Un alt Preot mărturisitor! Scrisoare deschisă către Episcopul Siluan al Italiei. Preotul Ioan Sârbu – Parohia Oderzo-Provincia Treviso anunță întreruperea pomenirii ierarhului

Scrisoare deschisă către Episcopul Siluan al Italiei

 De vei vedea sabia venind și nu vei
 da de veste fratelui tău, din mâna ta
 voi cere sângele lui.” (Ezechiel 33, 6-8)
comunitate-Oderzo
Am ezitat vreme îndelungată până să iau această decizie, crezând că lucrurile se mai pot îndrepta, însă m-am înșelat.
După cum bine știți, anul trecut în luna iunie, a avut loc un eveniment întristător și păgubitor pentru Biserica lui Hristos, la care și dumneavoastră din păcate v-ați făcut părtaș. Este vorba de așa-zisul ”Sfânt și Mare Sinod Panortodox” care, în loc să rezolve marile probleme bisericești, mai rău le-a agravat, confirmând și pecetluind ”sinodal” pan-erezia ecumenismului pe care a introdus-o oficial în Biserică.
Cunoaștem foarte bine din istoria bisericească faptul că toate Sinoadele Ecumenice și Locale s-au întrunit pentru întărirea dogmelor bisericii și pentru condamnarea ereziei. Însă acest ”sinod” nu a statornicit nicio dogmă și nu a combătut nicio erezie, ci dimpotrivă a legiferat erezii, iar ereticii cei vechi, anatematizați de Biserică, au participat ca și ”observatori” alături de ereticii cei nou apăruți, ecumeniștii ”ortodocși”.
După cum arată hotărârile finale ale documentelor de la Kolimbari, acest ”sinod” nu a fost unul ortodox, ci a fost un sinod mincinos, eretic și tâlhăresc, după cum a fost caracterizat de mulți ierarhi, clerici, monahi și teologi. Și acest lucru pentru că:
1. A dizolvat sinodalitatea ortodoxă, deoarece episcopii din delegațiile Bisericilor Locale au avut doar drept de semnătură, nu și drept de vot, pe care l-au avut numai întâi-stătătorii acestora.
2. Nu au participat toate Bisericile Locale, lipsind astfel patru dintre ele.
3. A acceptat ” căsătoriile mixte” între ortodocși și eretici, ceea ce este condamnat de Sfintele Canoane.
4. A acceptat denumirea ”istorică” de ”biserici”ereziilor, negând astfel unicitatea Bisericii Sobornicești.
5. A acceptat ideea eretică a participării Bisericii Ortodoxe la efortul ”de restabilire a unității creștinilor” ca membră în cadrul Consiliului Mondial al Bisericilor.
6. A desființat hotarul dintre Ortodoxie și erezie, necondamnând nicio erezie, pentru care își află justificarea un Sinod Pan-Ortodox.
7. Au participat ca ”observatori” eretici condamnați deja de Sinoade Ecumenice, lucru nemaiîntâlnit în istoria Bisericii.
Cunoscând faptul că toți Sfinții Părinți atunci când apărea o erezie, până la condamnarea sinodală, întrerupeau pomenirea și comuniunea cu cei care aduceau inovații în credință și pentru că dumneavoastră nu ați luat nicio atitudine împotriva acestui sinod eretic, ci l-ați acceptat prin însăși semnătura dumneavoastră, vă aduc la cunoștință că în temeiul Canonului 15 al Sinodului I-II Constantinopol (861) am întrerupt pomenirea numelui dumneavoastră la toate Slujbele pe care le săvârșesc, încă din luna octombrie a anului trecut.
Dacă aș fi continuat să vă pomenesc ar fi însemnat că și eu sunt ecumenist și eretic pentru că, după cum spune părintele profesor Theodoros Zisis, pomenirea numelui episcopului înseamnă identitate de credință între pomenitor și pomenit. De aceea am întrerupt pomenirea numelui dumneavoastră, pentru că nu vă mai consider un episcop ortodox până când veți declara public că respingeți și osândiți sinodul din Creta și toate ereziile papismului, monofizitismului și protestantismului.
Iar în cazul fericit în care veți conștientiza faptul că vă aflați cuprins de această erezie înfricoșătoare și veți voi să vă pocăiți, atunci și eu cu toată dragostea voi relua pomenirea numelui dumneavoastră.
Preot Ioan Sârbu
Parohia Oderzo – Provincia Treviso
Data: 17.09.2017
După ce Părintele a citit această scrisoare în fața credincioșilor care au participat la Sf. Liturghie, aceștia și-au manifestat imediat dorința de a semna pentru susținerea Părintelui, alăturându-i-se în hotărârea de a păstra Dreapta Credință.
img_20170917_174230_353
img_20170917_174304_499
img_20170917_174342_742
Sursa: https://stranaortodoxa.wordpress.com/2017/09/17/scrisoare-deschisa-catre-episcopul-siluan-al-italiei-preot-ioan-sirbu-parohia-oderzo-treviso-anunta-intreruperea-pomenirii-ierarhului/

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

11 gânduri despre „Un alt Preot mărturisitor! Scrisoare deschisă către Episcopul Siluan al Italiei. Preotul Ioan Sârbu – Parohia Oderzo-Provincia Treviso anunță întreruperea pomenirii ierarhului”

  1. Axios!Axios!Axios!Parintele Ioan Sarbu ,impreuna cu obstea de Marturisitori ai Dreptei Credinte Ortodoxe,care au avut curajul, de a face publica intreruperea pomenirii ierarhului eretic,semnatar al infamelor documente otravite ale pseudo-sinodului din Creta.Marturisirea facuta de Pr.Ioan Sarbu ne intareste bucuria,dupa cum spune Apostolul Pavel”Faceţi-mi bucuria deplină, ca să gândiţi la fel, având aceeaşi iubire, aceleaşi simţiri, aceeaşi cugetare”,si dovedind inca o data,ca este posibil cu ajutorul darului Mangaietorului,sa te vindeci de otrava ecumenismului,chiar daca pentru o vreme ai fost”*madular suferind si ratacit”,dar nu socotit de noi,”*vrajmas”.
    Aceasta Marturisire soseste ca un raspuns la frumoasa predica a Parintelui nostru Duhovnic,rostita in duhul dragostei,al invataturilor Sf.Apostoli si al Sf.Parinti spre zidirea sufleteasca a tuturor, „*Să fiţi râvnitori în a face binele, stând deoparte de certuri şi de fraţi prefăcuţi şi de cei care poartă cu ipocrizie numele Domnului şi care îi amăgesc pe oamenii neînţelepţi…..X. 1. Aşadar, rămâneţi în acestea şi urmaţi exemplul Domnului, „tari în credinţă şi neclintiţi”, iubitori de frăţietate, iubindu-vă unii pe alţii, părtaşi în adevăr, aşteptându-vă unii pe alţii în blândeţea Domnului, fără să dispreţuiţi pe cineva.”(*http://www.pemptousia.ro/2014/02/epistola-catre-filipeni-a-sfantului-policarp-episcopul-smirnei/)
    „…In aceste rele vremuri pe care le trăim, vremuri în care credinţa Ortodoxă se clatină şi se cutremură” ,nu uitam nici o clipa,ca de veacuri „Diavolul şi-a folosit toată puterea pentru a încerca să surpe şi să nimicească Biserica lui Hristos şi prin aceasta să împiedice mântuirea omului. La început a ridicat cumplite prigoane împotriva Bisericii din partea jidovilor şi a păgânilor. Vreme de trei veacuri sângele mucenicilor Creştini a curs fără încetare. Dar diavolul n-a reuşit în încercarea lui. Sângele mucenicilor, potrivit cuvântului apologetului Creştin Tertulian, a devenit sămânţa Creştinilor. Creştinismul şi-a biruit prigonitorii. „Mieii blânzi ai turmei lui Hristos au preschimbat furia de lup a prigonitorilor lor în blândeţe de miel”.
    Dar diavolul n-a putut suferi înfrângerea din mâinile mucenicilor. Când Biserica lui Hristos a biruit în lume, el a ridicat o nouă prigoană asupra ei, cu mult mai primejdioasă: dinlăuntrul Bisericii, aşa cum Sfântul Apostol Pavel a zis mai-nainte în convorbirea sa cu efesenii, că se vor ridica bărbaţi, „grăind învăţături răstălmăcite (îndărătnicii)”. Sfântul Pavel i-a numit pe aceştia „lupi îngrozitori” (Fapte 20:29,30). Aceştia sunt ereticii, care au încercat să strice adevărata învăţătură a lui Hristos despre credinţă şi evlavie, ca să facă această sfântă învăţătură fără folos pentru oameni.”(Vlădica Averchie de Jordanville – Predică la Duminica Biruinţei Orthodoxiei, 1971)
    „Vremurile, pe măsură ce înaintăm, vor deveni tot mai dificile – scrie sfântul ierarh Ignatie. Apostazia a fost prezisă de sfânta Scriptură cu toată claritatea, şi slujeşte ca dovadă a faptului cât de adevărat şi drept este tot ce s-a spus în Scriptură. Apostazia a fost îngăduită de Dumnezeu: nu încerca s-o opreşti cu slabele tale puteri. Îndepărtează-te, fereşte-te tu însuţi de ea, aceasta este de ajuns pentru tine. Cunoaşte duhul vremii, cercetează-l, spre a te feri pe cât posibil de influenţa lui… Edificiul Bisericii, care se clatină de multă vreme, se va cutremura straşnic şi repede. Nu are cine să oprească acest cutremur şi să-i stea împotrivă…Nu avem de la cine aştepta refacerea creştinismului.”
    Slava lui Dumnezeu Cel Atotputernic,ca am reusit,avand in frunte Preotii care drept invata Cuvantul Adevarului, sa ne ingradim de apostazie si sa deosebim falsele biserici si „bisericile celor care viclenesc „, in care „aceşti ierarhi cu gura rostesc numele lui Hristos, iar în realitate se află la ordinele viclenilor stăpâni ai lor (francmasonii), punând capcane împotriva Lui şi a adevăraţilor urmaşi slujitori ai Lui”(Toate citatele din text aparţin arhiepiscopului Averchie)

    Apreciat de 1 persoană

  2. Asa turma, asa pastor! Asa pastor, asa turma! Vrednic pastorul, vrednica turma!

    Curajosului si dreptului preot ca si tuturor celor 78 care au semnat alaturi de pastorul lor intru marturisirea dreptei credinte si sustinerea preotului lor: cinste voua!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

DISCERNE

Viitorul, o paletă de opţiuni. Alege drumul!

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

ASTRADROM

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Vremuritulburi

ortodoxie, vremurile de pe urma, istorie, sanatate, politica, economie, analize si alte informatii utile

Lumea Ortodoxă

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Blog de Dogmatică Empirică

...adică despre dogmă și experierea ei în Duhul Sfant. Doar în Ortodoxie dogmele Bisericii chiar pot fi verificate prin viața mistagogică!

Sfântul Ioan de Kronstadt

În fiecare zi - gândurile unui om extraordinar

Monahul Teodot - blog oficial

Ortodoxia-singura credinta mantuitoare

SINODUL TÂLHĂRESC

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Bucovina Profundă

“ De mare jele şi de mare minune iaste, o iubite cetitoriu, cându toate faptele ceriului şi a pământului îmblă şi mărgu toate careş la sorocul şi la marginea sa... şi nici puţin nu smintescu, nici greşescu sămnul său. Numai sânguru amărătulu omu... ” Varlaam - Cazania

Cuvântul Ortodox

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Redescoperirea Sfintei Euharistii

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

SACCSIV - blog ortodox

Ortodoxie, analize, documentare, istorie, politica