„Șoarecele din stup” – îngrădirea de erezie nu este îngrădire de Biserică!

Mouse-on-top-bars1Atunci când un șoarece pătrunde fraudulos într-un stup, albinele nu rămân nepăsătoare. Ele văd o amenințare și acționează instinctual pentru apărarea hotarelor invadate, cu prețul vieții celor care se sacrifică, înțepând musafirul nepoftit. Murind șoarecele în interiorul stupului, ce fac albinele? Pentru că nu-l pot scoate afară pe urdiniș, îl îmbracă în ceară și propolis pentru a nu infecta și afecta populația stupului. În felul acesta s-au îngrădit de boala ce amenință întreaga familie a albinelor prin descompunerea victimei. Vedem că albinele lucrătoare nu îmbracă întregul stup cu ceară, ci doar ceea ce amenință cu îmbolnăvirea. Dacă ar fi îmbrăcat întregul stup, ar fi murit și ele.

Așa se întâmplă și cu îngrădirea de erezie. Îngrădirea nu se face față de Biserică, ci de ceea ce amenință Biserica cu îmbolnăvirea! Erezia pătrunde în organismul Bisericii, iar lucrătorii de bună credință iau atitudine: unii se sacrifică pentru binele obștesc, alții îngrădesc amenințarea, alții strigă Stăpânului. Important este să avem cu toții lucrare de mărturisire, să nu fim trântori… pentru că „șoarecele” a pătruns de mult în „stup”!!!

https://www.marturisireaortodoxa.ro/soarecele-din-stup-ingradirea-de-erezie-nu-este-ingradire-de-biserica/

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

Un gând despre „„Șoarecele din stup” – îngrădirea de erezie nu este îngrădire de Biserică!”

  1. ei…da si trantorii au lucrarea lor, chiar daca popular se zice de ei ca sunt lenesi, dar e gresit asta pt ca daca n-ar fii trantori ..in maxim 5 ani familia de albine ar ramane fara matca , si deci s-ar desfiinta familia. asa ca trebe si trantori in crestinism .
    trantor nu este egal cu leneș/ trandav.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s