Un nou Rădeni! … dar în Grecia. Se umple lumea de „schismatici” care aplică Canonul 15 I-II Constantinopol, făcut tot de… „schismatici”

În vederea prăznuirii hramului Cuvioasei Mucenice Paraschiva al Sf. Mănăstiri din localitatea Milohori, regiunea Ptolemaida, Grecia, unde sunt prigoniţi egumenul (şi ctitorul) Maximos Karavas, ieromonahul Ignatios Kalaitzopoulos împreună cu obştea de 15 monahi din cauza încetării pomenirii Mitropolitului de Florina, Prespes şi Eodeea, Kir Theoklitos, a avut loc o campanie de mobilizare a laicilor şi a clericilor nepomenitori din întreaga Grecie. Deşi în baza deciziei Episcopului, obştea ar fi trebuit să părăsească mănăstirea – fiind deja numit un alt egumen -, în urmă rugăminţii adresate de Părintele Maximos, k. Theoklitos a acceptat să permită desfăşurarea prealabilă a praznicului de hram al Sf. Mănăstiri.
Pentru această ocazie, pe mai multe bloguri ortodoxe a fost lansată o chemare la mărturisire de credinţă.
Pe Opaidagogos.blogspot.gr. este reprezentativ anunţul organizaţiei elin-ortodoxe a rezerviştilor forţelor speciale „Legiunea Sfântă 2012” cu titlul:

Ecumeniştii au hotărît să preia controlul (Miercurea viitoare, 26-7-2017, în Ptolemaida), a încă unei Mănăstiri care li se împotriveşte.
Răspunsul nostru: „ORTODOXIE SAU MOARTE”

Aici găsim și scrisoarea deschisă trimisă de Asociaţia „General Makrigiannis” Episcopului de Florina, k. Theoklitos, pe motivul plănuitei sale vizite – în ajunul sărbătorii – la cea de-a doua mănăstire de nepomenitori din mitropolia sa, având ca motto: „Apărarea mea către cei ce mă judecă aceasta este.” (I Corinteni, 9,3)

În scrisoare episcopul este rugat să nu vină deoarece prezenţa sa este nedorită de laici şi clerici, iar dacă totuşi va veni este înştiinţat că i se vor adresa în mod liniştit, dar public, în afara zidurilor mănăstirii, următoarele întrebări:

 1. Despotule [Stăpâne?], sunt papismul şi sutele de şcoli protestante „Biserici” cu Sfânt Har care au cel puţin vreo Sfîntă Taină în „repertoriul” lor?
 2. Stăpâne, despre numitul „Sfânt şi Mare Sinod” care a avut loc anul trecut , în iunie, în Creta, episcopul Ambrozie de Kalavrita a spus că în mod sigur nu este nici sfânt, nici mare, ci până şi poporul simplu care cunoaşte problema şi istoria sa de un secol [încoace] reacţionează şi nu îl recunoaşte ca fiind Ortodox. Dumneavoastră ce fel de texte aţi studiat şi când anume, de ați ajuns la concluzia că este „Sfânt şi va face bine în Siria”? Poporul lui Dumnezeu a luat parte la acest proces? Când şi în ce mod l-aţi informat, atât înainte cât şi după „Sinod”?
 3. Sfântul Athanasie care slujea la singura biserică sfânt fără a pomeni pe restul „Ortodocşilor”, înfăptuia taine invalide? Da sau nu?
 4. Într-o situaţie asemănătoare, monahi şi monahii au fost alungaţi de la mănăstirea pocăinţei lor fără decizie de la vreun tribunal penal sau bisericesc, deși Consiliul de Stat s-a pronunţat în favoarea lor. Dumneavoastră cum sprijiniţi pretenţia pe care o aveţi de a fi alungaţi părinţii Mănăstirii? Pe ce vă bizuiţi? Nu cumva pe simpatizanţii preoţilor dvs.?
 5. Susţineţi că Patriarhul Bartolomeu lucrează totdeauna în duhul Adevărului?

Dacă da, înseamnă că şi dvs. sînteţi de acord că:

 1. Papa este un „preasfinţit frate”, iar papismul este „soră-Biserică”? Da sau nu?
 2. Monofiziţii condamnaţi de cel de-al 4-lea Sinod Ecumenic sunt Ortodocşi? Da sau nu?
 3. Patriarhul care luna trecută a slujit, în Germania, într-un templu Evanghelist, fără de Sfântă Masă şi fără icoane – pe când alături exista biserică ortodoxă – lăudându-l pe Luther, a lucrat ortodox? Da sau nu?
 4. Sunteţi de-acord cu participarea Bisericii Elene la Consiliul Mondial al Bisericilor? Da sau nu?
 5. Menţionaţi măcar un (1) sfânt al Ortodoxiei care să susţină cele semnate la Kolimbari.

Într-adevăr k. Theoklitos a optat pentru a absenta de la praznic trimiţând însă ca reprezentanţi pe Pr. Avgustinos Avxonidis şi pe Protosinghelul Mitropoliei, Pr. Nikiforos Manadis însoţiţi de un organ al ordinii pentru a încerca să participe la slujbă. Aceştia au fost însă împiedicaţi să intre în biserică de către numeroşii credincioşi care au fost în măsură să răspundă la chemare, după cum reiese din materialele video prezentate mai jos:

sursa: opaidagogos.blogspot.gr

La Sfânta Liturghie din ziua următoare lucrurile au decurs fără tulburări. În strană s-a aflat protopsaltul gheron Sava Lavriotul.

În predica slujbei la care au participat mai mulți preoți nepomenitori s-a menționat faptul că sunt mai mulți preoți și monahi din Grecia care în zilele următoare vor întrerupe pomenirea ierarhilor pro-Creta și a pseudo-patriarhului Bartolomeu.

material realizat de S.D.

Sursa: http://ortodoxinfo.ro/2017/07/28/un-nou-radeni-dar-grecia-se-umple-lumea-de-schismatici-care-aplica-canonul-15-ii-constantinopol-facut-tot-de-schismatici/

Reclame

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

11 gânduri despre „Un nou Rădeni! … dar în Grecia. Se umple lumea de „schismatici” care aplică Canonul 15 I-II Constantinopol, făcut tot de… „schismatici””

 1. Materialul filmat e graitor, dar ar fi util daca cineva care poate ar pune si o traducere, pentru o mai buna intelegere a tuturor…

  Deviza fratilor greci intru Hristos e inaltatoare : „Ortodoxie sau moarte” ! Mai mult inca, ea este si un indemn real spre a fi marturisitori, caci a nu fi ortodox intru adveratul sens, adica in sensul a tot ce insemana credinta nealterata, traditie si dogma originare, vorba si fapta, etc. este totuna cu a fi mort sufleteste, deci mort, caci la ce foloseste trupului sa vietuiasca fara suflet?
  Matei XVI, 26: „Pentru că ce-i va folosi omului, dacă va câştiga lumea întreagă, iar sufletul său îl va pierde? „

  Apreciază

  1. Pai ceea ce se petrece atît la ei cât și la noi, (aici mă refer la prigoana in plina desfășurare) nu este singular, se întâmplă și în alte zone, unde tumoarea ecumenismului sa înfipt adinc, căci uitete ceea ce se petrece mai peste tot chiar și la cei ce nu au fost în Creta, căci implementează ecumenismul la turație maximă, nustiu dacă ai citit vizavi de Preotul din Italia care a refuzat botezul unui copil întrucât nași erau catolici, evident că omul a procedat întocmai cum se procedează corect, ei bine șia atras mânia românașilor noștri de acolo ducatori degeaba la biserica că vezi doamne a făcut discriminări, dar în dobitocia lor ei habar nu au că în materie de credință pe cât posibil să nu faci compromisuri, căci iată unde sa ajuns cu sloganul Dumnezeu este unul pt toți și cum au fost îndoctrinați marea majoritate, iar cei ce țin dreapta credință fără compromisuri categorisiți extremiști, fundamentaliști, rasiști s.a.m.d

   Apreciază

 2. Salutam cu bucurie ,lupta preotilor nepomenitori din Grecia ,care impreuna cu crestinii ortodocsi,s-au manifestat,ca adevarati „strajeri ai ortodoxiei”,infiintand chiar un comitet de lupta ,pentru apararea caracterului Ortodox al celor doua Manastiri despre care se face vorbire.http://ortodoxinfo.ro/2017/08/02/comunicat-despre-infiintarea-comitetului-de-lupta-pentru-apararea-caracterului-ortodox-al-manastirilor-nepomenitoare-sfanta-parascheva-de-la-milohori-si-sfantul-grigorie-palama-de-la-filota/
  Ortodocsii greci se dovedesc a fi ,mai uniti, cu planuri de bataie intocmite deja prin care trag semnalul de alarma, in fata pericolului de moarte care ameninta Sfanta si Iubita noastra Ortodoxie.
  Patriarhia romana ne pune la dispozitie ,un material tip brosura despre pseudo-sinodul din Creta,cu intrebari si raspunsuri, pe site-ul http://basilica.ro/ebook-intrebari-si-raspunsuri-despre-sfantul-si-marele-sinod-din-creta/,site ,unde il puteti citi si aprofunda sub format pdf.El va fi publicat in perioada urmatoare.Incepe o perioada grea in care toti cei ramasi in”ascultare”,vor fi indoctrinati ca la carte,ceea ce va duce la nelinisti,tulburari,zbucium si in final ,invrajbire.
  Exemplu,intrebarea 12:
  „12. au participat toate bisericile la sfântul și Marele sinod din Creta?
  La Sinaxele Întâistătătorilor din martie 2014 și ianuarie 2016 și-au anunțat participarea la Sfântul și Marele Sinod
  toate Bisericile Ortodoxe Autocefale, care au primit, ulterior,invitație din partea Patriarhiei Ecumenice. Din motive diverse,cu puțin timp înainte de întrunirea episcopilor ortodocși în Creta, patru Biserici Autocefale (Antiohia,Rusia, Georgia și Bulgaria) au anunțat că nu pot participa la Sinodul din Creta, în principal din cauza nerezolvării
  diferendului canonic dintre Patriarhia Antiohiei și Patriarhia Ierusalimului.”

  Apreciază

  1. De exemplu domnul kiril nu a participat in Creta, insa el este mai dihai decât Bartolomeu de la Istanbul, implementează ereziile la maxim și unde sunt ele mai mari acolo dumnealui este nelipsit, chiar apăruse un articol in care Patriarhia Moscovei vrea măsuri mai drastice pt antiecumenisti

   Apreciază

 3. “Să te lipeşti de Dumnezeu cu mintea şi cu inima, cu evlavie şi cu mare dor”-Sf.Maxim Marturisitorul
  Nu cred ca s-a editat aceasta brosura,doar cu scopul de a fi citita la nivel parohial.Ar fi prea simplu.
  Este vorba de o lupta pe plan duhovnicesc ,si cei din tabara adversa nu isi pot permite sa adoarma .Momentul redactarii a fost excelent ales.S-a asteptat timp de un an si ceva,ca lucrurile sa se asejeze oarecum ca sa stie cati conducatori (preoti si ieromonahi)cu turmele de credinciosi se afla angajati in aceasta lupta.Nu cred ca in viitorul apropiat vor mai fi membri ai pliromei ortodoxe,dispusi sa marturiseasca Adevarul.Au fost si crestini ,care au tatonat situatia si s-au reintors nelamuriti in bisericile lor(sau au fost trimisi spre informare…este posibil).
  Atata timp cat in randul nostru nu exista o unitate in pareri,o disciplina desavarsita ,fara excese,o dragoste jertfelnica insotita de iertare si rugaciune pentru cei rataciti,nu vad cum lupta noastra va progresa,cum ne vom putea impune ca o forta in fata celor care ne acuza.
  Suntem deocamdata in defensiva permanenta,fara ofensive stralucite.Exista orgolii,excese,confuzii,diferente in interpretare si aceastea nu fac decat sa slabeasca forta si elanul de care am fost cuprinsi la inceput.
  Cu lacrimi de pocainta ne rugam ca Maica Domnului,grabnic -ajutatoarea sa ne mangaie sufletele,si sa duca rugaciunile nostre la picioarele Celui Vechi de Zile,Hristos Domnul nostru,sa spijine lupta noastra,sa ne dea semn de binecuvantare.Cuvatul de intarire a Sf.Ioan Iacob Hozevitul ,sa ne fie si noua sprijin si hrana duhovniceasca:
  „Mantuiti-va cum puteti si prin cine puteti ca, Slava Domnului, inca mai aveti prin cine.”(Sfantul Ioan Iacob Romanul, “Hrana duhovniceasca“)
  „Gândiţi-vă că trăim în vremurile cele mai grele şi mai primejdioase pentru mântuirea sufletului!..Gândiţi-vă că vrăjmaşii credinţii noastre s-au înmulţit mai tare ca altă dată şi mântuirea noastră este mai primejduită: de suntem răniţi la suflet n-are cine să ne vindece, iar de suntem în cădere, nu mai are cine să ne ridice! Acuma este nevoie de mai multă unire şi de frăţească sprijinire. Chiar dacă nu suntem cu toţii la un loc, dar cel puţin sufleteşte să fim uniţi şi să ne purtăm neputinţele unul altuia cu îndurare.”
  (Sf. Ioan Iacob Hozevitul – „Frăţească urare pentru surorile românce de la Eleon”)
  „Pământul plămădit cu sânge
  Şi cu sudoare de martiri
  Azi se cutremură şi plânge,
  Fiind împresurat de “zbiri”.

  Carpaţii astăzi se-nfioară
  Şi apele se zbat în vad,
  Văzând pe scumpa noastră Ţară
  Cum se apropie de iad!

  Azi Sfinţii iubitori de Ţară
  Se roagă jalnic lui Hristos
  Să izbăvească de ocară
  Pe neamul nostru credincios.

  Iar voi, martirilor de astăzi,
  Luceferi prea luminători,
  Cu sfânta voastră îndrăzneală
  Daţi pildă celor muritori.

  Să ştie lumea răsfăţată
  Că viitorul fericit,
  Cu suferinţă şi cu jertfă
  Va fi mereu pecetluit.

  În calea către mântuire
  Povara Crucii vom purta
  Şi pân-la slava “Învierii”
  Golgota vom întâmpina!”
  (LA NOI ACASĂ(Pluguşorul românului pribeag)
  fragment

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s