unde sunt…

”Să cercetăm, ca să nu fim înşelaţi şi purtaţi de orice vânt” (cf. Ef. 4, 14)

Și i-a dus vântul spre iad…

Image result for cruce Taizé în formă de porumbel

Au ” Cantate ” pe aici… și i-a  cazat, pe unde nici nu te astepți… săli de sport etc… Deci, scopul principal fiind altul de fapt… aceste întâlniri ecumenice… nu grija lui pentru vizitarea unei țări străine pe bani puțini…

Ce au auzit copii noștri pe acolo 

Cităm din meditațiile ”fratelui” Alois de pe site-ul Taize :

În meditaţia sa, fratele Alois a încercat să-i încurajeze pe cei prezenţi:

„Într-un timp în care mulţi sunt tentaţi de descurajare sau scepticism, am vrea să ne lăsăm purtaţi de dinamismul Învierii! Învierea lui Hristos este asemeni unei lumini care ne arată sensul vieţii noastre şi care aprinde o speranţă pentru lume. Hristos cel Înviat însoţeşte fiecare fiinţă umană şi nu încetează niciodată de a căuta prietenia noastră. Tuturor ne este dat să trăim o prietenie cu El. Nu în zadar ne-a spus în Biblie: „Nu vă voi mai numi servitori, vă voi numi prieteni”.

Această prietenie o trăim şi unii cu alţii. Hristos ne uneşte într-o singură comuniune, aceea a Bisericii. El ne aşează alături de persoane atât de diferite la prima vedere încât ne este greu să-i numim prieteni. Şi totuşi, prin Hristos, se creează o prietenie mai profundă decât afinităţile spontane.

Toţi împreună alcătuim Biserica. Avem nevoie să descoperim că împreună ca şi Biserică putem ajuta societatea noastră să îşi găsească o faţă mai umană, care să fie marcată mai mult de încredere decât de neîncredere. Dacă parohiile noastre, grupurile noastre de tineri, ar putea fi mai înainte de toate sălaşuri ale bunătăţii inimii şi ale încrederii! Locuri primitoare, unde să încercăm a ne susţine reciproc, locuri în care să fim atenţi la cei sărmani din jurul nostru.”

Acolo i-a dus duhovnicul / profesorul / Bordașiu Nicolae !!! …. Cu binecuvântarea celor ”mari” din deal … iată mai jos cu ce se mai laudă ereticii pe site-ul lor :

Timp de 25 de ani tineri din România au venit la Taizé și au participat la Întâlnirile Europene. Și de asemenea frați din Taizé au mers în România de multe ori pentru a – i vizita pe creștinii de acolo, unui dintre ei chiar în timpul comunismului, în 1960. Dar acum a fost pentru prima dată când am mers împreună cu un grup de tineri din alte țări.

Prea Fericitul Părinte Patriarh Daniel ne-a primit în audiență la dânsul. Mi-a spus cât de mult îl respecta pe fratele Roger, pe care îl cunoștea personal. A apreciat, de asemenea, darul pe care i l-am oferit: un șal pe care fratele Roger obișnuia să-l poarte. Fratele Roger devenise foarte sensibil la frig și, din cauza aceasta, avea mai multe șaluri pe care le purta, ceea ce mi-a permis să pot oferi câte unul Papei Benedict al XVI-lea, Patriarhului Constantinopolului cât și celui al Moscovei.”

Dracul ia chip de lumină ca să păcălească, slujitorii lui – deasemenea…

Ce aflăm din CV-ul  postat pe site-ul bisericii Sf Silvestru despre acest ”părinte” Bordașiu :

Ca Patriarhul Justinian şi ministrul Mircea Maliţa  (oare ce rol a avut acest comunist care era  președinte al  UNSR (Uniunea Națională a Studenților din România), organizație de masă a Partidului Comunist, până la reunirea tuturor organizațiilor de tineret în UTM, membru în CC al PCR din iulie 1972 , fost director al Bibliotecii Academiei între 1950-1955, adjunct al ministrului Afacerilor Externe, ministru al Învățământului (1970 – 1972), ambasador în Elveția (1980 – 1982), iar apoi în SUA (până în 1984) în accesiunea lui, de ce a stăruit oare să ajungă profesor la copii ????  Gândiți-vă puțin… diplomație… exteriorul tarii... Vezi https://ro.wikipedia.org/wiki/Mircea_Mali%C8%9Ba  ) din august 1968 până în februarie 1969 au stăruit la autorităţi ca să obţină numirea sa ca profesor la Seminarul Teologic din Bucureşti.

