Gheron Gavriil și prigonitorii nemiloși ai Ortodoxiei!

142673O urgie fără seamăn, care denotă o dată în plus că dușmanii Ortodoxiei sunt șerpi veninoși, care sub veșmintele și însemnele puterii clericale, ascund o inimă de piatră, un cuget nesimțitor străin de Sfânta Ortodoxie și poruncile Mântuitorului Iisus Hristos, o inimă învârtoșată în care diavolul și-a zidit tron, și o minte încețoșată de patima slavei deșarte și a măririi de sine.

Dacă îi lasă inima să prigonească, condamnând la moarte lentă pe sfântul bineplăcut lui Dumnezeu, blândul, înțeleptul și frumos glăsuitorul Gheronda Gavriil, atunci nu avem decât să ne unim într-un glas cu toții, să strigăm cât ne țin puterile, în apărarea acestui vas ales, care prin suferințele sale necurmate, luptă chiar și de unul singur în Sfântul Munte Athos, pentru Sfânta și Iubita Ortodoxie.

Domnul Atotmiluitor și Îndelungrăbdător cunoaște sufletele noastre și durerea pe care o resimțim când auzim asemenea vești, uitând cât suntem de neputincioși și nevolnici.
Patriarhul Bartolomeu, umil slujbaș al puterii masonice, a ajuns prigonitorul Ortodoxiei și faptele lui îl condamnă, înainte de Înfricoșătoarea Judecată.

Înalții Ierarhi, cinul laic și monahal din toate Patriarhiile Ortodoxe ale globului, trebuie să ia atitudine și să condamne faptele „papei din est”, altfel se declară ei înșiși complici la încălcarea poruncilor Atotputernicului Dumnezeu, devenind nedemni de scaunele pe care le ocupă.

Domnul Atotmilostiv să-i hărăzească zile senine cu pace, alinarea durerilor și neputințelor, Gherondei Gavriil, puterea și tăria de a trece cu bine peste ispitele ivite, iar nouă puterea de a lupta și de a ne ruga fără încetare pentru el și pentru dușmanii Ortodoxiei.

Dr. Gabriela Naghi

A se vedea și:

https://ortodoxiamarturisitoare.wordpress.com/2018/09/17/scrisoare-de-protest-care-se-refera-la-prigoanele-monahilor-din-sfantul-munte-se-doreste-evacuarea-lui-gheron-gavriil-motivul-intreruperea-pomenirii/

 

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

11 gânduri despre „Gheron Gavriil și prigonitorii nemiloși ai Ortodoxiei!”

 1. „Fără Mine nu puteți face nimic” (Ioan 15, 5), a spus Domnul. Adică dacă nu ne încredințăm Lui, o viață întreagă ne vom chinui. Starețul Paisie spunea că numai cu smerenia și cu rugăciunea se îndreaptă cele de neîndreptat.

  Astăzi este secolul vitezei; lucrurile se schimbă foarte repede și nimeni nu știe ce i se poate întâmpla până dimineață. Iar acesta este un motiv în plus să ne întărim rugăciunea și cu ea să războim răul. Să-L rugăm pe Dumnezeu să-I fie milă de făpturile Sale. Astfel suferințele din vremea noastră, care sunt de neocolit, vor fi mai lipsite de durere și nu se vor înmulți. Este nevoie de multă rugăciune din partea noastră a tuturor, ca Dumnezeu să-i lumineze pe cei mari, astfel încât să nu cugete numai la distrugere. Căci distrugându-ne pe noi, se vor distruge și ei înșiși. Când ia foc casa vecinului, cu siguranță focul va veni și la casa noastră. Să ne rugăm ca Dumnezeu să-i lumineze și să-i întoarcă de la planurile lor viclene.

  Cu rugăciunea se săvârșesc minuni. Cu rugăciunea Sfinții Mucenici răbdau chinurile. Cu rugăciunea se dărâmă zidul pe care păcatul l-a ridicat între minte și inimă. Cu rugăciunea sunt izgonite puterile răului, sunt biruite patimile trupului, se eliberează sufletul și se unește duhovnicește cu Domnul. Prin rugăciune Îl adorăm pe Dumnezeul nostru, Care S-a înomenit, S-a rugat pe Muntele Măslinilor și S-a răstignit pentru păcatele noastre.
  Sursa:
  https://marturieathonita.ro/vrednicia-rugaciunii/

  Apreciază

 2. Prigoana declansata asupra ortodoxiei de catre fortele tiranice ale ocultei sionisto-masonice,prin slujbasii care ii indeplinesc ordinele,este aceeasi din toate timpurile,vrajmasa de moarte a zidirii divine,care nu se va opri din actiunea ei distrugatoare pana la sfarsitul veacurilor.
  Un intelept dicton spune : „Si vis pacem, para bellum!”(daca vrei pace,pregateste-te pentru razboi)El apartine lui Publius Flavius Vegetius Renatus ,scriitor roman – sf.sec.IV-„De Re Militari” – Arta războiului –
  Oare suntem bine pregatiti pentru razboiul adus fara voia noastra de catre fortele intunericului?
  Duhurile mute si surde au napadit omenirea,iar oamenii s-au dovedit neputinciosi in fata furiei lor.
  „Duh mut şi surd, Eu îţi poruncesc: Ieşi din el şi niciodată să nu mai intri în el!” (Mc. 9 :25)sunt cuvintele Mantuitorului,pline de atotputernicia şi atotcunoştinţa dumnezeeirii ,la auzul carora,duhul rautatii,infricosat a parasit faptura omeneasca.
  Caci pentru pacatele oamenilor ,Dumnezeu i-a urgisit ,ca sa patimeasca orbirea cugetului si impietrirea mintii si a inimii.
  Inarmati cu rugaciunea ,psaltirea si binecuvantarea Parintelui Duhovnic,trebuie in stare de permanenta trezvie sa luam aminte,la cel de langa noi,atent numai la deşertăciunea şi nimicnicia celor cu care se trufeşte, lucruri lumeşti, vremelnice şi nestatornice, bogăţii şi cinstiri trecătoare; să vedem numai cât de firav şi plăpând e omul, pândit în această lume de boală, bătrâneţe, moarte; că fără Dumnezeu făptura omenească nu-i decât „pulbere şi cenuşă, umbră şi fum…….Împăunarea cu darurile naturale – de orice fel ar fi – o lecuieşte credinţa că tot binele vine de la Dumnezeu si cugetarea la acest cuvânt al Apostolului, care spune: Ce te deosebeşti pe tine? Şi ce ai, pe care să nu-l fi primit? Iar dacă l-ai primit, de ce te făleşti, ca şi cum nu l-ai fi primit? (I Cor. 4, 7).”
  Sa fim atenti ,acum mai mult ca ieri,la caderea fratilor nostri,care inca nu a incetat,si care isi continua lupta cu nalucile mintii,insingurati si pierduti in bezna din care nu pot iesi.
  Distingi ratacirea in care se zbat,iar unii cazuti recent ,te infricoseaza cu nivelul discutiilor la care se fac partasi,cu persoane slabe in cuget si simtire,inselate ca si ei,de duhurile vrajmase carora cu buna stiinta le-au deschis poarta inimii si a mintii.
  Iata una din circularele Capitanului Corneliu Zelea Codreanu,Martirul neamului romanesc, ,omul lui Dumnezeu,care s-a ridicat ca un fulger impotriva raului si a necinstei sufletesti,a
  masoneriei si lucrarii ei satanice,plin de dragoste netarmurita fata de Biserica stramoseasca si neprihanita Ortodoxie.Indemnul sau profetic ne este adresat si noua,epigonii nevrednici ai vremurilor din urma(„Simțiri reci, harfe zdrobite, Mici de zile, mari de patimi.” EMINESCU, O. I 35.)

  Bucureşti, 13 Martie 1937

  CIRCULARA Nr. 64

  Către toţi legionarii din România

  Stau cu sufletul încărcat de bucurie citind cele două hotărîri ale Sfântului Sinod din 10 Martie 1937 şi 11 Martie 1937.

  Au fost, şi nu de mult, hotărîri cari ne-au sbuciumat, nu ca legionari, ci ca Români, după cum acestea din urmă ne înalţă ca Români, depăşind cu mult calitatea noastră de organizaţie legionară. Nu ştiu cine dintre Înalţii noştri Ierarhi şi nu ştiu, dacă unul, doi sau trei, au determinat această istorică atitudine, dar ştiu că asemenea hotărîri în lume au fost totdeauna urmate de coaliţii satanice. Şi nu voiu fi eu acela care să învăţ Biserica, ce trebuie să facă în faţa unui atac satanic, dar în calitatea mea de soldat, acelora ce au păşit astfel nu pot să nu le strig: Înainte, căci veţi birui! Pentru că neamul vă susţine şi vă urmează.

  Pentru mine atitudinea de acum, istorică, a Bisericii Ortodoxe, este un început de mărire, un început de atitudine de Împărat. Şi cred că e bine ca Ortodoxia noastră să ştie că cineva, nu-i Împărat pentru că Împărăţia de alături s’a dărâmat, ci întrucât are inimă de Împărat, simte puteri de Împărat în inima sa şi ia hotărîri şi atitudini de Împărat.

  Am credinţa că în marea lume a Ortodoxiei, Biserica României, va juca cândva cel mai mare rol. În lume sunt drumuri de sclav şi drumuri de Împărat. Pe drumul de sclavie şi de injoncţiuni nepermise acceptate nu poţi ajunge niciodată la acest rol. De aceea cu toţii şi mai ales cei ce n’am tăcut când ea a avut alte atitudini, să salutăm primul pas al Bisericii noastre pe drumul de Împărăţie.

  Toate cuiburile de legionari şi dacă aş putea aş îndemna pe toţi Românii din toate organizaţiile politice să citească cele două hotărîri ale Sf.Sinod.

  C. Z. C
  Este vorba de Hotărârea Sfântului Sinod al BOR din 11 martie 1937 de condamnare a Francmasoneriei și calității de francmason ,in urma referatului asupra Masoneriei,intocmit si citit de IPS Nicolae,Mitropolitul Ardealului
  Masoneria nationala romana s-a autodizolvat in data de 25 februarie 1937,prin actul citit de dl.Pangal in fata Patriarhului Miron Cristea, mitropolitului greco-catolic Alexandru Niculescu al Blajului si arhiepiscopului romano-catolic Alexandru Cisar al Bucurestilor.
  „Joi seara, la 25 februarie, o delegatie din partea lojei masoneriei nationale, in frunte cu dl. Pangal si insotit de cativa fruntasi, ingineri si ofiteri superiori, s-au prezentat la Sf. Patriarhie ca sa anunte oficial pe Inaltul ierarh de actul de autodesfiintare, pe care l-au hotarat. Motivele aratate si care au dus la aceasta hotarare sunt: indreptandu-se nenumarate atacuri impotriva acestei loji nationale, ca ar fi antimonarhica, antinationala si anticrestina, si vrand sa arate ca intelege sa fie in serviciul Tarii si Dinastiei, si respectuosi fata de biserica stramoseasca, membrii acestei loji au hotarat desfiintarea.”

  Apreciază

  1. Mulțumim pentru aducerea în atenția cititorilor, a mărturisirii istorice a Căpitanului, plină de forță, bucurie și nădejde. A ,,intuit” bine că forțele întunericului se vor regrupa pentru lupta împotriva Bisericii și a neamului.
   Amintim referatul citit de Mitropolitul Nicolae al Ardealului:

   Iată poziţia oficială a BOR despre masonerie, document semnat de Patriarhul Miron Cristea în 1937:

   Temei Nr. 785/1937. Î.P.S. Mitropolit Nicolae al Ardealului, dă citire referatului cu studiul asupra francmasoneriei, ce i s-a cerut de Sf. Sinod încă din anul 1934.

   Sfântul Sinod însuşindu-şi concluziile din referat hotărăşte:

   1. Biserica osândeşte Francmasoneria ca doctrină, ca organizaţie şi ca metodă de lucru ocultă şi în special pentru următoarele motive:

   1. Francmasoneria învaţă pe adeptii ei să renunţe la orice credinţă şi adevăr revelat de Dumnezeu, îndemnându-i să admită numai ceea ce descoperă cu raţiunea lor. Ea propagă astfel necredinţa şi lupta împotriva creştinismului ale cărui învăţături sunt revelate de Dumnezeu. Vânând pe cât mai mulţi intelectuali să şi-i facă membri şi obişnuindu-i pe aceştia să renunţe la credinţa creştină, Francmasoneria îi rupe de la Biserică, şi având în vedere influenţa însemnată ce o au intelectualii asupra poporului, e de aşteptat ca necredinţa să se întindă asupra unor cercuri tot mai largi. În faţa propagandei anticreştine a acestei organizaţii, Biserica trebuie să răspundă cu o contrapropagandă.

   2. Francmasoneria propagă o concepţie despre lume panteist-naturalistă, reprobând ideea unui Dumnezeu personal deosebit de lume şi ideea omului ca persoană, deosebită, destinat nemuririi.

   3. Din raţionalismul şi naturalismul său, Francmasoneria deduce în mod consecvent o morala pur laică, un învăţământ laic, reprobând orice principiu moral “heteronom” şi orice educaţie ce rezultă din credinţa religioasă şi din destinaţia omului la o viaţă spirituală eternă. Materialismul şi oportunismul cel cras în toate acţiunile omului, este concluzia necesară din premisele Francmasoneriei.

   4. În lojile francmasone se adună la un loc evreii şi creştinii şi Francmasoneria susţine că numai cei ce se adună în lojile ei cunosc adevărul şi se înalţă deasupra celorlalţi oameni. Aceasta însemnează că creştinismul nu dă nici un avantaj în ce priveşte cunoaşterea adevărului şi dobândirea mântuirii membrilor săi. Biserica nu poate privi impasibilă cum tocmai duşmanii de moarte ai lui Hristos să fie consideraţi într-o situaţie superioară creştinilor din punct de vedere al cunoaşterii adevărurilor celor mai înalte şi al mântuirii.

   5. Francmasoneria practică un cult asemănător celui al misterelor precreştine. Chiar dacă unii adepţi nu dau nici o însemnătate acestui cult se vor găsi multe spirite mai naive asupra cărora acest cult să exercite o oarecare forţă quasi-religioasă. În orice caz prin acest cult Francmasoneria vrea să se substitue oricărei alte religii, deci şi creştinismului.

   În afară de motivele acestea de ordin religios Biserica mai are în considerare şi motive de ordin social când întreprinde acţiunea sa contra Francmasoneriei.

   6. Francmasoneria este un ferment de continuă şi subversivă subminare a ordinei sociale prin aceea că îşi face din functionarii Statului, din ofiteri, unelte subordonate altei autorităti pământesti decât aceleia care reprezintă ordinea stabilită vizibil. Ii face unelte în mâna unor factori nestiuti încă nici de ei, având să lupte pentru idei şi scopuri politice ce nu le cunosc. E o luptă nesinceră, pe la spate; niciodată nu există siguranţă în viaţa Statului şi în ordinea stabilită. E o luptă ce ia în sprijinul ei minciuna şi întunerecul. Împotriva jurământului creştinesc pe care acei functionari l-au prestat Statului, ei dau un jurământ păgânesc.

   7. Francmasoneria luptă împotriva legii naturale, voite de Dumnezeu, conform căreia omenirea e compusă din natiuni. Biserica Ortodoxă care a cultivat totdeauna specificul spiritual al naţiunilor şi le-a ajutat să-şi dobândească libertatea şi să-şi mentină fiinţa primejduită de asupritori, nu admite această luptă pentru exterminarea varietăţii spirituale din sânul omenirii.

   Măsurile cele mai eficace ce are să le ia Biserica împotriva acestui dusman al lui Dumnezeu, al ordinei social-morale şi al natiunei, sunt următoarele:

   1. O acţiune persistentă publicistică şi orală de demascare a scopurilor şi a activităţii nefaste a acestei organizatii;

   2. Îndemnarea intelectualilor români, care se dovedesc a face parte din loji, să le părăsească. În caz contrar, «Frăţia Ortodoxă Română» extinsă pe toată ţara va fi îndemnată să izoleze pe cei ce preferă să rămână în loji.

   Biserica le va refuza la moarte slujba înmormântării, în caz că până atunci nu se căiesc.

   De asemenea, le va refuza prezenţa ca membri în corporaţiile bisericeşti.

   3. Preoţimea va învăta poporul ce scopuri urmăreşte acela care e francmason şi-l va sfătui să se ferească şi să nu dea votul candidaţilor ce apartin lojilor.

   4. Sf. Sinod acompaniat de toate corporatiunile bisericesti şi asociatiile religioase se va strădui să convingă Guvernul şi Corpurile legiuitoare să aducă o lege pentru desfiintarea acestei organizatii oculte. In caz că Guvernul nu o va face, Sfântul Sinod se va îngriji să fie adusa o astfel de lege din initiativa parlamentară.

   2. Întreg referatul împreună cu concluziile se va tipări în brosură prin Consiliul Central Bisericesc şi se va întrebuinţa ca mijloc de propagandă împotriva francmasoneriei.

   Î.P.S. Patriarh prezintă declaratia făcută în fata Sa, a delegaţilor lojei francmasone naţionale în frunte cu d-l Pangal, prin care aduc la cunostinţă că aceste loji se autodizolvă, spre a nu fi confundate cu Loja Marelui Orient şi spre a nu se crede că este împotriva culturii sentimentelor monarhice, nationale şi creştine. El – d. Pangal – în numele delegatilor declară că toţi membrii lojelor francmasone nationale sunt buni fii ai Bisericii Ortodoxe.

   Sf. Sinod ia act cu satisfacţie de declaratia d-lui Ion Pangal şi a celorlalţi conducători ai masoneriei nationale române, cetită în ziua de 25 Februarie a.c. în fata I.P.S. Patriarh Miron, prin care anunţă că aceasta organizaţie se autodizolvă. Este prin urmare de sine înteles că hotărârea Sf. Sinod privitoare la masonerie nu se poate referi la lojile care s-au dizolvat şi prin urmare nu mai există.

   La orele 13 I.P.S. Patriarh, ridică şedinţa, prorogând Sf. Sinod pentru data de 29 Martie a.c., orele 10 dimineaţa.

   Preşedinte, (ss) Miron
   Secretar, (ss) † Galaction Craioveanu

   Apreciază

 3. Sa fie cuvantul Sfintiei Voastre blagoslovit in veci de veci,Parinte Duhovnic ,Claudiu!AMIN
  Am preluat de la Sfintia Voastra sintagma”omul lui Dumnezeu”,caci mi s-a parut cea mai bine-cuvantata caracterizare a Capitanului Corneliu Zelea Codreanu.Blagosloviti si iertati!
  Iata o alta circulara a Capitanului Miscarii Legionare,in care se vadeste o data in plus capacitatea sa de previziune si intelepciunea de a merge pana la esenta lucrurilor,actuala si in prezent:

  PRIGOANA 1933

  Circulară

  Toate popoarele din lume, până la triburile sălbatice, precum şi toate vieţuitoarele, de la animalele domestice şi până la fiarele din pădure, îşi apără copiii pentru că ei reprezintă viitorul. Viaţa de mâine. Ce-ar fi dacă legile firii ar permite şi dacă ele n’ar considera ca o crimă şi ca o monstruozitate morală, ca viaţa de astăzi să ucidă viaţa de mâine?

  În câtă decădere şi condamnare trebuie să zacă prezentul care s’ar ridica împotriva propriului său viitor?

  Şi totuşi acesta este aspectul pe care ni-l dă în ţara românească începutul celei mai triste guvernări româneşti.

  Din ordinul bancherilor iudeo-masoni dela Paris ,a ceea ce domnul Tătărescu numeşte „voinţa internaţională”, Garda de Fier a fost disolvată şi floarea tinerimii româneşti a fost bătută, insultată, însângerată, de o forţă materială incomparabil superioară, iar acum zace umilită în toate închisorile României Mari.

  Alţii în mormînt, iar alţii în spitale, pe calea mormîntului, cu toţii pentru absolut nici o vină, ci numai pentru credinţa lor într’un viitor românesc mai bun, mai mare. Nici o vină. (…)

  Nu avem nici un motiv să ne îndoim de dimensiunile la scară planetară ale reacţiei de adversitate pe care a stârnit-o Mişcarea Legionară. Adversarii legionarilor au înţeles cel mai bine pericolul pe care îl reprezenta acea mână de flăcăi din România care demonstrau, în mod indubitabil, forţa de contagiune a Binelui. Comportamentul donquijotesc şi deopotrivă angelic al legionarilor a găsit răsunet în toate mediile româneşti, a provocat mutaţii şi revelaţii sufleteşti spectaculoase, chiar şi la cei pe care autorităţile i-au programat să acţioneze împotriva legionarilor. Şi mulţi dintre cei năimiţi să-i judece şi să-i condamne pe legionari au sfârşit prin a li se alătura, aproape ca în poveştile biblice, cu prigonitorii primilor creştini.

  Circulara legionară îi acuză pe “bancherii iudeo-masoni de la Paris” de măsurile represive , împinse până la crimă, din 1933. Ca unul care nu reuşesc să-mi fac o idee exactă despre masonerie, îndeosebi despre cea de azi, mă întreb în ce măsură masonii de azi se regăsesc în reacţia “iudeo-masoneriei” internaţionale faţă de legionari, în 1933 şi în anii care au urmat. Mă hazardez cu un pronostic : dacă nu cei de azi, masonii de mâine cu siguranţă vor privi în alt fel moştenirea legionară şi se vor distanţa faţă de implicarea criminală a masoneriei – dacă chiar va fi existat – în prigoana antilegionară din 1933 şi din anii ce au urmat.

  Apreciază

 4. O stire extraordinara ,care bucura inima credinciosilor ortodocsi de pretutindeni:
  Curtea Constituțională a Turciei a respins solicitarea unei Asociații de retransformare a Catedralei Bizantine Sfânta Sofia, în moschee pe motive de „incompetență ratione personae”, a anunțat agenția de știri Anadolu.

  Asociația Monumentelor Istorice și Mediului este cea care a depus o astfel de cerere către instanțele turcești, susținând că interzicerea rugăciunilor musulmanilor la Sfânta Sofia încalcă dreptul la „libertatea de exprimare”.!!!!!

  Prin urmare, Catedrala ortodoxă Sfânta Sofia din Istanbul va funcționa în continuare ca muzeu.
  Stirea a aparut de curand in napocanews.ro.

  Apreciază

 5. În noaptea de 21 spre 22 septembrie 1939 au fost asasinaţi mişeleşte, fără judecată, în lagăre şi pe tot cuprinsul ţării, din ordinul regelui Carol al II-lea, 252 de legionari.
  În zorii zilei de 22 septembrie, aproape fiecare judeţ prezenta trecătorilor cadavrele a trei legionari, pe care poliţiştii şi jandarmii, în plină noapte, i-au ridicat din mijlocul familiilor, i-au scos în stradă şi i-au împuşcat, iar trupurile lor au fost lăsate ca lumea să le vadă vreme de trei zile. Elevii de şcoală generală şi liceu erau duşi în mod organizat să vadă cadavrele aruncate pe caldarâm şi păzite de jandarmi!
  Prigoana împotriva legionarilor a continuat cu sălbăticie până în toamna anului 1940, când regele Mihai a proclamat Statul Naţional Legionar.
  Între cei asasinați, o mare parte erau intelectuali, unii dintre ei minți strălucite ale României acelor ani. Regimul nu s-a sfiit să ucidă chiar și preoți. De exemplu, din cei patru legionari executați în județul Constanța, trei erau clerici. Chiar și un membru al familiei Cantacuzino s-a aflat printre victime, Alexandru fiind descendent direct al domnitorului Șerban Cantacuzino.

  Biserica Ortodoxă Română s-a acoperit și de această dată de rușine. Răsposatul Patriarh Miron Cristea,mason de grad 33, acceptase să gireze abuzurile și crimele dictaturii lui Carol al II-lea, primind funcția de prim-ministru și legitimând asasinarea lui Corneliu Zelea Codreanu , iar succesorul său, Patriarhul Nicodim Munteanu, avea să afurisească pe atentatori – la un loc cu toți membrii Gărzii de Fier – și să tămâieze cu osanale pe rege, după represiune.

  În 1940, când Miscarea Legionară a venit la guvernare, ziua de 22 Septembrie a fost proclamată „Ziua Eroilor si Martirilor Legiunii”. Cei peste 80 de fruntași legionari asasinati în lagărele de concentrare de la Vaslui, Miercurea Ciuc si Râmnicu Sãrat, precum și cei asasinați în județe, au fost dezgropaţi din cimitirele lagărelor si înhumaţi creștineste în cimitirul Mãnãstirii Predeal, în cadrul unei mari solemnitãti la care au participat Fabricius, Ministrul Germaniei, si Ghigi, Ministrul Italiei.

  Dintre conducătorii Mișcării Legionare care se odihnesc în cimitirul de la Predeal, amintim pe Gheorghe Clime, Alexandru Cantacuzino, Nicolae Totu, Alexandru Christian-Tell, Gheorghe Furdui , Bãnica Dobre, Mihail Polihroniade, Paul Craja, Gheorghe Istrate, Ion Banea, Iordache Nicoarã, Ion Belgea, Victor Gârniceanu, ca și cenusa celor incinerați de autoritățile asasine la crematoriul Cenușa din Capitală: Vasile Christescu, Nicoleta Nicolescu, Victor Dragomirescu, grupul Nadoleanu si grupul Miti Dumitrescu.

  Dintre conducătorii Mișcării Legionare care se odihnesc în cimitirul de la Predeal, amintim pe Gheorghe Clime, Alexandru Cantacuzino, Nicolae Totu, Alexandru Christian-Tell, Gheorghe Furdui , Bãnica Dobre, Mihail Polihroniade, Paul Craja, Gheorghe Istrate, Ion Banea, Iordache Nicoarã, Ion Belgea, Victor Gârniceanu, ca și cenusa celor incinerați de autorități la crematoriul Cenușa din Capitală: Vasile Christescu, Nicoleta Nicolescu, Victor Dragomirescu, grupul Nadoleanu si grupul Miti Dumitrescu.
  După instaurarea comunismului, cimitirul legionar de la Predeal a fost profanat de noile autorităţi de ocupaţie, troiţele fiind distruse, crucile înlăturate,arse și pângãrite.
  Pentru toți Legionarii căzuți pe teritoriul Țării: PREZENT!”
  „Ca o lacrima de sânge,
  A cazut o stea,
  Drum de foc si biruinta
  Pentru Garda ta.

  Bate vântul peste ape,
  Trece timpul greu,
  Noi mereu te plângem, frate,
  Iar tu dormi mereu.”
  (Imnul Legionarilor Cazuti)
  Dumnezeu sa-i ierte,sa-i odihneasca in pace cu dreptii Sai in raiul cel nesfarsit,pe toti acesti eroi ai neamului romanesc,elitele Miscarii Legionare,carora le aducem prinos de dragoste,recunostinta si
  vesnica pomenire! AMIN
  Adaptare text:http://www.marturisitorii.ro/2014/09/22/masacrul-din-21-22-septembrie-1939-252-de-legionari-ucisi-cu-barbarie/

  Apreciază

 6. Pseudo-mitropolitul Andrei Andreicut,dă din banii Bisericii pentru reconstrucția palatelor unei „episcopii” eretice,stire care a aparut cu putin timp in urma.Agenda minciuno-sinodului din Creta este aplicata cu ravna de semnatarii ereticelor documente.
  De ce nu intrerup pomenirea Preotii si cinul monahal din Arhiepiscopia Vadului,Feleacului si Clujului?
  ÎNTINARE ARE ÎMPĂRTĂŞANIA DIN SINGURUL FAPT CĂ ÎL POMENEŞTE [PE EREZIARH], CHIAR DACĂ ORTODOX AR FI CEL CE FACE SFÂNTA LITURGHIE – SF. THEODOR STUDITUL

  „Înțelegând că e de datoria noastră să întindem o mână de ajutor fraților noștri atunci când aceștia sunt în suferință, Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului și Clujului, împreună cu membrii Asociației „Transilvania Leaders” oferă un ajutor în valoare de 80.000 de lei, pentru a sprijini refacerea Palatului Episcopiei Greco-Catolice din Oradea, care a fost puternic afectat de incendiul din data de 25 august 2018”, se menţionează în comunicat. „Suferința aproapelui nostru trebuie privită ca pe propria noastră suferință” au precizat reprezentanţii Eparhiei Clujului, care şi-au exprimat „întreaga solidaritate față de comunitatea greco-catolică din Oradea, care a fost încercată de pe urma acestui incendiu”. Ridicat între 1903 şi 1905, Palatul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea a fost construit după proiectul unui cunoscut arhitect al acelor vremuri, Kálmán Rimanóczy Junior. Edificiul a ars la finalul săptămânii trecute, pagubele fiind foarte mari, întreg acoperișul fiind distrus de flăcări.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

DISCERNE

Viitorul, o paletă de opţiuni. Alege drumul!

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

ATITUDINI - Revista Fundatiei Justin Parvu

REVISTĂ DE CERCETARE ȘTIINȚIFICĂ ȘI EDUCAȚIE ORTODOXĂ editată de Fundația Justin Pârvu

ASTRADROM

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Vremuritulburi

ortodoxie, vremurile de pe urma, istorie, sanatate, politica, economie, analize si alte informatii utile

Lumea Ortodoxă

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Blog de Dogmatică Empirică

...adică despre dogmă și experierea ei în Duhul Sfant. Doar în Ortodoxie dogmele Bisericii chiar pot fi verificate prin viața mistagogică!

Sfântul Ioan de Kronstadt

În fiecare zi - gândurile unui om extraordinar

Monahul Teodot - blog oficial

Ortodoxia-singura credinta mantuitoare

SINODUL TÂLHĂRESC

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Bucovina Profundă

“ De mare jele şi de mare minune iaste, o iubite cetitoriu, cându toate faptele ceriului şi a pământului îmblă şi mărgu toate careş la sorocul şi la marginea sa... şi nici puţin nu smintescu, nici greşescu sămnul său. Numai sânguru amărătulu omu... ” Varlaam - Cazania

Cuvântul Ortodox

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Redescoperirea Sfintei Euharistii

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

SACCSIV - blog ortodox

Ortodoxie, analize, documentare, istorie, politica

%d blogeri au apreciat: