Părintele Efrem Filotheitul și-a trimis ucenicii acasă, spunându-le: „urmează să se întâmple ceva foarte rău pe continentul Nord-American”.

parintele_efrem_filotheitul_23_1

Părintele arhimandrit Efrem Filotheitul, care are 91 de ani și a păstorit mai multe mănăstiri în Sfântul Munte Athos, începând cu anul 2005 s-a mutat în SUA și a întemeiat acolo 17 mănăstiri ortodoxe după rânduiala athonită. Dânsul a fost Ucenic al Sfântului Iosif Isihastul și locuiește acum la mănăstirea Sfântul Antonie cel Mare din Arizona, fiind un duhovnic îmbunătățit. Ce a făcut anul acesta Cuviosul Părinte Efrem Filotheitul? Să fim atenți la semnificația faptelor: i-a trimis urgent acasă pe ucenicii săi europeni care se află în America. „Acasă” înseamnă în România și în Grecia. Din câte am înțeles sunt peste 1.000 de ucenici în această situație. Ei n-au vrut inițial să plece, dar Bătrânul i-a chemat și le-a dezvăluit o descoperire pe care a avut-o, anume că urmează să se întâmple ceva foarte rău pe continentul Nord-American, după care le-a dat poruncă părintească să se deplaseze degrab în țările de unde provin. „Dar cu dumneavoastră ce se va întâmpla?”, l-au întrebat ei. „Eu voi muri curând aici, le-a răspuns dânsul. Dar voi plecați începând de azi”. Cei mai mulți s-au întors în locurile de baștină. Unul dintre cei repatriați a dezvăluit această știre cumva neliniștitoare. Împreună cu ei și cu Părintele Efrem, toți să ne rugăm!

Revista ,,Credința Ortodoxă” din luna decembrie 2018.

https://www.marturisireaortodoxa.ro/parintele-efrem-filotheitul-si-a-trimis-ucenicii-acasa-spunandu-le-urmeaza-sa-se-intample-ceva-foarte-rau-pe-continentul-nord-american/

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

35 de gânduri despre „Părintele Efrem Filotheitul și-a trimis ucenicii acasă, spunându-le: „urmează să se întâmple ceva foarte rău pe continentul Nord-American”.”

 1. Domnul Cel Vechi de Zile sa-i daruiasca Staretului Efrem (Filotheitul)din Arizona,vasul Sau ales,sanatate,putere si tarie in aceste vremuri de incercare,iar Mangaietorul sa-l aline cu dulcea Sa adiere,invrednicindu-l pe iubitorul de Hristos si pe ucenicii sai,de de pacea Sa nesfarsita,Harul si bucuria Sa sfanta.
  Despre Prea Cuviosia Sa,vorbeste Sfantul Macarie Egipteanul cand spune: *“Toti isi inchipuie ca sunt crestini daca au marturisit credinta in Hristos si au cateva virtuti marunte; putini sunt insa adevaratii crestini, si anume aceia care sunt bogati in Duhul (Sfant), aceia care se bucura de cereasca pofta a Duhului Sfant si ale caror suflete sunt impodobite cu odajdiile harismelor ceresti, aceia pentru care crestinismul nu-i doar marturie in cuvinte si o simpla credinta (doar de fatada), ci crestinism inseamna puterea si lucrarea Duhului Sfant; sunt aceia care, fara incetare pipaie cu mainile sufletului aurul ceresc (adica acea cunoastere a tainelor Duhului Sfant); acestia sunt ade­varatii crestini.Fericit sufletul care se roaga cu staruinta si cu credinta, ca unul foarte sarac si ranit, ca va fi lipsit de in­vinuiri si i se va pregati vesnica insanatosire si vindecare,..”
  Starețul Efrem din Arizona” (documentar rusesc cu subtitrare în română), 2015

  *Sfantul Macarie Egipteanul, “21 de cuvantari despre mantuire“, Editura Luminatorii lumii, 2001

  Apreciază

 2. Umil va rog sa prezentati situatia detaliat din Arizona.Sunt sigur ca la dumneavoastra si la publicatia Credinta Ortodoxa au sosit informatiile asa cum au fost primite.Nu cumva cuvintele Avvei Efrem sunt acestea”:plecati urgent,copiii mei,plecati acum fiecare in tara de obarsie pentru ca mai e putin si vine razboiul,eu am sa mor curand aici,mergeti si harul Maicii Domnului sa fie cu voi”?E cazul sa ne revenim in toate simturile.Ucenicii parintelui ,ca sa nu ajunga deportati,au fost binecuvantati sa plece.TREBUIE SA SE REPATRIEZE TOTI CETATENII ROMANI DIN TOT MAPAMONDUL.NU O VOR FACE ACUM SINGURI,BENEVOL.CAND SE VOR ORGANIZA REPATRIERI PT TOATA POPULATIA GLOBULUI,SA PLECE CU PRIMELE TRANSPORTURI AERIENE.A DOUA TURA VA FI CU VAPOARELE DAR VOR SUFERI MORTI,FOAME SI VIOLURI SI UNORA INTENTIONAT LI SE VA SCHIMBA DESTINATIA CA UNII FARA NICIUN STATUT.ROMANI DIN CIPRU SI DIN GRECIA,REPATRIATI-VA IN ZECE ZILE CU PRIMUL TRANSPORT ADICA CU AVIONUL IN PRIMELE 10 ORE.DACA URCATI IN FERRYBOAT-URI,VETI FI ATACATI CU TOTUL DE PIRATI DE MARE.CA SA RAMANA LA PUTERE,TRUMP VA FI NEVOIT SA FACA PASI REALI SPRE DEBUTURILE RAZBOIULUI.VA PLANGE PE UMARUL SOTIEI SI COPIILOR,VA FACE CINA SEARA CU FAMILIA SI DIMINEATA VA SEMNA TOATE DOCUMENTELE VENITE DIN STATUL OHIO IN VEDEREA VALIDARII RAZBOIULUI PE INTREAGA SUPRAFATA A PLANETEI.ACUM VA URMA UN RAZBOI SCURT IN VENEZUELA.

  Apreciază

  1. Cand o sa veniti din Siberia centrala acasa cu familia,sa va rugati cum obisnuiati,cu patrafirul pe umar,cu lacrimi de bucurie,si cu Hristos a Inviat,in trenul”Tzarstvoe”.Acestea am spus ca bucuria suferintei sa fie deplina.

   Apreciază

 3. Manu , esti prooroc sau ai vreun duhovnic cu darul asta?
  de unde le zici pe acestea asa sigur?
  sau ti-o zis cineva?
  nu te supara ca intreb, nu cu rautate sau viclenie intreb.
  doar ce zice Apostolul: ” cercetati duhurile…”

  Apreciază

 4. Cipriane,iarta-mi cele scrise.Tu scrii articole de valoare.Iarta-mi nepriceperea.Ne gandim ca povestea asta cu ecumenismul n-o sa mai dureze mult,o va termina razboiul.E bine sa intelegem ca la ora asta Trump e strans cu vsa pt debutul procedurilor razboiului.De-abia la finele perioadei de dupa razboi,daca discutam de antihrist.Parintii de acum cam asa spun la unison.Stiti ca vor fi rapiri din pat,din strada pt deportari in Siberia centrala de exemplu.Pentru cine va prefera sa doarma pe ici pe colo ziua si sa stea treaz noaptea e un lucru bun ca se va putea izbavi de deportari.In iuresul razboiului nu poti prevede nimic.In perioada urmatoare noi sa gandim asa:disponibilizari de 4 milioane de romani apti de munca,militarizare masiva,taieri totale de pensii,alocatii,taieri totale de salarii.Pt cine mai zace naiv,mai e putin timp pentru inapoierea creditelor din banci.Daca vor sa se trezeasca.Se va trece si la impuscari pt acest motiv.Vom fi musafiri in propria tara,proprietarii vor fi rusii.Sa incercam sa lasam pretentiile ca ne va prinde bine in Siberia.Cand or fi imbarcarile pt deportare sa nu comentati ca sa nu fiti impvscat pe loc iar Ciprian sa nu uite sa ia cu el epitrahilul si Sf Taine.Cu spoveditul va avea cale lunga,va spove puhoaie.Sa avem mila de popor.Sa tratam pe cei care vin la noi ca si cum ar veni pentru ultima oara .A venit vremea sa punem mare accent pe solidaritate,intrajutorare,spirit de echipa.Nu ne mai uitam la fata lui de ecumenist,catolic,ca-i de-al lui Staicu,ajutam fara discutie.Sa-i convingem pe cei care fac politica sa renunte imediat la ea daca vor sa mai traiasca;nu vor mai fi vremuri normale pentru prinsii cu politica.Desfranatele isi vor putea tine lejer familia(cu alimente) umbland printre tancuri si blindate.Dupa 6 luni,daca se mai perinda pe acolo,vor fi sarmanele,executate pe loc ca spioane in fata propriilor copii care vor ramane cu zecile de mii orfani in felul asta.Cui i se pare totul de gluma,n-are decat sa traiasca cum vor.

  Apreciază

 5. Blagosloviti si iertati,Sfintia Voastra!
  Am citit,pe un site o dezmintire a stirii cu Staretul Efrem ,facandu-se publica scrisoarea prin care Staretul Serafim de la Mănăstirea Sf. Antonie -Arizona, dezminte stirea aparuta ,care s-a propagat cu repeziciune,smintind chiar pe unii ,ca iata se apropie Apocalipsa.
  „Nu este adevărat. Din pricina vârstei înaintate (90 de ani) și a sănătății șubrede, Starețul Efrem nu a primit oameni pentru călăuzire sau spovedanie în ultimii 2-3 ani. Nu a spus nimic de genul acesta recent. În Hristos, Părintele Serafim”
  Care este parerea Sfintiei Voastre?

  Pe alte bloguri ortodoxe nu a aparut o atare stire,care ar declansa o profunda stare de ingrijorare,deci daca ar fi reala, ar fi fost deja publicata si de alte agentii ortodoxe de stiri.

  https://triadikon.ro/se-va-intampla-in-curand-ceva-rau-in-america-atentie-un-hoax-care-se-propaga-cu-repeziciune-dezmintit-de-manastirea-sf-antonie-din-arizona/

  Apreciază

  1. Doamne ajută!
   Părerea mea este că adevărul este undeva pe la mijloc. Așteptăm nu dezmințiri oficiale, ci relatări duhovnicești de la ucenicii lui Gheron Efrem. E posibil să nu se dorească să fie o știre publică sau să se fi interpretat altfel cuvintele Bătrânului Efrem Filotheitul. Vom vedea… dacă e voia Domnului! Părintele Matei pare să facă puțină lumină:
   https://www.marturisireaortodoxa.ro/situatia-reala-din-manastirea-sfantul-antonie-din-arizona-si-parintele-efrem/

   Apreciază

   1. Am vorbit personal cu directorul revistei care mi-a spus că un mirean de încredere a vorbit cu un monah, ucenic de-al părintelui Efrem, și a preluat în revistă această conversație. A spus că dacă se dovedește a fi o informație falsă va da o dezmințire în acest sens. La fel și noi, pe această pagină!

    Apreciază

 6. Sa fim atenti care au un limbaj agresiv,scurt,violent si amenintator sunt neduhovnicesti,de exemplu:va cobora din cer un sul negru si va nimici tot,spovediti-va pe unde apucati;mai sunt 40-60 de zile si incepe razboiul,pocaiti-va!Ele provin de la monahi simpli.Nu vad sa fie stiri false.E bine ca mai au loc scuturaturi.Ne mai desprindem 1-2 secunde de lux.

  Apreciază

 7. Ciprian,inteleg intrebarile tale.Suntem intr-un soi de captivitate in care primim informatiile (proorociile)care ni se dau.Sunt multe pentru spus.Ce sa fac?Atatia au mers cu taine in mormant pentru ca coeficientele de inteligenta medii refuza ce e peste puterea de percepere a unora.E cateodata nevoie sa-l lasi pe cate unul,sa nu-i spui decat numai ce-i convine numai lui,in asa fel sa creada ca trebuie sa aiba lumea la picioare.Ceea ce e diabolic.Sfera ecumenista a creeat imaginea duhovnicului ideal care graieste numai de bine,ori Biserica arata ca avertizorii,duhovnicii care prooroceau cu asprime erau mai multi si aveau mai multa cautare de catre popor.

  Apreciază

 8. Mihai,ai dreptate cu”focare de razboi peste tot”.Aceste focare,printre care se vor ivi si altele noi,precum acel focar Turcia-Grecia care mocneste ranchiune de secole,se vor contopi intr-unul singur si mare,cum nu a mai fost de cand e planeta.Sa nu va ganditi ca pe toata desfasurarea razboiului va mai fi un normal al desfasurarii evenimentelor.Ca debut,se vor remarca luptele intre doua mari blocuri militare ale planetei,urmand ca pana la final sa vorbim de razboi de gherila cu implicatia a aproape tuturor statelor lumii.Nu intelegeti ca la finele razboiului va mai ramane oxigen, doar pe alocuri,in jurul bazinului Marii Negre si in Peninsula Asiei Mici?Pe aceste regiuni de pe harta,stratul de Ozon,O 3 va cobora,cum e acum,de la grosimea de 35 de km,spre sfarsitul razboiului,la grosimea de maxim 180 de metri.Vom vorbi de un final de razboi cauzat de insasi distrugerea civilizatiei si rasei umane in procent de 99,5%.

  Apreciază

 9. În legătură cu dezmințirea oficială dată de mănăstirile din Arizona cum că ar fi falsă știrea cu Gheron Efrem Filotheitul, spunem urmatoarele:
  Lucrurile sunt foarte complicate în Arizona. Eu cred că Gheron Efrem, după minciunosinodul din Creta e ținut în „captivitate” de către ecumeniștii care au preluat conducerea mănăstirii. Actualul stareț al mănăstirii este omul patriarhului Bartolomeu cu rolul de a nu lăsa se ridice obștea împotriva ecumenismului și minciunosinodului.

  Este interesant faptul că părintele Efrem, duhovnicul mănăstirii, după un interviu în limba engleză în legătură cu sinodul de la Kolymbari, a plecat cu voie sau fără de voie într-o zonă mai răcoroasă a planetei. Așa că știrea despre plecarea ucenicilor este mai puțin importantă decât ceea ce se întâmplă acum, în cele 18-20 de mănăstiri ctitorite de Avva Efrem Filotheitul.

  Patriarhul Bartolomeu nu va permite nimic să miște în obștile renumitului Bătrân athonit, ucenic de-al Cuviosului Iosif Isihastul. Decât, poate, comunicate oficiale care să păstreze liniștea mănăstirii. Personal, cred că lucrurile sunt orchestrate cu multă abilitate de ecumeniști. Gândiți-vă ce s-ar fi ales de planurile Fanarului dacă s-ar fi ridicat Gheron Efrem Filotheitul împreună cu ucenicii din întreaga lume împotriva ecumenismului și a minciunosinodului din Creta!

  Apreciază

 10. Sa fie blagoslovit cuvantul Sfintiei Voastre,Parinte Claudiu!
  Intr-adevar, asa se vede ca stau lucrurile.
  Toti Marii Stareti cu inainte vedere,indiferent de neputintele varstei inaintate,au putut sfatui,proroci ,indruma poporul binecredincios ,pana in ultima clipa a vietii lor.
  Intrucat sunt aproximativ 3 ani de cand nu se mai stiu prea multe lucruri despre Prea Cuviosia Sa,aceasta perioada coincide cu cea legata de pseudo-sinodul din Creta.
  Slugile Pseudo-Patriarhului Bartolomeu ,probabil ca au primit ordin de a-l izola pe motiv de sanatate,sub paza sticta.
  Dar sunt convinsa ca stie ca ne facem griji si ne rugam cu smerenie Mantuitorului Hristos pentru sanatatea Prea Cuviosiei Sale.

  Maran-atha”,( adica „Domnul va veni”, salautul aramaic , speranta si credinta comună a primilor crestini.)

  Apreciază

  1. Din cate stiu,menirea comunitatii de acolo este antiecumenista,anti cmb,anti bartolomeu.staretul Efrem are pozitie ortodoxa.Busculada aceasta iscata,ma gandesc,ticluita de cineva de-al obstii,cred ca are menirea sa transmita ceva,anume ca locatiile au ajuns prin episcopi,subordonati ori lui kiril ereticul ,ori lui bartolomeu,ereticul,impotriva vointei staretului Efrem.Ne-am putea astepta la minciuni de genul:staretul Efrem pomeneste pe barty sau pe kiru,ca staretul indeamna la unitate si la renuntarea la dezbinare,ca altfel nu ne mantuim.ochii in 4 peste tot,vigilenta mare la tot ce apare stire noua.Verificati orice.Teama ca vine apocalipsa e de fapt psihoza,e scurtime de minte.Sa le explicam oamenilor,cu dragoste,ca,a vorbi despre razboi,in termeni chiar de speriat,nu inseamna ca,o data cu acesta se termina pamantul.Sfintii Parinti au spus clar ca,prin acest teribil si infricosat razboi,care va merge pana la distrugerea aproape totala a atmosferei,a oricarei forme de viata terestra,aproape integrala a societatii si implicit, a rasei umane,nu inseamna sfarsitul lumii,ci sfarsitul actualei organizari sociale si a actualei tehnologii.Dupa razboi,societatea umana se va recladi,va continua sub o forma(ca asezari)destul de rarefiata,mici grupuri de oameni,repartizate pe suprafete extrem de intinse si fara formele statale pe care le avem acum.Intr-un timp foarte indepartat,oamenii iar se vor inmulti ceva mai multisor,dar nu va mai fi niciodata vreun razboi atat de distrugator al vietii ca acesta care va urma pentru ca,n-o sa aiba oamenii ce distruge atat de mult,e umila mea parere.Ortodoxie va exista,greutati ale vietii vor exista.Va fi foarte greu pentru cei care vor traversa razboiul si vor ramane vii,pentru ca vor ramane cu nostalgia chinuitoare a unui trecut trait intr-o natura infloritoare,in contrast cu prezentul si viitorul lor care le va oferi un mediu de trai ostil vietii,total desertic si in indelungata singuratate,cu frica dezlantuirii imprevizibile ale stihiilor naturii distruse de mana omului,ca o razbunare a raului lasat de prostia si ca un sac fara fund lacomia umana.S-a spus clar ca sfarsitul lumii se aseamana cu sfarsitul gradual al unui muribund pe patul de moarte:adica,treptat,pana se stinge de tot viata pe planeta.Orice panica in randul populatiei,nu are nicio baza solida.Razboiul care va veni,va face o cotitura de 360 de grade pentru geografia si istoria faunei,vegetatiei si societatii in care traim noi acum,feriti de primejdiile naturii,cu o viata aproape tihnita si cu tot ce ne trebuie.

   Apreciază

   1. Povestea cu antihristul,ca va veni,felul in care o vedem expusa,nu cred ca infatiseaza un duh patetic,parintesc.Cand maniera de a prezenta venirea acestei fiinte ciudate,stranii,iti creeaza tie obsesii,psihoze,e bine sa ne uitam putin si la modul in care sunt prezentate lucrurile din continutul relatarii,daca scriitorul lucrarii are un echilibru sufletesc de asa natura incat sa nu vatame pe altii,daca este in tema cu duhul ortodox care sa inspire opera lui,daca are certitudinea integritatii mintale a feluilui in care invata el in scris,daca textul inspira smerenie si naturalete ortodoxa,daca lucrarea e rezultatul unei maturitati scriitoricesti si nu in ultimul rand,daca e asimilata rapid de cititorii ortodocsi si nu are dubii de niciun fel.De multe ori,stilul,modul prezentarii unor teme ca :erezia,razboiul,antihristul,sfarsitul lumii,este decisiv si ocupa un loc prioritar fata de preocuparea prezentarii materialului insusi din discutie.Daca suntem putin atenti,observam aceasta la Sfinti Parinti,mai vechi ori mai noi.Insirarea ideilor are claritate,metoda didactica este structurata astfel ca sa stimuleze potentialul gandirii,sa invite cititorul la meditatie ,nu sa-l inhibe;sa educe,nu sa bage panica astfel ca oamenii sa fie debusolati si,de teama razboiului,venirii lui antihrist,sfarsitului lumii,sa renunte la obligatii familiale,sa inceapa o viata ascetica salbatica,sa nu mai mearga la facultate,la serviciu,sa se inchida in casa,sa nu mai primeasca vecini,prieteni ,sa nu-si mai creasca copiii normal,lucruri care tin de teza sectara specifica lumii huliganice americane,in care dezordinea e la ea acasa oriunde acolo.

