Mănăstirile Dochiaru și Zografu au închis porțile schismaticilor ucraineni

Zographou.jpg
Alte două mănăstiri din Muntele Athos și-au închis porțile delegației schismatice ucrainene care vizitează în prezent Sfântul Munte, raportează Interfax-Religion.
Sfânta Chinonită se va întâlni astăzi, pentru a discuta problema Ucrainei.
Delegației, condusă de „Episcopul“ Pavel al Eparhiei Odesa a „Bisericii” schismatice din Ucraina, i s-a refuzat intrarea sâmbătă, la Mănăstirea rusă Sf. Pantelimon, iar ieri Mănăstirea Dochiaru și Mănăstirea bulgară Zografu au închis, de asemenea, porțile în fața „episcopului“ și delegației sale.
„Duminică, grupul de reprezentanți ai „Bisericii Ortodoxe a Ucrainei „, condus de „episcopul „Pavel Yurist, a continuat să meargă la mănăstirile Athonite, care și-au închis porțile oaspeților nedoriți”, afirma o sursă din Patriarhia Moscovei, agenției de știri, Interfax.
La Simonopetra li s-a permis doar închinarea la sfintele moaște și apoi au fost imediat escortați, fără a li se permite intrarea în curtea mănăstirii.
Aceste informații au fost, confirmate pentru OrthoChristian de către Părintele Alvian Tkhelidze din Akhtubinsk, Eparhia Bisericii Ortodoxe Ruse, făcând referire la sursa sa din una dintre mănăstirile de Muntelui Athos.
Delegația a fost primită la Mănăstirea Pantocrator, unde falsul ierarh a slujit Vecernia și la Mănăstirea New Esfigmenu unde a slujit Sfânta Liturghie, înnoptând la Mănăstirea Vatoped, după ce le-a fost refuzată intrarea la Mănăstirea Sfântul Pantelimon.
O sursă din cadrul Patriarhiei Moscovei a raportat, de asemenea, agenției de știri Interfax că șapte călugări s-au hotărât să părăsească Vatopedi după ce delegația a fost primită acolo, deși în prezent nu este clar dacă erau frați ai Mănăstirii Vatoped sau doar vizitatori.
Sfânta Chinonită din Muntele Athos a votat în mod oficial împotriva trimiterii unei delegații la întronizarea lui Epifanie Dumenko, cu 13 mănăstiri vot împotrivă și 5 mănăstiri vot în favoarea participării: Iveron, Stavronikita, Xenofontos, Koutloumousiou și Pantocrator. Athoniții care au participat și au slujit, au făcut parte din delegația care a reprezentat Patriarhia Constantinopolului.
Astfel, 7 mănăstiri athonite au arătat până în prezent sprijin schismaticilor ucraineni, fie prin vot pentru  participarea la întronizarea întaistătătorului lor, sau prin primirea în mănăstirile lor: Iveron, Stavronikita, Xenofontos, Koutloumousiou, Pantocrator, Vatoped și New Esfigmenu.
Trei mănăstiri, Sf. Panteleimon, Dochiaru și Zografu au refuzat complet accesul în mănăstirile lor, iar a patra, Simonopetra, le-a permis doar închinarea la sfintele moaște ale mănăstirii.

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

DISCERNE

Viitorul, o paletă de opţiuni. Alege drumul!

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

ATITUDINI - Revista Fundației Justin Parvu

REVISTĂ DE CERCETARE ȘTIINȚIFICĂ ȘI EDUCAȚIE ORTODOXĂ editată de Fundația Justin Pârvu

ASTRADROM

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Vremuritulburi

ortodoxie, vremurile de pe urma, istorie, sanatate, politica, economie, analize si alte informatii utile

Lumea Ortodoxă

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Blog de Dogmatică Empirică

...adică despre dogmă și experierea ei în Duhul Sfant. Doar în Ortodoxie dogmele Bisericii chiar pot fi verificate prin viața mistagogică!

Sfântul Ioan de Kronstadt

În fiecare zi - gândurile unui om extraordinar

Monahul Teodot - blog oficial

Ortodoxia-singura credinta mantuitoare

SINODUL TÂLHĂRESC

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Bucovina Profundă

“ De mare jele şi de mare minune iaste, o iubite cetitoriu, cându toate faptele ceriului şi a pământului îmblă şi mărgu toate careş la sorocul şi la marginea sa... şi nici puţin nu smintescu, nici greşescu sămnul său. Numai sânguru amărătulu omu... ” Varlaam - Cazania

Cuvântul Ortodox

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Redescoperirea Sfintei Euharistii

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

SACCSIV - blog ortodox

Ortodoxie, analize, documentare, istorie, politica

%d blogeri au apreciat: