Părintele Claudiu Vasile Maria de la Parohia Pietroasa – jud. Vâlcea, a întrerupt pomenirea ierarhului său!

varsanufiePărintele Claudiu Vasile Maria, a întrerupt pomenirea la puțin timp după pseudosinodul din Creta, încredințat, asemenea părintelui Grigorie, că ierarhul său, ÎPS Varsanufie, se face răspunzător direct pentru oficializarea ecumenismului la nivel de eparhie. Ademenit prin vicleșug să reia pomenirea, părintele Claudiu Vasile a căzut în capcana acestuia și a acoliților săi, părăsind ,,protestul lecuitor” de întrerupere a pomenirii. Mustrat de conștiință, în cele din urmă, a făcut ceea ce trebuia: să întrerupă pomenirea ierarhului! Vrednic este!

Înaltpreasfinţite Stăpâne,

Cu adâncă durere în suflet, asemenea multor preoţi şi creştini din ţara noastră, vin şi eu cu această scrisoare înaintea Înaltpreasfinţiei Voastre, spre a-mi arăta amărăciunea pricinuită de hotărârile Sinodului din Creta. Consider că este mai de folos a-mi exprima opinia mea înaintea Înaltpreasfinţiei voastre, decât a adopta o atitudine de tăcere, indiferenţă sau neştiinţă, toate acestea fiind păcate în condiţiile date, asemenea necredinţei.
Înaltpreasfinţia voastră, referitor la hotărârile Sinodului din Creta, nu pot să stau indiferent la ceea ce s-a semnat acolo, deoarece aceste hotărâri vizează viaţa noastră de zi cu zi, viaţa preoţilor şi a credincioşilor, viaţa poporului român. Cine poate garanta prezenţa Duhului Sfânt la slujbele noastre dacă am căzut în erezie? Ce se alege de sufletele noastre dacă pierdem pe aliatul său dintotdeauna, Duhul Sfânt care a ţinut „sufletul în trup şi carnea în oase”?

Sunt consecinţe prea grave, Înaltpreasfinţia Voastră şi de aceea cu durere şi mâhnire în suflet am hotărât să opresc pomenirea Înaltpreasfinţiei Voastre de la Sfintele Slujbe.

Acum în aceste momente, este nevoie mai mult ca oricând de mărturisire şi de curaj, aşa cum au avut Sfinţii Martiri Brâncoveni.

Este nevoie pentru Ortodoxia românească să fie salvată de ierarhii ei. Ce este mai uşor a zice? „da ecumenismul este erezie” sau „retragem iscălitura noastră până la o nouă decizie”. Vor fi cinstiţi de popor ca unii ce au apărat Ortodoxia şi L-au marturisit pe Hristos, adevăraţi arhierei ai Bisericii Sale.

Vă conjur, Înaltpreasfinţia Voastră, să fiţi şi de această dată, alături de popor. Fiţi apărătorul Ortodoxiei şi al neamului românesc, fiţi eroul Râmnicului pe care îl păstoriţi.

Aşa să ne ajute Dumnezeu în veci. Amin.

Preot Maria Vasile Claudiu – Parohia Pietroasa – Suteşti

 

Sursa: https://ortodoxiadreaptacredinta.wordpress.com/2017/05/12/parintele-marturisitor-pr-claudiu-vasile-maria-de-la-parohia-pietroasa-jud-valcea-a-intrerupt-pomenirea-ierarhului/

Reclame

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

9 gânduri despre „Părintele Claudiu Vasile Maria de la Parohia Pietroasa – jud. Vâlcea, a întrerupt pomenirea ierarhului său!”

 1. Bucurie! Slava lui Dumnezeu! Dumnezeu sa-l întărească pe drumul mărturisirii şi să-l ocrotească de ispite peste puterile lui!

  Mântuieşte, Doamne, poporul Tău
  Si binecuvântează moştenirea Ta;
  Biruinţă binecredincioşilor creştini
  Asupra celui potrivnic dăruieşte
  Şi cu Crucea Ta păzeşte
  Pe poporul Tău!

  Apreciază

 2. Hristos a inviat! Parintele Claudiu Vasile din luna Martie nu l-a mai pomenit pe Varsanufie.Si pe 7 mai a ,anuntat public nepomenirea Ierarhului.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s