SCRISOARE DE PROTEST care se referă la prigonirea monahilor din Sfântul Munte. Se dorește evacuarea lui Gheron Gavriil. Motivul? ÎNTRERUPEREA POMENIRII!!!

pater-gavriil-panagouda-5-e1470781489558-1280x640.jpg

1. Am fost informați cu mare tristețe că Sfânta Mănăstire Cutlumuș se pregătește să evacueze pe nevoitorul Gheronda Gavriil din Chilia  Sf. Hristodul din Patmos a Sf. M-ri Cutlumuș.

2. Mănăstirea menționată a evacuat cu ceva vreme în urmă pe ierom. Irineu din catisma Sf. Modest pe motiv de întrerupere a pomenirii numelui Patriarhului Ecumenic Bartolomeu.

3. Ieromonahul Irineu, după îndepărtarea lui, a fost găzduit de Gheronda Gavriil în chilia lui.

Sf. Mănăstire a luat decizia să-l îndepărteze atât pe Ieromonahul Irineu, cât și pe mireanul Andrei, care îl slujește pe Gheronda Gavriil.

Trebuie semnalat că cei doi din urmă nu au alt acoperământ ca să locuiască.

4. Gheronda Gavriil a trimis o scrisoare către Sf. M-re Cutlumuș prin care roagă să permită ca Andrei să locuiască cu el, să-l slujească, penteu că el singur nu poate supraviețuiască omenește.

5. Andrei se îngrijește de sănătatea Bătrânului, care este foarte fragilă, îi dă medicamente, îi gătește, poartă de grijă de curățenia Chiliei și traduce (fiind rus) pentru închinătorii ruși cuvintele Bătrânului.

6. Bătrânul Gavriil are 83 de ani, este foarte slăbit și nu este în stare să se îngrijească de sine; are nevoie de un om alături de el.

7. În plus, un Egumen ne-a informat că se pregătesc să-l îndepărteze din Sfântul Munte și pe Bătrânul Gavriil pe motive de întrerupere a pomenirii numelui Patriarhului Ecumenic Bartolomeu.

Nu au pus-o totuși în practică până acum pentru că se tem de mânia poporului.

Este arhicunoscut faptul că în conștiința poporului Bătrânul Gavriil este privit ca unul din Sfinții zilelor noastre.

8. Recent, l-au acuzat pe Gheronda că are în Chilia lui narcotice.

Desigur, la verificarea pe care a efectuat-o la Chilia lui Poliția, cu puține zile înainte, nu a fost găsit nimic.

Gheronda se amărăște îndeosebi pentru derapajele acestea ale unor conducători și așteaptă continuarea ispitelor.

9. Se impune să protesteze tare credincioșii creștini la Sfânta Epistasie (Conducere) a Sfântului Munte și la Sfânta Mănăstire Cutlumuș pentru ca să înceteze aceste prigoane nefondate, care nu dau mărturie de respect față de libertatea de conștiință, mai ales a monahilor ortodocși.

13 septembrie 2018

Sursa: https://www.katanixis.gr/2018/09/13092018.html?m=1

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

8 gânduri despre „SCRISOARE DE PROTEST care se referă la prigonirea monahilor din Sfântul Munte. Se dorește evacuarea lui Gheron Gavriil. Motivul? ÎNTRERUPEREA POMENIRII!!!”

 1. O urgie fara seaman,care denota o data in plus ca dusmanii ortodoxiei sunt serpi veninosi ,care sub vesmintele si insemnele puterii clericale, ascund o inima de piatra,un cuget nesimtitor strain de sfanta Ortodoxie si poruncile Mantuitorului Iisus Hristos,o inima invartosata in care diavolul si-a zidit tron si o minte incetosata de patima slavei desarte si a maririi de sine.
  Daca ii lasa inima sa prigoneasca ,condamnand la moarte lenta pe sfantul bineplacut lui Dumnezeu,blandul,inteleptul si frumos glasuitorul Gheronda Gavriil,atunci nu avem decat sa ne unim intr-un glas cu totii,sa stigam cat ne tinem puterile,in apararea acestui vas ales,care prin suferintele sale necurmate,lupta chiar si de unul singur in Sfantul Munte Athos,pentru Sfanta si Iubita Ortodoxie.
  Domnul Atotmiluitor si Indelungrabdator,cunoaste sufletele noastre si durerea pe care o resimtim cand auzim asemenea vesti,uitand cat suntem de neputinciosi si nevolnici.
  Patriarhul Bartolomeu, umil slujbas al puterii masonice,a ajuns prigonitorul Ortodoxiei si faptele lui il condamna,inainte de Infricosatoarea Judecata.
  Inaltii Ierarhi,cinul laic si monahal din toate Patriarhiile Ortodoxe ale globului, trebuie sa ia atitudine si sa condamne faptele „papei din est”,altfel se declara ei insisi complici la incalcarea poruncilor Atotputernicului Dumnezeu,devenind nedemni de scaunele pe care le ocupa.
  Domnul Atotmilostiv sa-i harazeasca zile senine cu pace,alinarea durerilor si neputintelor, Gherondei Gavriil,puterea si taria de a trece cu bine peste ispitele ivite,iar noua puterea de a lupta si de a ne ruga fara incetare pentru el si dusmanii ortodoxiei.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Pentru noi, crestinii, e o adevărată bucurie să privim acest înger în trup, pe părintele Gavriil. Dumnezeu sa-l ocrotească așa cum știe și cum poate.

  Patriarhului Bartolomeu îi dedic această rugăciune preluată din cartea ,,Nesfintii sfinți”.

  Doamne, Iisuse Hristoase, pentru rugăciunile Patriarhului Bartolomeu, miluiește-I pe părintele Gavriil!

  Patriarhul Bartolomeu are și datorii față de creștinii pe care îi păstorește, nu doar drepturi. Bănuiesc că s-a rugat si se roagă pentru părintele Gavriil… Așa procedează orice tată care își vede fiul greșind… Daca nu procedeaza asa, răspunde pentru atitudinea lui.

  Orice patriarh are mai întâi datoria de a apăra credința ortodoxă, nu de a o trăda sau de a o vinde. La ce si la cine se raportează cei care iau asemenea măsuri împotriva părintelui Gavriil? Ce și pe cine apără? Nu cumva ei ar trebui evacuați din Sfântul Munte?

  Patriarhul Bartolomeu mai apară Ortodoxia? Dacă nu, de ce se supără când nu e pomenit? Pentru oricine există pocăință, asadar ar putea sa se mai smereasca după atâtea greșeli grave comise. Sau a devenit infailibil dupa Sinodul din Creta!

  Părintelui Gavriil i se cere, de fapt, un fel de închinare la idoli în condițiile în care Patriarhul Bartolomeu nu apară Ortodoxia. Cinste lui că nu se închină idolilor! Chiar dacă este prigonit, cununa nu i-o va lua nimeni. Însă vai de prigonitori!

  Apreciază

 3. Pe Bartolomeu il rog pe toate caile ce-mi sunt posibile sa se pocaiasca. Pocaieste-te, omule, ca te duci spre iad. Nu fiti naivi. Bartolomeu nu se roaga nici pentru sine, cum sa se roage pentru Parintele Gavriil? Stiti ce i-a spus IPS Serafim al Kitirelor? ,,Pocaieste-te si vino-ti in fire, caci ai decimat Biserica”. Cutremuratoare si adevarata constatare! Bartolomeu completeaza sirul de eretici pe care i-a avut Constantinopolul pe tron. Daca maine ar parasi erezia, as fi primul care ar exulta.
  Acum sunt constient ca aceste cuvinte ale mele nu vor ajunge la urechile patriarhale, dar sunt convins ca altii vor spune aceleasi lucruri cu mai multa tarie. Il mustru pe Bartolomeu pentru ceea ce face si ma scarbesc de faptele sale. Slujitor nevrednic de numele lui Hrisos.

  Apreciază

  1. Starețul rus care a propus aceasta rugăciune spunea ca este important ca noi sa ne îngrădim de răutate atunci când ne supără cineva foarte tare. Iar Dumnezeu, văzând nerăutatea noastră, ne va veni în ajutor mai repede.

   Cei care au trecut prin necazuri mari știu câtă pace aduce lupta cu gândurile rele atunci când au avut încercări mari, când avut cele mai multe motive sa urască. Aduce liniște și rugaciunea insistenta pentru iertarea păcatelor proprii. Nu întâmplător, Sfântul Andrei cel Nebun pentru Hristos spunea sa ne rugăm așa: ,,Doamne, Iisuse Hristoase, iarta-mă și mă miluieşte…” Vrăjmașul, de fapt, asta vrea: să ne distrugă mai ales prin mânie. Asadar, sa urâm păcatul și erezia, dar nu zidirea lui Dumnezeu.

   Poruncile evanghelice sunt date pentru noi toți. Un medic a demonstrat cât e de important să-i iertăm pe toți atunci când ne luptam cu cancerul. În închisorile comuniste, cei care s-au rugat pentru prigonitori au supraviețuit și şi-au sfințit sufletele.

   Pentru atâta lume care zace intre tâlharii patimilor, e nevoie de o o mulțime de samarineni milostivi. Dumnezeu nu rămâne dator celor ce se roagă și intervine cum ştie El. Fără, îndoială, Patriarhul Bartolomeu Îi pune la încercare răbdarea lui Dumnezeu. Iar Dumnezeu, vazandu-ne pacatosi, îl lasă să facă ceea ce face. Ne lipseste de slujitorii vrednici! Dumnezeu sa ne arate tuturor Calea, Adevărul și Viața!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

DISCERNE

Viitorul, o paletă de opţiuni. Alege drumul!

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

ATITUDINI - Revista Fundatiei Justin Parvu

REVISTĂ DE CERCETARE ȘTIINȚIFICĂ ȘI EDUCAȚIE ORTODOXĂ editată de Fundația Justin Pârvu

ASTRADROM

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Vremuritulburi

ortodoxie, vremurile de pe urma, istorie, sanatate, politica, economie, analize si alte informatii utile

Lumea Ortodoxă

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Blog de Dogmatică Empirică

...adică despre dogmă și experierea ei în Duhul Sfant. Doar în Ortodoxie dogmele Bisericii chiar pot fi verificate prin viața mistagogică!

Sfântul Ioan de Kronstadt

În fiecare zi - gândurile unui om extraordinar

Monahul Teodot - blog oficial

Ortodoxia-singura credinta mantuitoare

SINODUL TÂLHĂRESC

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Bucovina Profundă

“ De mare jele şi de mare minune iaste, o iubite cetitoriu, cându toate faptele ceriului şi a pământului îmblă şi mărgu toate careş la sorocul şi la marginea sa... şi nici puţin nu smintescu, nici greşescu sămnul său. Numai sânguru amărătulu omu... ” Varlaam - Cazania

Cuvântul Ortodox

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Redescoperirea Sfintei Euharistii

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

SACCSIV - blog ortodox

Ortodoxie, analize, documentare, istorie, politica

%d blogeri au apreciat: