[VIDEO] Sinaxa de la Bănceni (3-4 martie). ÎPS Longhin, p. Theodoros Zisis, p. Seraphim Zisis și părinți români nepomenitori

 

 

Sursa: http://ortodoxinfo.ro/2018/03/18/video-sinaxa-de-la-banceni-3-4-martie-ips-longhin-p-theodoros-zisis-p-seraphim-zisis-si-parinti-romani-nepomenitori/

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

5 gânduri despre „[VIDEO] Sinaxa de la Bănceni (3-4 martie). ÎPS Longhin, p. Theodoros Zisis, p. Seraphim Zisis și părinți români nepomenitori”

 1. Doamne ajuta, parinte! Dupa mine… titlul nu prea e corect, caci la acea sinaxa a participat cel putin un preot (ieromonah) care nu a intrerupt pomenirea. E o remarca, nu conteaza prea mult…

  Apreciază

  1. Doamne ajută! A fost mai degrabă o conferință. Chiar dacă în titlu este numită Sinaxă, nu se spune că ar fi doar a nepomenitorilor. Posibil la următoarele Sinaxe, conferințe sau întâlniri de lucru să participe și preoți pomenitori care mărturisesc public împotriva ecumenismului și a pseudosinodului din Creta. Important este ca mărturisirea să fie comună și să nu se facă compromisuri în materie de credință.

   Apreciază

 2. Blagosloviti si iertati,Sfintia Voastra!
  M-a coplesit bucuria launtrica ,urmarind reprezentantii si strajerii in acelasi timp ai Sfintei noastre Ortodoxii,Vladica Longhin,Inaltul Ierarh Roman,prezidand aceasta Sinaxa a unitatii in Adevar,credinta si iubire,Parintele Theodoros Zisis,Ieromonahul Serafim Zisis,si Preotii care au fost invitati,dintre care ati facut parte si Sfintia Voastra!
  Dam slava lui Dumnezeu pentru toate,ascultand cuvintele Marturisitorilor bineplacuti ai Domnului Iisus Hristos,prietenii Mirelui,care ne reprezinta cu cinste ,smerenie si dreapta-cugetare,demni urmasi ai invataturii Sfintilor Parinti.Caci s-au adeverit cuvintele Mantuitorului,care ne spune:
  11. Credeţi Mie că Eu sunt întru Tatăl şi Tatăl întru Mine, iar de nu, credeţi-Mă pentru lucrările acestea.
  12. Adevărat, adevărat zic vouă: cel ce crede în Mine va face şi el lucrările pe care le fac Eu şi mai mari decât acestea va face, pentru că Eu Mă duc la Tatăl.
  13. Şi orice veţi cere întru numele Meu, aceea voi face, ca să fie slăvit Tatăl întru Fiul.
  14. Dacă veţi cere ceva în numele Meu, Eu voi face.
  15. De Mă iubiţi, păziţi poruncile Mele.
  16. Şi Eu voi ruga pe Tatăl şi alt Mângâietor vă va da vouă ca să fie cu voi în veac,
  17. Duhul Adevărului, pe Care lumea nu poate să-L primească, pentru că nu-L vede, nici nu-L cunoaşte; voi Îl cunoaşteţi, că rămâne la voi şi în voi va fi!(Ioan 14;11-17)
  Nu esti cinstit cu tine insuti si nu te poti numi roman si credincios ortodox, daca nu te bucuri ca esti martor al acestui binecuvantat eveniment,in care este preamarita Sfanta noastra Ortodoxie,credinta stramoseasca ,si prin ea Sfintii acestui pamant.
  Cei care critica si se uita la mici detalii,ignorand intregul,nu reusesc sa se bucure ,incercand sa umbreasca si bucuria celorlalti,caci se afla in ‘autoamăgire’, care le încâlceste mintea’ într-o mreajă cumplită a vieţii înşelătoare!'” Omul nu are pe pământ vrăjmaşi afară de sine însuşi”spune Sf.Nicolae Velimirovici.Prin dragoste adevarata se ajunge la credinta adevarata,jetfa adusa Atotmilostivului Dumnezeu.
  Sa ne amintim in momentele de bucurie ale luptei impotriva panereziei ecumeniste ,maladia care otraveste suflete si le impotmoleste in noroiul care le zadarniceste mantuirea,dar mai ales in ispite si tristeti trecatoare ,ca”*Sub cruce stăteau numai nepăsătorii şi batjocoritorii. Caporalii romani căscau a plictiseală, iar câinii evreieşti lătrau cu bucurie răutăcioasă. Şi sub crucea ta stă fie căscatul nepăsător, fie lătratul răutăcios. Fii bucuros că picătura amărăciunii tale seamănă cu marea amărăciunii Domnului răstignit.”
  „*Durerea ta pentru necredinţa unora arată dragostea ta faţă de Hristos. Ştii şi tu că durerea este una din expresiile cele mai des întâlnite ale dragostei.

  Să te păzeşti bine, însă, ca nu cumva să îi urăşti pe cei care nu cred. Acest lucru ar fi pentru tine vătămător, iar pentru ei, nefolositor. Tu să te uiţi la ei cu compătimire, ca la nişte călători care au fost atacaţi la drumul mare de tâlhari ascunşi şi au fost jefuiţi. Să îi compătimeşti precum compătimeşti săracii de pe stradă. Şi să te rogi lui Dumnezeu pentru ei. Vei fi misionar. Prima regulă a misionarismului să îţi fie: trebuie să te rogi lui Dumnezeu pentru cei căzuţi din credinţă. Harul lui Dumnezeu să fie cu tine!”.

  *Sfântul Nicolae Velimirovici, Răspunsuri la întrebări ale lumii de astăzi, Editura Sofia, p. 12

  Apreciază

  1. Mult adevăr în cele spuse, d-na Gabriela! Aș adăuga și eu la cele spuse un cuvânt al arhiepiscopului Longhin cu ocazia întâlnirii de la Bănceni, Spune Vlădica: „Acum ați primit puteri noi. Nu fiindcă ați venit la Bănceni…!. ci pentru că ne-am întâlnit cu Hristos, uniți întru El pentru a mărturisi Adevărul. Și cum Adevărul ne face liberi, liberi ne simțim și noi față de toate smintelile din ultima vreme. De aceea, nu au reușit să ne ia bucuria de care aminteați. Mulțumim lui Dumnezeu pentru acest mare dar făcut nouă, nevrednicilor! Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

   Apreciază

 3. Participarea a fost deschisa tuturor, dovada fiind chiar prezenta acelui pomenitor. Au mai fost si altii care au cautat sa deturneze sensul intalnirii de la Banceni, dar nu e momentul acum in Sfantul si Marele Post sa spunem lucruri pe care le putem trece sub tacere. Deocamdata. Asemenea prezente vor mai fi intre noi, suntem de-acum obisnuiti cu ele. Cine a cautat foloase duhovnicesti le-a gasit cu prisosinta.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s