Mihai Silviu Chirilă – Lansare de Carte la Biserica Românească „Panaghia Odighitria” din Pireu.

coperta_promovarea_ecumunismului_pseudosinod_creta.jpgDuminică 21 ianuarie 2018, ora 14:30 va avea loc un eveniment cultural-teologic la Biserica Panaghia Odighitria a Comunității Românești din Pireu.

Teologul român Mihai-Silviu Chirilă, cunoscut publicului interesat de teologie ortodoxă, va face prima lansare a cărții sale numite „Promovarea ecumenismului la nivel panortodox de către pseudosinodul din Creta”.

Evenimentul se va desfășura în sala mare a Bisericii „Panaghia Odighitria”, imediat după Sfânta Liturghie în limba română care se săvârșește în fiecare duminică la această biserică.

Mihai Silviu Chirilă s-a  născut pe 30 aprilie 1973 în Bicaz, judeţul Neamţ. Este absolvent al Seminarului Teologic ”Veniamin Costachi” din Tg. Neamț precum și al Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iaşi, unde a urmat și studii aprofundate postuniversitare de Misiologie şi Ecumenism. A adus contribuții însemnate în cultură și teologie prin realizarea emisiunii radio „Vestea cea bună” și a emisiunii „Credinţă şi tradiţii nemţene” la postul 1TV Neamţ, precum și prin lucrările sale teologice apologetice. De-a lungul timpului a colaborat cu diverse publicații și diverse în calitate de redactor și traducător.

Lucrarea sa „Promovarea ecumenismului la nivel panortodox de către pseudosinodul din Creta” a apărut la sfârșitul verii trecute ca un răspuns la broșura Bisericii Ortodoxe Române numite „Despre Sfântul și Marele Sinod din Creta. Întrebări și răspunsuri”, pe care autorul o numește “minicatehism ecumenist”.

Motivul acestei apariții editoriale a fost dorința de a oferi publicului larg posibilitatea de a se informa corect în legătură cu deciziile eretice ale pseudosinodului din Creta, cu reacția clericilor și credincioșilor ortodocși care au respins aceste decizii, întrerupând pomenirea ierarhilor fideli acestora, și cu calea de urmat de către cei ce doresc să nu se facă părtași la erezia ecumenistă, ci să continue să trăiască în curăția învățăturii ortodoxe, așa cum au făcut generațiile de ortodocși dinainte.

Comunicat de presa 

Sursa: https://romedia.gr/index.php/grecia/comuniti/8085-lansare-de-carte-la-biserica-romaneasca-panaghia-odighitria-din-pireu

Evenimentul va avea loc in sala mare a Bisericii „Panaghia Odighitria”, imediat după Sfânta Liturghie în limba română care se săvârșește în fiecare duminică la această biserică.

Adresa: Tenarou 3, Lofos Vokou, Maniatika, Pireu

Informații la nr. de telefon: 698119008

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

3 gânduri despre „Mihai Silviu Chirilă – Lansare de Carte la Biserica Românească „Panaghia Odighitria” din Pireu.”

 1. Blagosloviti si iertati,Sfintia voastra!
  Multumim pentru vestea buna ,pe care ne-ati oferit-o ,tocmai in ziua sarbatoririi a 168 de ani de la nasterea Luceafarului nostru,Marele Mihai Eminescu.
  Ne bucuram pentru pretuirea aratata dl.teolog Mihai-Silviu Chirila,de catre fratii nostri intru Hristos,aflati in Grecia.La randul nostru il felicitam din inima si cu cele mai bune ganduri ,ii dorim multa sanatate domniei sale si intregii familii ,succes in prezentarea cartii,rodul cercetarii si studierii izvoarelor patristice,a dogmelor, a scrierilor Sf.Parinti ai Ortodoxiei,sub adierea Duhului Sfant,in smerenie si ascultare, in iertarea si iubirea aproapelui.
  Ca să fii deștept, ne învață ortodoxia, „trebuie să fii atent, să trăiești clipa in duh ortodox, adică să fii prezent in Adevarul Hristos, pentru a putea să vezi și să înveți din greșelile altora, îți trebuie un dram de smerenie, dar și multă trezvie”, adică o „stare de limpezime a minții, de vioiciune, de agerime; curățenie sufletească”. Căci, aroganta vine adesea din instabilitatea și nesiguranța zilelor noastre, pe când succesul, pe care-l dorim cu toții, poate veni din umilință si jertfa de sine.La nivel uman, „dragostea [agápe] este o dispoziţie bună şi afectuoasă a sufletului, datorită căreia el nu cinsteşte nici unul dintre lucruri mai mult decît cunoştinţa lui Dumnezeu. Dar este cu neputinţă să ajungă la deprinderea dragostei cel ce e împătimit de ceva din cele pămînteşti” (Sf. Maxim Mărturisitorul, „Capete despre dragoste”, I, 1; în Filocalia rom., vol. 2, ed. 1947, p. 37); aceasta este una dintre cele mai profunde şi mai con­­cise definiţii ale dragostei creştine.

  Apreciază

 2. Un dar ,Parintelui meu Duhovnic,turmei sale binecredincioase si tuturor celor care cerceteaza cu duh ortodox,pace si bucurie Sfanta acest blog ortodox.Arh.Nicodimos Kabarnos,in 3 superbe inregistrari:

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

DISCERNE

Viitorul, o paletă de opţiuni. Alege drumul!

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

ATITUDINI - Revista Fundației Justin Parvu

REVISTĂ DE CERCETARE ȘTIINȚIFICĂ ȘI EDUCAȚIE ORTODOXĂ editată de Fundația Justin Pârvu

ASTRADROM

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Vremuritulburi

ortodoxie, vremurile de pe urma, istorie, sanatate, politica, economie, analize si alte informatii utile

Lumea Ortodoxă

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Blog de Dogmatică Empirică

...adică despre dogmă și experierea ei în Duhul Sfant. Doar în Ortodoxie dogmele Bisericii chiar pot fi verificate prin viața mistagogică!

Sfântul Ioan de Kronstadt

În fiecare zi - gândurile unui om extraordinar

Monahul Teodot - blog oficial

Ortodoxia-singura credinta mantuitoare

SINODUL TÂLHĂRESC

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Bucovina Profundă

“ De mare jele şi de mare minune iaste, o iubite cetitoriu, cându toate faptele ceriului şi a pământului îmblă şi mărgu toate careş la sorocul şi la marginea sa... şi nici puţin nu smintescu, nici greşescu sămnul său. Numai sânguru amărătulu omu... ” Varlaam - Cazania

Cuvântul Ortodox

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Redescoperirea Sfintei Euharistii

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

SACCSIV - blog ortodox

Ortodoxie, analize, documentare, istorie, politica

%d blogeri au apreciat: