Prigoana continuă! REACȚIE RAPIDĂ: Diavolul (în sutană) a tăbărât la Pietroasa – Sutești …

De abia ce anunțase:

Preotul Claudiu Maria reia NEPOMENIREA episcopului Varsanufie al Râmnicului.

154502_diavolul.gifȘi iată deja ce ne scrie o cititoare:

Am fost ieri la Pietroasa – Sutești, pentru că ne așteptam să vină cei de la episcopie. În timpul Utreniei a sosit un paroh dintr-un sat vecin și, după puțin timp, a venit un grup de preoți în frunte cu protopopul și au intrat în altar. Nu începuse Sfânta Liturghie. În urma discuțiilor dintre ei. părintele și-a scos veșmintele, le-a lăsat în altar, a ieșit din biserică, iar noi l-am urmat. Afară era un echipaj de poliție, care însoțise mașinile preoților. Noi am așteptat până s-a terminat Sfânta Liturghie și atunci au avut loc discuții aprinse. Ei au stat în pridvorul bisericii și au blocat intrarea, nu ne-au mai lăsat înauntru. În timpul acesta fiind acoperiți, câțiva oameni cu care veniseră, au schimbat yala de la intrarea principală. Marea majoritate nu am văzut ce s-a întâmplat, dar au fost filmați de un creștin, care i-a surprins în acțiune. Protopopul a observat, s-a dus la el și l-a călcat puternic pe pantof, șoptindu-i la ureche: „te-aș călca pe cap”. Se vedea urma pe pantoful de velur, îl călcase pe toată laba piciorului. La ușa cealaltă, dinspre altar, tot protopopul a băgat bețe de chibrit, să nu mai poată fi deschisă. În tot timpul acesta, ei nu au ținut cont de protestele noaste, poliția ne-a legitimat și însoțitorii cu care veniseră ne-au filmat și ne-au luat numerele de la mașini. Comuniștii puteau lua lecții de la aceasta adunătură de popi. La final a venit și primărița, pentru că biserica aparține de primărie, dar normal că nu a făcut nimic în favoarea noastră. Părintele Claudiu a fost însoțit de ei în biserică. Nu a putut să-și ia decât geanta, din care a văzut mai târziu că a dispărut chitanțierul și ștampila. S-a făcut plângere la poliție în trei exemplare. Astăzi părintele a fost chemat la episcopie să vorbească cu Varsanufie. Există filmări pe facebook, dar nu pot fi distribuite; cred că vor apărea în orele următoare.

Domnul să te ocrotească și să te apere!

PS Sunt atât de revoltată ca aș dori să renunț la cetățenia română. Asta simt acum, o să-mi treacă, sau poate ar fi bine să nu-mi treacă. Vorbeam aseară cu o prietenă care își dorește să ajungă în Georgia și cred că este o idee excelentă.

Sursa: http://ortodoxinfo.ro/2017/05/15/reactie-rapida-diavolul-tabarit-la-pietroasa-sutesti/

A se vedea și:

http://ortodoxos.ro/2017/05/15/episcopul-varsanufie-trimite-prigoana-asupra-pr-nepomenitor-claudiu-maria/

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

25 de gânduri despre „Prigoana continuă! REACȚIE RAPIDĂ: Diavolul (în sutană) a tăbărât la Pietroasa – Sutești …”

  1. ‘Calcatorii de lege’ trebuie sa fie urmariti prin lege pentru blocarea fara autorizatie a accesului cetatenilor intr-un lacas detinut de primarie, daca biserica este a primariei. Pentru incalcarea legilor pamantesti, aplicarea legilor pamantesti si prin actionarea in justitie pentru abuz fizic si verbal, a celor trimisi impotriva preotului si a oamenilor, ca in cazul pseudo-protopopului.

    Cum poate cineva care nu e proprietar (episcopia) sa schimbe yale si sa ocupe o biserica fara autorizatia proprietarului, in acest caz al primariei? Iar daca o autorizatie a fost data, schimbarea sau retragerea ei se poate face tot prin primarie.

    Astfel ca oamenii pot si trebuie sa ceara primariei sa ii permita parintelui marturisitor accesul in biserica, pentru tinerea slujbelor, caci numai binecredinciosii crestini pot cere primariei sa li se intoarca ceea ce este de fapt este al lor: lacasul, pentru ei si pentru preotul lor, pe care il apara si il vor.

    Domnul sa ii intareasca pe parintele Claudiu Vasile Maria si pe fiii lui duhovnicesti in lupta pentru pastrarea dreptei credinte. Vrednici sunt!

    Apreciază

    1. Așa ar trebui! Dacă ,,popii ighemoni” nu știu de frica de Dumnezeu, măcar să afle că există legi ale statului care trebuie respectate. Să le fie rușine pentru nedreptățile săvârșite și abuzurile continue pe care le fac în numele episcopului apostat!

      Apreciază

  2. Acel Post Scriptum strica finalul atricolului … „PS Sunt atât de revoltată ca aș dori să renunț la cetățenia română”. Ce are cetatenia romana cu abuzurile si nelegiuirile care se fac in aceasta tara?? Romani au fost si au ramas si Sfintii inchisorilor , romani sunt atatia oameni de bine si cu frica de Dumnezeu care traiesc, inca, in ea. I-ai pe ei de exemplu si, sunt convinsa, vei redeveni bucuroasa ca esti romanca. Si inca una care lupta pentru Adevar ! Maica Domnului sa ne aiba in paza, sa-i daruiasca Parintelui si noua, tuturor, taria marturisirii pana la capat, ramanand, in adevaratul sens al cuvantului, ROMANI – asa cum au fost mosii si stramosii nostri care n-au pregetat sa-si dea viata pentru dreapta credinta .

    Apreciază

    1. Va dau dreptate! Nu asa razolvam problema! Cum ar fi sa aflam ca toti cei care se impotrivesc ecumenismului prin ,,practicarea ingradirii”, ajung sa se ingradeasca de propria tara din dezgust pentru tradare si tradatori!
      PS Ramanem sa luptam cu orice pret!

      Apreciază

    1. @Ioana

      In anii 1870 ultimii monahi autentici dela Neamt, care incercau sa pastreze pravila Sfantului Paisie, au parasit definitiv Romania si au infiintat Noul Neamt pe teritoriu rusesc. In 1936 Sfantul Ioan-Iacob paraseste definitiv o Romanie din pacate pierduta. Oare cine e bolnav, cel care cauta pe Hristos din toata inima lui sau cel care inventeaza basme despre Neam si despre cum trebuie sa ramai in Romania ca sa slujesti neamului?

      Apreciază

      1. Cristian, LA CE BASME INVENTATE DESPRE NEAM TE REFERI ? Toti Sfintii acestui neam nu sunt basme. A dori sa-ti schimbi cetatenia nu e totuna cu a pleca din Romania ! Si daca dialogam si ne spunem civilizat parerea, nu insemna ca cineva este, neaaparat, bolnav , asa cum insinuezi.

        Apreciază

      2. @GABI

        1. Cand am scris „oare cine e bolnav” m-am referit strict la aprecierea pr. Iustin Parvu citat de @Ioana, care spunea ca „parasirea Romaniei e o boala”. Daca pleci atras de luminile Vestului, ale „femeii garbove” care este lumea Apusului, atunci este, intr-adevar, foarte discutabil. Dar daca pleci precum oamenii pe care i-am dat eu ca exemplu (sa-l adaugam si pe Sfantul Antipa dela Calapodesti aici!), adica sa-ti implinesti scopul vietii crestinesti, invatatura autentica a Bisericii nu-ti pune nicio stavila si nu-ti face vreo recomandare cum ca ar fi bine sa ramai in neamul tau.

        ##############

        2. La capitolul basme poporul roman a stat mereu bine. Ideea ca neamul este vesnic si are o misiune eterna este un astfel de basm ratacit prin invatatura noastra asa-zis crestina si ortodoxa. Sa-ti dau 2 exemple:

        a. „Azi naţionalismul pleacă de la convingerea, dovedită şi ştiinţific, despre caracterul specific al fiecărui neam şi din credinţa într-o misiune spirituală proprie a neamului tău. Azi naţionalismul nu mai are ca scop libertatea, înţeleasă oarecum fizic, ci dezvoltarea însuşirilor specifice ale neamului propriu, realizarea spiritualităţii tale proprii, cu convingerea că această spiritualitate are o valoare eternă. Naţionalismul de azi vorbeşte de Dumnezeu, ca ziditor al neamului din care faci parte şi ca ajutător în dezvoltarea tipului de spiritualitate cu care l-a înzestrat.” – pr. Staniloae

        b. „Dumnezeu a creat lumea, a impartit-o in popoare, si la sfarsitul cel mare, la Judecata de Apoi, “Voi chema toate popoarele la Judecata, toate neamurile”. Nu va chema nici pe globalisti, nici pe europenisti, ci ne va chema pe noi. Si noi vom da raspuns in fata lui Dumnezeu pentru modul in care am contribuit la mentinerea neamului pe care Dumnezeu l-a creat si l-a vrut etern, cu o misiune speciala. Daca si-o implineste, traieste. Daca nu, moare. Toata experienta lui Dumnezeu facuta in Mesopotamia, in Egipt, in Grecia – toate au falimentat datorita unor pacate speciale ale fiecarei natiuni.” – pr. Calciu-Dumitreasa

        Daca a gasit cineva aceste invataturi despre vesnicia neamului si rosturile lui macar la 2-3 Sfinti din primele 18 secole de dupa Hristos, rog tare mult sa ne spuna. Eu stiu ca trebuie sa cred „ce au crezut toti, in toate locurile si in toate timpurile”. Asa ca deocamdata nu primesc basmele romanesti despre Neam. De altfel, pr. Staniloae e sincer si ne spune ca abia astazi nationalismul crestin s-a „implinit” ca invatatura. Deci 1900 de ani atatia Sfinti n-au stiut si nici priceput cum sta treaba!

        Apreciază

  3. RUGĂCIUNE CU GENUNCHI LA PĂMÂNT, RĂBDARE , TĂCERE ȘI LUCRARE A PORUNCILOR .
    RĂZVRPTIREA E DE LA DIAVOLUL FIȚI ÎNȚELEPȚI CA ȘEROPII(DAR NU VENINOȘI) ȘI BLÂNZI CA PORUMBEI .

    Apreciază

  4. Nicolae. Bine zici, așa trebuie să facem toți in primul rând, rugăciune și împlinirea pruncilor dar cere de la Dumnezeu în rugăciune puțină luminare și înțelepciune să poți vedea în ce parte este veninul să nu te mai faci frate cu trădătorii din Creta care au creat articolul 22 special impotriva celor care îndrăznesc să mărturisească adevarul.

    Apreciază

    1. Preotul cel tânăr a fost trimis a fost cu o misiune ecumenistă împotriva credinciosilor ortodocsi si a fost catehizat de către aceştia! Să-i fie de folos!

      Apreciază

  5. Numai Dumnezeu ne poate întări să nu cădem în aceste vremuri.

    Dacă este scris că vor cădea şi dintre cei aleşi înseamnă că ispitele sunt foarte mari.

    Doamne, Iisuse Hristoase, ai milă de toţi cei care ne arată Calea, Adevărul şi Viaţa!

    Apreciază

  6. HRISTOS A INVIAT,SFINTIA VOASTRA SI FRATI CRESTINI ORTODOCSI DIN VREMURILE DE PRIGOANA!
    Cu adanca durere si intristare,asistam intr-un fel neputinciosi la uneltirile viclene si prigoana dezlantuita de puterile intunericului care acopera cu o ceata groasa mintea celor aflati la conducerea BOR,in frunte cu Presedintele Sinodului,alaturi de slugile supuse, intoxicate de respiratia otravita a hidrei cu multe capete,ecumenismul.
    „* Pe aceeaşi lungime de undă fericitul întru adormire Stareţ Arhimandritul Haralambie Vasilopoulos ne oferă adevărata imagine a ecumenismului:
    „Ecumenismul este o mişcare mondială a Sionismului Internaţional şi are ca unic scop cucerirea politică şi religioasă a Lumii! Ecumenismul este o groaznică vijelie, care se pregăteşte să dărâme din temelii – aşa cum îşi imaginează – „Una, Sfânta, Soborniceasca şi Apostoleasca Biserică” a lui Hristos.
    Este un sălbatic uragan al puterilor întunericului care îşi concentrează mania lui catastrofală îndeosebi împotriva Ortodoxiei, cu o puternică dorinţă ameninţătoare, de a o nimici şi de a o face să dispară”.
    În sfârşit, fericitul întru adormire Stareţ Arhimandritul Atanasie Mitilineul numeşte Ecumenismul ultimul înaintemergător al lui Antihrist.”
    [http://acvila30.ro/mitropolitul-serafim-de-pireu-impotriva-ecumenismului-fulminanta-marturisire-la-duminica-ortodoxiei-de-trei-ori-axios-sa-ia-exemplu-si-episcopii-nostri_1/#more-42465]
    Vrednic este Parintele Claudi Vasile Maria!
    Iar pentru cei care au dezlantuit acest razboi fratricid,plecam genunchii la rugaciune”Scapă-ne Doamne, de vicleana uneltire a mondialismului ocult și francmasonic, care reprezintă Vipera lui antihrist, și de toată lucrarea diavolească a descreștinării lumii, precum și de tot necazul, mânia, primejdia și nevoia. Ne credem liberi, dar suntem sclavii acelora, care ne spun că nu există Dumnezeu, Suflet, Neam și Țară și ne cer să sacrificăm totul pentru Țara lor, adică pentru Noul Babilon al Mondializării oculte, fără de Hristos, împotriva lui Hristos și al propriului neam românesc, în care antihrist să fie singurul lor împărat.”[http://atreiafortaromaniaprofunda.blogspot.ro/2014/12/rugaciune-pentru-neam-si-tara.html]

    Apreciază

    1. Unde sunt ,Doamne,cei care numai sunt?
      Rugăciunea din amurg
      de NICHIFOR CRAINIC

      Mă rog si pentru viii si pentru mortii mei.
      Tot una-mi sunt acuma partasii si dusmanii,
      Cu ei deopotriva mi-am sfaramat eu anii,
      Si dragostea si vrajba le-am impartit cu ei.

      Pe morti în rugaciunea de seara mi-i culeg.
      Acestia sunt, Doamne, iar eu printre morminte.
      Au fost în ei avanturi si-au fost si pogoraminte.
      Putin în fiecare, în toti am fost intreg.

      De viforele vietii ei sunt acum deserti,
      Dar dragostea, dar vrajba, din toate ce ramane?
      Zdrobita rugaciune la mila ta, Stapane,
      Sunt si eu printre mortii rugandu-mă să-i ierti.

      Si adunandu-mi viii, la mila ta recurg,
      Când crugul alb al zilei pamantul incununa:
      Tu da-le, Doamne, da-le cu toata mana buna
      Tarzia-ntelepciune din tristul meu amurg.

      Apreciază

  7. Să ne bucurăm și să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru că am prins aceste vremuri de prigoană.
    Părintele să-i mulțumească lui Dumnezeu că l-a luminat și a reușit să înțeleagă că trebuie să se ingrădescă de ecumeniști.
    Enoriașii să-I mulțumescă Lui Dumnezeu pentru că le-a dat un parinte mărturisitor și să fie alături de el până la capăt (mulți dintre noi nu am avut această șansă de a avea un părinte care să ne informeze ce vremuri trăim).
    Noi să-i mulțumim Lui Dumnezeu că prin modul în care se manifestă ecumeniștii față de cei care i-au atitudine față de erezii, înțelegem că suntem pe drumul Golgotei adică pe calea cea strîmtă și plăcută lui Dumnezeu.
    Doamne nu ne lăsa vrem să fim cu tine până la capăt!

    Apreciază

  8. La ce le folosesc zidurile si yala schimbata? Nu le pot lua cu ei acolo unde vor ajunge cand vor pleca din lume! Si cum nici unul nu stie a cui e ziua de maine…

    Apreciază

  9. În astfel de momente, pot fi de folos si niște gesturi extreme. Parintele Dmitru a salvat Biserica Bucur Ciobanul de la demolare stand în fata buldozerelor mai mult timp. Le-a spus sa treacă peste el! Și nu au trecut. Iar Biserica Bucur Ciobanul a rămas neatinsa. A fost adaptat planul de urbanizare!

    Apreciază

  10. Apropo de naționalism, le spun și eu globaliștilor de mai sus vreo două:

    Statul satanist aduce musulmani = sataniști ca să râspândească teroarea și să ne satanizeze pe toți. Johannis este tot o marionetă în mâna ocultei mondiale.

    I-o zic într-o poezie:

    Pămpălăul naţional

    Cu rânjet congenital,
    Cu un redundant calvar,
    Cu copite de măgar,
    E tâmpitul naţional.

    Pămpălău cum n-a mai fost,
    Panglicar peste măsură,
    Varsă doar prostii pe gură,
    Cuvinte fără de rost.

    Aiurit de anvergură,
    Hahaleră şi blatist,
    Exemplar pupincurist,
    Prădalnic de sinecură.

    A făcut până şi trafic
    De copii pentru organe,
    Cu fesele-i dolofane
    Pe români i-a văduvit.

    Ca neamţ preferenţial,
    Dintr-un profesor banal,
    A ajuns mare primar,
    Şi preşedinte gropar.

    Refugiaţii

    Musulmani trimişi de dracu,
    Bat la porţile creştine,
    Vin ca să îşi umple sacul
    Şi să prade pe oricine.

    Ba-s porniţi şi să omoare
    În numele lui Allah,
    Cu diavolu-n alienare
    Efectiv au făcut pact.

    Cred că se vor duce-n rai,
    Dac-omoară în jihad,
    Unde fete-n curat strai
    Îi aşteaptă-n făcut pat.

    Că ei ar fi cei aleşi,
    Să producă doar durere,
    Criminali din iad culeşi,
    Îndrăciţi şi strânşi la rele.

    Că ne-or mântui pe noi,
    Omorându-ne sublim,
    Că-n paradisul cu flori
    Vom ajunge făr’ să ştim.

    _Iisuse – Dumnezeu Adevărat,
    Ce prin Jertfă ne-ai Salvat,
    De aceştia eşti mâncat,
    De satan ce i-a sonat.

    _Doamne, scapă-ne de ei,
    De aceşti mistici turbaţi,
    Ce se poartă ca lachei,
    De satana înrolaţi!

    Apreciază

  11. HRISTOS A INVIAT!
    SLAVA LUI DUMNEZEU PENTRU TOATE!
    Situatia este dramatica,avand in vedere ca vorbim de o comunitate de credinciosi mica, cu multi oameni in varsta
    si posibilitati materiale limitate.Actul samavolnic de a prelua Biserica,de catre protopop si slugile obediente, este de neconceput intr-o tara care se pretinde democratica si in care ar trebui sa se respecte legile[avand in vedere ca Biserica este construita pe pamantul care apartine de facto ,primariei].Traim intr-un haos de nedescris!
    Ne salveaza,atunci cand gandurile dau navala, rugaciunea cu lacrimi si ca in vremurile de demult ,poezia Sf.Martiri, Mucenici si Marturisitori din temnitele comuniste:
    Cer nou
    (Zorica Latcu- Maica Teodosia)
    Grăit-am ieri prin lacrimi cu Domnul şi i-am spus:
    “De noi cum nu Ţi-e silă Prea Scumpul meu Iisus?
    Cum nu-ţi întorci Tu faţa cu silă de la noi
    Şi cum mai vrei să suferi făptura de noroi?
    Cum vrei să calce-n lume piciorul Tău curat
    Cel care peste aripi de înger a călcat ?
    Cum poala prea curată, Stapane, n-o fereşti,
    În tina omenească să nu ţi-o murdăreşti?
    Cum poţi să suferi, Doamne, miros de putregai,
    Când ai tămâia dulce a crinilor din rai?
    Cum suferi bezna noastră, Tu, soare strălucit,
    Cum poţi să rabzi ocara, Tu, Domnul prea slăvit?
    Şi cum fiind căldura iubirilor cereşti,
    În inima mea rece Tu vrei să locuieşti?
    Tu, Cel ce stai în ceruri cu mari luminători,
    În iadul meu, Stăpâne, cum vrei să Te cobori?
    Ca Petru ani de-a rândul te-am izgonit mereu
    Ieşi de la mine, Doamne că păcătos sunt eu.
    Dar n-ai plecat! Ba încă, cu pasul Tău curat,
    Ai coborât tot cerul în iadul meu spurcat.
    Cu pasul Tău pe mine de tot m-ai curăţit,
    Cu raza Ta tot chipul Tu mi l-ai strălucit.
    Cu focul Tău pe mine, cel rece, m-ai aprins
    Şi peste sărăcia mea goală ai întins
    Un colţ al hainei Tale şi m-ai făcut bogat,
    Mi-ai dat inel, coroană, porfiră de-mpărat.
    Mi-ai încăput în suflet, Tu, Cel neâncăput,
    Şi sufletul meu, iată, cer nou Tu l-ai făcut.
    În sufletul meu astăzi Tu însuţi locuieşti
    Cu Maica Prea Curată, cu cetele-i cereşti.
    Şi pentru toate acestea, Iisuse prea iubit,
    În cerul nou din suflet să fii în veci slăvit”
    (Din cartea „Bucuriile Credinţei” de Arh.Teofil Părăian)

    Apreciază

  12. SĂ NE RUGĂM PENTRU MICUTA ELENA-UN INGERAS IN TRUP:
    Am primit si un cont pentru cei care vor să ajute familia. Contul bancar a fost deschis de doamna preoteasa:
    RO37BRDE170SV34151271700, titular Patra Ramona

    Apreciază

Lasă un comentariu

DISCERNE

Viitorul, o paletă de opţiuni. Alege drumul!

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

ASTRADROM

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Vremuritulburi

ortodoxie, vremurile de pe urma, istorie, sanatate, politica, economie, analize si alte informatii utile

Lumea Ortodoxă

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Blog de Dogmatică Empirică

...adică despre dogmă și experierea ei în Duhul Sfant. Doar în Ortodoxie dogmele Bisericii chiar pot fi verificate prin viața mistagogică!

Sfântul Ioan de Kronstadt

În fiecare zi - gândurile unui om extraordinar

Monahul Teodot - blog oficial

Ortodoxia-singura credinta mantuitoare

SINODUL TÂLHĂRESC

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Bucovina Profundă

“ De mare jele şi de mare minune iaste, o iubite cetitoriu, cându toate faptele ceriului şi a pământului îmblă şi mărgu toate careş la sorocul şi la marginea sa... şi nici puţin nu smintescu, nici greşescu sămnul său. Numai sânguru amărătulu omu... ” Varlaam - Cazania

Cuvântul Ortodox

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Redescoperirea Sfintei Euharistii

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

SACCSIV - blog ortodox

Ortodoxie, analize, documentare, istorie, politica