PARADA de 1 Decembrie a ADEVĂRAȚILOR ROMÂNI!

monah-antonije-gej-parada.jpgMi-ar plăcea să văd de 1 decembrie o paradă a adevăraților români. În frunte, să fie ierarhii ortodocși care drept învață Cuvântul Adevărului, alături de cârmuitorii ortodocși ai țării noastre care vor binele țării și luptă împotriva cotropitorilor străini, purtând icoane cu mucenici ai neamului românesc. Mi-ar plăcea să văd „trupele speciale” ale Bisericii, monahii și monahiile, înarmați cu metaniere și rugându-se, smeriți: „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește poporul român și mântuiește pe drept credincioșii Bisericii de pretutindeni”. Mi-aș dori ca preoții Bisericii, cu chipuri luminoase și inimi vesele, să poarte Cruci de binecuvântare și să cânte: „Cu noi este Dumnezeu”, mărturisind credința ortodoxă și spunând către întregul popor: „cât bine ne-a făcut nouă Dumnezeu”. Aș vrea să văd oștirea țării, iubitoare de Hristos, că pășește curajos pe pământul apărat de strămoșii noștri cu preț de sânge, cu conștiința trează că nu urmează intereselor meschine ale trădătorilor de neam, și că oștenii nu au ce căuta în conflictele internaționale întărind armata antihristului. Mi-aș dori să văd poporul drept-credincios dezrobit și despovărat de puternicii lumii urmând cu bucurie pe cei care vor binele Bisericii și al țării. Aș vrea să aud cântându-se Troparul Crucii înaintea imnului de stat și toți, cler și popor, să ne închinăm smeriți Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, Treimii Celei de o Ființă și Nedespărțite. Amin!

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

6 gânduri despre „PARADA de 1 Decembrie a ADEVĂRAȚILOR ROMÂNI!”

 1. Probabil după cum ați aflat, zilele astea de desfășoară la Moscova un sinod panortodox organizat de Patiarhul Chiril, oarecum similar cu cel din Creta, Vladimir Putin participând și el, iată discursul acestuia, și iată și o frază care mi-a sărit în ochi, citez: un mare respect de datorează contribuției Bisericii ortodoxe Ruse la întărirea păcii interetnice și interreligioase la dezvoltarea dialogului constructiv și a cooperării cu alte religii tradiționale din Rusia
  Restul articolului poate fi citit aici http://www.pravoslavie.ru/108831.html

  Apreciază

 2. Frumoase si inaltatoare ganduri la zi de sarbatoare,Sfintia Voastra,blagosloviti si iertati!
  Asa ar fi trebuit sa fie spre bucuria tuturor uniti,in cuget si simtiri,de aceleasi idealuri sfinte ca strabunii nostri,la care dragostea de neam si tara se impletea cu credinta nezdruncinata in Dumnezeu.
  Dar din pacate deocamdata ramane un ideal minunat de care ne-am dovedit nevrednici,lasi,slabi si lancezi in lupta pentru curatarea Sfintei Ortodoxii de putregaiul care incearca sa o sufoce din toate partile,delasatori,indiferenti si de neiertat uituci ai idealurilor pentru care si-au dat viata si sangele atatea sute de mii de martiri si mucenici in temnitele si gulagurile de tortura intinse pe tot pamantul stramosesc in tristul veac XX.
  „Mai spune legenda cã anii trecurã
  Si-acel colt de tarã a fost invadat,
  De hoarde strãine de lege si datini,
  Hienele mortii, de-un neam blestemat.
  Veneau noi cohorte iudaice, flãmânde,
  Prin crânguri si sate ca stoluri de corbi,
  Si-atunci îsi vândurã pe-argintii lui Iuda
  Si tara si neamul stãpânii cei orbi.”(Legenda Nicadorilor de Simion Lefter)
  Cuvintele Sf.Cuvios Justin ne rasuna in minte,toti le-am auzit sau citit ,dar cati oare mai sunt prezenti pe campul de lupta al tarii,unde credinta si neamul se afla in primejdie de moarte?” De aceea nu ne rămâne decât acoperământul Maicii Domnului, şi al tuturor sfinților şi mărturisitorilor noştri din veacul XX. Noi am avut ierarhi învățați şi diplomați, dar aşa cum zice Mitropolitul Nicolae Bălan, nu am prea avut ierarhi care să-şi pună pielea de martir…Noi n-am prea avut ierarhi martiri aşa cum au avut ruşii, şi cum mai au şi acum sârbii, grecii ,nişte oaze din acestea puternice cu conducători puternici, care să lupte să mențină adevărul ortodox nealterat…Vom da răspuns cum am apărat adevărurile unor lucruri ce privesc mântuirea noastră. Suntem singura țară care a mai rămas pe verticală în mijlocul popoarelor slave şi martirii noştri din generațiile din ’38 până în ’64 stau ca o strajă puternică alături de nevoile şi de grijile noastre. Să le cerem ajutorul şi să le urmăm pilda vieții lor. Noi, chiar dacă nu am avut ierarhi martiri, pe aceştia contăm mai mult decât orice, nici pe Răsărit nici pe Apus, pentru că toți se scaldă în această baie întunecoasă a masoneriei.”(Fragment din interviul apărut in revista ATITUDINI, nr. 18)
  Sa intampinam toate cu dragoste jertfelnica ,cu dor neanfricat,cu mintea treaza, spre lucrarea trezviei atentiei,spre a putea vedea intr-o zi,”dulcea Romanie”, „O tara ca soarele sfant de pe cer” si implinit cuvantul blagoslovit al Sfintiei Voastre! Asa sa ne ajute Dumnezeu!AMIN

  Apreciază

 3. Sa va binecuvinteze Dumnezeu pentru aceste minunate si sfinte simtiri si ganduri, parinte.
  Asa trebuie sa fie orice inima de crestin ortodox si de roman adevarat.
  Dar , din pacate, asa cum spune si doamnaGabrielanaghi , ne-au vandut si credinta si tara
  pe niste gunoaie si roscove.
  Numai Dumnezeu prin marea Sa mila sa se mai indure de noi. Dar ca sa se indure trebuie sa
  ne punem genunchii jos in tina si sa inaltam ochii inlacrimati spre cer.

  Apreciază

 4. Este potrivit momentul sa ne reamintim,rugaciunea pentru neam a Parintelui Gheorghe Calciu,pe care sa o sadim in inimile noastre,cu dragoste,sfintenie si recunostinta.Spunea Parintele Sfintei Tinereti, intr-o predica ce trebuia rostita în ziua de 17 mai 1978, în Biserica Radu-Vodă:”Şi, mai ales, rugaţi-vă lui Dumnezeu să dea neamului a­cestuia secerători buni, care să nu-şi iubească nici părinţii şi nici copiii mai mult decît pe Hristos, Care „văzînd mulţi­mile, I s-a făcut mi­lă de ele, căci erau necăjite şi rătăcite, ca nişte oi care nu au păstor. Atunci a zis ucenicilor Lui: Se­ce­rişul este mult, dar lucrătorii sînt puţini. Ru­gaţi, deci, pe Dom­nul secerişului, ca să scoată lu­crători la secerişul Său” (Matei 9, 36-38).
  Să ne rugăm lui Dumnezeu şi pentru seceriş, şi pentru se­­cerători!”(http://www.rostonline.ro/2016/11/rie-21-2016-10-ani-de-la-stramutarea-parintelui-calciu/)
  Rugaciunea pentru neam a Sfintitului Marturisitor Gheorghe Calciu
  Stăpâne Doamne, Dumnezeul nostru, Părinte, Fiule şi Duhule Sfinte venim la tine, Doamne, cu pocăinţă şi durere în inimi, să ne rugăm pentru poporul nostru românesc. Ascultă cererea noastră, intră Doamne, ca un împărat ceresc în ţara noastră şi în neamul nostru şi-l scapă Iisuse, de uneltirile vrăjmaşilor văzuţi şi nevăzuţi. Că prigoneşte vrăjmaşul sufletul neamului românesc şi viaţa lui o calcă în picioare. Făcutu-l-a să locuiască în întuneric ca morţii cei din veacuri, şi sufletul lui este mâhnit de moarte. Că l-au trădat cei puşi de Tine să-l conducă şi au uitat că Tu ai spus ca cel ce vrea să fie întâiul, să slujească tuturor.Şi ei au ştiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tău, l-au asuprit şi l-au jefuit, l-au vândut altor neamuri şi au călcat poruncile Tale, iar pământul acesta, pe care l-ai dat neamului românesc pe veci, l-au înstrăinat. Dar poporul acesta Te slăveşte, Doamne, nu numai cu buzele ci şi cu inima.
  Adu-Ţi aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii şi monahiile care zilnic se roagă pentru el şi pentru rugăciunea noastră de astăzi, chiar dacă suntem nevrednici de mila Ta. Pentru că toţi ne-am abătut, toţi am făcut nelegiuire, şi ierarhii, şi preoţii şi credincioşii. Nu mai este nici unul care să facă dreptate, nu mai este nici unul! Ci încetează Doamne, bătaia Ta împotriva poporului românesc. Adu-Ţi aminte, Iisuse, de fraţii noştri care sunt în afara ţării, în exil sau vânduţi odată cu teritoriile cedate, şi-i miluieşte pe ei. Reunifică poporul Tău. Repune-l în cinstea pe care a avut-o la Tine mai înainte, iartă-i păcatele săvârşite, apostaziile, răutăţile, îndemnurile la desfrânare, la neiertare şi la răzvrătire împotriva Ta. Rugători aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfântă, Pururea Fecioara Maria, Puterile Cereşti, pe Sfinţii Tăi Apostoli, pe mucenicii neamului nostru şi pe toţi mucenicii, sfinţii şi cuvioşii care au slujit Ţie cu credinţă curată. Adu-Ţi aminte, Stăpâne, de toţi cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserică şi Neam; adu-Ţi aminte de sângele lor care s-a vărsat şi pune-l pe acesta în balanţa iertării noastre. Redă poporului nostru pământul care l-a păzit cu grijă şi credinţă prin veacuri, redă-i bisericile şi mânăstirile vândute, redă-i pacea văzduhului şi îmbelşugarea roadelor pământului, stăpânirea de sine, demnitatea lui creştină şi naţională de altădată, conducători buni şi cinstiţi, neasupritori, nemincinoşi şi nelacomi, redă-i arhierei vrednici de Tine, Iisuse Mare Arhiereu, preoţi dăruiţi Bisericii şi Neamului, credincioşi misiunii lor, adevăraţi secerători, aşa cum Îi vrei Tu, Milostive. Auzi-ne Doamne întru îndurarea Ta! Nu intra Stăpâne la judecată cu robii tăi, ci întoarce-Ţi iar privirea spre noi şi ne ridică din păcat cu dreapta Ta cea mântuitoare. Şi trecând prin patimile toate, curăţaţi prin suferinţă, să ajungem şi la Sfânta Ta înviere Iisuse slăvindu-Te pe Tine împreună cu Tatăl şi Duhul Sfânt, acum şi pururi şi în vecii vecilor. Amin!
  https://www.crestinortodox.ro/rugaciuni/rugaciunea-pentru-neam-parintelui-gheorghe-calciu-151078.html

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

DISCERNE

Viitorul, o paletă de opţiuni. Alege drumul!

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

ATITUDINI - Revista Fundației Justin Parvu

REVISTĂ DE CERCETARE ȘTIINȚIFICĂ ȘI EDUCAȚIE ORTODOXĂ editată de Fundația Justin Pârvu

ASTRADROM

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Vremuritulburi

ortodoxie, vremurile de pe urma, istorie, sanatate, politica, economie, analize si alte informatii utile

Lumea Ortodoxă

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Blog de Dogmatică Empirică

...adică despre dogmă și experierea ei în Duhul Sfant. Doar în Ortodoxie dogmele Bisericii chiar pot fi verificate prin viața mistagogică!

Sfântul Ioan de Kronstadt

În fiecare zi - gândurile unui om extraordinar

Monahul Teodot - blog oficial

Ortodoxia-singura credinta mantuitoare

SINODUL TÂLHĂRESC

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Bucovina Profundă

“ De mare jele şi de mare minune iaste, o iubite cetitoriu, cându toate faptele ceriului şi a pământului îmblă şi mărgu toate careş la sorocul şi la marginea sa... şi nici puţin nu smintescu, nici greşescu sămnul său. Numai sânguru amărătulu omu... ” Varlaam - Cazania

Cuvântul Ortodox

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Redescoperirea Sfintei Euharistii

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

SACCSIV - blog ortodox

Ortodoxie, analize, documentare, istorie, politica

%d blogeri au apreciat: