CUI PRODEST? (Cui îi folosește?)

156465944.jpgToți cei care s-au îngrădit de panerezia ecumenistă, s-au alăturat plini de încredere, mișcării antiecumeniste sub povățuirea unui Părinte Duhovnic, călăuziți de Harul Mângâietorului, fiind în același cuget și aceeași simțire.

În toată această perioadă am beneficiat de îndrumarea d-lui teolog Mihai-Silviu Chirilă, recunoscut, susținut, apreciat prin lucrările sale, realizate prin trudă, osteneală și cercetare neobosită a scrierilor Sfinților Părinți și a dogmelor, canoanelor bisericești, devenind un adversar redutabil în fața ecumeniștilor autohtoni.

Prin lucrările domniei sale, a făcut cunoscută lupta antiecumenistă românească (cea mai aspru pedepsită și sancționată), apreciate laudativ de mari ierarhi și teologi din Grecia, Republica Moldova, contribuind alături de Sfințiții Părinți la ieșirea noastră din izolare și intrarea, alături de frații noștri ortodocși din toate țările, în lupta panortodoxă universală, împotriva ereziilor promovate de arhitecții devotați ocultei mondiale sionisto-masonice.

În tot acest timp, vrăjmașul care nu doarme a pregătit arme și muniții de luptă, în bunkărele întunericului, cooptând la acțiunea sa de învrăjbire și sfâșiere a conștiințelor, preoți, reprezentanți ai cinului monahal și mireni.

A manipulat conștiințe, folosindu-se de tare genetice, de suferințe psihologice nediagnosticate și nerecunoscute de cei care le au, de slăbiciuni și capacități mediocre de înțelegere, de oameni nepregătiți teologic, ușor de manipulat.

A depistat țintele care trebuie într-un fel sau altul anihilate, a studiat câmpul de luptă, și a inițiat planul de acțiune (a psihologiei inverse), asigurând în acest timp pliroma ascultătoare că totul este de ei gândit și el nu face decât să pună în aplicare ceea ce tu dorești, căci el este maestru al vicleniilor, al imitării, al minciunii și al haosului.

O bună parte din timpul dedicat rugăciunii, a studiului individual teologic s-a pierdut, o mare parte a energiilor benefice duhovnicești s-a consumat, o parte din creștini s-au întors la duhovnicii părăsiți, unitatea s-a scindat în grupări minuscule, rămânând mazilirea mediatică și în cadru restrâns „clerical&comp” (haitașii fideli stăpânilor) a liderilor recunoscuți drept ținte.

În ultimele luni, am asistat la atacuri directe la persoană, obrăznicii și cuvinte grele, caracteristice limbajului suburban, la mârlănii, rostite cu ură și dușmănie, la care nu te-ai fi gândit vreodată că un om cu elementar bun simț și puțină omenie le-ar putea debita, care îți provoacă scârbă și dezgust, rostite la adresa unor Sfințiți Părinți, și a celor care îi urmează,vizând evident bunul renume și personalitatea celor atacați, avand în centru pe dl. teolog Mihai-Silviu Chirilă.

CUI PRODEST?

Este întrebarea la care fiecare trebuie să răspundă singur.

Personal, consider că este o pierdere inutilă de timp, și nu este de dorit a avea un dialog cu cei care prin opinia mărturisită și semnată s-au declarat împotriva Proiectului de rezoluție. Nu există îndoială, sunt persoane cu pregătiri teologice, și e dreptul fiecăruia de a alege Adevărul sau  „înșelarea duhovnicească, o ideologie contrară Adevărului, tăind posibilitatea sfințeniei și a mântuirii.” (PF.DAMIANOS din Sinai). Nu mai avem de ce și cui să demonstrăm ceva, dintre cei care au fost împreună cu noi la început.

Energia benefică, pacea și rugăciunea trebuie păstrate, căci au fost câștigate cu greu, și nici o lămurire oricât de înalt nivel teologic ar avea, nu va fi acceptată de cei care s-au desparțit benevol de noi.

Cei cu probleme grave sau mai puțin grave psihologic și-au dovedit cu prisosință slăbiciunea. Din această cauză, a fost nevoie ca modalitatea de luptă aleasă să fie cea vocală, asurzitoare cu elemente care lezează bunul simț, trufașe și orgolioase la unii, dorindu-se după tacticile folosite, destabilizarea psihologică, care atrage îndoiala și anihilarea spiritului de luptă antiecumenist.

Piesa de rezistență este plasa întinsă, de a contracara prin mijloace teologice teoriile susținute de dl. teolog Mihai-Silviu Chirilă, Sfințiții Părinți semnatari ai Proiectului de rezoluție și turma ortodoxă binecredincioasă, care îi urmează.

S-a dorit ca „judecata să fie față la față”, neaparat. De ce?

Pentru că, necunoscând acuzele, să nu poți să te aperi, iar ulterior să fii catalogat în fel și chip, pliroma ortodoxă neputincioasă constituind pionii sacrificați ai acestei lupte.

A-ți pierde timpul demontând piesă cu piesă hațișul unor teorii, nu este benefic și nu va demonstra celorlalți adevărul, capacitățile tale teologice, neexistând nicio  șansă de a-i convinge de contrariul celor susținute de ei.

Orice încercare de a mai coase unitatea sfâșiată este de prisos.

Judecata aparține Dreptului Judecător.

De acum înainte datoria noastră este a asculta poruncile Duhovnicului „gura lui Hristos”, fiind atenți în orice clipă la Apostolul care cu dragoste ne îndeamnă:

„Până vom ajunge toţi la unitatea credinţei şi a cunoaşterii Fiului lui Dumnezeu, la starea bărbatului desăvârşit, la măsura vârstei deplinătăţii lui Hristos. Ca să nu mai fim copii duşi de valuri, purtaţi încoace şi încolo de orice vânt al învăţăturii, prin înşelăciunea oamenilor, prin vicleşugul lor, spre uneltirea rătăcirii, ci ţinând adevărul, în iubire, să creştem întru toate pentru El, Care este capul – Hristos.” (Efeseni 4,13-15).

Dr. Gabriela Naghi

30 ianuarie 2018, Sfinții Trei Ierarhi

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

11 gânduri despre „CUI PRODEST? (Cui îi folosește?)”

 1. Arhiepiscopul Averchie adeseori cita din Sf. Ignatie Briancianinov: “Să nu îndrăzneşti să ridici mâna ta cea slabă pentru a opri valul puternic al apostaziei. Evit-o, păzeşte-te tu însuţi de ea, şi-ţi va fi de ajuns. Cunoaşte duhul vremii, cercetează-l, ca să poţi evita pe cât posibil influenţa lui.”

  Arhiepiscopul Averchie a putut cu uşurinţă să întrevadă cum toate organizaţiile ecleziastice – ecumenice şi antiecumenice, înnoitoare şi tradiţionale – se vor înclina într-o zi în faţa lui Antihrist.Vor căuta să sprijine instituţiile lor bisericeşti renunţând la libertatea duhovnicească şi la mărturisirea înflăcărată care, după cum a repetat Arhiepiscopul Averchie, vor fi singurele care vor sprijini Trupul cel nebiruit al lui Hristos. Astfel va ajunge să se împlinească prezicerea Sfântul Ierarh Ignatie Briancianinov, citată de Arhiepiscopul Averchie:

  „Se poate presupune că instituţia Bisericii, care de multă vreme se clatină, se va prăbuşi cumplit şi cu grăbire. Intr-adevăr, nimeni nu este în stare să stăvilească sau să se împotrivească acestui lucru. Mijloacele adoptate pentru a sprijini Biserica instituţională sunt împrumutate de la stihiile [elementele] acestei lumi, lucruri care-i sunt potrivnice Bisericii, iar urmarea va fi că mai curând îi vor grăbi căderea, decât s-o împiedice. Fie ca Domnul Cel Milostiv să îi apere pe cei rămaşi care cred în El. însă această rămăşiţă este micuţă şi se micşorează tot mai mult”.

  IPS AVERCHIE TAUSEV: TREI NIVELURI ALE APOSTAZIEI http://www.cuvantul-ortodox.ro/ips-averchie-tausev-trei-niveluri-ale-apostaziei/

  Apreciază

 2. ADEVAR SI INSELARE,CURAJ SI LASITATE IN MARTURISIREA SFINTEI CREDINTE ORTODOXE

  5.Sau vi se pare că Scriptura grăieşte în deşert? Duhul, care sălăşluieşte în noi, ne pofteşte spre zavistie?
  6.Nu, ci dă mai mare har. Pentru aceea, zice: „Dumnezeu celor mândri le stă împotrivă, iar celor smeriţi le dă har”.
  7.Supuneţi-vă deci lui Dumnezeu. Staţi împotriva diavolului şi el va fugi de la voi.
  11.Nu vă grăiţi de rău unul pe altul, fraţilor. Cel ce grăieşte de rău pe frate, ori judecă pe fratele său, grăieşte de rău legea şi judecă legea; iar dacă judeci legea nu eşti împlinitor al legii, ci judecător.
  16.Şi acum vă lăudaţi în trufia voastră. Orice laudă de acest fel este rea.
  17.Drept aceea, cine ştie să facă ce e bine şi nu face păcat are.(IACOV 4;5-7,11,16,17)

  Blagosloviti si iertati,Sfintia Voastra!
  Domnul Cel Vechi De Zile sa va rasplateasca jertfa iubitoare si ostenitoare intru Hristos ,Domnul si Dumnezeul nostru,invesnicindu-va cu alesele daruri ale Mangaietorului.
  Sa ne bucuram frati ortodocsi,ca miscarea antiecumenista desi atacata din interior,s-a regrupat mai strans in jurul puternicilor Preoti prin Harul lui Dumnezeu,care drept invata cuvantul Adevarului si a construit un puternic zid de aparare impotriva atacurilor raspandite haotic de haitasii inregimentati ,care au pe agenda lor zilnica, defaimarea tintelor propuse de cei care doresc sfaramarea si distugerea in final a oricaror persoane,care se ridica in apararea Sfintei si Iubitei noastre Ortodoxii.
  Cu dragoste si durere ne despartim,mai ales de cei care aveau girul de fosti ucenici ai Cuviosului Parinte Justin Parvu,prezenti la Schitul Radeni,pana acum principal punct de rezistenta antiecumenista,la care si-a adus din plin contributia, dl.teolog Mihai-Silviu Chirila. Domnia sa a fost inlocuit de alte persoane,caci nu-i asa, nimeni nu este de neinlocuit.Hatisul de minciuni ,cuvinte taioase, rau-voitoare si nefondate, otrava aruncata de cei care cunosc bine principiul diversiunii si al acuzelor jignitoare,si-a facut efectul.Spunea cineva “Aroganta care duce la formarea unei teologii bazată pe experiența, este depașită doar de aroganta care duce la formarea unei teologii bazate pe lipsa de experiența.”
  Nu suntem nevoiti sa ne aparam principiile ,caci ele au fost pe larg expuse si au primit confirmarea laudativa ,de la teologi si ierarhi vestiti in intreaga Ortodoxie,IPS Serafim de Pireu,Pr.Prof.Dr. Theodoros Zisis,Ieromonahul Serafim Zisis si alti cinstiti Parinti, binecredinciosi crestini ortodocsi din Grecia.

  Cu ceva timp in urma,o persoana mi-a replicat dur ,atunci cand elogiam jertfa lui Ionel Mota si Vasile Marin, mari personalitati legionare si Sfinti Martiri Ortodocsi,ca „nu este fan miscarea legionara”,facand o serie de afirmatii pe care nu merita sa le mai discut.Cum se impaca iubirea fata de SFINTII MARTIRI ,MUCENICI,MARTURISITORI DIN TEMNITE SI INCHISORI sutinuta cu surle si trambite, motto-citat din cuvintele Sfantului Valeriu Gafencu(Sfantul Inchisorilor-frate de cruce in Miscarea Legionara),tinand cont ca aproape 85-90% dintre acestia erau membri sau simpatizanti stiuti sau nestiuti ai Miscarii Legionare?
  Preotul Ştefan Palaghiţă, legionar, îşi formulează astfel înţelegerea de către el a fenomenului legionar: „Legiunea nu este nici măcar o şcoală de asimilare a învăţăturii religioase, ci o schimbare profundă, o transformare a spiritului, o punere în valoare personală a conţinutului credinţei comune, o experienţă intimă a adevărurilor revelate, o îndumnezeire a Omului conform învăţăturii Bisericii.”(Preot Ştefan Palaghiţă. Garda de Fier spre reînvierea României. Istoria Mişcării Legionare de un legionar. Editura Roza vânturilor, Bucureşti, 1993, pag. 76.)
  Unii sustin ca important in pregatirea teologica(ca de altfel in orice disciplina universitara),doctoratul are o importanta covarsitoare.Nu este deloc asa.
  Vorbesc ca persoana cu experienta de peste 26 de ani ,in mediul universitar,cu doua primariate la activ(marturisesc aceasta nu din lipsa de modestie,ci pentru a se intelege ca vorbesc in cunostinta de cauza).
  Harul care lucreaza prin om ,acela are o importanta covarsitoare.Ne dovedesc acest lucru Marii Sfinti ai Ortodoxiei,Sfintii Martiri ,Mucenici,Marturisitori din temnite si inchisori,elita Miscarii Legionare,luptatorii pentru credinta ortodoxa ,neam si tara,al caror sange a sfintit pamantul Romaniei Mari si ne vegheaza de la picioarele tronului dumnezeesc.
  Unde este minciuna,care este adevarul?
  A te mandri cu acest document in mijlocul celor care nu au acest „cerificat”,este o dovada care fascineaza pe cei care nu au o pregatire intelectuala de finete si gadila placut orgoliul si parerea de sine a celui in cauza.La ce iti serveste acest doctorat, daca nu profesezi precum cadru didactic,si nu scrii articole,carti prin care sa dovedesti pregatirea ta si sa ai confirmarea pe plan national si international?
  Nedumerirea mea la acest subiect este ca,s-a renuntat la Pr.Prof.Theodoros Zisis(conducatorul initial al tezei de doctorat),intrucat comisia prezidata de Sfintia Sa, era formata din „ecumenisti”(dupa explicatiile celui in cauza),iar acest doctorat s-a dat in tara,in 2015, tot cu o comisie formata din ecumenisti sadea,la acel timp(*..doi ierarhi din Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române – ÎPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului și ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei),care intre timp,dupa asa-zisul sinod cretan din 2016, au devenit „eretici”de marca,nu?Mai are valoare,intreb?Tacere!
  „Cand il iert pe celalalt, cand sunt iertat, inaintez spre inviere.”(Parintele Dumitru Staniloae)
  Bunatatea,mangaierea prin cuvant,verticalitatea in credinta ortodoxa ,fara compromisuri si lasitati echivoce, fara comploturi in secret,fara jigniri si apostrofari,Adevarul marturisit curat,de cei care merg pe „Calea Imparateasca”,si nu pe cea extremista ,care duce spre schisma,harisma de a asculta si a povatui cu dragoste,sunt atributele celor spre care isi indreapta pasii, nevoiasii crestini ortodocsi nauciti de atatea discutii in zadar,zapaciti de vorbele goale ale unora sau altora.
  „Cel ce stă indiferent, fricos şi laş în faţa ţării sale care moare, va fi blestemat de cei ce vin după el. Ţară, cheamă-ţi feciorii şi vor răspunde. Cei ce te iubesc vor răspunde, iar laşii vor sta muţi.”(Corneliu Zelea Codreanu. Doctrina Mişcării Legionare)

  *http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2015/03/12/pr-ciprian-staicu-lucrare-de-doctorat-in-teologie-ortodoxa-dedicata-sfintilor-din-inchisorile-comuniste-din-romania/

  31 ianuarie 2018-Sf. Mc. Doctori fara de arginti Chir si Ioan

  Apreciază

 3. D na Naghi, ma bucur ca ne am cunoscut, ca suntem impreuna si formăm o echipa. Dumnezeu are nevoie de soldati hotarati, neinfricati. Citind cele relatate, am retrăit, durerea si amarul pe care le am simtit din plin, mai bine de un an, incepand cu Sinaxa de la Bucuresti, cand au fost ponegriti mari duhovnici, pe care ii port in inima, apoi actualul duhovnic, urmand altii si altii. Nu au fost iertati nici o parte dintre frati mireni si multi dintre noi am trait aceste experiente din plin si doar Bunul Dumnezeu stie cata durere au putut aduce in inimile noastre. Am deranjat uneori spunându mi deschis parerea chiar si atunci cand părintele duhovnic inca mai credea in „sinceritatea” unora. „Mustrările” cu dragoste cat si dialogurile in public si particular cu părintele duhovnic nu au facut decat sa cimenteze si mai bine relatia duhovnic- fiu duhovnicesc si asta e o mare bucurie pt mine. Seri intregi nu am facut altceva decat sa citesc, ca apoi sa analizez , purtand dialog cu cei care ne atacau, jigneau etc, renuntand la somn, priveghere si studiu personal , suportând cu răbdare fara sa jingnesc sau sa i judec pe „frati” si adevărati frati, cat si pe duhovnici si falsi duhovnici, pe facebook si alte surse de socializare, unii dintre ei ascunzându-se in spatele unor conturi la fel de false ca si ei.

  E timpul sa se întrebe fiecare:
  Quo vadis (Unde mergi?)
  Poate Dumnezeu a îngăduit pt a ne cerne. Unii au fost influentati si dusi de val la întâmplare, pe noi ne au scos mai hotarati in lupta, intariti, ne au fortat sa studiem mai mult, sa ne rugam poate mai putin dar mai fierbinte. Atat pt mine cat si pentru alti crestini apele s au separat si am vazut si simtit cum lucreaza Bunul Dumnezeu, ca e Viu, lucrător, prezent in viata noastra. Motivele pentru care merita sa Ii dam slava lui Dumnezeu sunt nenumarate. Asa cum Sinodul din Creta a trezit crestinii din amortire duhovniceasca, aceasta lupta impotriva noastra ne a arătat cum lucreaza antihristul. O intrebare am pt cei cu mai multe fete : – cum va spalati dimineata pe fata?
  Atâtea citate din Sfintii Părinti, au fost folosite dar sa nu uitam ca sfintii intai s au curătat de patimi si apoi au sfatuit pe altii. Ce e omul fara dragoste?
  Va rog sa ma iertati, sunt un om păcătos, dar cu o dragoste nefatarnica pentru Hristos.

  Apreciază

 4. Ni se încearcă răbdarea, credinta, nadejdea si dragostea. Numai Dumnezeu ne poate întări să facem voia Sa, nu voia noastră!

  Să punem accent pe ceea ce ne ajută pe drumul mântuirii. Uneori e bine sa spunem lucrurilor pe nume, alteori e bine sa fim orbi, surzi și muți. Indiferent de circumstanțele în care viețuim, vom fi judecați după modul în care împlinim poruncile evanghelice.

  M-au impresionat niște versuri pe care le consider înțelepte:

  ,,Însă cea mai grea pedeapsă este când dușmanul tău
  E silit a recunoaște ca ești bun și el e rău!” (,,Răzvan și Vidra”)

  Se spune că atunci când intri într-un sat cu lupi, înveți sa urli. Da, am auzit de toate în ultimul timp. Însă cred că e bine sa ne păzim sufletul, ca să putem cultiva, cu ajutorul lui Dumnezeu și al părintelui-duhovnic, roade duhovnicești. Să ne ferim sa răspundem urletelor tot cu urlete.

  Așadar, să-i binecuvântăm pe cei ce ne-au supărat. Ei vor da răspuns.
  Păcat că Sinaxa de la Roman a fost atât de pătimaș organizată! Îmi creează impresia că unii s-au jucat ,,De-a ortodoxia” , aducând grave prejudicii luptei antiecumeniste. Era o ocazie de a lămuri multe aspecte concrete ce țin întreruperea pomenirii cu empatie, cu respect și iubire frățească. Cum vor tine predici despre iubirea frățească aceia care au dovedit că nu o cunosc?

  Am observat ca şi-au propus să se roage ,,pentru episcopul nostru”. Hm! Care episcop? Cel pomenitor? Sau altul? Aici mă împotmolesc rău de tot, că nu văd acrivia!

  La Rădeni, mărturisirea s-a pornit cu stângul. Ei nu sunt nici bochisti și nici dorobanțisti! Vrăjmașul a avut grijă să semene diversiuni încă de la început. Ce legătură era între cei doi duhovnici, la care mulți creștini au evlavie, și ecumenism? De ce trebuia începută mărturisirea lor antiecumenistă cu desființarea celor doi duhovnici?

  Dacă în numele apărării dreptei credințe apelăm la practici lumești pătimașe, străine de a duhul ortodox, răspundem în fața lui Dumnezeu pentru sminteala creată. Cei care s-au îngrădit de ecumenism au o responsabilitate uriașă. Ei trebuie să constituie repere de spiritualitate ortodoxă. Acest lucru nu e atât de ușor cât pare. Avem ocazia sa lucrăm în via lui Hristos sau să ne compromitem în fața lumii și în fața lui Dumnezeu.

  Nimic nu vom putea realiza fără conștiința că suntem slugi netrebnice care lucrăm cu talanții dăruiți de Dumnezeu, în țara Lui. Un duhovnic spunea ca de oala care fierbe nu se apropie muștele. Dumnezeu sa ne ajute să avem o credință fierbinte, ca să ne protejăm de duhuri rele în aceste vremuri!

  Apreciază

  1. În legătură cu formula folosită în rugăciunea Bisericii ,,pe Episcopul nostru…” există suspiciunea că este adusă acum și folosită de către unii preoți care au întrerupt pomenirea pentru că ei consideră că nu mai sunt episcopi ortodocși care ,,drept învață Cuvântul Adevărului”, că toți sunt eretici (teoria vaselor comunicante).
   Bineînțeles, ea poate fi văzută și ca o revenire la pomenirea episcopului, fără a i se rosti numele. Totuși, să nu fie!

   Apreciază

   1. Se folosea, parca, „pe toti episcopii ortodocsi care drept invata cuvantul adevarului,…”, nu?
    Se pregateste ceva??

    Apreciază

   2. Posibil să se pregătească ceva! Dacă nu mai sunt arhierei ortodocși în gândirea ,,supercorecților”, măcar ,,episcopul nostru…” să rămână. Care va fi acela, Dumnezeu știe!

    Apreciază

 5. Binecuvantati parinte Claudiu!
  Bine cuvantati, sora noastra Gabriela, cu adevarat dr. al practicii, dar si cuvantarii. Potrivim si noi aici zicerea Bunului si Mantuitorului nostru Iisus:”caci Maria partea cea buna si-a ales, care nu se va lua de la ea”;Luca 10/42. Domnul sa va lumineze !

  Apreciază

  1. Domnul! Așa este! Bine cuvântează sora noastră Gabriela. Dar și cei aflați în duhul nostru sunt binecuvântați și bine cuvântează fiecare după putere și pricepere, cu multă bucurie duhovnicească, spre întărirea fraților și a surorilor.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

DISCERNE

Viitorul, o paletă de opţiuni. Alege drumul!

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

ATITUDINI - Revista Fundației Justin Parvu

REVISTĂ DE CERCETARE ȘTIINȚIFICĂ ȘI EDUCAȚIE ORTODOXĂ editată de Fundația Justin Pârvu

ASTRADROM

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Vremuritulburi

ortodoxie, vremurile de pe urma, istorie, sanatate, politica, economie, analize si alte informatii utile

Lumea Ortodoxă

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Blog de Dogmatică Empirică

...adică despre dogmă și experierea ei în Duhul Sfant. Doar în Ortodoxie dogmele Bisericii chiar pot fi verificate prin viața mistagogică!

Sfântul Ioan de Kronstadt

În fiecare zi - gândurile unui om extraordinar

Monahul Teodot - blog oficial

Ortodoxia-singura credinta mantuitoare

SINODUL TÂLHĂRESC

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Bucovina Profundă

“ De mare jele şi de mare minune iaste, o iubite cetitoriu, cându toate faptele ceriului şi a pământului îmblă şi mărgu toate careş la sorocul şi la marginea sa... şi nici puţin nu smintescu, nici greşescu sămnul său. Numai sânguru amărătulu omu... ” Varlaam - Cazania

Cuvântul Ortodox

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Redescoperirea Sfintei Euharistii

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

SACCSIV - blog ortodox

Ortodoxie, analize, documentare, istorie, politica

%d blogeri au apreciat: