PRECIZĂRI IMPORTANTE în lupta antiecumenistă care aduc lumină și feresc de extreme provocatoare de schismă (text și video).

parinti_Grecia_p_Zisis_2

După alcătuirea Proiectului de Rezoluție, tradus în limbile greacă și rusă, propus apoi dezbaterii publice, cu ajutorul Domnului, ne-am deplasat, cu scop misionar, în Grecia aducând în țară vești îmbucurătoare, benefice luptei antiecumeniste dusă pe calea moderată a mărturisirii. Redăm mai jos câteva idei care însoțesc roadele culese în hotarele Eladei de la părinții mărturisitori greci îngrădiți de panerezia ecumenistă, de către ieromonahul Grigorie Sanda, preotul Claudiu Buză și teologul Mihai Silviu Chirilă, sprijiniți cu multă dragoste de părintele Matei Vulcănescu, gazda și traducătorul nostru. Iată câteva dintre acestea:

1. A fost lansată cartea d-lui Mihai Silviu Chirilă intitulată „Promovarea ecumenismului la nivel panortodox de către pseudosinodul din Creta” și s-au creat legături, în același duh, cu reprezentanții Mitropoliei Pireului, dintre care cel mai important este dogmatistul Protopresbiter Anghelos Anghelakopoulos.

Întreaga Mitropolie a Pireului mărturisește împotriva ecumenismului și a hotărârilor eretice de la minciuno-sinodul din Creta. Iată ce rugăciune rostesc preoții greci din Pireu la ectenia întreită, din cadrul Sfintei Liturghii, cu binecuvântarea Mitropolitului Serafim:

,,Încă Te rugăm, trimite Duhul Tău cel Sfânt care să alunge din Biserica Ta eresul cel cumplit al ecumenismului și să zdrobească sub picioarele dreptslăvitorilor pseuodo sinodul din Creta”.

2. A fost apreciat în mod deosebit Proiectul de Rezoluție de însuși Mitropolitul Serafim al Pireului și de către alți teologi ai Mitropoliei.

3. Ne-am întalnit cu Părintele Profesor Theodoros Zisis și fiul acestuia, un recunoscut teolog savait, Ieromonahul Serafim Zisis, care ne-au întâmpinat călduros cu textul tradus în limba greacă a Proiectului de Rezoluție, spunând că este excepțional și în duhul părinților. Părintele Theodoros Zisis a afirmat după studierea cu atenție a Proiectului: „Semnez acest text pentru că mă reprezintă întru totul”.

4. S-a realizat o punte de legătură la nivel interortodox prin părinții Theodoros și Serafim Zisis.

5. Am fost invitați la următoarea conferință panortodoxă, să prezentăm studii și referate (va fi anunțată din timp, anul acesta).

6. Ne-am verificat poziția teologică și pastorală prin cel mai important patrolog în viață (a tradus scrierile Sfinților Părinți din greaca veche în greaca nouă), vârful de lance în lupta antiecumenistă la nivel panortodox.

7. Va fi publicat Proiectul Rezoluției în cele mai importante reviste teologice antiecumeniste din Grecia și, totodată, vor fi preluate studii și articole viitoare pe situri ortodoxe și reviste teologice antiecumeniste

8. A fost demascată poziția extremistă, atât cea din Grecia, cât și cea din România, producătoare de schismă, și s-a indicat calea patristică, moderată a luptei.

9. Cu ajutorul lui Dumnezeu și osteneală comună vor fi create punți de legătură cu celelalte Patriarhii și Arhiepiscopii pentru condamnarea ecumenismului și pregătirea unui Sinod panortodox, cerându-ni-se implicare pastorală și teologică într-o luptă verificată scripturistic, canonic și patristic.

10. Au fost realizate materiale video (pe care le vom prezenta mai jos) prin care sunt condamnate extremele și este încurajată calea moderată a mărturisirii.

Toate aceste mărgăritare duhovnicești aduse poporului dreptcredincios sunt roade ale mărturisirii echilibrate care arată linia corectă, panortodoxă, fără de care nu putem rămâne uniți întru Adevărul Hristos.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Preot Claudiu Buză

25 ianuarie 2018, Sf. Ier. Grigorie Teologul

 

 

 

 

 

Sursa materialelor video: http://ortodoxinfo.ro/

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

7 gânduri despre „PRECIZĂRI IMPORTANTE în lupta antiecumenistă care aduc lumină și feresc de extreme provocatoare de schismă (text și video).”

 1. Înainte de a-i ,,suspecta” de acribie în lupta împotriva ecumenismului, trebuie sa observ ca unii pun la îndoială chiar și sfințenia părintelui Paisie Aghioritul! Lipsirea crestinilor de repere spirituale autentice e treaba ecumenista în toată legea! Dacă nu mai luptam pentru dobândirea Duhului Sfânt, atunci pentru ce luptam? Dacă credem ca Duhul Sfânt este în noi, iar pe părintele Paisie Aghioritul l-a ocolit, cum se cheama asta?