Patriarhul Justinian l-a hirotonit diacon și apoi preot, de sărbătoarea Sf. Andrei, în 30 noiembrie 1969 , iar în 1970 predica în biserică pentru Taize :). În acest timp a urmat studiile de doctorat la Facultatea de Teologie, avînd ca îndrumător pe părintele Stăniloae. ( transfer de imagine – așa se numește în marketing). În 1973 a plecat la studii la Paris, unde a frecventat prelegerile profesorilor Jean Mrie Le Guillou O.P., Charles Kannengisser, Alain Besancon, Henri Bouillard şi unde a obţinut la Institutul Catolic un „Certificat d’habilitation pour le doctorat de 3-eme cycle” (nr. 367/ 1 oct. 1974).  ( aici a fost școlit pentru spurcăciune )… În timpul studiilor la Paris, prin Ion Cuşa, i-a cunoscut pe Ion Mămăligă, Eugen Ionescu (căruia i-a procurat Filocalia). Datorită păr. Stăniloae, l-a Întâlnit pe Emil Cioran. L-a cunoscut şi pe preotul Virgil Gheorghiu. ( Iarași transfer de imagine pentru naivi… ca la pescuit – nada… )

Dar cea mai importantă relaţie a fost cu teologii de la Institutul Saint-Serge: Clement Olivier şi Michel Evdokimov. Revenit în ţară a fost din nou profesor la seminar (1975) până în octombrie 1981, când este transferat la Biserica Sf. Silvestru, unde este şi acum. (Ca sa pună în practică spurcăciunile pentru care a fost școlit…)  Aici a avut meritul de a fi între cei dintâi care au început predarea religiei în şcoală, imediat după decembrie 1989. (Ca să aducă adepți tineri, să-i îndoctrineze cu spurcăciuni …). Tot aici a ajutat tineretul să cunoască învăţătura de credinţă şi în colaborare cu „Comunitatea Taize” din Franţa, începând cu 1990, a organizat participarea tinerilor la întâlnirile de tineret creştin din Europa.

Deci, sub masca fostului deținut politic, se ascunde un ecumenist – trădător al lui Hristos, al Credinței celei Drepte  !

Deci, atenție mare!  Nu toți care au făcut pușcărie în timpul comuniștilor sunt sfinți! Contează duhul în care sunt… dacă sunt în duhul lui Hristos, sau în duhul spurcăciunii dracului – al ereziei… După roadele lor îi veți cunoaște ( Matei 7, 16 ) – zice Domnul…

Ce spunea Pr Gheorghe Calciu despre Taize si ”Fratele Roger” pe care îl promova Bordașiu Nicolae încă din 1970 în biserică:

Brother Roger at prayer.

”… eu m-aș gandi la Roger, “fratele” Roger, care era un demonizat, era cel mai mare păcătos. El a fost un cuib al diavolilor. Și toată Biserica plânge și se lamentează, si vai, ce ne facem, că nu o să mai fie acolo, ca să mai trimitem tinerii aștia din România, din ortodoxie să îi trimitem la pierzare, acolo era pierzare. Acolo era un demon foarte mare. El își făcuse așa, o chestie demonică, un fel de administrator al tainelor, aparea în alb… Cel mai mare păcătos a fost el. Era pur și simplu un new age-ist. Toată chestia asta era New Age. Și bisericile de aici își trimiteau copii lor la pierzare.

Deci este o mare greșeală…

Brother Roger with Catholic and Protestant clergy, leaving an ecumenical service in St. Stephans Cathedral Vienna, c. 1975 Sursa : wiki

O mare greșeală, este un mare păcat! Este un păcat de neiertat. Ce căutau ăia acolo? Se duceau să stea cu genunchii încrucișați sub ei și să se legene ca niște oameni cuprinși de nebunie? Ăsta a fost un păcat care, cred că Dumnezeu a lovit… Adică, diavolul a vrut să facă din acest Roger, că nu îi spun frate, să facă din el un martir al New-Age-ismului, trimițând tot o îndracită să îl omoare. Lucrurile cred că s-au schimbat în cele din urmă pentru că diavolul nu are perspectivă și el nu și-a dat seama că prin asta își taie firul acolo la…

Și sper că Taize-ul va dispărea așa cum se întâmplă cu toate acțiunile diavolești. ” 

Spunem si noi AMIN !!!

Sursa: https://dreaptacredintadupasinodultalharesc.wordpress.com/2017/02/06/de-ce-s-a-tinut-spurcaciunea-din-ianuarie-in-biserica-sf-silvestru/

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

26 de gânduri despre „De ce s-a ținut spurcăciunea din ianuarie în Biserica Sfântul Silvestru din București!”

 1. Sarmanii tineri! Ecumenism fara masca! Imi pare atat de rau ca nu am stiut sa luam atitudine la timp, pt a-i fi ajutat pe acesti tineri sa nu ajunga in gura lupului. Cu totii avem o vinovatie, cu totii trebuie sa ne rugam (si) pt acesti tineri care, sunt convins, au fost marcati si influentati de aceasta experienta, de acest experiment ecumenist numit Taize!

  Apreciază

  1. In privinta atitudinii ce trebuia luata parinte, daca ma refer strict la cler, problema vine si de la faptul ca, asa cum zicea pr. Zisis intr-un interviu – facultatile de teologie din Romania sunt pline de ecumenism sau ecumenisti (citat aproximativ).

   Apreciază

   1. Adevarat! Aproape imposibil sa ramai ortodox dupa terminarea facultatii de teologie! Bineinteles, toti se considera ortodocsi, realitatea este insa alta.

    Apreciază

 2. Mi-dor de cei care numai sunt.Cum ne vom putea ridica oare la inaltimea Sf.Martiri,Mucenici ,Marturisitori din temnite si inchisori in aceasta lume in care lupul cel intelegator te vaneaza,inselandu-te ,cu diplomatie,si viclenie fara seaman,cand cel in care te increzi,te vinde cu zambetul pe buze?Cum vom dobandi oare pacea cea de Sus,precum Vasile Voiculescu[+26 aprilie 1963] acest „mare poet, om cu totul deosebit și de apostolic „doctor fără de arginți”[Radu Gyr ]
  CERŞETORUL
  de Vasile Voiculescu
  „Cunosc demult o blândă ţară veche:
  Se-nvecina cu basmul şi balada
  Avea mai gingaş sufletul ca nada,
  Iar inima mai pură ca zăpada,
  Şi milostivă fără de pereche.
  Ca să-ţi încerce multa bunătate,
  O, ţara mea, mâncată de jivine,
  Pe drumurile-ţi albe-n triste sate,
  Cu traista de cerşetor în spate,
  Azi iar colindă Dumnezeu prin tine.”

  Apreciază

 3. Un alt fenomen este amplasarea de ,,cruci” cu 6 brate adică ale lui bahomet la tot mai multe biserici ultimele exemple biserica Colțea din centru București și SF Ioan Domnesc din centru Piatra Neamț la ultima cei drept în curte și zona unde se aprind luminări, eu când i-am atras atenția unui ,,preot” vizavii de ereziile care sunt în. parohia sa, am fost amenințat cu politia

  Apreciază

  1. Am vazut inainte de Creta, pe o biserica dintr-o comuna din Campia Romana, facand parte din aceeasi episcopie ca si pr. Claudiu, pe frontispiciul bisericii chiar ochiul masonic, deci acel ochi incadrat ‘frumos’ de triunghi. Atunci nu mi-am putut explica acest lucru si m-am intrebat „Chiar asa am ajuns? Cine a pus semnul masonic pe biserica? Oare cei ce l-au pus chiar nu stiu ce e? Semne multe de intrebare vizavi de probitatea preotului locului… Oare cei ce il vad nu stiu, iarasi?” Dupa Creta insa totul devine usor de explicat.

   Apreciază

   1. Ioana, nu mai este crucea pe care o vezi in imagine, este alta cruce, cea cu 3 brațele și ceva mai măruntă, daca mi-ai lasă o adresa de mail ți-aș trimite și pe cea din Piatra Neamț pe care am fotografiat, căci nici acolo nu era cu niste ani in urma

    Apreciază

 4. Hristos a inviat!
  Ati auzit ceva despre parintii din Athos? Am primit un mesaj prin care am fost informata ca, duminca, parintii nepomenitori de la Manastirea Prodromu vor fi evacuati cu politia! E adevarat? Doamne Iisuse Hristoase, ai mila de noi!

  Apreciază

  1. Apa trece pietrele rămîne, iată aici, este vorba de monahii de la Cutlumus, în care sa procedat că și la Văratec deoarece și-au permis să fie împotriva sinodului cretan și întreruperea pomeniri lui Bartolomeu https://katanixis.blogspot.ro/2017/04/blog-post_517.html?m=1
   O profeție prinde tot mai mult contur, în filmarea respectiva este vorba de acele mile marine amintite în profeția SFPaisiie, dar și situația din Balcani https://youtu.be/PBB6Fsh9nSE

   Apreciază

 5. Hristos a inviat!

  O problema si pentru schitul romanesc din Sfantul Munte dar si pentru bisericile de parohie: in proprietatea cui sunt de fapt lacasurile ? Ca fondurile de constructie cred ca provin peste 1/2 de la enoriasi sau persoane private in majoritatea cazurilor. Daca BOR a devenit proprietara, e asta oare cutuma chiar daca cei ce au facut constructia pe munca si banii lor sunt altii? De pilda, la Radeni, am inteles ca enoriasii sunt proprietari in scripte.

  Apreciază

 6. Ortodoxia este dusmanul cel mai de de temut al ocultei. De aceea se duce un razboi atat de aprig impotriva ei. Dumnezeu sa ne ajute sa ne intarim duhovniceste pentru a supravietui spiritual in aceste vremuri de cernere!
  Stapanii Planetei – Cum arata piramida puterii si cum este condusa planeta (Teorii Incredibile)

  Apreciază

  1. Este și normal că este singura care poate amâna sosirea antihristului, și singura care i se poate împotrivi cu adevărat spurcatului antihrist.

   Mă uit că mai sunt și catolici care văd prin viclenia lu papa asta profetul lui antihrist, și care ar voi să se pregătească pentru cele ce au să vină. Dar mă gândesc cât ar putea rezista, să zicem că s-ar retrage în pustietați, sau poate și-au pregătit ca o casă într-un loc retras. Cam cât ar putea rezista acolo, oricâte provizii ar avea, oricâte cunoștințe de supraviețuire ar avea, câteva luni, maxim un an, doi. Să nu uităm că nu va putea merge prin câmp deschis deoarece vor fi drone peste tot, deci cunoștințele de supraviețuire nu vor ajuta la nimic la acea vreme. A da să nu uităm că unii ca aceștia nu au exercițiul postului. Deci cam câtă vreme pot rezista, mai ales că nu au ceea ce este cel mai important, ajutorul harului, iar neștiind să-și păzească mintea de gândurile cele viclene cine știe la ce ar putea ajunge la foamete. Le dau câteva de la câteva luni la un an sau doi până vor ceda.

   Ei nici o nădejde nu au, că nu știu proorociile, nu știu că trebuie să abordeze problema ca și cum orice s-ar întâmpla cu ei, să creadă că așa este voința Lui Dumnezeu. Adică să creadă că viața lor este în mâna Lui Dumnezeu, și dacă ar de exemplu cazul în care ar muri de foame să accepte cu bucurie moartea, deși dacă ar face vreo fărădelege ar putea trăi(de exemplu să ia niște roade din gradina cuiva), numai să nu facă vreo fărădelege. Bine la catolici nu se poate multe din cele ce scriu aici, deoarece ei nu sunt în adevăr, și nu au nici o cale de scăpare nici prin mucenicie, decât numai să vină la adevăr. Și poate la propovăduirea lui Ilie și Enoh vor avea această șansă, de nu vor fi luat pecetea.

   Iar pentru ortodocși aș zice că Dumnezeu este singura noastră șansă de scăpare(în veșnicie) și de aceea va trebui să trăim ca și cum am muri mâine, Dumnezeu în judecățile sale cele neștiute va hotărâ pentru fiecare ce este de folos pentru sufletul său, și pentru care suntem pregătiți sufletește să le îndurăm (moartea prin foamete/boală, mucenicia, a doua venire etc.) numai noi să ne ferim de apostazie, să ne rugăm neîncetat, și să fim să ne dăm viața pentru Hristos și pentru aproapele.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

DISCERNE

Viitorul, o paletă de opţiuni. Alege drumul!

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

ATITUDINI - Revista Fundatiei Justin Parvu

REVISTĂ DE CERCETARE ȘTIINȚIFICĂ ȘI EDUCAȚIE ORTODOXĂ editată de Fundația Justin Pârvu

ASTRADROM

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Vremuritulburi

ortodoxie, vremurile de pe urma, istorie, sanatate, politica, economie, analize si alte informatii utile

Lumea Ortodoxă

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Blog de Dogmatică Empirică

...adică despre dogmă și experierea ei în Duhul Sfant. Doar în Ortodoxie dogmele Bisericii chiar pot fi verificate prin viața mistagogică!

Sfântul Ioan de Kronstadt

În fiecare zi - gândurile unui om extraordinar

Monahul Teodot - blog oficial

Ortodoxia-singura credinta mantuitoare

SINODUL TÂLHĂRESC

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Bucovina Profundă

“ De mare jele şi de mare minune iaste, o iubite cetitoriu, cându toate faptele ceriului şi a pământului îmblă şi mărgu toate careş la sorocul şi la marginea sa... şi nici puţin nu smintescu, nici greşescu sămnul său. Numai sânguru amărătulu omu... ” Varlaam - Cazania

Cuvântul Ortodox

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Redescoperirea Sfintei Euharistii

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

SACCSIV - blog ortodox

Ortodoxie, analize, documentare, istorie, politica

%d blogeri au apreciat: