[VIDEO] Teolog Mihai-Silviu Chirilă: Lupta contra ecumenismului continuă cu cei ce refuză schisma și rămân pe calea împărătească a Sfinților Părinți

Cu împlinirii a 45 de ani îi urăm fratelui nostru și d-lui teolog Mihai-Silviu Chirilă La Mulți ani! întru mărturisirea lui Hristos și mulțumiri pentru verticalitatea, nevoința și discernământul pentru care a dat dovadă în toată această luptă contra fiarei eretice cu două capete: ecumenismul și schisma.

Sursa: http://ortodoxinfo.ro/2018/04/30/video-teolog-mihai-silviu-chirila-lupta-contra-ecumenismului-continua-cu-cei-ce-refuza-schisma-si-raman-pe-calea-imparateasca-a-sfintilor-parinti/

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

8 gânduri despre „[VIDEO] Teolog Mihai-Silviu Chirilă: Lupta contra ecumenismului continuă cu cei ce refuză schisma și rămân pe calea împărătească a Sfinților Părinți”

 1. HRISTOS A INVIAT!

  La multi si binecuvantati ani,domnule teolog Mihai-Silviu Chirila,cu bogate roade duhovnicesti,sub acoperamantul Mangaietorului , a Milei si al iubirii nesfarsite a Domnului Slavei,intru apararea Sfintei noastre Ortodoxii!AMIN
  „…Noi suntem ortodocşi, dar noi nu putem fi mândri că suntem ortodocşi, noi trebuie să fim smeriţi că suntem ortodocşi. Ortodoxia în smerenie se păstrează“.(Parintele Rafail Noica -conferinta cu tema “Postul şi iertarea, destin şi vocaţie în ortodoxie“, aprilie 2002, Alba-Iulia)

  Domnul si Dumnezeul nostru,Iisus Hristos, sa va rasplateasca dragostea jertfelnica,domnule teolog Mihai-Silviu Chirila,rabdarea cu care ne explicati probleme teologice cu care nu am fost confruntati pana acum,caci pregatirea noastra,este slaba, asa cum bine stiti,dupa putere si darurile cu care am fost inzestrati de Cel Prea Inalt..
  Ne ajutati sa ne mentinem trezvia duhovniceasca si sa reactionam prompt ,cu forta si in cunostinta de cauza fata de derapajele si excesele necanonice,care se fac simtite si navalesc ca un suvoi asupra tuturor.
  Suntem alaturi de domnia voastra,si ne delimitam de gruparea celor trei clerici,participanti la evenimentul din Serbia, care s-au reprezentat pe ei insisi si pe credinciosii,care inca ii aplauda ,aparent anesteziati de relatarile patimase ,din care lipseste SMERENIA ORTODOXA,si isi face loc,mandria fatisa si discursul triumfalist lpagubos,care ametesc naivii,putin cunoscatorii,si pe cei slabanogiti in credinta,care inca nu s-au dezmeticit ,ca se afla pe povarnisul alunecos al schismei.
  Elocvent ,precis si la obiect,intregul discurs al domniei voastre,lamureste o data in plus,gravitatea situatiei in care s-au postat cu buna stiinta,participantii la intalnirea cu IPS Artemie al Kosovului,alunecarea catre schisma si incheierea cat de curand a activitatii lor in cadrul BOR(Sa nu fie!)

  Atotmilostivul Dumnezeu sa-i poarte de grija Parintelui Ioan Ungureanu,greu incercat alaturi de turma sa binecredincioasa, si sa-l intareasca in lupta cu duhurile rautatii, ,acoperindu-l cu Harul Mangaietorului si Mila Sa nesfarsita in veci.Amin
  Delimitarea noastra de gruparea Monah Sava-Preot Staicu C.si grupul de clerici -Radeni,a inceput cu mult timp in urma si a culminat cu sinaxa judecatoreasca de la Roman.
  Acela a fost momentul de cotitura ,care a trezit in constiinta noastra,sentimentul pierderii definitive a unei parti din cei care s-au angajat in lupta cu fiara antiecumenista.
  Razboiul de tocire al nervilor,prin acuzele jignitoare,nepermise adresate in mod special gruparii echilibrate a strajerilor Ortodoxiei,pe diferite bloguri aservite intereselor stapanilor de umbra,dovedesc o data in plus lipsa de continut a teoriilor sustinute de gruparea amintita si acolitii lor ,lipsa sigurantei de sine,egoul bolnavicios,caracterstici ale oamenilor care pot fi usor manipulati si folositi, pentru obiectivul principal:destramarea,faramitarea si in final anihilarea miscarii antiecumeniste de pe pamantul stramosesc.
  Regret ca gruparea Monahul Sava-Preot Staicu C.-clericii din Radeni,care s-au angajat in aceasta lupta ,simbriasi sau creduli in favorurile promise,nu-si dau seama ca sunt doar niste pioni ,care vor fi sacrificati,la momentul oportun.
  Trebuie sa semnalez cat de ciudata mi s-a parut linistea aparenta ,care inconjura Radeniul de la o vreme,comparativ cu zbuciumul necontenit ,amenintarea permanenta cu evacuarea,procesele in care se zbate,Parintele Ioan Ungureanu,ambele situatii fiind sub patronajul aceluiasi Mitropolit ,IPSTeofan.
  Mi se pare de neimaginat ca fostii ieromonahi de la M.Petru-Voda,sa-i atace pe Sfintii Marturisitori,patimitori din temnitele comuniste,Cuviosul Parinte Justin Parvu si Cuviosul Parinte Arsenie Papacioc,Dreptii Celui Prea inalt,carora le adresam rugaciuni in permanenta.Cum se impaca cu aceasta situatie Parintele Staicu C.,cunoscut si in afara ca mare iubitor ai acestor Sfinti ai Ortodoxiei stramosesti.Alaturi de ei ,sta cu cinste Marturisitorul Parinte Ilie Lacatusu,fata de care Sfintia Sa are o evlavie aparte.
  Cine oare nu-i iubeste pe Sfintii din temnite si inchisori?
  Cine nu canonizeaza pe nici unul dintre acestia si nici nu va canoniza?
  Cine indrazneste sa se ridice impotriva lor?
  CUI PRODEST?
  Totul a devenit limpede ca lumina zilei.

  Apreciază

 2. HRISTOS A INVIAT!
  „Luând pe umeri crucea, strânge-o cu putere
  Şi du până la sfârşit chinul încercărilor,
  Sfâşierea durerilor şi primeşte cu bucurie
  Piroanele – întristărilor, ca pe o comoară a slavei.
  Şi aruncat în fiecare zi în lăncile ocărilor
  Şi lovit cu pietrele tuturor necinstirilor
  Vărsând lacrimi de sânge
  (Că totul izbuteşte plânsul de fiecare zi)
  Vei fi mucenic.”

  Cuv. 18, Simion Noul Teolog

  EUGEN MAGIRESCU
  Când a fost arestat, în noaptea de 14/15 mai 1948, Eugen Măgirescu era student în ultimul an la Facultatea de Drept din Iași. Colegii lui îl numeau „Românul”. Avea 26 de ani și se afla deja la a doua arestare: în 1942 fusese condamnat la 12 ani de muncă silnică, pentru activitate legionară. Executase trei ani din pedeapsă, trăise în libertate trei, și urma să se întoarcă din nou în pușcărie. …. După ce a primit condamnarea, a fost transferat de la Suceva în Penitenciarul din Pitești, și așa a ajuns, de la marginea iadului, în adâncul lui. ..În 1950, Sfintele Paști au picat într-o zi de 9 aprilie. În acea duminică, Eugen Țurcanu, fost coleg de la Facultatea de Drept din Iași, cu un an mai mic, i-a aplicat prima lecție de „reeducare”: „bătaie în cap, pentru îndobitocire; bătaie în față, pentru desfigurare; mii de lovituri în spate, sub coaste, în plex, la tălpi. Zeci de leșinuri și iar de la capăt, ore întregi”, enumeră Eugen Măgirescu. ….Tatăl lui Eugen Măgirescu, Nicolae Măgirescu, a luptat în al doilea război mondial și a căzut prizonier la ruși.

  Fratele cel mare al lui Eugen Măgirescu, Nicolae (n.1919), a fost căpitan de aviație. Invalid de război, decorat cu «Crucea de fier» și cu ordinul «Mihai Viteazul». Avea piciorul drept amputat, dar în mai 1948, doar pentru că făcuse parte din Mișcarea Legionară, a fost arestat și condamnat la 7 ani de închisoare. Pe care i-a executat în Penitenciarul Gherla.

  Al doilea născut, Eugen Măgirescu (n.1922), a pătimit cu totul 18 ani în închisoare. 3 ani – din pedeapsa primită în 1942, iar restul – condamnarea din 1949, pentru „uneltire”, plus un supliment de 3 ani. A trecut prin Penitenciarul Suceava, prin cel de la Pitești, prin Gherla, Jilava, Aiud, Galați, Periprava.

  Leonida Măgirescu (n.1924), al doilea fratele al lui Eugen Măgirescu, a fost arestat și el în septembrie 1951 și a fost închis în Penitenciarul Bacău pentru că „a știut de’o organizație Legionară și nu a divulgato” (sic!).

  Mezinul, Cedric Măgirescu (n.1927), a fost arestat în mai 1949 și condamnat la 3 ani de „temniță grea” pentru uneltire. A trecut prin Penitenciarele din Iași, Pitești, Poarta Albă, Peninsula – Valea Neagră și Galeșu. A fost eliberat în februarie 1953, dar în ianuarie 1960 a fost arestat din nou și condamnat la încă 3 ani.

  În anii ‘50, când Ecaterina avea bărbatul prizonier în Siberia și pe toți cei patru băieți închiși”

  RUGĂCIUNE

  „Și-n seara asta, Doamne-Ți bat la ușă,
  Cu inima tot frântă ca și ieri.
  M-am adunat și astăzi din cenușă,
  Ca să fiu martor altei Învieri.

  Iar am ucis, iar Te-am văzut pe pâine!
  Ia-mi bolovanul ăsta, tare-i greu!
  Și mai îngăduie-mă până mâine,
  Că nu mai sunt stăpân pe mine, eu!

  Să nu mă spui la oameni că-Ți fac rugă
  Și nici că stau cu tine noapte-n prag,
  Mi-a încăput măgarul ăsta slugă,
  Tocmit la carul morții, pe ciomag.

  Și n-aș mai vrea ca oamenii să știe
  Că înnoptez cu Tine pe furiș.
  Ar fi să-njunghi o nouă liturghie
  În rostogolul meu pe povârniș.

  Le-am spus că nu mai știu nimic de Tine.
  Că m-ai trăzni-ntr-o clipă dac-ai fi;
  Și-n ochii lor, neputincios, vezi bine,
  Te răstignesc în fiecare zi.

  Însângerând în ghimpii remușcării,
  Mă înhăitez de mână cu cei răi
  Și stau de frică-n praștia vânzării,
  Bolovăniș pentru trimișii tăi.

  De groază-mi crește-o gheară nevăzută
  Și râcâie icoane pe obraz,
  Să-mi fie în cale toată munca slută.
  Cum mă mai milui, Doamne, cu răgaz.

  Să fi avut o cruce mai ușoară,
  Eram și eu cu ceilalți la ospăț,
  N-aș mai avea azi rană să mă doară,
  Nici n-aș fi stat la Nichipercea-n băț.

  Aș vrea să-ți spun o vorbă la ureche:
  «Am smuls o pană de heruv cândva
  Și-o am aici, într-o cămară veche,
  Ți-aș dă-o Ție, dacă m-ai ierta?!»

  N-am altceva, primește-mă de milă,
  Că tare mai sunt singur și sărac,
  Aprinde-mi iar în suflet o feștilă,
  Să mă ridic din zgura-n care zac.

  Și cată de-mi trimite mai degrabă
  Un oaspe megieș cu cerul Tău,
  Să-mi târnosească calea pe tarabă
  Pecețile părerilor de rău.

  Poate că mâine-am să-ți străpung iar coasta
  Și-am să-ți mai bat în palmă încă-un cui,
  Dar Te-oi căta din nou ca-n seara asta:
  «Auzi. Nu mă mai spune nimănui!»”

  Apreciază

 3. Mi se pare totuși curios că în Patriarhia Rusiei nu sunt mișcări de contestare a ierarhilor, deși dovezi pentru ecumenism sunt destule, ba încă pe saitul oficial al Patriarhei Rusiei:
  https://mospat.ru/en/category/news/inter-christian-relations/

  Mi s-a părut tare că episcopul Artemie a fost atacat pe blogurile să le zicem duhovnicești numai după ce s-a aflat că a trimis pe cineva ca preot în Rusia.
  În Grecia, unde vecinii de la răsărit nu au interese politice, e mai acalmie în Biserică, deși și grecii au fost la sinodul cretan.

  Apreciază

  1. În Patriarhia Rusiei sunt mișcări împotriva ecumenismului și a ierarhilor ecumeniști. Cea mai concludentă este cea cunoscută și de noi, în spațiul românesc, anume întreruperea pomenirii patriarhului Chiril de către Vlădica Longhin. Alte exemple au fost făcute cunoscute de reprezentantul nostru la Krasnodar, dl Mihai Silviu Chirilă.

   E tare știrea cu ÎPS Artemie fiindcă a venit din partea unui celebru ,,cronicar”, specializat pe ,,bârfă bisericească” și ,,pamflet eclesial”, neîntrecut analist distrugător de conștiințe și doctor în dezinformare!

   Apreciat de 1 persoană

   1. Uitați-vă aici la o știre veche, dar care la vremea ei nu a făcut nicio senzație pe blogurile „duhovnicești”:
    „Sâmbătă, 28 iunie, a avut loc în Capela Sixtină concertul cu titlul „Ut unum sint. Tradiţia muzicală a celor doi plămâni ai Bisericii”, cu participarea Corului Sinodal al Patriarhiei de Moscova şi a corului Capela Muzicală Pontificală Sixtină, informează un material al Radio Vatican. Cele două coruri au interpretat, sub conducerea alternată a propriilor dirijori, piese de repertoriu emblematice pentru cele două Biserici.”
    Sursa: http://www.catholica.ro/2014/07/01/corul-sinodal-al-patriarhiei-de-moscova-in-concert-la-vatican/

    Cred c[ nepomenirea lui Kirill e doar așa ca să nu fie că nu se zice nimic de BORu.

    Apreciază

 4. Am citat exemplul dureros din postarea anterioara pentru a readuce aminte tuturor celor care au uitat,ca suntem inca ingaduiti de CEL PREA INALT, pe acest pamant stramosesc , traind in Sfanta credinta Ortodoxa,prin jertfa adusa de Sfintii Martiri ,Marturisitori Mucenici ,a caror tinerete a fost ucisa in iadul din temnitele bolsevice ,si indiferent de caderea unora{multi dintre ei nu s-au mai putut ridica},noi suntem chemati a le cinsti jertfa pe altarul iubirii credintei,neamului si a pamantului stramosesc.
  Noi,urmasii lor nevrednici(praf si cenusa in fata Atotmilostivului Dumnezeu),nu reusim se pare decat sa ne sfasiem intre noi,datorita inimilor inghetate ale unor personaje,care cu ura patimasa agreseaza pe cei de langa ei,in virtutea unor vini imaginare.Nu intram in jocul acesta murdar,caci nobletea si demnitatea luptei in care ne-am inscris fara sovaire,impun aceasta.
  Iata ce spunea IPS Longhin la Banceni in 2016:

  „Niciodată să nu îngăduiți să spună cineva “eu am ieșit din Biserica asta, că e eretică”. Noi în Biserica în care am fost suntem și vom rămâne veșnic. Aceasta este Biserica, cu toate canoanele, dogmele, cu Sfinții Părinți. Biserica este bună, învățătura, dar ei așteaptă să plecăm, să ne ducem.

  Este vremea mărturisirii și apărării Ortodoxiei curate. Dracul te așteaptă în altă parte să îți spună: “Tu ești tare cuminte, tare sfânt, tu ești cel mai drept dintre toți”. Ca să te prindă în labele lui și s-a terminat cu mântuirea ta.

  De aceea, îi rog pe toți părinții: fiți foarte răbdători, cereți multă înțelepciune de la Bunul Dumnezeu. Noi nu avem nimic de făcut decât de a apăra tot ce am primit până astăzi… Nu vă grăbiți să faceți ceva, să rupeți. Întrerupeți pomenirea, pentru că nu recunoaștem ereziile, pe care le aduc ei peste noi.

  Noi ne-am luptat foarte mult când ne întâlneam la sinod. Toți spuneau “dar ce să facem, mâine ne dă jos de pe catedră [tronul episcopal – n. red.] și ne trimite în Siberia”. Vladica Onufrie a spus: “E bine și în Siberia. Oriunde ne-ar duce, este Dumnezeu”.

  Vă rog din suflet pe toți să aveți răbdare. Pentru că în Rusia deja au început să se rupă. Au hirotonit preoți alții străini, eu nu vreau să dau nume. Aceștia [preoții hirotoniți în străinătate – n. red.] au venit în Rusia și au făcut altă ruptură în Biserică: au spus că ei sunt cei drepți, unii spun că sunt eparhia Ierusalimului ceresc, alții spun că ei îl așteaptă pe împăratul, dar nu știm care împărat, că și antihrist va fi împărat. Au început să îi ducă pe oameni vânturile și valurile.

  […] Vladica Onufrie așa a spus: “Mărturisiți credința, apărați curăția Ortodoxiei. Nu vă lăsați, că vremurile sunt foarte grele”. S-au primit aici multe scrisori cu învinuiri la adresa vlădicăi Onufrie. Fraților, dacă nu era vladica Onufrie astăzi, în capul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, nici Biserica nu mai era. Credeți-mă, noi știm tot ce a fost pregătit. Acesta este omul lui Dumnezeu, despre care voi nu știți cât luptă, cât suferă, cât rabdă. Rugați-vă lui Dumnezeu, pentru că atâta vreme cât va fi el, este o nădejde. Apoi, vai de noi, ce va veni asupra noastră.”
  Ramanand tare si neclintit in credinta ortodoxa,avand o permanenta stare de trezvie,care impune curatarea inimii de zgura pacatelor si a gandurilor viclene,Domnul ne trimite,prin Mila Sa nesfarsita, harul de a intelege de la sine anumite lucruri fara a le cunoaste indeaproape.