  Părintele Paisie Aghioritul, fără mult zgomot, a dat crestinilor sfaturi importante în legătură cu ceea ce trăim în prezent. Mărturiile sale, chiar și cele mai neplăcute, sunt în duh de pace.

  Apreciat de 1 persoană

 2. O emotie de nedescris m-a cuprins urmarind „margaritarele duhovnicesti”daruite noua in cadrul intalnirii cu Parintele Theodoros Zisis,pentru ca orice urma de indoiala sa dispara din sufletele noastre,ca suntem pana la sfarsitul vietii pe calea cea buna si sigura a desavarsirii si indumnezeirii noastre.
  Pacea Duhului Sfant a domnit in cadrul acestei memorabile intalniri,caci Cuvantul Hristos era de fata in toata lumina stralucirii Lui,alaturi de Sfintii Sai.
  Calea Imparateasca prorocita de multi Sfinti(Cuviosul Serafim Rose),este cea aleasa si binecuvantata.
  Ma bucur ca Parintele Theodoros Zizis a apreciat calduros toate demersurile facute de Sfintitii Parinti romani (Marturisirea de credinta la Consistoriu),urmarea si propovaduirea caii echilibrate antiecumeniste,cu noblete si dragoste ,fara exagerari,cat si incurajarile ,pe care ni le-a trimis,ca toate piedicile intampinate de noi,le-au intampinat si sfintiile lor.Cel care merge pe calea periculoasa a zelotismului ,a negarii Sfintirii unor Sf.Parinti,nu poate fi prietenul nostru in lupta,cu durere si dragoste ne indepartam de el(a se vedea cazul Gheron Sava si adeptii sai romani,care au reusit sa tulbure ,sa dezbine,sa nege sfintirea unor Mari Duhovnici ai neamului romanesc ,sau a celei mai mari si sfinte miscari pentru credinta ,tara si neam ,care a dat multi Sfinti Martiri ,Mucenici si Marturisitori din temnite si inchisori,in fata carora ar trebui sa se plece tot genunchiul ortodoxului roman.)
  La noi,insa promovarea fara rusine a ecumenismului de catre ierarhii semnatari ai ereticelor documente si a slugilor lor devotate ,cu simbrie,a atins nivele foarte mari ,urmarirea si sanctionarea in diverse moduri a celor care nu le impartasesc convingerile,au fost urmate de cuvinte si fapte dezonorante pentru misia pe care au primit-o in dar,depasind cu mult cele infaptuite in Grecia sau in alte Patriarhii participante la minciuno-sinod.
  De ce oare,la noi totul este mai dificil ,mai greu de indurat,mai salbatic,punand la incercare nu numai rabdarea noastra,dar facand ravagii ,ca un tsunami devastator al sufletelor?
  Pentru ca sentimentul nationalist,al neamului ortodox strabun este prezent la cele mai scazute nivele,pentru ca suntem lasi,fricosi,neiubitori de tara ,de neam si valorile lui culturale statornicite de veacuri,pentru ca suntem necunoscatori ai istoriei si jerfelor facute de inaintasii nostri,pentru ca nevoia de „caldurica”,se face resimtita de la vladica la opinca..Ehei,in cizmele frumoase si in plapumioara calduroasa salasluieste diavolul.Sa le aruncam in foc,calcandu-le in picioare!(referire ptr.cei care nu cunosc,la monahul Anatolie in discutia cu staretul care dorea sa mearga pe calea jertfei de sine,din filmul Ostrovul).
  „*Frică şi cutremur este teologia. Şi toto­dată frumuseţe negrăită şi copleşitoare. Cine e însă în stare de ea? Cine-i cel ce are putere şi har să ajungă la „frumuseţea tăinuită”, la adevărul ce se ascunde sub litera Scripturii, dedesubtul celui ce-l ştiţi cu toţii? Nu pricepeţi? Trebuie să te faci lumină ca să vezi prisosul de lumină. Iar cel nepregătit pentru asemenea lucruri se va întuneca cu desăvârşire înaintea luminii dumneze­ieşti. Iată de ce şi eu o ocolesc şi mă mulţumesc cu ceea ce ştim până acum din Tradiţie. Nu din trândăvie, cum mă învinovăţesc mulţi dintre voi, ci de frică şi de cutremur şi din sfială şi respect faţă de adevăr…Smerit nu-i cel ce-şi mărturiseşte micimea, ci cel ce mărtu­riseşte că puţine ştie despre Dumnezeu, cel ce puţin şi vorbeşte despre Dumnezeu…Toţi câţi nesocotesc acestea se aseamănă celor ce vor să zidească un turn fără să aibă din ce, celor ce merg să înoate în larg fără a şti să înoate. Or să se facă de râs, or să se înece. Or să-şi piardă şi credinţa pe care o au”.
  *Stelianos Papadopoulos,“VULTURUL RANIT – Viata Sfantului Grigorie Teologul”, Editura Bizantina, Bucuresti, 2002

  Apreciază

 3. De pe agenda ecumenista ,din cadrul Saptamanii de rugaciune :
  Rugăciune pentru unitatea creștinilor la Catedrala ortodoxă Sf. Nicolae din Tulcea, luni, 22 ianuarie 2018. Cuvântul de învățătură a fost ținut de Pr. Romeo Horvat, vicar la Parohia romano-catolică Sf. Pius din Pietrelcina, Constanța. Din partea Bisericii Romano-Catolice au mai participat Pr. Marcel Lungeanu – Parohul bisericii Sf. Mihail Arhanghelul, Tulcea, și Pr. Ciprian Matei – preot vicar la Parohia Sf. Pius din Pietrelcina, Constanța.

  Apreciază

 4. Live de la slujba ecumenista-satanica în Biserica noastră Ortodoxă…25/01/2018
  Transmitere din fata Bisericii Zlatari,unde are loc Rugaciunea pentru unitatea crestinilor[stire de ultima ora primita pe mail]
  „Unde sunt preoţii noştri cei citiţi şi curaţi cu inima? Ca muştele fug şi se îmbrâncesc în sfântul altar. Unul pentru slava, altul pentru bani, al treilea ca să-şi ascundă pornirile. Unde au învăţat să păstorească? Când au trăit în nevoinţă? S-au facut toţi neguţători de Hristos şi şarlatani.[..]De vrăjmaşul din afară nu mă tem. Am înaintea lui o armă înfricoşătoare: hotărârea de a muri pentru credinţa mea. Il voi război pe Iulian cu martiriul meu şi Biserica va birui.

  Atunci, de ce te temi, Grigorie?

  De războiul nostru. De vrăjmaşii ce-s înăuntrul Bisericii, pe care nu-i vezi. Ce par prieteni şi ortodocşi, însă sfâşie Biserica, batjocoresc şi schimbă învăţătura ei. Spre acest război n-am îndrăzneală. Mă simt neînsemnat. Unde mai pui şi patimile mele, slăbiciunile şi păcatele mele… De-astea mi-e teamă şi mă cutremur.”
  Stelianos Papadopoulos,“VULTURUL RANIT – Viata Sfantului Grigorie Teologul”, Editura Bizantina, Bucuresti, 2002

  Apreciază

  1. Doamna Gabriela am fost la protestul de la Zlătari, și spre dezamăgirea noastră pot sa va spun că mai mult de 15 persoane nu am fost, cei mai mulți ne tratau cu indiferenta, sau ne făceau schismaticii, bun hai că ai înțelegem pe cei din alte localități, dar cei din București?!, La această așa zisa ,, rugăciune” au fost prezenți și masoni de la ordinul de malta

   Apreciază

 5. Domnule Mihai,cinste celor care au fost prezenti la protest.Axios!
  In catedrala Ortodoxa din Tulcea,cu exceptia catorva adulti,toata biserica era plina cu elevii unui seminar.E adevarat este dezamagitor cand vezi indiferenta celor multi,preocupati de grijile lumesti,dar sa ne amintim ca din cei zece leprosi,doar unul s-a intors sa multumeasca Mantuitorului pentru vindecarea de cea mai necrutatoare si infama boala.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

DISCERNE

Viitorul, o paletă de opţiuni. Alege drumul!

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

ATITUDINI - Revista Fundației Justin Parvu

REVISTĂ DE CERCETARE ȘTIINȚIFICĂ ȘI EDUCAȚIE ORTODOXĂ editată de Fundația Justin Pârvu

ASTRADROM

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Vremuritulburi

ortodoxie, vremurile de pe urma, istorie, sanatate, politica, economie, analize si alte informatii utile

Lumea Ortodoxă

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Blog de Dogmatică Empirică

...adică despre dogmă și experierea ei în Duhul Sfant. Doar în Ortodoxie dogmele Bisericii chiar pot fi verificate prin viața mistagogică!

Sfântul Ioan de Kronstadt

În fiecare zi - gândurile unui om extraordinar

Monahul Teodot - blog oficial

Ortodoxia-singura credinta mantuitoare

SINODUL TÂLHĂRESC

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Bucovina Profundă

“ De mare jele şi de mare minune iaste, o iubite cetitoriu, cându toate faptele ceriului şi a pământului îmblă şi mărgu toate careş la sorocul şi la marginea sa... şi nici puţin nu smintescu, nici greşescu sămnul său. Numai sânguru amărătulu omu... ” Varlaam - Cazania

Cuvântul Ortodox

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Redescoperirea Sfintei Euharistii

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

SACCSIV - blog ortodox

Ortodoxie, analize, documentare, istorie, politica

%d blogeri au apreciat: