Patriarhia Moscovei suspendă comuniunea cu Patriarhia de Constantinopol și încetează pomenirea pseudo-patriarhului Bartolomeu

Patriarch Kirill of Moscow and All-Russia and Patriarch Bartholomew I of Constantinople meet in Istanbul, Turkey

Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse întrunit astăzi în sesiune extraordinară pentru a discuta problema recunoașterii autocefaliei Bisericii Ortodoxe din Ucraina de către patriarhia de Constantinopol, a luat următoarele decizii:
1. Se suspendă menționarea numelui Patriarhului Constantinopolului Bartolomeu în timpul slujbelor
2. Se suspendă conslujirea cu ierarhii Patriarhiei de Constantinopol.
3. Se suspendă participarea Bisericii Ortodoxe Ruse la toate adunările episcopale, în toate dialogurile teologice, comisii multilaterale și a altor structuri, prezidat sau co-prezidat de reprezentanți ai Patriarhiei de Constantinopol.
4. acceptă declarația Sinodului în legătură cu acțiunile anti-canonice ale Patriarhiei de Constantinopol din Ucraina.

De asemenea, s-a decis adăugarea următoarelor ecteniile liturgice:

 • Noi încă ne rugăm Domnului și Mântuitorului nostru pentru a păstra Biserica Ortodoxă din întreaga lume, în unitate și în adevărata credință și să îi dea pace și liniște, dragoste și armonie, să spunem toți, Doamne, auzi-ne și ai milă de noi.
 • Noi încă Te rugăm să-Ți întorci privirea, cu bunătate și milă, către Sfânta Biserică Ortodoxă și să o păzești de diviziuni și schisme, dușmănie și tulburare, să nu se diminueze și să nu se distrugă unitatea, întreită slăvire să-Ți aducem, și iarăși toți să zicem, Doamne, auzi-ne și ai milă de noi.

Sursa: https://ortodoxinfo.ro/2018/09/14/patriarhia-moscovei-suspenda-comuniunea-cu-patriarhia-de-constantinopol-si-inceteaza-pomenirea-pseudo-patriarhului-bartolomeu/

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

6 gânduri despre „Patriarhia Moscovei suspendă comuniunea cu Patriarhia de Constantinopol și încetează pomenirea pseudo-patriarhului Bartolomeu”

 1. Mă tot uit la veşmântul Patriarhului Kiril, la cele de trei ori câte șase aripioare… Ce vor să sugereze? În fine, vestimentația se poate schimba…

  Acum ar fi, pentru Patriarhul Moscovei, o bună ocazie de mărturisire a credinței ortodoxe și de condamnare a Sinodului din Creta și a ecumenismului.

  Dacă întreruperea comuniunii are scopuri plăcute lui Dumnezeu, atunci e de apreciat. Dacă nu, … Aștept o mărturisire de credință a Patriarhiei Moscovei care sa-mi justifice optimismul. Dumnezeu să ne arate Calea, Adevărul și Viața tuturor!

  Apreciază

  1. Mai ca imi vine sa va dau dreptate, desi exista un text biblic care infatiseaza serafimii ca avand sase aripi (Isaia 6, 2). M-am uitat la vesmantul Sfantului Tihon, Patriarhul Rusiei in primii ani de comunism. Avea desenul cu sfantul serafim doar pe frunte. Intre timp, acesta s-a multiplicat, ajungand la trei serafimi, ceea ce inseamna ceva…

   Apreciază

 2. Prea Fericitul Mitropolit Onufrie al Bisericii Ortodoxe Ucrainiene a adresat intr-un interviu recent, un apel emotionant tuturor credinciosilor ortodocsi ucrainieni:” Nu vă temeți de nimic, fiți fermi în dragostea voastră pentru Dumnezeu și păstrați puritatea credinței ortodoxe care este calea care duce la Dumnezeu. Iubiți-vă unii pe alții, suferiți unul pentru altul, ajutați-vă unii pe alții. Răul va trece, dar binele va trăi veșnic.Dacă înduram totul și trăim în dragoste pentru toți, atunci niciun rău nu ne va învinge. Dumnezeu este Dumnezeul puterii, iar răul nu are putere.
  Trăiește in Dumnezeu! Fii bucuros, fericit și binecuvântat!”
  Prea Fericitul Mitropolit Onufrie subliniaza ca un tomos ar limita libertatea religioasa existenta in prezent,subliniind ca” Biserica nu este o organizație politică care iubește pe cineva astăzi și urăște pe altcineva și mâine invers. Biserica îi iubește pe toți!
  Biserica nu este o organizatie politica,iar preotii sunt chemati sa fie cei care aduc pacea,nu politicieni care divizeaza oamenii,prin actiuni anti crestine Exista oameni necinstiti care au instituit o serie de actiuni dezonorante ,si care nu actioneaza dupa poruncile lui Hristos,ci dupa regulile vietii politice.
  „Cei care au adus patria lor până la punctul în care s-a transformat dintr-o putere ortodoxă într-un stat musulman doresc să ne comande și să ne învețe cum ar trebui să trăim.
  Interferența în afacerile unei alte Biserici este o acțiune anti-biserică, anti-canonică și este un păcat, iar păcatul duce la împărțirea(dezbinarea) oamenilor. Interferența în afacerile Bisericii noastre ar putea crea o schismă în Biserica Ortodoxă la scară globală.

  Biserica nu poate trăi conform standardelor vieții seculare. Viața seculară, mai ales politică, este amestecată cu intrigi, decepții și trădări – o colecție de toate relele. Biserica nu poate trăi conform unor astfel de măsuri și norme. Biserica trăiește prin poruncile lui Hristos.”
  Sa ne rugam cu putere si dragoste arzatoare pentru unitatea Sfintei si Neprihanitei Ortodoxii,pentru PFMitropolit Onufrie si pentru fratii nostri ortodocsi ucrainieni ,urgisiti si intristati,aflati in vremuri de cumpana si urgie.

  Apreciază

 3. https://www.katanixis.gr/2018/09/13092018.html?m=1
  Ecumeniștii își doresc, prin m-rea Cutlumuș, scoaterea lui Gheron Gavriil din chilie și din Sfântul Munte pe motiv că a întrerupt pomenirea. L-au acuzat nefericiții că ar avea… droguri în chilie!!! Se pare că bătrânul ucenic al Sfântului Paisie Aghioritul e piatră de poticnire pentru adepții panereziei ecumeniste!
  Dumnezeu să-l țină sănătos și să-l încununeze pentru tăria mărturisirii! Să avem parte și noi, nevrednicii, de rugăciunile sfinției sale!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

DISCERNE

Viitorul, o paletă de opţiuni. Alege drumul!

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

ATITUDINI - Revista Fundației Justin Parvu

REVISTĂ DE CERCETARE ȘTIINȚIFICĂ ȘI EDUCAȚIE ORTODOXĂ editată de Fundația Justin Pârvu

ASTRADROM

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Vremuritulburi

ortodoxie, vremurile de pe urma, istorie, sanatate, politica, economie, analize si alte informatii utile

Lumea Ortodoxă

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Blog de Dogmatică Empirică

...adică despre dogmă și experierea ei în Duhul Sfant. Doar în Ortodoxie dogmele Bisericii chiar pot fi verificate prin viața mistagogică!

Sfântul Ioan de Kronstadt

În fiecare zi - gândurile unui om extraordinar

Monahul Teodot - blog oficial

Ortodoxia-singura credinta mantuitoare

SINODUL TÂLHĂRESC

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Bucovina Profundă

“ De mare jele şi de mare minune iaste, o iubite cetitoriu, cându toate faptele ceriului şi a pământului îmblă şi mărgu toate careş la sorocul şi la marginea sa... şi nici puţin nu smintescu, nici greşescu sămnul său. Numai sânguru amărătulu omu... ” Varlaam - Cazania

Cuvântul Ortodox

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Redescoperirea Sfintei Euharistii

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

SACCSIV - blog ortodox

Ortodoxie, analize, documentare, istorie, politica

%d blogeri au apreciat: