[VIDEO] Părintele Sarandi Sarandis, despre calea ortodoxă de urmat în lupta antiecumenistă

 

 

Notă Mihai-Silviu Chirilă

La recomandarea părintelui Matei Vulcănescu, marele duhovnic grec părintele Sarandi Sarandis a oferit cititorilor OrtodoxINFO un interviu, care se constituie în prima adresare a acestui mare duhovnic către poporul român. Recomand mare atenție tuturor celor ce ascultă acest interviu la subtilitatea, măsura și discreția celor spuse de părintele Sarandi, într-un limbaj apofatic, în care contează mai mult ceea ce nu spune decât ceea ce afirmă răspicat. Interviul nu este recomandat celor ce poartă această luptă cu ură, cu sânge pe pereți și cu trufie, nici celor ce au o mentalitate schismatică sectară, deoarece pentru aceia măsura și finețea cuvântului părintelui este sminteală.

22 august Nuweiba, Egipt.

Sursa: http://ortodoxinfo.ro/2018/08/23/parintele-sarandi-sarandis-despre-calea-ortodoxa-de-urmat-in-lupta-antiecumenista/

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

2 gânduri despre „[VIDEO] Părintele Sarandi Sarandis, despre calea ortodoxă de urmat în lupta antiecumenistă”

 1. Axios!Axios!Axios!Părintele Sarandi Sarandis,prezenta harica ,smerita si binecuvantatoare care prin cuvintele sale,ne mangaie sufletele si ne arata ca nu suntem singuri,in Marturisirea de credinta impotriva pacatului ecumenismului,care imbolnaveste si anesteziaza vointe si constiinte.
  Multumim dl.teolog Mihai-Silviu Chirila ,parintelui Matei Vulcanescu,mijlocitorul si traducatorul cuvintelor,marelui Duhovnic,cat si pentru cuvintele transmise noua ,cu dragoste si bucurie,din IPS Damianos,luceafarul de dimineata al Siniului,care vegheaza neobosit la pastrarea neprihanita a Ortodoxiei.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Am revazut acest minunat cuvant al Parintelui Sarandi Sarandis,si m-a impresionat , delicatetea smerita si plina de intelegere a acestui binecuvantat lucrator in Via Domnului,care nu doreste sa acuze pe nimeni,vorbind intr-o linistita si vadita pace a sufletului,care te cuprinde si pe tine,si se milostiveste de tot omul,gasindu-i scuze, chiar acolo unde am considera(adica dupa dreptatea noastra) ca ele nu exista .
  Ce poate fi mai inalt decat dragostea pentru aproapele tau,oricat de pacatos ar fi el,milostivindu-te fata de el,asa cum ai dori ca Domnul sa se milostiveasca fata de tine.
  Ne spune Parintele Sarandi ca insasi prezenta ereticilor la asa zisul sinod din Creta dovedeste ca este un sinod mincinos si hotararile sale mincinoase,neeortodoxe si se stie ca nici un pseudo-sinod
  nu a rezistat in timp,dar pentru aceasta poporul trebuie sa fie unit in aceeasi rugaciune si sa tina cu toata forta de credinta ortodoxa,fara frica si fara patima.
  Se stie ca Sfintele canoane sunt cele care stabilesc inselarea episcopilor care sunt eretici,aflandu-se in inselare.
  Ep.romani nu au propovaduit erezia cu capul descoperit,nu au predicat oamenilor prin cuvant erezia,nu au impus-o samavolnic,cu forta.Publicarea brosurii (BOR)nu a fost buna,dar trebuie observat daca ,trec la fapte.
  Poate unii episcopi sunt presati de cel care este deasupra lor,nu le cunoastem adancul constiintei si al inimii lor.Poate si prin rugaciunea noastra smerita si curata,se vor trezi intr-o zi din inselare,ei avand in continuare Harul asupra lor,si putand reveni la marturisirea dogmei ortodoxe,care duce la viata harismatica.Ar trebui sa intervina teologii laici,sa spuna adevarul despre Sinod.
  Aici am comenta ca in afara dl.teolog Mihai Silviu Chirila,nu exista in toata jurisdictia BOR,nu exista nici un alt teolog,care sa descopere oamenilor inselarea si ereziile parafate prin semnatura, de majoritatea reprezentantilor din cele 10 Patriarhii ortodoxe participante.
  Cat de frumos graieste Sfintitul Parinte,subliniind ca daca ii numim pe acestia eretici,este ca si cum am gandi ca’ Hristos doarme si nu intervine in corabia Sa’.
  Parintele Sarandi este convins ca desi stricaciunile duhovnicesti produse de acest sinod mincinos exista,numai rugaciunea curata si smerita duce la vindecare si DOAR DOMNUL IISUS HRISTOS,care tine carma Corabiei Bisericii,poate deschide drumuri necunoscute inca noua spre anularea acestui asa zis sinod.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s