5 gânduri despre „Interviu cu teologul Mihai-Silviu Chirilă despre Conferința inter-ortodoxă de la Salonic împotriva pseudo-sinodului din Creta”

  1. O atmosfera de sarbatoare,plina de entuziasm,de bucurie duhovniceasca ,transpare din acest interviu luat domnului teolog Mihai Silviu Chirila de Sfintia Sa, Parintele Matei Vulcanescu, dupa conferinta interortodoxa de la Salonic,eveniment de seama la nivel mondial al luptei antiecumeniste.
    Atatea minti stralucite,reunite in acelasi duh de iubire,acelasi cuget,aceeasi simtire ortodoxa,clerici care au intrerupt pomenirea alaturi de cei care nu au intrerupt-o,ascultatori fata de ierarhul care ii pastoreste,in Biserica lui Hristos.Iubirea intru Hristos ii uneste pe toti si ni se transmite si noua,caci adierea Duhului Sfant este prezenta,cu pace si bucurie atotcuprinzatoare.
    Este un eveniment unic in istoria actuala a B.O.,iar modalitatea de rezolvare cu eleganta a unei interdictii,este uimitoare,fapt pe care noi dreptcredinciosii ortodocsi romani,nu l-am gustat niciodata si nici nu vom avea ocazia din partea actualei conduceri a BOR,care din pacate este lipsita total de eleganta,sobrietate si iubire fata de cei mai mici pastoriti,madulare ale trupului lui Hristos,care au indrazneala sa nu fie de acord cu ei .
    Intreruperea pomenirii asa cum spunea Parintele Nikolaos Manolis trebuie sa fie lucrarea Duhului Sfant,si roadele acesteia iti indica daca te afli sau nu pe drumul cel bun,criteriul fiind dragostea fata de aproapele.
    M-a impresionat in mod deosebit ,minunea demna de pateric,povestita paricipantilor la conferinta, de catre Parintele Manolis,in care Sf.Prooroc Ilie Tesviteanul, interzice clericului pomenirea la slujba in cinstea sa,a ierarhului ,care se facuse dusman al Mantuitorului Hristos!
    Este un aer atat de pur,plin de har,care se transmite celui care urmareste interviul,incat nu reusesti sa reintri in „normal” ,decat dupa un anume timp.
    Slava lui Dumnezeu pentru toate!AVVA PARINTE!

    Apreciază

  2. Cat de minunata este aceasta vedenie,demna si ea de patericul vremurilor de pe urma!
    Staretul Agathon a avut vedenie in fata Sfintei Mese: Hristos cu haina rupta de ecumenisti.
    In timp ce statea in fata Sfintei Mese la Sfanta Liturghie i s-a aratat Hristos cu haina rupta pe El.
    Uimit fiind de aceasta infatisare a intrebat pe Domnul: „Doamne cine Ti-a rupt haina? Domnul i-a raspuns: ecumenistii.”

    ne relateaza parintele Nicolaos Manolis, ucenicul parintelui Staret Agathon: https://www.youtube.com/watch?v=ujzTJUIiHVw#t=826
    pentru mai multe detalii mergeti la Manastirea Costamonitu si intrebati direct pe staretul Agathon.
    https://ortodoxiacatholica.wordpress.com/2013/11/25/staretul-agathon-a-avut-vedenie-in-fata-sfintei-mese-pe-hristos-cu-haina-rupta-de-ecumenisti/

    Apreciază

  3. „18. Şi Simon văzând că prin punerea mâinilor apostolilor se dă Duhul Sfânt, le-a adus bani,
    19. Zicând: Daţi-mi şi mie puterea aceasta, ca acela pe care voi pune mâinile să primească Duhul Sfânt.
    20. Iar Petru a zis către el: Banii tăi să fie cu tine spre pierzare! Căci ai socotit că darul lui Dumnezeu se agoniseşte cu bani.” (Faptele Apostolilor 8, 18-20)

    Părinte Buză,
    Acum câțiva ani scriam despre cancerul Bisericii noaste, care e simonia, dar am fost acuzat că atac Biserica, de parcă simonia ar trebui să facă parte din rânduielile Bisericii.
    Aici e problema, că din cauza simoniei avem preoți care sunt cu totul obedienți celor care le-au făcut rost de o parohie bună, punând totul în slujba banului.
    Dacă multă lume se duce la secte, asta se întâmplă și pentru că mulți preoți nu au chemare spre cele sfinte, ci spre profit, ca niște adevărați întreprinzători.
    Să vedeți numai în campaniile electorale cum sunt lăudați politicienii ce le bagă în buzunar.
    Să nu mai vorbim că sunt preoți ai noștri care nu știu să predice, necunoscând nici Sfânta Scriptură, nici Sfinții Părinți.
    Mice, personal, simonia mi se pare mult mai rea decât orice altceva și aici e sursa tuturor relelor Bisericii noastre, că ajung să fie preoți nepregătiți, doritori să își recupereze „investiția” și care îi pierd pe credincioși.

    Că iubirea de argint este rădăcina tuturor relelor şi cei ce au poftit-o cu înfocare au rătăcit de la credinţă, şi s-au străpuns cu multe dureri.” (I Timotei 6, 10)

    Apreciază

    1. Bineînțeles că și simonia este un păcat foarte mare cu consecințe foarte grave în viața duhovnicească. Însă, singurul motiv de pe lumea asta care ne dă dreptul la întreruperea pomenirii este erezia. De aceea, pe acest blog cel puțin, nu vom vorbi despre alte păcate alte ierarhiei.

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

DISCERNE

Viitorul, o paletă de opţiuni. Alege drumul!

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

ASTRADROM

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Vremuritulburi

ortodoxie, vremurile de pe urma, istorie, sanatate, politica, economie, analize si alte informatii utile

Lumea Ortodoxă

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Blog de Dogmatică Empirică

...adică despre dogmă și experierea ei în Duhul Sfant. Doar în Ortodoxie dogmele Bisericii chiar pot fi verificate prin viața mistagogică!

Sfântul Ioan de Kronstadt

În fiecare zi - gândurile unui om extraordinar

Monahul Teodot - blog oficial

Ortodoxia-singura credinta mantuitoare

SINODUL TÂLHĂRESC

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Bucovina Profundă

“ De mare jele şi de mare minune iaste, o iubite cetitoriu, cându toate faptele ceriului şi a pământului îmblă şi mărgu toate careş la sorocul şi la marginea sa... şi nici puţin nu smintescu, nici greşescu sămnul său. Numai sânguru amărătulu omu... ” Varlaam - Cazania

Cuvântul Ortodox

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Redescoperirea Sfintei Euharistii

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

SACCSIV - blog ortodox

Ortodoxie, analize, documentare, istorie, politica