    Apreciază

 11. @Manu
  Ereticii sunt: romano-catolicii și greco-catolicii (papistașii), protestanții (luterani, reformați, evanghelici etc), neo-protestanții (adventiști, baptiști, penticostali, evangheliști atc), copții, armenii, mormonii, martorii lui Iehova și mulți alții.
  Iertati!
  Nu sunt de acord cu modul extremist, neprincipial si incorect in care vorbiti de Patriarhul Kiril si pseudo-patriarhul Bartolomeu.
  Cred ca exprimarea si ortografia corecta este pseudo-patriarhul Bartolomeu sau patriarhul Bartolomeu.Ingradirea conform canonului 15I-II Constantinopol,nu presupune si un limbaj cu conotatii dure din partea unui dreptcredincios.
  Patriarhii nu au fost anatematizati de un sinod panortodox si prin urmare,nu putem sa ii denumim ERETICI.
  Subordonarea Manastirii Sfantul Antonie din Arizona,pseudo-patriarhului Bartolomeu,s-a facut canonic si nu la dorinta unui staret.Acestea sunt regulile.
  In cele expuse ati folosit de 22 de ori cuvantul razboi,ceea ce sugereaza ideea ca sunteti stapanit de o anume stare depresiva, negativa, pe care constient sau inconstient o induceti cititorului.
  Nici aceasta nu este o stare propice celui care se straduie cu smerenie sa progreseze pe drumul autocunoasterii si mantuirii.

  Apreciază

  1. Gabrielanaghi,ma bucura faptul ca pe acest site aveti o prezenta documentata.Se vede ca nu tratezi lucrurile de mantuiala.Sigur ca acest canon 15 ,I-II vizeaza ingradirea de erezie..Din modul cum ati pus problema aici,vizavi de statutul de eretic al celor doi pseudo-patriarhi ,eu gandesc ca aveti nelamuriri asupra cand si in ce conditii esti neingradit de sf. canoane sa spui de un patriarh ca este eretic sadea,pe moment ce nu este condamnat sinodal.Eu nu as acuza pe cineva ca foloseste un limbaj dur asupra unor specimene cu afinitati comune cu Martin Luther,Zwingli,Arie si altii.De ce sa protejam sarpele de la san?
   Alt aspect pe care l-am observat la dumneavoastra -delicatetea expunerii.Aveti un puternic simt crestin ortodox care denota ca aveti aura unui far pentru cei din jurul dumneavoastra .Limbajul meu este menit cu scopul de a cauta ca o persoana ca dumneavoastra sa fie mentinuta spre zidire in Biserica si pentru dialog in multitudinea de intelesuri care ii apartin.Ii multumesc lui ciprian p pentru link-ul la Vedenia Sf. Ioan care nu trebuie vazuta in sens alarmist.Am observat ca ati evidentiat ca am folosit cuvantul „razboi” de 22 de ori si apreciez ca nu scapati nimic de sub lupa,dar formuland prezumtii diagnostice,daca sunteti medic,v-ati dezis,pentru ca o persoana care se respecta nu trateaza lucrurile asa.

   Apreciază

   1. Gabrielanaghi,pozitia combatanta eficientizeaza o actiune cand vorbim de credinte diferite si are ca scop medicatia unui madular bolnav al Bisericii,pentru care ingradirea are sens de participare activa la tratamentul oferit de Biserica cu multe secole inainte si cu retete precise pentru situatii exacte.Pentru prevenirea raspandirii maladiilor sectare,Sfintii Parinti au aratat ca reglementarile lor nu sunt litera moarta si in lumina Adevarului ,au invatat ca normativele disciplinare ii ating nu numai pe credinciosii simpli,la scaunul de spovedanie,carora li se cere ascultare,raza de actiune ii incadreaza ca penitentii Bisericii care nu mai au drepturi de conducere si pe ierarhii a caror prezenta in inaltele lor functii este neconforma cu invatatura ortodoxa.

    Apreciază

 12. Gabrielanaghi,normativele rezolutive au valabilitate adecvata,cu scopul de a arata starea de lucruri pt aceasta categorie de semi-ierarhi,chiar daca nu ne-a sosit vreo hartie din partea unui sinod ortodox care sa zica despre ei.Nu noi avem putere de decizie ca pt ierarhi,dar putem dezbate ce e de facut,in lipsa ierarhilor.

  Apreciază

  1. Manu,
   Pentru a evita excesele și derapajele în mărturisire e bine să rămânem în hotarele și formulările Sfintelor Canoane. Dacă binecunoscutul Canon 15 îi numește pe propovăduitorii ereziei pseudo-episcopi, să încercăm să păstrăm linia Sfinților Părinți. Să nu uităm că la Sfântul Sinodul al III lea Ecumenic, Nestorie a fost numit cu titulatura Tronului pe care îl ocupa… până la condamnarea lui oficială! De atunci abia a fost numit simplu: Nestorie! Asta nu înseamnă că îi favorizăm în vreun fel pe acești pseudoierarhi, ci ne ferim pur și simplu de excese și neorânduieli!

   Apreciază

   1. Pingback,lucrurile se vor intampla aproape ca in pink-terror.1.Sa se decupeze partea cu detonari de bombe nucleare in orasele respective si sa se inlocuiasca cu detonari de centrale nucleare acolo in acele orase.Pt diversiune,nimeni nu va prefera sa cheltuie pe bombe.2.Sa se adauge ca pe teritoriul international numit Romania(stat desfiintat de un cutremur de peste 8 si devenit teritoriu international,nu e gluma),vor stationa si apoi tranzita sute de milioane de blindate,tancuri,sute de milioane de soldati din toata lumea veniti si zeci de milioane de soldati rusi si pana in zece milioane de blindate,tancuri si armament greu rusesc.La inceput,va fi miscari uriase de trupe si armament pe toata planeta de nu le veti putea numara.Atunci se vor tine acele conferinte de pace.Eu stiu ca startul in razboiul SUA cu Rusia va fi dat de prima racheta cu punct de lansare in orasul austriac Wartburg,cu destinatia Rusia.Doamne fereste,Doamne fereste!Nimeni nu-si doreste acest lucru,dar,din cate am inteles,dupa nimicirea Turciei se va intampla exact,exact asa.Lumea,sarmanuta,e in inconstienta.Populatia,sa-si adune creierii,mintile si sa-si achite datoriile la banci.Si patronii la fel,multi din cauza neinapoierii creditelor vor suferi executii prin impuscare pe loc.Nu e de gluma cu papusarii din spatele bancilor.Al doilea indemn care vi-l adresez:ACUM!Scoateti-va toti banii depusi in banci!Vi-i vor fura papusarii bancilor si vor face sa dispara conturile voastre din banci!E incredibil ce va spun,parinte.Omul istet si care va tine cont de cele care sunt inscrise aici,vor trece mai usor peste acele vremuri care-ti vor taia rasuflarea.

    Apreciază

   2. Pentru ce e razboiul?Pt jefuirea bunurilor personale ale cetatenilor.De ce au spus Sf Parinti ca ne vor lua tot?Va aduceti aminte cum selectau nazistii podoabele din cartierele evreiesti din Krakowia?Toata Europa a fost jefuita de nazisti,cartier cu cartier.90% din capturile de razboi de la domiciliile oamenilor erau carate cu submarinele in SUA,capturi,din care s-a inceput constructia zgarie-norilor(pornindu-se din anul 1940).Ce tot vorbim noi aici?Acum,civilizatia americana ingrasata in urma jafurilor prin interpusi:Rusia,Germania,Japonia,Israel,va primi ce merita,adica,se vor scufunda toate cele 3 Americi,dar pana la scufundare,SUA o sa fie jefuita ca la drumul mare de nanasii ei:China si arabii.

    Apreciază

   3. Eu stiu ceva.Ma adresez batranilor,veteranilor de razboi:regizarea contra Rusiei si apoi intoarcerea armelor alaturi de o Rusie invingatoare ca in al doilea razboi se va repeta iarasi,dupa cum spun Parintii contemporani.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s