[VIDEO] Păstorul cel bun, IPS Longhin, atrage atenția asupra rătăcirii de la pseudo-sinaxa de la Roman, Gheron Sava și Schitul Rădeni: schismă și erezie (presviterianism)

 

Sursa: http://ortodoxinfo.ro/2018/02/07/video-pastorul-cel-bun-ips-longhin-atrage-atentia-asupra-ratacirii-de-la-sinaxa-de-la-roman-gheron-sava-si-schitul-radeni-schisma-si-erezie-presviterianism/

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

5 gânduri despre „[VIDEO] Păstorul cel bun, IPS Longhin, atrage atenția asupra rătăcirii de la pseudo-sinaxa de la Roman, Gheron Sava și Schitul Rădeni: schismă și erezie (presviterianism)”

 1. „La Duminica Sf Grigorie Palama va conferentia la Banceni Pr Prof Theodoros Zisis. Poporul va primi raspunsuri serioase cu privire la tulburarea produsa de Monahul Sava care isi permite sa numeasca eretic pe oricine nu e de acord cu ideile sale extremiste. Mai mult, defaimand public pe mari luptatori impotriva ecumenismului si numindu-i eretici pe IPS Serafim de Pireu, Ps Longhin etc!” (Alin Frant)

  Apreciază

 2. Primejdii mari amenință lumea, iar noi nu le vedem… Sectele își fac de cap pretutindeni. Dar nu le vedem. Frații noștri ortodocsi îngrădiți de erezie sunt primejdia!!! Mândria este dușmanul cel mai de temut al creștinului. A îndrăznit să-i însele și pe îngeri!

  Înainte de Sinaxa de la Roman, era de preferat o pravilă de rugăciune către Maica Domnului. Și să nu fie programată aceasta sinaxă până când fiecare participant nu era sigur ca face voia lui Dumnezeu. Așa, creștinește, cu mărturisirea gândurilor la duhovnic! Nu cu patimi! E vorba despre sufletele oamenilor, totuși!

  Dacă a spus ca şi țară noastră e grădină Ei, înseamnă că o ocrotește. Mă gândesc la Psaltirea Maicii Domnului. Cu toții vedem în ce stare jalnică a ajuns România. De ce să nu punem stavilă orgoliilor și sa ne unim inimile în rugăciuni pentru întărirea noastră în vremurile care ne așteaptă?

  Sărut mâna părintelui Longhin care ne îndeamnă să fim cu luare-aminte la ispite!

  Apreciază

 3. „Nu noua Doamne,nu noua ,ci numelui Tau ,se cuvine slava ,pentru Mila Ta si Adevarul Tau”(ps.113,9)

  Slava lui Dumnezeu, care ne-a daruit vrednici Ierarhi ,precum IPS Longhin,care cu iubirea sa jertfelnica pentru Hristos, Imparatul Slavei,cu tarie duhovniceasca,aparat de scutul tare si de neanvins al Harului Divin,a scos la lumina tradarea, celor care fara frica de Dumnezeu, (cu toată afişarea unei ortodoxii de faţadă),au zdruncinat din temelii lupta antiecumenista a adevaratilor crestini ortodocsi romani.
  Ma intreb Prea Cuviosiile Voastre,participanti la minciuno-sinaxa de la Radeni,cum v-ati pus semnatura pe un asemenea document infam,rod al gandirii „eretice si schismatice” ?
  Nu eu nevrednica, afirm aceasta,ci teologi vestiti ai ortodoxiei ,Prea Inalti Ierarhi,in fata carora se pleaca tot genunchiul cu smerenie,cunoscuti prin faptele lor de toata suflarea ortodoxa a lumii, care se dezic de el cu tarie,o rusine,pe care o simtim cu totii ca un stigmat al desfranarii,care ne arde ,facandu-ne vinovati in fata Dreptului Judecator.
  Daca nu raspundeati decat de mantuirea personala,era o cu totul alta problema.Dar nenorocirea cea mare este ca ati tras in haurile intunericului pe crestinii care v-au urmat si va mai urmeaza ,caci v-ati facut cu prisosinta datoria,aruncandu-le peste capetele plecate zabranicul tesut de vrajmasul viclean si perfid al neamului omenesc.
  Victimele colaterale ale acestui razboi,au declansat intreaga noastra mila si compasiune,intrucat sunt convinsa ca nu toti au inteles exact despre ce este vorba,(persoane mai in varsta,copiii,cei a caror pregatire este din varii motive sumara),desi a considera ca doar tu detii cheile comorii Ortodoxiei,in timp ce toti ceilalti sunt eretici,schismatici,neo-ecumenisti,vanduti kgb,ar fi fost suficient sa declanseze alarma.
  Intotdeauna cand are loc o actiune de o asemenea anvergura,nu poti sa nu te gandesti la fortele oculte,care au fost in umbra, creierul care a planuit cu viclenie ,(fin si iscusit cunoscator al firii omenesti) pana in cele mai mici detalii desfasurarea pe etape a adevaratului razboi ,care ne-a luat prin surprindere,pentru ca nu din interior asteptam asaltul, ci din exterior.Din aceasta cauza atacul fortelor ecumeniste unite a slabit,pana la dispartie ,devenind inexistenti pentru ei,informati ,nu-i asa de ce urma sa se intample.
  Totul omul are un pret(caci doar nu ne imaginam ,ca a fost cineva in pericol,amenintat cu moartea pe esafodul din piata publica,sau prin chinuri in tenebrele inchisorilor din alt veac).

  „Sfântul Ioan Gură de Aur spune: „Când noi ne înrăim și viclenim împotriva altora, atunci împotriva noastră ne ascuțim singuri sabia și ne aducem mult mai multă vătămare nouă înșine decât altora”.

  Mulți ajung, din pricina înrăirii, până la atâta nebunie și orbire, că preferă să se păgubească pe ei înșiși decât să rămână nerăzbunați. „Eu, spune, voi pieri, însă îl voi zdrobi!”… Ce vorbești întru mânia ta, sărmană și oarbă făptură? Chiar tu însuți vrei să pieri, numai ca să piară fratele tău, pentru care Hristos, Fiul lui Dumnezeu, a murit? Ia seama cine și al cărui duh lucrează în tine! Nu cumva duhul aceluia care și pe sine s-a pierdut, și pe protopărinții noștri i-a pierdut, și împreună cu ei și pe noi? Diavolul întotdeauna insuflă răul ca să ne piardă. Hristos vrea să te mântuiești și tu, și el (fratele tău); iar tu vrei să te pierzi și pe tine, și pe acela. Însă ia seama împotriva cui te înalți și te înarmezi. Hristos spune: Cine nu este cu Mine este împotriva mea! (Matei 12, 30).”

  (Arhimandrit Serafim Alexiev, Vrajbă și împăcare, traducere din limba bulgară de Gheorghiță Ciocioi, Editura Sophia, București, 2006, pp. 33-34)

  Patimirea lor este patimirea noastra,pierderea lor si a obstilor de credinciosi este pierderea noastra,amarul lor este al lor propriu ,caci glasul constiintei nu-i va lasa sa doarma linistiti.Cat despre intoarcerea lor,nu exista semnale in acest sens ,si nu are rost sa ne facem iluzii ,caci o data semnat si parafat pactul ,este foarte greu,sa-ti pleci capul si genunchii in semn de pocainta si sa-ti recunosti public greseala.
  Sa luam aminte,cum s-au intamplat marile evenimente traite de stramosii nostri si de credinciosii ortodocsi jertfiti pe altarul luptei pentru apararea valorilor sacre ale Sfintei si Iubitei Ortodoxii:
  „Calendarul a fost schimbat numai pentru a uşura apropierea de neortodocşi, nicidecum pentru motive astronomice, nici pentru motive de comoditate. Aşa cum Constantinopolul a fost cucerit în secolul XV printr-o poartă mică, lăsată deschisă în zidul cetăţii, putem spune astăzi că tocmai calendarul a fost mica poartă ce a permis forţelor oculte să pună mâna pe patriarhia Constantinopolului. Se ştie astăzi cu certitudine că Meletie Metaxakis care a hotărât schimbarea şi patriarhul Atenagora care a impus-o, aparţineau acestor forţe oculte.(n.m.la fel patriarhul Miron Cristea,mason recunoscut)
  Nu este posibil să relativizăm credinţa. Credinţa noastră nu se discută, ea se mărturiseşte. Ea nu este proprietatea noastră, ea ne-a fost revelată şi este absolută.”(† Părintele Patric Ranson)

  Apreciază

  1. Parintele Arsenie Boca spune cu multa dreptate: ,,Numai putregaiul cade din Biserica”. Dupa aceasta primenire ne sfatuim unii cu altii si ne gandim la ce va urma. Vad niste intalniri cu adevarat fratesti, in format redus, unde vom vorbi despre ceea ce asteapta credinciosii de la noi. Fara diversiuni, sabotaje, discutii inutile si interminabile. Si, mai ales, fara certuri si resentimente. Se spune ca atunci cand dispare cauza, dispare si efectul. Vad Sinaxe la care vor veni dragii nostri credinciosi, cei care sunt ratiunea noastra de a exista si laolalta vom stabili ce avem de facut in continuare. Asteptam pe Parintii care in curand vor trece Rubiconul si vor urca inaltimile ferite de cancerul ereziei ecumeniste. Domnul si Maica Domnului sa ne ajute, iar fratiile voastre sa ne sprijiniti cu rugaciunile sfinte.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

DISCERNE

Viitorul, o paletă de opţiuni. Alege drumul!

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

ATITUDINI - Revista Fundației Justin Parvu

REVISTĂ DE CERCETARE ȘTIINȚIFICĂ ȘI EDUCAȚIE ORTODOXĂ editată de Fundația Justin Pârvu

ASTRADROM

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Vremuritulburi

ortodoxie, vremurile de pe urma, istorie, sanatate, politica, economie, analize si alte informatii utile

Lumea Ortodoxă

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Blog de Dogmatică Empirică

...adică despre dogmă și experierea ei în Duhul Sfant. Doar în Ortodoxie dogmele Bisericii chiar pot fi verificate prin viața mistagogică!

Sfântul Ioan de Kronstadt

În fiecare zi - gândurile unui om extraordinar

Monahul Teodot - blog oficial

Ortodoxia-singura credinta mantuitoare

SINODUL TÂLHĂRESC

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Bucovina Profundă

“ De mare jele şi de mare minune iaste, o iubite cetitoriu, cându toate faptele ceriului şi a pământului îmblă şi mărgu toate careş la sorocul şi la marginea sa... şi nici puţin nu smintescu, nici greşescu sămnul său. Numai sânguru amărătulu omu... ” Varlaam - Cazania

Cuvântul Ortodox

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Redescoperirea Sfintei Euharistii

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

SACCSIV - blog ortodox

Ortodoxie, analize, documentare, istorie, politica

%d blogeri au apreciat: