LA UN PAS DE SCHISMĂ… Se pregătește acordarea autocefaliei facțiunii schismatice ucrainene de către Patriarhia Ecumenică!!! Va recunoaște BOR-ul Tomosul?

152518.jpg
Patriarhul Ecumenic Bartolomeu i-ar fi transmis Patriarhului Rusiei că s-a hotărât deja acordarea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Ucrainene, informează Cuvântul Ortodox, citând Romfea.gr.
Acest lucru s-ar fi petrecut în timpul întâlnirii pe care cei doi ierarhi au avut-o la Istanbul săptămâna trecută.
Patriarhul Rusiei ar fi cerut ca problema autocefaliei Ucrainene să fie discutată în cadrul unei conferințe, în care să fie dezbătută problema pe mai multe coordonate, inclusiv științifice. În urma refuzului Patriarhului Constantinopolului, delegația rusă a părăsit Fanar-ul mai repede decât era prevăzut.
În acest moment, în Ucraina există trei structuri ecleziastice: Biserica Ortodoxă Ucraineană, condusă de Mitropolitul Onufrie, aflată în subordinea canonică a Patriarhiei Moscovei, Biserica Ortodoxă a Ucrainei și Biserica Ortodoxă Ucraineană Autocefală, aceste ultime două structuri nefiind recunoscute de nimeni și care se află, de asemenea, în conflict între ele.
Patriarhia Ecumenică ar dori să unească aceste facțiuni și să acorde autocefalia, dar nu este clar cum se va realiza, dacă se va realiza, acest lucru, notează Cuvântul Ortodox.
Între ortodocșii de pe teritoriul Ucrainei se află și câteva sute de mii de români, majoritatea fiind sub autoritatea canonică a Bisericii Ortodoxe Ucrainene, ce aparține de Patriarhia Moscovei.
„In acest context, Romfea.gr a publicat in exclusivitate o scrisoare a Patriarhului Irineu al Serbiei catre Patriarhul Ecumenic Bartolomeu in care acesta protesteaza fata de intentia de a acorda autocefalie gruparilor schismatice din Ucraina si Macedonia”, precizează sursa citată.
În textul său, PF Irineu menționează faptul că există conducători laici care doresc folosirea Bisericii de către stat. Liderul Bisericii Sârbe scrie că unii dintre acești conducători sunt atei sau chiar nebotezați, cum ar fi conducătorul Muntenegrului, Milo Djukanovici și Petro Poroșenko, cel al Ucrainei.
Biserica Serbiei se confruntă și ea cu două astfel de provocări și se teme de un eventual precedent ucrainean: pe lângă mai vechea separare a Bisericii Macedoniei, acum există voci în Muntenegru care cer autocefaliei Bisericii din această micuță țară. Atât Macedonia cât și Muntenegru se află în teritoriul canonic al Bisericii Sârbe de sute de ani.
Sursa: https://www.activenews.ro/stiri-social/Se-pregateste-schisma-in-ortodoxie-Patriarhul-Ecumenic-i-ar-fi-transmis-Patriarhului-Rusiei-ca-a-hotarat-acordarea-autocefaliei-Bisericii-Ucrainene.-Patriarhul-Serbiei-a-trimis-o-scrisoare-deschisa-care-acuza-sprijinirea-schismaticilor-de-catre-Fanar-152518

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

32 de gânduri despre „LA UN PAS DE SCHISMĂ… Se pregătește acordarea autocefaliei facțiunii schismatice ucrainene de către Patriarhia Ecumenică!!! Va recunoaște BOR-ul Tomosul?”

  1. Asta înseamnă SCHISMĂ! Dacă BOR va recunoaște Tomosul pe care, probabil, îl va emite Patriarhia ecumenică, se va intra automat în comuniune cu facțiunea schismatică recunoscută. Iar asta va arunca BOR ul în SCHISMĂ! Indiferent de decizia Patriarhiei Române, va fi SCHISMĂ: fie față de Patriarhia ecumenică prin neacceptarea autocefaliei, fie fața de Biserica lui Hristos prin comuniunea cu facțiunea schismatică a lui Filaret. Grea decizie pentru BOR!

   Apreciază

   1. Pina una alta pe întreg cu prinsul b.o.r cântec joc și voie bună, festivaluri, concursuri, paranghelii e.t.c
    O alta știre apare pe napocanews.ro în care ,,teologul” Teodor Baconsky este pt parteneriatele civile, acesta este ridicat în slăvi pe publicațiile patriarhiei Trinitas, lumina e.t.c și acordanduise diferite distincții și merite deosebite

    Apreciază

 1. CĂSĂTORIA DUPĂ HIROTONIE ESTE OPRITĂ
  ,,De vreme ce s-a zis în canoanele apostolice (can. 5, 26 ap) că dintre cei care au fost înaintați (introduși) în cler necăsătoriți, numai citeții și cântăreții să se căsătorească (se pot căsători), (can. 26 ap), și noi păzind acest lucru (această hotărâre), orânduim ca de acum înainte, în niciun chip ipodiaconul, sau diaconul, sau presbiterul să nu aibă îngăduință a încheia însoțire de căsătorie după hirotonia lui. Iar cine ar îndrăzni să facă acest lucru să se caterisească. Dacă însă ar voi cineva dintre cei ce urmează a intra în cler să se lege cu o femeie prin căsătorie după lege, să facă acest lucru înainte de hirotonia întru ipodiacon, sau întru diacon, sau întru presbiter”.
  Canonul 6 Sinodul V-VI ECUMENIC

  Apreciază

  1. 1. BOR este datoare neintarziat sa ceara Constantinopolului sa nu emita Tomosul. Daca totusi il vor emite, sa nu-l recunoasca. Asa ar fi drept. Printr-un act de dreptate nu se intra in schisma. Raportul de schisma cu BOR ar fi creat de Constantinopol, care ar purta intreaga vina. Intocmai ca la schisma din 1054. Atunci raportul de schisma l-au creat apusenii, fara ca Biserica Ortodoxa sa poarte vreo vina.
   2. BOR (ierarhia) este datoare sa condamne si sa anatemizeze pe Filaret, impreuna cu adeptii sai, impreuna cu Porosenko, care nu are caderea sa se amestece si sa ceara autocefalia pentru schismatici si aventurieri.
   3. BOR este obligata sa-si exprime sprijinul pentru ierarhia canonica si legitima a Bisericii Ortodoxe Ucrainiene, cerandu-i sa ramana in starea actuala, adica in Patriarhia Moscovei, chiar daca acolo se afla Kiril.
   Iertati, acestea sunt opinii personale la care as renunta cu drag, in caz ca s-ar dovedi neintemeiate.
   Ce va face ierarhia BOR? Raspuns: se va alinia Constantinopolului. Sa dea Bunul Dumnezeu sa ma insel.
   Precizare: cei care s-au ingradit de ierarhii eretici nu vor intra in raport de schisma cu Biserica Constantinopolului. Ei sunt deja ingraditi de toti ierarhii eretici cretani, or,schisma s-ar produce la nivelul ierarhiei, nicidecum intre cele doua popoare ortodoxe.

   Apreciază

 2. Și Biserica Georgiană a fost parte între 1811-1917 parte a Bisericii Ruse, dar i s-a recunoscut ulterior autocefalia și iată că totul e bine.
  După luptele din estul Ucrainei, nu e de mirare că și ucrainenii vor autocefalia.

  Apreciază

  1. Nu cred că ați înțeles diferența! Ucrainenii schismatici cer autocefalia, nu Biserica Ucraineană condusă de Mitropolitul Onufrie! Biserica Georgiei nu a fost schismatică!!!

   Apreciază

   1. De aceea e Filaret schismastic că nu a mai vrut sub papucul rușilor?
    Nici românii n-au fost priviți mai bine după secularizarea averilor mănăstirești din 1863.

    Apreciază

   2. Asa e parinte! Din cate stiu Filaret s-a autoproclamat patriarh in Ucraina datorita frustrarii lui ca nu a putut deveni patriarh in Rusia, nu? Prin asta creand o „biserica” paralela fata de cea canonica care e sub IPS Onufrie. Asta e un gest schismatic. Si buna observatie, fracțiunea lui Filaret nu are comuniune cu nicio Biserica Locală canonica. De amintit si profetia Sf. Lavrentie de Cernigov, ca in Ucraina nu a exista un patriarh adevarat, ci va apartine de patriarhia Moscovei.

    Apreciază

   3. Din cauza grabei am mancat o litera si am scris cu ”p” mic acolo la Patriarhia Moscovei. Asadar corectez:

    ”…De amintit si profetia Sf. Lavrentie de Cernigov, ca in Ucraina nu va exista un patriarh adevarat, ci va apartine de Patriarhia Moscovei.”

    Apreciază

 3. O veste ingrijoratoare cutremura Ortodoxia!
  Se fac pregatiri pentru acordarea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Ucrainiene,aflata sub conducerea schismaticului”Patriarh”Filaret de la Kiev.
  Ce poate fi mai important acum ,in aceste clipe cand este cantarita soarta intregii Ortodoxii?
  Presedintele ucrainian Poroshenko doreste autocefalia unei biserici schismatice,care nu este dorita de ucrainienii canonici care se gasesc sub ascultarea Mitropolitului Onufrie,in Biserica Ortodoxa majoritara care din anul 1686 este subordonată canonic Patriarhiei Moscovei.

  Ucraina are doua biserici ortodoxe disidente faţă de Patriarhia Moscovei, între care cea subordonată Patriarhiei Kievului. Dar ele nu sunt recunoscute de nici o altă biserică ortodoxă din lume.
  Biserica subordonată Patriarhiei Moscovei rămâne cea mai mare comunitate religioasă din această ţară în conformitate cu numărul de parohii. Dar, potrivit unui sondaj din 2015, 44% dintre ucraineni se identifică drept credincioşi ai Patriarhiei Kievului, în comparaţie cu 21% ai bisericii subordonate Patriarhiei Moscovei.
  Deseori tensionate, relaţiile dintre cele două biserici au fost exacerbate de criza ruso-ucraineană marcată de anexarea Crimeii de către Rusia în martie 2014, ce a fost urmată de conflictul din estul separatist prorus al Ucrainei, soldat până acum cu peste cu 10.000 de morţi.
  La sunetele fluierului Vrajitorului inscaunat pe tronul Patriarhiei Ecumenice,se vor randui in ascultare,toate Patriarhiile semnatare ale documentelor asa zisului sinod din Creta si isi vor da acordul.Cum s-ar putea altfel?

  Subscriu la cele spuse de Sfintitii Parinti,antevorbitori care cunosc cum se cuvine toate aceste lucruri.
  Acum intelegem mai bine,eforturile gruparii schismatice Sava-Staicu-Radeni,care continua prin slujbasii lor fara simbrie ,sa arunce cu noroi in IPS Longhin si Mitropolitul Onufrie,in toti cei care ii sustin,cu o ura cum rar am vazut pana acum.
  De parte cui se situeaza la ordinele stapanilor din umbra?
  Intentia lor este foarte clara,confirmata de evenimentele care se afla in derulare.

  In iulie 2018 aflat la Atena,Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk președinte al Departamentului pentru Probleme Externe al Bisericii Ortodoxe Ruse,declara :
  „*Pe parcursul ultimilor ani, Filaret Denissenko i-a înșelat pe oameni, și el o face diferit de fiecare dată. Acum, el încearcă să convingă poporul că Patriarhul Ecumenic va acorda în curând, autocefalia, Bisericii Sale. Desigur, Filaret spune că nu va accepta alt statut decât cel de Patriarhie, nu este vorba despre o Mitropolie sau de o Arhiepiscopie. „Sunt patriarh și voi rămâne!”. Cred că tot ceea ce îl interesează în mod fundamental în aceasta problemă, este ca însemnele patriarhale pe care le poartă ilegal să nu îi fie luate. După cum ați menționat, el a spus că, după crearea noii structuri ecleziastice, îi vor fi cedate cele două Lavre, Poceaev și Kiev. După cum ați înțeles, nu există nicio îndoială că credincioșii nu vor lasă ca cele două lavre să fie încorporate într-o structură schismatică bisericească, iar aceasta va conduce la situații tragice și care pot face să curgă sânge. Până în prezent, mai mult de 50 de biserici aparținând Bisericii canonice au fost confiscate ilegal de schismatici. Chiar și astăzi, se exercită violență împotriva credincioșilor Bisericii canonice. Imaginați-vă ce se va întâmpla în cazul în care schismaticii vor vrea să ocupe lavrele, cu mii de oameni stând în fața lor pentru a le proteja. Cine își va asuma responsabilitatea pentru o astfel de baie de sânge?
  ….De asemenea, este foarte important ca Bisericile Ortodoxe să dea dovadă de solidaritate, care este o garanție a unității pan-ortodoxe, pentru că sprijinirea acestei schisme a distrus această unitate! Biserica Ortodoxă Rusă este la fel de îngrijorată, ca și Patriarhia Ecumenică, de revenirea acestor schismatici în Biserică Ucraineană canonică [de sub Patriarhia Moscovei/ LO], și noi credem că această cale pentru revenirea schismaticilor este deschisă.
  Patriarhul Ecumenic a fost foarte clar în timpul discuțiilor cu ierarhii ucraineni din Fanar(in iulie 2018,timp de 5 ore): nu este vorba de acordarea unei existențe canonice, schismei. Această declarație a fost foarte importantă.”
  Cum va arata tomosul pentru autocefalia Bisericii Ortodoxe Ucrainiene?
  *http://ortodox.md/mitropolitul-ilarion-de-volokolamsk-patriarhul-bartolomeu-s-a-angajat-sa-nu-legitimeze-schisma/

  Apreciază

 4. PROFEȚIA SFÂNTULUI LAVRENTIE DESPRE SCHISMATICII UCRAINENI – ,,SĂ VĂ PĂZIȚI…!”
  „În oraşul Kiev niciodată nu a fost patriarh. Patriarhii au trăit la Moscova. Să vă păziţi de grupa (biserica) autocefalilor ucraineni şi de uniaţie”.
  Locţiitorul Lavrei Peşterilor din kiev, părintele Cronid a replicat spunând că autocefalii şi uniaţii au dispărut din Ucraina. Parintele a răspuns cu tristeţe şi amărăciune:
  „Demonul va intra în ei şi cu o răutate satanica se vor năpusti împotriva credinţei şi a Bisericii Ortodoxe, dar vor avea un sfârşit infamant, iar urmaşii lor vor primi pedeapsa cerească de la Domnul şi Împăratul puterilor”.
  Părintele a prevăzut şi a ştiut dinainte totul. Acum a aparut un arhiereu ucrainean autocefal, numindu-se patriarhul Kievului. Dar unde? În America. Dar el nu ştie sau a uitat că la Kiev nu a fost niciodată patriarh… Trebuie să fim atenţi, de unde poate fi în America un patriarh al Kievului?! Iar unii spre moartea lor veşnică şi spre ruşinea lor strigă: „patriarhul nostru”.
  Părintele ne avertiza să fim credincioşi Patriarhiei de la Moscova şi să nu intrăm în niciun fel de schismă.
  „Feriţi-vă de aşa numita biserică de peste hotare şi să ştiţi că ea nu este amintită în dipticele Bisericilor Ortodoxe. Ea nu este o biserică [separată], ci o parte a Bisericii Ruse. Multpătimitoarea noastră Biserica a rezistat într-un stat ateu. (…) Se duc la eretici şi la schismatici doar cei nevrednici de mila lui Dumnezeu şi marii păcătosi care nu vor să ştie Cred într-una Sfântă, Sobornicească şi Apostolească Biserică şi că Biserica Ortodoxă este Trupul lui Hristos, care nu poate fi împărţit. Biserica este cămaşa lui Hristos, care nu poate fi ruptă în bucăţi. Nu îşi amintesc că este un Domn, o credinţă şi un botez. Domnul Iisus Hristos a zidit o singură Biserica (nu biserici), pe care nu o vor birui nici porţile iadului. Este o singură Biserică Sfântă, Sobornicească şi Apostolească. Celelalte, care se numesc biserici, nu sunt biserici, ci neghinele din grâu şi adunătura diavolului”.
  Sfântul Lavrentie al Cernigovului

  Apreciază

   1. Doar cei care țin de Filaret sunt schismatici! Cei care sunt sub Mitropolitul Onufrie sunt ortodocși, în comuniune cu toate Bisericile Locale!

    Apreciază

 5. Pregatindu-ne pentru Marea Sarbatoare a Nasterii Maicii Domnului,am gasit aceasta frumoasa rugaciune si o poezie a Marturisitorului poet Vasile Militaru catre Maica Domnului,pe care vi le trimit cu mult drag,Sfintiei Voastre,Parinte Duhovnic si tuturor cititorilor acestui frumos blog ortodox.

  RUGĂCIUNE LA ICOANA MAICII DOMNULUI DE LA POCEAEV-UCRAINA(23 iulie)

  O, Izvorule luminat al minunilor, cine poate măsura curgerea darurilor Tale de care ne-am împărtăşit noi, nevrednicii, cei ce înotam fără nădejde în marea păcatelor.
  Cu adevărat, razele milostivirilor Tale au strălucit asupra tuturor, şi asupra celor buni şi asupra celor răi, întorcând inimile împietrite spre privirea frumuseţii dumnezeieşti.
  Făcutu-Te-ai Preacurată, Izvor de binecuvântare celor ce se nevoiesc pe calea mântuirii, Sabie a rugăciunii pentru cei ce luptă împotriva duhurilor răutăţii, Grădină plină de miresmele darurilor pentru cei ce caută nectarul cuvintelor dumnezeieşti, Toiag strălucitor celor ce merg prin noaptea neputinţelor, Mângâiere sufletelor rănite de ascuţişul păcatelor, Strajă nebiruită celor ce îţi odihnesc gândul întru cugetarea la cele cereşti, Carte nescrisă a iubirii pentru cei însetaţi de mângâiere duhovnicească, Munte înalt al rugăciunii pentru cei aflaţi în călătoria de desăvârşire, Oglindă minunată întru care se zugrăvesc tainele neapropiate minţilor îngereşti, Vas al Apei Celei vii pentru cei însetaţi de îndumnezeire, Cărare sfinţită pentru cei ce-şi poartă paşii spre înălţimile cereşti, Izvor de tămăduiri pururea curgător pentru cei istoviţi de neputinţe trupeşti.
  Dar ce laudă vrednică de înălţimea desăvârşirii Tale vom putea aduce, noi, nevrednicii, când şi minţile îngereşti cad întru uimire şi nu pot să laude măreţia slavei cu care ai fost încununată de Mâna Ziditorului ?
  Nu ne pricepem mai mult a grăi cele dumnezeieşti, noi, cei ce nici măcar nu am pus început întru rugăciune. Dar ca să nu ne arătăm nemulţumitori darului Tău, îndrăznim a aduce înaintea Ta mulţumirea noastră cea nevrednică de răsplătirea Ta, căzând înaintea Ta cu credinţă: Bucură-Te, Maică Preasfântă, Ceea ce ai oprit năvălirea vrăjmaşilor şi din cursele ispititorilor nevăzuţi scoţi pe cei ce Te cheamă cu glas tare de rugăciune dintru adâncul inimii, bucură-Te, că pe calea dreptei credinţe aduci pe cei rătăciţi în noaptea ereziilor şi vălul întunecat al necredinţei îl iei de pe mintea noastră, ca să vedem înţelegător cu ochii minţii strălucirea razelor înţelepciunii Soarelui dreptăţii, bucură-Te, Liman binecuvântat la care se odihnesc toţi cei osteniţi de cugetarea cea lumească.
  Nu ne lăsa pe noi până în sfârşit, izgonind de la noi toată năvala gândurilor răutăţii. Cu braţul Tău milostiv să ne duci pe noi în cămările cereşti, încă de pe pământ aşezându-ne pe toţi la masa rugăciunii spre îndulcirea de înţelegerile cele cereşti.
  Mărire Ţie, Celei Ce cauţi pe toţi cei din întunericul ispitelor şi îi ridici iar la lumina milostivirii dumnezeieşti. AMIN

  Rugaciune catre Maica Domnului
  Vasile Militaru
  Preacurată Maică, pururea fecioară
  Sufletul din mine nu-l lăsa să moara
  Ci revarsa Sfântă peste el, de sus
  Mila Ta cea mare, mila lui IISUS….

  Îngeri împrejuru-mi fă să se adune,
  Să-mi arate calea către cele bune,
  Să-mi îndrepte paşii pe cărarea milei,
  La-nceputul nopţii, la-nceputul zilei!…

  Să gonească toate duhurile rele,
  Ce pândesc în drumul vieţuirii mele,
  Bietului meu suflet să-i dea viaţă nouă,
  Să răsfrângă cerul ca un bob de rouă!…

  Frânt de umilinţe, cu adânci suspine,
  Sufletul la Tine vine să se-nchine:
  Mila Ta din ceruri peste el coboară,
  Maică Prea Curată, pururea Fecioară!

  Apreciază

 6. Inaltam Maicii Prea Curate,Doamna si Stapana noastra,grabnic ajutatoarea, cu dor in inimi si pocainta in suflete,Rugaciune spre cinstire si milostivire

  Rugăciune către Maica Domnului a Sfântului Marcu al Efesului

  Plec genunchiul meu ţie, Stăpână, eu, ticălosul, şi cer acum dumnezeiescul tău ajutor. Dezleagă chinul sufletului, risipeşte norii deznădejdii cu rugăciunile tale, mângâierea celor întristaţi.
  Păstrând, Născătoare de Dumnezeu, Fecioară, strălucirea sufletului curată de întinăciunile patimilor, fă-mă pe mine, cel ce te slăvesc pe tine, luminat să privesc la lumina cea dumnezeiască, fără de prihană Fecioară.

  Întorcând, cu puterea ta, Stăpână, atacurile, vrăjmaşilor cele asupra noastră, dăruieşte turmei tale pace adâncă, ceea ce eşti dătătoarea dumnezeieştii păci.
  Izbăveşte-ne pe noi de noroiul patimilor, cu rugăciunile tale către Fiul tău, Curată, dă să păşesc curat pe căile pocăinţei care duc, Mireasa lui Dumnezeu, la veşnica odihnă. Ca pe lumina ochilor păzeşte-mă cu acoperământul tău, rogu-mă Curată, şi la umbra aripilor tale ocroteşte-mă şi mă izbăveşte de răutatea demonilor şi mă mântuieşte.
  Cu băutura pocăinţei adapă-mă, Născătoare de Dumnezeu, Marie, şi învredniceşte-mă să aduc lacrimi din inimă stingătoare ale văpăii care mă aşteaptă.
  Frica judecăţii mă tiraniseşte şi hotărârea lui Dumnezeu, dar tu vino mai înainte şi stai lângă mine în ziua judecăţii şi mă izbăveşte, Marie, dumnezeiască Mireasă.
  Sufletul meu cel întinat de patimi, Preacurată, şi inima mea curăţeşte-le prin mila ta cea curăţitoare şi fă-le templu al dumnezeiescului Duh.
  Pe mine, cel neîndreptat şi cel singur mă osândesc, Hristoase al meu, mântuieşte-mă, cu rugăciunile Maicii Tale, ca să slăvesc multa şi nemăsurata Ta milă.

  Risipeşte, Curată, norii întristărilor din sufletul meu şi luminează-mă cu razele bucuriei, ceea ce ai născut lumina cea dumnezeiească şi neînserată. Cel ce din ţărână m-ai zidit, Stăpâne, după chipul Tău, şi m-ai învrednicit de înfierea Ta, Iubitorule de oameni, păzeşte-mă ca un îndurat.
  Aruncat sunt, Curată, în nemăsurate păcate şi în necazurile celor răi, unul după altul, pentru aceea, dăruieşte-mi mie iertare şi izbăveşte-mă din supărări.
  Izbăveşte-mă pe mine de osânda cea veşnică, Stăpână curată, şi învredniceşte-mă de bucuria cea dumnezeiască şi de desfătarea Raiului cu rugăciunile tale.
  Pleacă-te la rugăciunile celor ce aleargă acum la tine şi du-le pe acestea la Atotmilostivul Dumnezeu şi plineşte cererile, Marie mult lăudată. Scutură somnul lenevirii mele şi luminează, rogu-mă, Cuvioasă, simţirile mele, dând priveghere şi vrednică pocăinţă.
  Roagă-te, Fecioară, ca milostiv să-mi fie mie Cel uşor de împăcat şi să mă mântuiască pe mine cel ce cânt cu inima zdrobită: Dumnezeule, bine eşti cuvântat. Mila ta nu este mărginită de timp, căci pururea miluieşti, cu totul fără prihană, şi pe robii tăi şi împarţi celor ce cer harul tău cel nesfârşit.
  Ceea ce singură ai fost strălucită cu dumnezeiască slavă, fiind Maică a Celui ce te-a slăvit pe tine, roagă-L, Fecioară, pe Cel singur pururea slăvit să dobândesc şi eu slava cea de sus.

  Dă iertare, Născătoare de Dumnezeu, Fecioară, şi îndreptare vieţii celor ce aleargă la tine ca neîncetat să te lăudăm pe tine, şi să te preaînălţăm întru toţi vecii.
  Mai presus decât razele luminoase şi strălucitoare ale soarelui, Stăpână, ajutorul tău, tinzând tuturor razele minunilor, risipeşte negura patimilor şi a bolilor.
  Întăreşte-ne pe noi, cei bătuţi de necazuri şi de mulţimea supărărilor, cu dumnezeiescul tău ajutor, Marie, Mireasa lui Dumnezeu, pe tăria răbdării şi pe piatra nădejdii tale, ca să te slăvim pe tine.
  Povara întristărilor covârşeşte, Fecioară fără de prihană, puterea mea şi mă trage în prăpastia fără fund a deznădejdii, de care izbăveşte-mă, ca neîncetat să te măresc pe tine.
  Căruţă purtătoare de lumină a lui Emanuil te-ai arătat, luminând pe credincioşi, Stăpână curată, pentru aceea luminează sufletul meu cel acoperit acum de întunericul trândăviei şi nimicit de păcate.
  Tu ai fost ocrotitoarea sufletului meu, Preacuvioasă, Curată, căci întru tine zdrobesc puterea duşmanilor, de tine mi-am atârnat toate simţurile şi mintea, mântuieşte-mă, mântuieşte-mă, ca să te măresc pe tine cu dor.

  Potoleşte marea chinurilor care împotriva mea se sălbăticeşte, de Dumnezeu slăvită, scăparea preaputernică a tuturor credincioşilor şi călăuzeşte, Curată, către dumnezeiescul ţărm pe ticălosul si nenorocitul robul tău care de iadul pierzaniei deja s-a apropiat şi a ajuns în laţul deznădejdii, Stăpână, nu mă trece cu vederea pe mine, cel ce rău mă primejduiesc şi caut din tot sufletul grabnicul tău ajutor, căci întru tine mi-am pus toată nădejdea mea, de Dumnezeu fericită.
  AMIN

  Apreciază

 7. RUGĂCIUNE A SFÎNTULUI DIMITRIE AL ROSTOVULUI, PE CARE O SPUNEA ÎN FIECARE ZI

  Preasfîntă de Dumnezeu Născătoare Fecioară, acoperă-mă şi mă păzeşte pe mine, robul tău, de toată sminteala sufletului şi a trupului şi de tot vrăjmaşul cel văzut şi nevăzut.
  Bucură-te, ceea ce eşti cu bun dar dăruită, Marie, Domnul este cu tine. Binecuvîntată eşti tu între femei şi binecuvîntat este rodul pîntecelui tău, fiindcă ai născut pe Mîntuitorul sufletelor noastre. Bucură-te şi te veseleşte, Născătoare de Dumnezeu Fecioară, şi te roagă pentru robul tău. Doamnă şi Stăpînă a îngerilor şi Maică a creştinilor, ajută-mi mie, robului tău.
  O! Marie, cu totul fără de prihană, bucură-te, Mireasă nenuntită.
  Bucură-te, bucuria celor necăjiţi şi mîngîierea celor scîrbiţi.
  Bucură-te, hrana celor flămînzi şi limanul celor înviforaţi.
  Bucură-te, cea mai sfîntă decît sfinţii şi decît toată zidirea mai cinstită.
  Bucură-te, sfinţenia Tatălui, lăcaşul Fiului şi umbrirea Duhului Sfînt.
  Bucură-te, palatul de lumină al lui Hristos, Dumnezeul nostru, Împăratul tuturor.
  Bucură-te, maica sărmanilor şi toiagul orbilor.
  Bucură-te, lauda creştinilor şi grabnic ajutătoarea celor ce te cheamă pe tine.
  Preasfîntă Stăpîna mea, păzeşte-mă sub acoperămîntul tău, căci în precuratele tale mîini îmi pun duhul meu.
  Fii ajutătoare şi oblăduitoare sufletului meu în ziua cea înfricoşată a judecăţii şi roagă-te pentru mine, nevrednicul, să intru curat şi limpezit în rai.
  Să nu mă lepezi, Doamna mea, pe mine, robul tău, ci ajută-mi mie şi dă-mi împlinirea cererii. Izbăveşte-mă de toată primejdia, bîntuirea, nevoia şi neputinţa şi dăruieşte-mi pocăinţa mai înainte de sfîrşit, ca prin mijlocirea şi ajutorul tău mîntuindu-mă în viaţa aceasta de acum de tot vrăjmaşul văzut sau nevăzut, să umblu cu plăcere în voia iubitului tău Fiu şi Dumnezeului nostru, iar la ziua cea înfricoşată a judecăţii izbăvindu-mă de veşnica şi înfricoşata muncire, să mă închin, să mulţumesc şi să slăvesc preasfînt numele tău în vecii vecilor.
  AMIN

  Rugăciune scurtă către Maica Domnului a Sfântului Serafim de Sarov

  Atotmilostivă, Împărăteasa mea, Preasfantă Doamnă, Fecioară Preacurată, Născătoare de Dumnezeu, Marie, Maica lui Dumnezeu, singura şi neindoielnica mea nădejde.
  Nu te scârbi de mine.
  Nu mă depărta, nu mă părăsi.
  Apără-mă, mijloceşte, auzi-mă, vezi-mă…
  Stăpână ajută-mă, iartă-mă, iartă-mă… Preacurată.
  AMIN

  Apreciază

 8. CANON către Maica Domnului
  de Sf. Marcu al Efesului
  fragment

  „Bucură-te, porumbiţă înţelegătoare, care aduci încetarea potopului celui înţelegător şi speli întinăciunea păcatului singură Curată, curăţitoarea cea calda a lumii; nădejde neruşinată şi apărătoarea cea sigură a celor ce te cinstesc şi te laudă cu credinţă şi caută ajutorul tău cel dumnezeiesc; bucură-te auzire mult dorită puterilor celor de sus, bucură-te căderea demonilor, bucură-te îndreptarea oamenilor; bucură-te Maica lui Hristos, Carele dă lumii mare milă.

  Bucură-te, rândunica cea purtătoare de lumină, care aduci primăvara din iarna cea înţelegătoare şi încetezi furtuna păcatului, singură cinstită; bucură-te acoperământule dumnezeiesc, bucură-te masă, care ai în tine pâinea cea cerească a vieţii, din care cei ce mănâncă nu se dau morţii, nici nu mor, ci trăiesc, Curată cu totul binecuvântată – după cum a zis Făcătorul firii, pe care şi pe noi, robii tăi, învredniceşte-ne a o purta Fecioară şi a dobândi nesfârşita şi nestricăcioasa fericire.

  Bucură-te, Curată Maică Fecioară, viţeluşa cea neînvăţată şi neîntinată care ai născut pe viţelul cel tainic al lui Dumnezeu şi mieluşeaua cea curată şi cu totul fără prihană; căprioara care paşti în munţii cei înmiresmaţi şi ai stăpânire pururea peste crini, peste dumnezeieştile daruri şi peste desfătările Duhului; cerbul cel grabnic alergător care zdrobeşti şerpii cei înţelegători, alungându-i departe de robii tăi; bucură-te Maica lui Hristos, Carele dă lumii mare milă.

  Încetează marea cea învăluită cu rele împotriva mea, ceea ce eşti de Dumnezeu slăvită, scăparea credincioşilor cea mai puternică decât toate, şi îndreptează-mă, curată, către limanul cel dumnezeiesc pe mine ticălosul şi cu totul nenorocitul tău rob, care m-am apropiat deja de prăpastia pierzării şi am ajuns pe stinghia disperării. Stăpână, nu mă trece cu vederea pe mine care rău mă primejduiesc şi care cu tot sufletul cer ajutorul tău cel grabnic, căci întru tine mi-am pus toată aşteptarea mea, ceea ce eşti de Dumnezeu fericită.”

  Apreciază

 9. Mitropolitul Ilarion anunta intruperea comuniunii cu Constantinopolul: PATRIARHIA ECUMENICA A INCEPUT UN RAZBOI IMPOTRIVA UNITATII ORTODOXIEI. Reactii dure ale Patriarhiei Moscovei fata de decizia Constantinopolului de a trimite doi exarhi in Ucraina
  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/mitropolitul-ilarion-anunta-intruperea-comuniunii-cu-constantinopolul-patriarhia-ecumenica-a-inceput-un-razboi-impotriva-unitatii-ortodoxiei-reactii-dure-ale-patriarhiei-moscovei-fata-de-decizia-con/

  Apreciază

  1. Sunt șanse mari de Sinod anticreta!!! Este cea mai bună oportunitate pentru antiecumeniști să organizeze un Sinod de condamnare a patr Bartolomeu, a ,,Cretei” și de înființare ,,celei de-a treia Romă”!

   Apreciat de 1 persoană

 10. In vazul intregii lumi ortodoxe,sub privirile supuse ale pleromei ortodoxe din Romania,Patriarhul si supusii sai slujbasi,ierarhi,clerici,au murdarit cu aceasta adunareITO 2018,sufletele tineretului ortodox din Romania si din afara ei.
  Cum nu a remarcat nimeni Crucea patee,de origine templiera,masonica, sub obladuirea careia, s-a adus tribut masonilor si Antihristului,care au comandat aceasta adunare de amploare, in care au triumfat ,prin discurs,muzica si fapte,gandiri straine ortodoxiei care aduc hula de neiertat Mantuitorului Hristos.
  Discursul Patriarhului si al emisarilor sai,in cel mai clar si desantat limbaj de lemn,uimeste si umple de sila si amaraciune(pentru tinerii manipulati,in mod perfid) pe cei care si-au imaginat ca textele ordonate de cabinetul de agitatie si propaganda al pcr,au fost inmormantate definitiv.
  Spune Patriarhul semnatar al ereziilor din Creta,despre tinerii ortodocsi,ca reprezinta apostolii,cei care vestesc „comuniune intre etnii,cooperare intre popoare,emisari ai”preteniei” intre popoare.”
  Urmariti ,mai jos,ce cantec se interpreteaza pe scena ITO2018:
  Vlad Miriță, Marcel Pavel și Iordache Basalic – „You raise me up” #ITO Sibiu 2018

  Pe scurt este vorba de melodia You raise me up,lansata de“Secret Garden” ( un duo format din violonista de origine irlandeză Fionnuala Sherry şi pianistul norvegian Rolf Lovland.) “Secret Garden” este un grup care promovează muzica New Age, fiind unii dintre cei mai apreciaţi şi cunoscuţi interpreţi ai acestui gen! Ei s-au făcut remarcaţi în anul 1995 când au câştigat concursul Eurovision cu melodia “Nocturne”.
  Cea mai cunoscută realizare a lor este melodia despre care discutăm azi, “You Raise Me Up”, melodie compusă în anul 2002 şi cântată de atunci de sute de interpreţi şi în multe variante.

  “Tu mă ridici”, o melodie New Age care nu are nimic de-a face cu Dumnezeu. Oare la cine s-a gândit iniţial cel ce a compus versurile când a spus: “tu mă ridici”? Cine era cel care îl ridica şi din ce? În cel mai bun caz era un om sau poate dumnezeul veacului acestuia, căruia cei din mişcarea New Age îi aduc închinare, Lucifer.
  Veţi spune că nu am ştiut, că noi la Dumnezeu ne-am gândit când am cântat! Şi ce dacă? Aşa vrea şi diavolul, să nu ştim şi să facem tot felul de lucruri care nu au de-a face cu Dumnezeu dar să I le atribuim Lui!

  Cum a fost posibil ca sa se promoveze rock-ul crestin si melodii new age,intr-o adunare care se pretinde ortodoxa ,dar care nu reprezinta decat o hula imensa adusa,neprihanitei Ortodoxii, Mantuitorului Hristos,prin insemne,declaratii,cantece ,care transforma si manipuleaza tinerii si nu numai,int-o unelta ecumenista,invaluindu-le creierul,mintea si inima,intr-o confuzie si ceata, din care cu greu mai pot iesi.

  Despre prestatia maestrului de ceremonii antihristice si masonice ,Constantin Nicula,remarcam odata in plus,ca si-a facut bine treaba,el fiind,dupa cum stim propagandistul rock-ului crestin ,de ale carui „calitati”se folosesc din plin, uzurpatorul scaunului de patriarh si ceilalti umili slujbasi cu simbrie ,aflati vremelnic in scaunele sinodale.A se vedea cum isi face crucea,acest „Preot”,aflat deocamdata in slujba Mantuitorului Hristos!
  Cata rusine,cata tradare,cata apostazie ,in timp ce toti Preotii si cinstitii Ierarhi cu obstile lor de tac.

  https://www.trinitas.tv/vlad-mirita-marcel-pavel-si-iordache-basalic-you-raise-me-up-ito-sibiu-2018/

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

DISCERNE

Viitorul, o paletă de opţiuni. Alege drumul!

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

ATITUDINI - Revista Fundației Justin Parvu

REVISTĂ DE CERCETARE ȘTIINȚIFICĂ ȘI EDUCAȚIE ORTODOXĂ editată de Fundația Justin Pârvu

ASTRADROM

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Vremuritulburi

ortodoxie, vremurile de pe urma, istorie, sanatate, politica, economie, analize si alte informatii utile

Lumea Ortodoxă

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Blog de Dogmatică Empirică

...adică despre dogmă și experierea ei în Duhul Sfant. Doar în Ortodoxie dogmele Bisericii chiar pot fi verificate prin viața mistagogică!

Sfântul Ioan de Kronstadt

În fiecare zi - gândurile unui om extraordinar

Monahul Teodot - blog oficial

Ortodoxia-singura credinta mantuitoare

SINODUL TÂLHĂRESC

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Bucovina Profundă

“ De mare jele şi de mare minune iaste, o iubite cetitoriu, cându toate faptele ceriului şi a pământului îmblă şi mărgu toate careş la sorocul şi la marginea sa... şi nici puţin nu smintescu, nici greşescu sămnul său. Numai sânguru amărătulu omu... ” Varlaam - Cazania

Cuvântul Ortodox

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Redescoperirea Sfintei Euharistii

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

SACCSIV - blog ortodox

Ortodoxie, analize, documentare, istorie, politica

%d blogeri au apreciat: