Chemare la unitate și la răspuns ortodox

Coperta-1Cu mila lui Dumnezeu, încercând să păstrăm în cuget și în viață moștenirea sfântă lăsată neamului românesc de părintele Justin Pârvu, ne-am gândit (autorii broșurii ”40 de argumente că Sinodul din Creta nu a fost în Duhul Sfinților Părinți”, împreună cu alți noi colaboratori) să facem o lucrare de dimensiuni medii în care să tratăm următorul subiect: răspunsuri la motivele invocate de români (episcopi, preoți, monahi, profesori de teologie, mireni etc) pentru a nu întrerupe pomenirea episcopilor apostați, pentru a nu mărturisi dreapta credință, pentru a nu lupta împotriva hotărârilor eretice ale adunării cretane, pentru a nu se implica etc. Cartea s-ar putea intitula ”Atitudini și răspunsuri ortodoxe împotriva adunării eretice din Creta, iunie 2016” sau un alt titlu, mai bun (așteptăm propuneri)

De aceea, punând ca titlu mențiunea ”Atitudini ortodoxe”, cei care doriți, vă rugăm să trimiteți mărturia voastră la adresa ciprioan@yahoo.com. Mărturia poate fi ceva de genul: ”am fost și am discutat cu preotul meu paroh (sau duhovnic) despre sinodul din Creta și mi-a spus……..” Iar noi vom încerca să răspundem la toate aceste ”răspunsuri” ale ecumeniștilor, filo-ecumeniștilor, nepăsătorilor etc.

De asemenea, cartea va cuprinde și o analiză a reacțiilor ecumeniste la lupta anti-Creta apărute în presa scrisă și în mediul on-line (vreo 30-40 mai sugestive din ambele domenii, la care de asemenea vom răspunde)

Scopul nostru este unitatea în adevăr, ca fii ai Bisericii Ortodoxe. Nădăjduim ca și această strădanie să contribuie la urnirea ierarhilor noștri, membri ai Sinodului Sfintei Biserici Ortodoxe Române, să mărturisească cu curaj adevărul de credință și să fie în fruntea luptei cu panerezia ecumenismului.

Orice propunere constructivă și obiectivă prinde bine.

Perioada de trimitere a mărturiilor (care pot cuprinde și răspunsul pe care dvs înșivă l-ați dat ecumeniștilor, poate că noi nu putem da altul mai bun, ci îl vom pune pe al dvs) este până la 1 iunie 2017.

Cartea o vom dedica memoriei sfinte a Părintele Justin Pârvu Mărturisitorul!

Să ne ajute Bunul Dumnezeu, să biruim pe satana care ne dezbină și să avem ierarhi mărturisitori ai ortodoxiei Sfinților Părinți!

Echipa de redacție

Sursa: http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2017/05/11/chemare-la-unitate-si-la-raspuns-ortodox/

Reclame

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

4 gânduri despre „Chemare la unitate și la răspuns ortodox”

 1. PS Longhin drept învățând Cuvântul Adevărului și iertând pe cei ce l-au otrăvit:

  ”Vă îmbrățișez pe toți, vă dăruiasc lui Dumnezeu și vă mulțumesc! Lui Dumnezeu și vouă, pentru că Dumnezeu v-a dat nouă, pentru că sunteți copiii noștri, fii duhovnicești.Nu contează că ai 80 sau 90 de ani, sunteți fiii noștri duhovnicești,copiii noștri și ai lui Dumnezeu. Daca vii la mama acasă, și mama are 90 de ani și tu ai 70 de ani, eu dacă-ți spun „măi copilule”,ce zici? „-La 70 de ani mă faci copil?” Dar când vii la mama acasă, zice:”dragul mamei,puiul mamii”. Așa te dezmiardă mama. Asa și la Dumnezeu,așa ne dezmiardă:”copiii Mei iubiți, copiii Mei vă aștept, copiii Mei va iert! Orice păcat se iartă, numai, fraților, să lăsăm deoparte raul, să lăsăm problemele deoparte, toate acelea grele, să ne apropiem de Hristos! Avem nevoie de nașterea din nou, de nașterea ​de Sus, de Duhul Sfânt. Asa Îl rog pe Dumnezeu ca la ​toți să vă ajute!

  Cred că mult se vorbește despre noi. Spuneti-le că încă nu am murit, suntem vii. Le mulțumim, și să vă rugați pentru Pr Cleopa că este cel mai greu pentru că noi am mâncat împreună, înțelegeți despre ce spun. Rugați-va pentru că starea lui este acum cea mai grea. Dar Dumnezeu poate nu ne va lăsa. In ciuda tuturor acelora care au vrut sa ne facă acest rău, îi iertăm din suflet, vă iert din suflet! In numele Domnului Iisus,din inima!
  Nu am nici un rau asupra nimănui! Și rog pe Dumnezeu, Doamne, iartă-i! Așa cum iertai de pe crucea Golgotei, așa ajuta-ma și pe mine și pe acei frați care am fost otraviti împreună, să iertăm din suflet, din inima pe toți care caută să ne facă acest rău. Iar cei care vă ocupați de aceste lucruri, ar trebui să vă pocăiți. Sa veniți la Dumnezeu și voi, că vă iartă Dumnezeu.
  Vedeți, dacă doctorii din Germania așa mi-au spus,”intr-acea zi trebuia să fiu mort”…Nu știu ce s-a întâmplat,vedeți și voi minunea…
  Dar și dacă muream…Le mulțumesc acelor oameni că mă voi întâlni mai degrabă cu Dumnezeu decat îmi era scris.Moartea pentru mine nu-i o frica fraților, nu contează cum am să mor, pe drum, in pat …Nu contează cum am să mor! Contează dacă mă întâlnesc cu Dumnezeu.
  Și vă rog să păstrați Credinta Ortodoxă adevărată!
  ……………………………………
  Niciodată nu ne vom uni cu nimeni! Pe toți îi așteptăm să vină la Hristos! Noi credem în Iisus Hristos cel răstignit!La El ne închinăm și la alți dumnezei nu ne vom pleca genunchii!
  Sa ne omoare, să ne chinuie, ce vor vrea cu noi! Suntem ortodocși, am fost ortodocși și vom rămâne ortodocși! Să rămânem în adevărata credință!
  Iar în ciuda celor care vor răul Bisericii Lui Hristos, noi mai mult vom mărturisi și nimeni niciodată nu ne va închide gura noastră! Vom muri noi, vor rămâne alții în urma noastră! Uitați-va! Doar nu veți putea omorî (pe) toată lumea!
  Voi să strigați că sunteți ortodocși, să spuneți că este singura Credinta Mântuitoare!
  Dar, rușine celor care și-au vândut Credinta și au semnat ereziile și au primit cu totul altceva strain, lepadandu-se de Dumnezeul cel adevărat. Sfintii din vechime fraților, au apărat Credinta Ortodoxă. Cand îi schigiuiau …, le scoteau ochii, le tăiau urechile ei mai tare mărturiseau pe Dumnezeu. Si noi astăzi cum le spunem?
  Bucura-te! Ați auzit? Le scoate ochii, îi taie de vii, îi chinuie, îi dă la fiare, iar noi le cântăm in Biserica: Bucura-te Mare Mucenice Gheorghe! De ce? „Bucura-te Mare Mucenice Ioan cel Nou de la Suceava!” în sfintele acatiste.Bucura-te că ai suferit, ai răbdat și ai murit pentru Hristos și pentru Credinta adevărată! Așa și voi să rămâneți!
  Bucurati-va frați ortodocși!
  Păstrați Credinta Ortodoxă!
  Iubiți pe toată lumea, dar nu primiti nici o erezie, nici ecumenism că acestea sunt omorâtoare de suflet și de viață veșnică. Amin!
  Hristos a înviat!
  Dumnezeu să vă ajute pe toți să vă puteți duce crucea până la sfârșit!
  Ne vom uni! Dacă nu am făcut-o in libertate, nu am făcut-o in zilele acestea…
  Ne vom uni fraților! Războiul care va fi, sangele care s-a vărsa… Suferința adună pe oameni împreună, atunci vom fi mai aproape!…Voi sa nu va temeti de nimic!
  Dumnezeu ce face, face spre binele oamenilor!
  Vă binecuvantez să mergeți să faceți bine, să umpleți pământul cu roadele Duhului Sfânt, casele voastre, sufletele…
  Faceți bine și nu va temeți de nimic!
  Temeți-va doar de păcat. Pacatul distruge și sufletul și trupul! Păcatul ne desparte de Dumnezeu.De aceea vă rog din suflet să părăsiți orice păcat și să veniți spre dragostea Lui Dumnezeu! Amin!”
  Fragment din Predica la Duminica Mironositelor
  Sursa: https://stranaortodoxa.wordpress.com/2017/05/11/ps-longhin-ii-iertam-din-suflet-in-numele-domnului-iisuspe-cei-care-l-au-otravit/

  Apreciază

 2. Alt vrednic slujitor al Domnului, nou parinte marturisitor: la link-ul de mai jos, despre “invatarea cu nepasarea” daca nu luptam impotriva panereziei si scrisoarea graitoare catre ierarhul pro-eretic al locului si chemarea lui catre a se intoarce la calea dreapta, spre a fi “alaturi de popor”…

  https://stranaortodoxa.wordpress.com/2017/05/12/un-nou-preot-de-mir-care-intrerupe-pomenirea-ierarhului-pentru-a-se-ingradi-de-ereziile-din-creta/

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s