  Nu ai cum sa nu te inclini pana la pamant cu smerenie ,in fata vasului ales ,Omului lui Dumnezeu,Vladica Longhin.
  Cei care judeca si il denigreaza,in fel si chip,ii adauga cununi de slava si totusi cu greu pot accepta oprobiul adus Inaltului Ierarh ,prin discursuri goale si trufase,pline de amagirea si slava de sine.
  Nu sunt cuvinte sa exprime multumirea pentru munca neobosita a dl.teolog Mihai -Silviu Chirila,care incearca din rasputeri sa curete mizeria nemaiintalnita pana acum,lasata de servii umili,bolnavi de patimi nevindecate ,ai stapanilor din umbra,care desarta in fiecare clipa tone de ocari ,jalnice discursuri ,in care nu se vadeste decat boala sufleteasca cumplita in care se complac.
  **Intrucat vorbim de tulburari comportamentale ,cu care din pacate ne confruntam,trebuie sa stim ca aceste persoane suferinde nu vor recunoaște niciodată că s-au înșelat și cu cât vei încerca să le arăți cât de mult greșesc, cu atât se vor înverșuna și mai tare să îți arate cât de mult greșești tu.
  Ei manifestă in permanenta rigiditate, încăpățânare, aversiune, agresivitate, sau chiar fanatism față de un subiect anume,egocentrism, neîncredere,lipsa de empatie (nu-i intelege pe cei din jur),sunt suspiciosi pana la extrem,distorsionează semnificația reală a unor evenimente,si ne vor acuza de cele mai multe ori pe nedrept.
  Amplifica la maxim orice conflict ,plecat de la cele mai mici neintelegeri,modifica semnificatia evenimentelor relatate,găsind noi și noi sensuri și fiind gata oricând să înceapă represaliile.
  Se supraapreciaza (isi aroga calitati inexistente, sau isi supraevalueaza calitatile existente), cred ca pot sa prevada evolutia faptelor in domeniul lor de calificare sau in alte domenii (politic, social, sportiv, stiintific, etc),cred ca sunt reformatori sociali politici sau religiosi,au convingerea ca poseda un mare talent in domeniul lor de activitate dar si in alte domenii,au erori importante in judecarea faptelor celor din jur (pe care le subapreciaza) sau ale sale (pe care le supraapreciaza).Caracteristica principala este inpenetrabilitatea la critica .

  Aceste persoane nu vad lucrurile direct, ci cauta ce este in spatele lor, pentru a-si gasi argumente in alimentarea convingerii lor, care este deja bina stabilita, inaintea judecarii argumentelor.

  Practic, ei trag mai intai concluzia inainte de a sti faptele, si apoi, legand fapte intamplatoare, si-o argumenteaza fals. Pentru ei lucrurile sunt clare, nu sunt nuantate, dar – partea interesanta- este ca ele nu sunt ori albe ori negre, ci doar negre, sumbre pentru totdeauna.
  Interesant este si faptul ca el se apara preventiv (fara sa fie atacat), avand deseori nevoie de aprobarea celor din jur
  Modul agresiv de interactiune cu semenii cu care este categoric in dezacord,ii face sa devina suspiciosi,banuitori,fiind intr-o stare de permanenta neliniste sufleteasca,anxiosi si depresivi.
  Devin fanatici foarte usor, si se vor inverșuna împotriva unor dușmani ipotetici pe care vor considera că trebuie să îi extermine cu orice preț, în ciuda dovezilor contrare.Sunt distanți și reținuți, exigenți și intransigenți și preferă să lucreze pe cont propriu. De asemenea, își aleg cu atenție argumentele, sunt persuasivi și combativi și pot deveni dificil de contracarat într-o dezbatere sau un schimb de păreri. Din cauza promptitudinii lor de a contraataca, drept răspuns la ameninţările pe care le percep în jur, ei pot fi litigioși şi sunt implicaţi frecvent în dispute legale.Sunt lipsiți de spontaneitate și se automonitorizează cu atenție pentru ca nu cumva să se autodezvăluie, nu cumva să le scape vreo expresie sau vreun gest nepotrivit.Sunt reci, anxioși, distanți, lipsiți de simțul umorului, mereu în ofensivă sau defensivă, bănuitori, rigizi, orgolioși, nu pot recunoaște că au greșit, că s-au înșelat, le este greu să se relaxeze ori să se detensioneze, își susțin punctul de vedere indiferent de dovezile sau argumentele celorlalți și sunt deseori posaci, lipsiți de emoții pozitive. Așteaptă să fie înșelați, să se acționeze împotriva lor, gasesc înțelesuri ascunse în evenimente banale și sunt un fel de „colecționari de nedreptăți”. Pot interpreta un compliment ca pe o critică, un zâmbet ca pe o ironie la adresa lor, iar dacă, de exemplu, cineva uită să îi salute ori chiar nu îi observă, automat vor începe să îl suspecteze de fel și fel de comploturi și urzeli.Sunt întotdeauna cu ochii în patru, extrem de vigilenți și atenți. Caută și cercetează întotdeauna ceva anume. Deși percep faptele și situațiile cu acuratețe, le acordă o anumită semnificație în funcție de interpretările lor, ignorând semnificația lor reală. Astfel, ajung să distorsioneze realitatea, într-un fel încearcă să vadă prin ea, căutând întotdeauna înțelesuri ascunse. Îi suspectează pe cei din jur că le-ar vrea răul, se protejează în permanență, nu au încredere, pun la îndoială loialitatea altora, caută dovezi care să le confirme bănuielile, se simt ofensați cu ușurință, sunt răzbunători și sunt capabili să meargă până în pânzele albe pentru a răzbuna așa zise nedreptăți sau „comploturi” ale căror victime se cred.Dacă vor găsi un oarecare indiciu, irelevant pentru oricine altcineva, vor transforma acel indiciu într-o dovadă incontestabilă care să le confirme suspiciunea, ignorând toate faptele din jur care l-ar putea corecta și modifica.
  Ma opresc aici cu descrierea si sper ca v-am fost de folos cu aceste explicatii.

  *http://ortodoxinfo.ro/2018/05/01/nu-il-sprijin-pe-monahul-sava-deoarece-face-acum-ce-a-zis-la-banceni-in-2016-ca-nu-trebuie-facut-ca-sa-nu-iesim-din-biserica/
  Adaptare text dupa Dr. Ursula Sandner-“Tulburarea de personalitate de tip paranoid”

  Apreciază

  1. Apropo de tulburarea de personalitate si așa zise nedreptăți sau „comploturi” ale căror victime se cred:
   „cine sunt sub anonimat? ,nu sunt vrednic de nici[sa mi se spuna]: „Piei, Satano!” si mi-e mila de mine,de dumneavoastra si de toti ereticii constienti sau nu pe care ii vedeti.Domnul Iisus Hristos sa aiba mila de noi toti!”
   Imi raspunde pr Staicu:
   „Eu v-am răspuns pe larg și cu respect, iar dvs veniți cu înjurături?
   Domnul să vă lumineze!
   Cu compătimire, pr. Ciprian
   (salutări lui saccsiv)”

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

DISCERNE

Viitorul, o paletă de opţiuni. Alege drumul!

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

ATITUDINI - Revista Fundației Justin Parvu

REVISTĂ DE CERCETARE ȘTIINȚIFICĂ ȘI EDUCAȚIE ORTODOXĂ editată de Fundația Justin Pârvu

ASTRADROM

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Vremuritulburi

ortodoxie, vremurile de pe urma, istorie, sanatate, politica, economie, analize si alte informatii utile

Lumea Ortodoxă

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Blog de Dogmatică Empirică

...adică despre dogmă și experierea ei în Duhul Sfant. Doar în Ortodoxie dogmele Bisericii chiar pot fi verificate prin viața mistagogică!

Sfântul Ioan de Kronstadt

În fiecare zi - gândurile unui om extraordinar

Monahul Teodot - blog oficial

Ortodoxia-singura credinta mantuitoare

SINODUL TÂLHĂRESC

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Bucovina Profundă

“ De mare jele şi de mare minune iaste, o iubite cetitoriu, cându toate faptele ceriului şi a pământului îmblă şi mărgu toate careş la sorocul şi la marginea sa... şi nici puţin nu smintescu, nici greşescu sămnul său. Numai sânguru amărătulu omu... ” Varlaam - Cazania

Cuvântul Ortodox

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Redescoperirea Sfintei Euharistii

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

SACCSIV - blog ortodox

Ortodoxie, analize, documentare, istorie, politica

%d blogeri au apreciat: