Participant la adunarea de la Roman își retrage public semnătura de pe deciziile acesteia

IMG_20181217_110956-1024x664Un frate de mănăstire, participant la adunarea schismatică de la Roman, din 25 ianuarie 2018, a publicat pe Youtube un filmuleț în care se delimitează public de această adunare, își retrage semnătura și își cere iertare public pentru decizia de a semna.
Părintele, care se identifică drept fratele Ioan, cu semnătură la poziția a zecea a documentului de la Roman, își retrage public semnătura și roagă pe cei ce au făcut documentul respectiv să șteargă semnătura sa de pe document.
Fratele Ioan face referire la o conversație pe care ar fi avut-o cu preotul Staicu, care i-ar fi spus „că nu știe cine a întocmit documentul de la Roman” și i-a închis telefonul. Ca urmare a acestei discuții, recomandă tuturor să îl evite pe preotul Staicu, pe care îl descrie ca pe un dezbinător.
Despre motivele retragerii semnăturii, fratele Ioan spune că s-a convins că această adunare „a mers prea departe și a căzut în alte extreme” și nu dorește, din neștiință, să cadă într-o rătăcire primejdioasă pentru mântuire.
Frăția sa îndeamnă la cercetarea cugetului și pe ceilalți semnatari ai documentului adunării de la Roman.

https://www.marturisireaortodoxa.ro/participant-la-adunarea-de-la-roman-isi-retrage-public-semnatura-de-pe-deciziile-acesteia/

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

10 gânduri despre „Participant la adunarea de la Roman își retrage public semnătura de pe deciziile acesteia”

 1. Pamvo de la Radeni n-a semnat documentul de la Roman. A plecat inainte de semnare spunandu-le celor din apropierea sa (Staicu, printre ei): ,,Sunt de acord cu tot ce s-a hotarat”. Semnatura, daca apare pe document, nu-i a lui. Cine a semnat in locul lui? Va dau informatia aceasta pe care o puteti corobora cu dezicerea publica a Fr. Ioan. Daca socotiti ca e necesar, bineinteles. Doamne ajuta.

  Show original message

  Apreciază

 2. Oaspeti cu azur in gene au plecat sa va colinde,Parinte Duhovnic Claudiu,pe Sfintia Voastra ,turma binecredincioasa pe care o pastoriti cu dragoste ,impreuna cu toti cei dragi ai casei,cat si pe cei care cu inima buna viziteaza acest binecuvantat blog ortodox.
  Un minunat colind,pe versurile nemuritoare ale marelui poet,Martir al inchisorilor si temnitelor comuniste,VASILE VOICULESCU-poetul coborat din icoana,,considerat „Doctor fara de arginti”,un veritabil sihastru al Rugului Aprins;
  Întrebat adesea cum privește atrocitățile îndurate, cu voce caldă, pașnic, răspundea: „asta mi-a fost crucea pe care trebuie să mi-o duc”.
  Sa-l pomeneasca Atotmilostivul Dumnezeu intru Imparatia Sa,alaturi de Dreptii Sai!Amin
  *A fi pomenit de Dumnezeu presupune a ne alătura Lui, în Împărăția Sa. A fi pomenit de Dumnezeu presupune a ne alătura sfinților și îngerilor în rai. A fi pomenit de Dumnezeu presupune a auzi în Ziua Judecății cuvintele: „Bine, slugă bună şi credincioasă” (Matei 25, 21).
  A fi pomenit de Dumnezeu presupune a ne avea numele scrise în Cartea Vieții (Apocalipsa 20, 12).
  [*Reflectii-Sf.Nicolae Velimirovici]

  Colind

  VASILE VOICULESCU

  In coliba intunecoasa
  Din carne si os lucrata
  A intrat Hristos deodata
  Nu faclie ce se stinge,
  Nu icoana ce se frange,
  Ci El Insusi, trup si sange
  Preschimbat pentru faptura
  Intr-o scumpa picatura,
  Dulcea Cuminecatura.
  Coliba cum L-a primit
  S-a facut cer stralucit
  Cu bolta de margarit
  Si pe ea soare si stele
  Cu luceferi printre ele.
  In mijloc tron luminos
  Si pe el Domnul Hristos
  Care mult se bucura
  Duhul Sfant Se alatura
  Si acolo ramanea
  Si acum si pururea.

  Si noi Doamne ne-am sculat
  Colibele am curatat
  Usi, ferestre, toate-s noi.
  Doamne, intra si la noi!
  Trup tu dormi, Domnul te paste!
  Suflete, scoli si cunoaste
  Luminos Prunc ca Se naste
  In pestera inimii, in palatul Treimii.

  Dara Pruncul cine mi-I?
  Mi-e Hristosul Dumnezeu
  Coborat in pieptul meu.
  Maica Sfanta-n brate-L tine,
  Duhul Sfant cu drag L-alina,
  Ingeri cu raze se-nchina.
  Nu dorm, trupul meu imi spune
  Ci-nclestat de grea minune
  Stau in muta rugaciune
  Sa mai misc nu se cuvine,
  Caci cu harul care vine,
  Raiul tot se afla-n mine.

  Apreciază

 3. Buna decizia Fratelui Ioan,de a-si introspecta constiinta si de a-si retrage semnatura de pe documentul construit si elaborat cu viclenie de artizanii dezbinarii miscarii antiecumeniste.
  Sa-i primeasca Atotmilostivul Domn Iisus Hristos,marturisirea facuta public, cu sinceritate si curaj,cu stradanie si mustrare de cuget .
  Actiunea smintitoare a gruparii Sava-Staicu-Radeni isi arata roadele otravite,cat si scopul pentru care s-a constituit la timpul potrivit.Participantii la aceasta lucrare prin cuvant si semnatura ,si-au adus ei insisi paguba mare,atentand la mantuirea sufletului lor si al naivilor manipulati fara mila, care au avut incredere in ei si i-au urmat pe drumul alunecos al schismei.
  Covarsitoare si grea povara vor duce de acum incolo cei care „au precupetit „credinta sfanta ortodoxa ,neamul si tara.Pe alt drum ocolit ,membrii si simpatizantii gruparii Sava -Staicu -Radeni,s-au intalnit cu propagandistii ecumenismului diavolesc,dandu-si in mod nevazut mana.
  Au pierdut ceea ce era mai scump ,Sfanta Ortodoxie,si pe multi i-au indepartat,silnicit,i-au facut sa se indoiasca,agonisind nu comoara in cer,ci tulburare si vrajba.

  „*
  Simplitatea şi neştiinţa nu ne împiedică să cunoaştem adevărul.
  „Ştiu şi sunt încredinţat în Domnul Iisus că nimic nu este întinat prin sine, decât numai pentru cel care gândeşte că este ceva întinat; pentru acela întinat este” (Romani 14, 14).
  Nu numai că pe fratele tău – zice – nu-l foloseşti cu nimic prin asemenea dispute, ci faci încă de a se huli însăşi credinţa şi harul lui Dumnezeu. Căci este luptă când tu te cerţi cu altul, când îl mâhneşti, când dezbini Biserica, când iei în bătaie de joc pe fratele tău, şi eşti de nesuferit lui; atunci şi cei dinafară hulesc, aşa că nu numai că n-ai câştigat de aici nimic, ci chiar ai pierdut totul. Bunul vostru este dragostea, iubirea de fraţi, unirea, legătura dintre voi, vieţuirea cu pace şi blândeţe”.[..]
  Hristos n-a murit pentru zidurile bisericii, ci pentru aceste temple duhovniceşti, pentru oameni.
  Deci, iubiţilor, din toate părţile să ne păzim pe noi înşine şi nimănui să nu dăm pricină de nemulţumire contra noastră. Viaţa prezentă este loc de luptă, şi de aceea trebuie a avea mii de ochi în toate părţile. Să nu credem că pentru îndreptarea noastră ne va fi de ajuns neştiinţa, fiindcă vom da răspuns şi de neştiinţă, când acea neştiinţă este neiertată. Nici iudeii n-au ştiut, însă neştiinţa lor n-a fost vrednică de iertare. Nici elinii n-au ştiut, şi cu toate acestea n-au avut nici o îndreptare. Când tu eşti în neştiinţă de cele ce nu sunt cu putinţă a le şti, nici o învinovăţire nu ţi se va aduce; dar când îţi sunt cu putinţă, şi încă cu multă uşurinţă, de a le şti, atunci vei fi pedepsit cu pedeapsa cea mai grea. De altfel, dacă noi nu vom sta în lâncezeală, ci vom face tot ceea ce atârnă de noi, atunci şi Dumnezeu ne va da mână de ajutor, chiar şi în cele ce nu le ştim, după cum şi Pavel zice filipenilor: „Şi dacă gândiţi ceva în alt fel, Dumnezeu vă va descoperi şi aceea” (Filipeni 3, 15). Când noi chiar în acele unde suntem stăpâni nu voim a izbuti, apoi atunci nici în celelalte nu vom avea nici un ajutor, după cum s-a întâmplat cu iudeii. „De aceea, zice, le vorbesc lor în pilde, că, văzând, nu văd” (Matei 13, 13). Şi cum oare văzând nu vedeau? Vedeau pe demoni alungaţi de Hristos, şi totuşi ziceau că el are demon. Vedeau pe morţi înviaţi de el, şi totuşi nu numai că nu i se închinau, ba încă căutau să-l ucidă. Nu tot aşa însă a fost şi Corneliu sutaşul, fiindcă de vreme ce el a făcut cu multă sârguinţă tot ceea ce atârna de el, apoi la urmă i-a adăugat şi Dumnezeu ceea ce-i lipsea.”
  *OMILIA XXVI-Sf.Ioan Gura de Aur

  Apreciază

  1. Minunat cuvântul Sfântului Ioan Gură de Aur! Binevenite sunt aceste precizări. Dezbinarea, într-adevăr, aduce un mare deserviciu luptei antiecumeniste. Roadele se văd la cei care au derapat și s-au autoizolat de „eretici”… nu mai au punți de legătură cu Biserica! În fiecare zi mă întreb: ce le trebuia părinților de la Roman să alcătuiască acel document schismatic care le va fi spre osândă veșnică dacă nu-și vor retrage semnăturile și nu vor parăsi extremismul păgubitor?
   PS – în lupta antiecumenistă a nepomenitorilor trebuia să existe moduri de pastorație diferite, unii aplicau mai mult iconomia, alții acrivia, dar rămâneam împreună în lupta împotriva aceluiași inamic: ECUMENISMUL! Cineva, însă, a adus dezbinarea și ne-a făcut să ne ridicăm unii împotriva altora spre deliciul ecumeniștilor. Oricum, felicitări fratelui Ioan pentru curajul de a-și retrage public semnătura! Dumnezeu să-l binecuvânteze! Așteptăm și pe alți părinți cu inima curată să urmeze fratelui Ioan!

   Apreciază

 4. Imgini unice in care Harul isi face simtita prezenta:
  IPS Longhin primeste vizita Patriarhului Kiril,a Mitropolitului Onufrie a altor Inalti Ierarhi si oficialitati politice la Asezamantul Copiilor din Molnita in octombrie 2011.
  Bucuria si emotia tuturor este coplesitoare.
  13. Şi aduceau la El copii, ca să-Şi pună mâinile peste ei, dar ucenicii certau pe cei ce-i aduceau.
  14. Iar Iisus, văzând, S-a mâhnit şi le-a zis: Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci a unora ca aceştia este împărăţia lui Dumnezeu.
  15. Adevărat zic vouă: Cine nu va primi împărăţia lui Dumnezeu ca un copil nu va intra în ea.
  16. Şi, luându-i în braţe, i-a binecuvântat, punându-Şi mâinile peste ei.
  Sfânta Evanghelie după Marcu 10;13-16

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s