OFICIAL: Mitropolitul Serafim de Pireu cere convocarea unui Sinod Panortodox care să condamne sinodul tâlhăresc din Creta și pe semnatarii lui

În cadrul Simpozionului inter-ortodox din Bulgaria. s-a citit următorul mesaj din partea IPS Serafim de Pireu:

Partea I 

Iubiți frați în Hristos,

Vreau să ne exprimăm recunoștința Preafericirii Sale Patriarhului Neofit al Bulgariei și organizatorilor acestui Simpozion Interortodox din Sofia.
Episcopul nostru, Mitropolitul Serafim al Pireului dă Binecuvântarea Sa acestui Simpozion.

Partea a II-a și cea mai importantă

Nu exagerăm deloc dacă spunem că în zilele noastre avem de-a face cu o reînviere a pseudo-sinodului unionist de la Ferara-Florența.
Minciuno-sinodul din Creta care s-a întrunit la sfârșitul lui iunie 2016 este un nou sinod Ferrara-Florența. Acest pseudo-sinod nu este nici Mare, nici Sfânt, nici Sinod (Panortodox), ci este un sinod tâlhăresc, florentin, eretic, ecumenist și fals.
De aceea, în baza a ceea ce am mărturisit mai jos, este absolut necesar ca Bisericile Ortodoxe Locale și în special cele care nu au participat la Creta să facă un Sinod Panortodox care ar trebui să condamne așa zisul „Sinod din Creta” ca tâlhăresc, eretic și ecumenist, să respingă textele lui ca fiind eretice, să fie condamnați organizatorii lui, protagoniștii lui și participanții semnatari ai lui, și cei care acceptă textele eretice, să condamne ecumenismul sincretist, intercreștin și interreligios ca panerezie, să decidă deasemenea retragerea tuturor Bisericilor Locale din așa numitul Consiliu Mondial al Bisericilor (adică al ereziilor), să se termine cu aparițiile publice ale ortodocșilor împreună cu cei de diferite religii și cu ereticii, și să demisioneze din dialogul steril dintre Ortodoxie și orice fel de eretici.

Fie ca Sfânta Treime să ne învrednicească de condamnarea panortodoxă sinodala a falsului sinod din Creta cu binecuvântarile domniilor voastre.

Înaltpreasfințitul  Serafim de Pireu
prin reprezentantul său, parintele Anghelos Anghelakopulos,
Protoprezbiter al Sfintei Mitropolii a Pireului

Sursa: http://ortodoxinfo.ro/2017/07/04/oficial-mitropolitul-serafim-de-pireu-cere-convocarea-unui-sinod-panortodox-care-sa-condamne-sinodul-talharesc-din-creta-si-pe-semnatarii-lui/

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

6 gânduri despre „OFICIAL: Mitropolitul Serafim de Pireu cere convocarea unui Sinod Panortodox care să condamne sinodul tâlhăresc din Creta și pe semnatarii lui”

 1. Doamne, balsam pentru suflet! Este o mare bucurie, mai ales când o asemenea mărturisire este rostită de un arhiereu care drept învață Cuvântul Adevărului! Așteptam de mult timp cuvântul de foc al Mitropolitului Serafim al Pireului! Ce bine a venit acum după amărăciunea lăsată de comunicatul „Sfintei” Chinotite!
  Vrednic este! Axios! Dignus est!

  Apreciază

 2. Axios!Axios!Axios!
  Ce bucurie nesfarsita s-a pogorat peste noi Doamne al Puterilor,cu ingaduinta Ta,ca o binefacatoare ploaie de vara peste arsita de foc a sufletelor noastre!Sa-l pomenim cu dragoste pe Mitropolitului Serafim al Pireului, facandu-i metanie,caci a intarit puterea Sfintei Ortodoxii,prin aceasta chemare lansata tuturor Bisericilor locale,de condamnare a minciuno-sinodului cretan,a tuturor celor care au semnat ereziile aducatoare de moarte si retragerea Bisericilor Ortodoxe din organizatia globalist- sincretista si profund eretica a CMB.
  In septembrie 2011, la intrunirea sincretista “PENTRU PACE” de la Munchen(unde participa si PFPDaniel) Kir Serafim,spunea cu ton mustrator:”Nu există un succes mai mare al vicleanului balaur, al abjectului duşman al adevărului şi al mântuirii, al vechiului demon, ce ne loveşte acolo unde suntem vulnerabili, ca tragicele manifestări de mai sus ale ecumenismului sincretist, care, sub pretextul aşa-numitei păci, subminează şi anulează cu totul adevărul Revelaţiei în Hristos a Unicului şi Adevăratului Mântuitor al lumii…Se poate ajunge la o societate irenică între oameni, atunci când în chip demonic ei neagă Înţelepciunea şi Iubirea Întrupată a lui Dumnezeu-Tatăl, elogiind demonica bătaie de joc a aşa-numitei înţelegeri reciproce în minciună şi rătăcire? Cum este posibil ca episcopii creştini să accepte rugăciunile în comun cu diabolicii adepţi ai falselor religii scornite de oameni, al căror mentor, inspirator şi lider autoritar este diavolul?..Cum poţi să te rogi împreună cu ticăloşii de rabini ai evreismului, care au transformat credinţa în Dumnezeul Vechiului Testament în luciferism şi satanolatrie,..Cum poţi să te rogi împreună cu comunitatea protestantă post-reformată din Olanda, al cărei preot paroh din Gorinchem, Klaas Hendrikse, a scris cartea cu titlul: ,,Crezând într-un Dumnezeu inexistent”?Indiferent de falsele flecăreli demonice despre falsa pace şi falsa coexistenţă ale groaznicei panerezii a ecumenismului sincretist, veşnicul, imuabilul şi inegalabilul cuvânt al Dumnezeului în-Trei-Sfânt, precum şi Ortodoxia şi ortopraxia martirilor şi eroilor neprihănitei noastre Credinţe ne cheamă să ne aliem nu cu slugarnicii şi de bună voie sclavi falsificatori ai adevărului, ci cu vitejii la cuget mărturisitori şi părtaşi ai căii crucii-învierii Începătorului şi Plinitorului Credinţei.”

  Apreciază

 3. Axios ! Axios ! Axios !
  Bunul Dumnezeu sa ne intareasca in Dreapta Credinta si sa ne ajute sa marturisim Adevarul acum si pururea si in vecii vecilor ! Amin !
  Doamne ajuta !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s