[Foto+Audio] Hram de Adormirea Maicii Domnului la schitul Rădeni. Cuvânt de învățătură al Părintelui Claudiu Buză

Sute de oameni au venit din toate colțurile țarii și din diaspora la Rădeni pentru a participa la hramul Adormirii Maicii Domnului. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoți nepomenitori, cuvântul de învățătură fiind rostit de către Părintele Claudiu Buză.

 

20864276_2024946667734376_872181077_n

20863796_2024946701067706_1021434782_n

20864184_2024946704401039_199096881_n.jpg

20864321_2024946714401038_397668485_n

20891297_2024946717734371_871626376_n

20864097_2024946731067703_866641101_n

20884731_2024946737734369_18824989_n (1)

20891305_2024946751067701_1937433212_n

20840578_2024946784401031_191067399_n20863867_2024946897734353_1139573329_n

Sursa: http://ortodoxinfo.ro/2017/08/15/fotoaudio-hram-de-adormirea-maicii-domnului-la-schitul-radeni-cuvant-de-invatatura-al-parintelui-claudiu-buza/

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

7 gânduri despre „[Foto+Audio] Hram de Adormirea Maicii Domnului la schitul Rădeni. Cuvânt de învățătură al Părintelui Claudiu Buză”

 1. „Astfel, deşi Vaticanul a ridicat anatema aruncată de către cardinalul
  Humbert la 1054 asupra Bisericii Ortodoxe, considerând-o ca o greşeală, el
  continuă totuşi să susţină consecinţele ce le-a tras din ea şi să lucreze în spiritul
  ei, încercând să reînvieze şi să extindă uniatismul între membrii Bisericii
  Ortodoxe, cu toate declaraţiile ce le fac acum despre Biserica Ortodoxă, ca
  Biserică soră şi despre capacitatea ei de a mântui pe proprii ei fii, cu tot
  «dialogul iubirii», pe care pretinde că-1 practică faţă de această Biserică. Mai
  mult, chiar, Vaticanul încearcă să-şi extindă acţiunea prozelitistă, după modelul
  uniatist, asupra întregii Biserici Ortodoxe.

  Ea a schimbat unele din metodele din trecut, adaptîndu-le timpului de
  astăzi, dar scopul a rămas acelaşi. Sub masca ecumenismului oferă burse
  numeroase tinerilor ortodocşi şi tot felul de ajutoare si alte avantaje unor
  fruntaşi ortodocşi, mai ales din unele Biserici mai strâmtorate financiar,
  deprinzîndu-i, în schimb, cu un vocabular ecumenist relativist, pentru a-i
  dezarma în fata forţelor de intercomuniune, în fata teoriei că, cu toate
  diferenţele existente, cele două Biserici au devenit, de la ridicarea anatemelor,
  una, dar una sub primatul papei, la care conducerea Bisericii Catolice nu
  renunţă cu nici un preţ.

  Bursele în şcolile de teologie catolică se ofereau şi odinioară cu efectele
  păgubitoare, pe care le cunoaştem, pentru Ortodoxie, dar argumentul că
  diferenţele între ortodocşi şi catolici sunt fără însemnătate era folosit de
  propaganda catolică ca mijloc de adormire a conştiinţelor ortodoxe şi în epoca
  de creare a uniatismului. In privinţa aceasta, catolicismul nu a schimbat în
  esenţă nimic, dar nici în folosirea acestor metode ca momeli pentru acceptarea
  primatului papal de către ortodocşi. Ceea ce e nou e numai metoda de a camufla
  mai abil aceste metode sub masca generoasă şi nobilă a ecumenismului.
  Vaticanul, continuând însă să urmărească acelaşi scop, rămâne în continuare
  adeptul aceleiaşi tendinţe de extindere a unei dominaţii „în spirit lumesc asupra
  tuturor creştinilor. ”

  https://archive.org/stream/Dumitru_Staniloae-Uniatismul_din_Transilvania/Dumitru_Staniloae-Uniatismul_din_Transilvania_djvu.txt

  Apreciază

 2. „*Astăzi – cum scrie Sfântul Ioan Damaschin – Fecioara se urcă la cer. Astăzi, porumbiţa cea neîntinată zboară în lumea cea înţelegătoare. Astăzi, comoara vieţii şi adâncul harului se înalţă deasupra celor pământeşti”.
  „Tu, copilă preafericită, ai dezlegat epitimiile fărădelegii noastre. Tu, moştenind de la noi un trup stricăcios, ai purtat în pântece noul veşmânt al nestricăciunii. Noi am închis raiul, dar Tu ai deschis larg intrarea în el. Tu eşti podul către viaţă şi scara către cer”,adauga spre nesfarsita lauda smeritei Imparatese a cerului si a pamantului,Sf.Ioan Damaschin.
  „Adormirea şi mutarea Preasfintei noastre, învierea Ei, confirmă şi învierea şi nestricăciunea noastră personală.”
  *http://acvila30.ro/mitropolitul-cosma-de-etolia-preasfanta-noastra-este-maica-ortodoxiei-noastre/#comment-137461
  Praznic de mare cinstire si dragoste ,Adormirea Maicii Ortodoxiei noastre,a fost un prilej de mare sarbatoare a credinciosilor ortodocsi ingraditi din toata tara,care au participat cu totii,copii,tineri si bunici,impreuna cu o mare parte a sfintitilor Parinti care drept invata cuvanul Adevarului,la Schitul Radeni.Cu o seara in urma, o mare multime de credinciosi,intr-o tainica,mistica puternica, si curata simtire ortodoxa,a cinstit vecernia cu litie ,a cantat Prohodul Iubitei noastre Nascatoare de Dumnezeu,in schitul tainic luminat de sute de lumanari.
  În Biserica noastră Ortodoxă am laudat,intr-un cuget si o simtire astăzi cu cântări sfinte pe „Marea noastră Mamă.”Şi în această atmosferă sfinţită,in care credinciosii ascultau inauntrul sfantului locas si in toata curtea schitului,a slujit si a predicat Parintele nostru Duhovnic,Pr.Claudiu,cu dragoste si smerenie,intarindu-ne duhovniceste,in aceste vremuri tulburi si de prigoana,să luăm mântuitoarele noastre hotărâri personale.
  Să vrem să “facem din inima noastră o comoară şi un sălaş al virtuţilor Născătoarei de Dumnezeu”, cum ne învaţă Sfântul Nicodim Aghioritul.Ne-a încurajat să trăim şi noi Evanghelia. Să mărturisim, cu consecvenţă, în vremurile noastre de trădare pe Domnul Cel Înviat şi Dumnezeul nostru Iisus Hristos,imitând-o pe Preasfânta Nascatoare de Dumnezeu,caci”* astfel o vom cinsti cu adevărat, o vom bucura, dar ne vom şi sfinţi pe noi înşine, ca să ajungem şi noi la îndumnezeirea după har şi la viaţa veşnicei nestricăciuni în Preafrumosul Rai.”
  Sa ramanem in iubirea aproapelui in duhul Sf.Parinti,al Sf.Canoane si nu canoane,sa nu umblam cu pidalionul sub brat si buzduganul agatat la cingatoare, caci durerea noastra e si durerea fratilor nostri pe care ii asteptam sa vina in mijlocul nostru in cetatea necucerita a Radeniului,ca sa sa dovedeasca ca iL iubesc pe Hristos asa cum iL iubim si noi,cuvinte ziditoare de suflet,medicament tare impotriva fricii,a slabiciunii sau a indoielilor care poate ne bantuie vremelnic in urma uneltirilor vrajmasului,au fost cuvintele de incheiere ale Sfintiei Sale.
  ” Crăiasă alegându-te,
  Îngenunchem rugându-te,
  Înalţă-ne, ne mântuie
  Din valul ce ne bântuie;
  Fii scut de întărire
  Şi zid de mântuire,
  Privirea-ţi ado­rată
  Asupră-ne coboară,
  O, maică prea curată
  Şi pururea fecioară,
  Marie!
  (Mihai Eminescu-RUGACIUNE-fragm.)

  Apreciază

 3. Am ascultat cu bucurie predica. Multumiri sincere! Fie ca aceasta sa fie spre slava lui Dumnezeu și spre mântuirea aproapelui! Sfântul Serafim de Sarov ne indemna sa dobândim noi înșine pacea lăuntrică și atunci mulți se vor mântui în jurul nostru. În momentele de pace lăuntrică vorbeste Dumnezeu prin noi, căci liniștea noastră nu e a noastră, ci este un Dar de la Dumnezeu.

  Cuvintele Sfintei Evanghelii nu s-au schimbat, așa cum bine spunea parintele Claudiu, ci rămân sa ne judece. Cum ne raportam la aproapele?

  Cate lacrimi am vărsat pentru aproapele aflat în neputință sufleteasca? Dacă un apropiat se îmbolnăvește de cancer, îl jelim, ne întristam pentru soarta lui.
  Ecumenismul este un cancer al sufletului și provoacă moartea sufletului. Sa plângem pentru cei dragi care nu pot sa înțeleagă ce se întâmplă și sa-i încălzim cu focul iubirii pentru Hristos fără a-i arde! Și sa ne cercetam cât mai des , pentru a vedea dacă nu cumva ne aflăm în cădere libera. Așa cum unii se pot îndepărta de Dumnezeu cu Biblia în mână, tot așa ne putem îndepărta și dacă avem Pidalionul în mână. Cunoașterea Adevărului se îmbină cu trăirea Sfintei Evanghelii în fiecare zi. Dumnezeu sa ne ajute tuturor!

  Apreciază

 4. Constatam cu adanca durere si parere de rau ca ereticii au depasit cu mult timpul necesar revenirii la starea de combatere cu fermitate a ereziilor semnate si adoptate la minciuno-sinodul din Creta, continuand cu asiduitate prigonirea tuturor celor care au indraznit sa se ingradeasca de ciuma ecumenista, împotriva mărturisitorilor, dar mai ales împotriva Adevărului, antrenându-i în aceasta și pe ortodocșii ”cuminți” ce se conformează akedic politicii duse de ereziarhi și slugile lor. Harul nu opereaza extra muros Ecclesiae. Extra Ecclesiam nulla sallus(„In afara Bisericii nu exista mantuire”) afirma cu tarie Sf.Ciprian al Cartaginei. „Oricine s-a separat de Biserica (ORTODOXA n.m.)se uneste cu adultera, se separa de fagaduintele Bisericii.” (Sf.Ciprian al Cartaginei, Despre unitatea Bisericii,EIMBOR,Bucuresti 2013,pg.45-47). Asa cum am mai spus numai Atotputernicul Dumnezeu ii poate aduce din ratacirea diavoleasca in care se afla, tragand cu vadita nepasare spre iad, pe crestinii care inca se afla sub influenta lor nefasta, aducatoare de rau si dezbinare. Se cuvine sa amintim cuvintele de foc ale Sf.Prooroc Iezechiel:
  „1. Fost-a cuvântul Domnului către mine şi mi-a zis:
  2. „Fiul omului, prooroceşte împotriva păstorilor lui Israel, prooroceşte şi le spune: Aşa grăieşte Domnul Dumnezeu: Vai de păstorii lui Israel, care s-au păstorit pe ei înşişi! Păstorii nu trebuia ei oare să păstorească turma?
  3. Dar voi aţi mâncat grăsimea şi cu lâna v-aţi îmbrăcat; oile cele grase le-aţi junghiat, iar turma n-aţi păscut-o.
  4. Pe cele slabe nu le-aţi întărit; oaia bolnavă n-aţi lecuit-o şi pe cea rănită n-aţi legat-o; pe cea rătăcită n-aţi întors-o şi pe cea pierdută n-aţi căutat-o, ci le-aţi stăpânit cu asprime şi cruzime.
  6. De aceea rătăcesc oile Mele prin toţi munţii şi pe tot dealul înalt; împrăştiatu-s-au oile Mele peste toată faţa pământului şi nimeni nu îngrijeşte de ele şi nimeni nu le caută.
  7. De aceea, ascultaţi păstori, cuvântul Domnului:
  8. Precum este adevărat că Eu sunt viu, zice Domnul Dumnezeu, tot aşa este de adevărat că voi face dreptate; pentru că oile Mele au fost lăsate pradă şi fără păstor, oile Mele au ajuns mâncarea tuturor fiarelor câmpului, iar păstorii Mei n-au purtat grijă de oile Mele, ci păstorii s-au păscut pe ei înşişi şi oile Mele nu le-au păscut.
  9. De aceea ascultaţi, păstori, cuvântul Domnului.
  10. Asa zice Domnul Dumnezeu: Iată Eu vin la păstori; le voi cere înapoi oile Mele din mâna lor şi îi voi împiedica să nu mai pască oile Mele şi nu se vor mai paşte păstorii pe ei înşişi şi voi smulge oile Mele din gura lor şi ele nu vor mai fi pentru ei o pradă de sfâşiat.”(Iezechiel 34,1-10)
  Ce semnal de alarma aduce accidentul tragic, bizar si ciudat, de la M.Putna, al tanarului Sebastian, petrecut, vineri 11 august? http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/cum-au-fabricat-jurnalistii-de-la-adevarul-inca-un-scandal-impotriva-bisericii-dupa-un-accident-tragic-la-manastirea-putna/
  Vinovati suntem cu totii in fata lui Dumnezeu de ingrozitoarea criza prin care trece Biserica noastra Ortodoxa, vinovati suntem ca ne rugam prea putin, prea rece sau deloc, pentru cei care nu ne iubesc, pentru cei aflati in ratacire, pentru cei care ne umilesc si ne jignesc cu cuvinte grele, vinovati suntem ca din ochi nu ne curge nici o lacrima de pocainta pentru noi si pentru ei, pentru grozavia pacatelor noastre si ale lor, care L-au intristat atat de mult pe Pastorul iubit „nadejdea celor deznadajduiti”.
  „Te rog să tragi, alături de mine, în jugul Tău care astfel îmi va fi uşor şi bun. Ajută-mă să-i iubesc pe vrăjmaşii mei, să-i binecuvântez pe cei ce mă blestemă, să fac bine celor ce mă urăsc, să mă rog pentru cei ce mă vatămă şi mă prigonesc, întărindu-mă cu gândul că numai aşa ne poţi face nişte blânzi mieluşei pe noi, cei ce suntem lupi crânceni unii faţă de alţii. Până acum, Iisuse, s-a hulit Numele Tău din pricina faptelor mele celor rele; dă-mi dar puterea şi harul ca măcar de azi înainte să pot săvârşi cât mai multe fapte bune pe care, văzându-le cei din jurul meu, să proslăvească Numele Tău cel sfânt. Fă-mă să intru prin rana din coastă în inima Ta ca să Te cunosc cât eşti de blând şi de smerit, iar acolo, în inima Ta, să mă umpli de acea dumnezeiască putere şi stăpânire de sine ca întotdeauna să mă port cu blândeţe şi cu smerenie în mijlocul fraţilor mei. Dă-mi harul să pot răbda ocările, să biruiesc răul cu binele şi să nu mai slobozesc câinii cei răi ai patimilor împotriva aproapelui meu. învaţă-mă să mă lupt mai vârtos împotriva răului din mine, să sufăr nedreptatea fără cârtire şi să caut să fiu mai degrabă victimă decât călău, căci aşa i-ai învins şi Tu pe călăii Tăi. Deprinde-mă să mă las ca un copil în purtarea Ta de grijă. Loveşte cu toiagul Crucii în stânca inimii mele ca să izvorască un neîncetat duh de pocăinţă. Atinge-Te de ochii mei ca să slobozească lacrimi curăţitoare de păcate, pentru ca astfel să Te am pururea în inima mea şi să nu Te mai părăsesc niciodată, nici în viaţa de aici, nici în viaţa de dincolo. Amin.”(Rugăciunea vameşului, Arhimandrit Paulin Lecca, Editura Christiana, 1998.https://pelicanuldinpustiu.wordpress.com/2017/07/31/arhimandrit-paulin-lecca-rugaciunea-vamesului/)

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

DISCERNE

Viitorul, o paletă de opţiuni. Alege drumul!

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

ATITUDINI - Revista Fundației Justin Parvu

REVISTĂ DE CERCETARE ȘTIINȚIFICĂ ȘI EDUCAȚIE ORTODOXĂ editată de Fundația Justin Pârvu

ASTRADROM

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Vremuritulburi

ortodoxie, vremurile de pe urma, istorie, sanatate, politica, economie, analize si alte informatii utile

Lumea Ortodoxă

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Blog de Dogmatică Empirică

...adică despre dogmă și experierea ei în Duhul Sfant. Doar în Ortodoxie dogmele Bisericii chiar pot fi verificate prin viața mistagogică!

Sfântul Ioan de Kronstadt

În fiecare zi - gândurile unui om extraordinar

Monahul Teodot - blog oficial

Ortodoxia-singura credinta mantuitoare

SINODUL TÂLHĂRESC

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Bucovina Profundă

“ De mare jele şi de mare minune iaste, o iubite cetitoriu, cându toate faptele ceriului şi a pământului îmblă şi mărgu toate careş la sorocul şi la marginea sa... şi nici puţin nu smintescu, nici greşescu sămnul său. Numai sânguru amărătulu omu... ” Varlaam - Cazania

Cuvântul Ortodox

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Redescoperirea Sfintei Euharistii

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

SACCSIV - blog ortodox

Ortodoxie, analize, documentare, istorie, politica

%d blogeri au apreciat: