Vremea este a sluji Domnului!

1.jpeg

De ziua Sfinților Împărați Constantin și Elena, în municipiul Urziceni a avut loc un eveniment important: sfințirea picturii noii biserici cu hramul Sfânta Treime. Momentul a fost așteptat atât de parohieni, cât și de credincioșii municipiului, după numeroase polemici izvorâte din nevoia de a avea în centrul vechi al orașului o biserică nouă, ridicată pe locul unei construcții ce punea în primejdie siguranța credincioșilor, o adevărată ruină ce se dorea închisă și conservată. Însă, a rânduit Dumnezeu ca noul sfânt locaș să fie ridicat pe locul vechii biserici într-un timp foarte scurt, de numai doi ani, fiind apoi târnosit pe 29 mai 2011, în Duminica a șasea după Sfintele Paști, a orbului din naștere.

Inițial, aflând despre eveniment, m-a încercat o ușoară nostalgie, amintindu-mi de slujirea în această biserică pe timpul a zece ani, cu bune și cu rele, cu bucurii și cu întristări, cu încercări și cu binecuvântări. Ceea ce însă m-a răscolit cel mai tare a fost momentul din noiembrie 2016 când protopopul locului a dat citire hotărârii episcopului Vincențiu de a fi oprit de la slujire, pe o perioadă nedeterminată, pentru faptul că întrerupsesem pomenirea numelui PS sale pe motivul acceptării ereziilor legiferate la Creta, în 2016, în cadru sinodal al BOR, la data de 29 octombrie a aceluiași an, când „s-a luat act cu apreciere” a acelor hotărâri eretice.

Mi-am revenit imediat gândindu-mă la frumoasa lucrare pe care Dumnezeu mi-a încredințat-o alături de fiii duhovnicești care au urmat calea îngrădirii de erezie.

În cadrul predicii rostite de către PS Vincențiu după încheierea Sfintei Liturghii a surprins neplăcut, conform spuselor unor credincioși ai parohiei Sfânta Treime, cuvintele de dispreț față de nevrednicia mea, prin care spunea, citez cu aproximație din cuvintele acelora, că „a mai trecut unul care s-a spânzurat ca un Iuda”, „un eretic” căruia „nu-i va merge bine nici lui, nici celor ca el până la sfârșit”.

Îmi pare rău că, după atâta vreme, pseudo-episcopul Vincențiu nu a înțeles că un preot poate întrerupe pomenirea ierarhului său conform Canonului 15, I-II Constantinopol, că este „un drept și o datorie” a acestuia (după spusele părintelui profesor Ioan Floca la tâlcuirea Canonului 15) atunci când un pseudo-episcop propovăduiește erezia cu capul descoperit (în public).

De aceea, e firesc să ne întrebăm: cine este trădătorul? Cel care a folosit Canoanele Bisericii îngrădindu-se de erezie, sau cel care a călcat în picioare dogmele Bisericii și învățăturile Sfinților Părinți acceptând legalizarea panereziei ecumenismului la nivel eparhial? De ce am fost asemănat cu „un nou Iuda” în procesul în care PS Vincențiu și-a judecat propria cauză și de ce numește „spânzurare” mărturisirea adevărului ce face parte din misiunea preoțească a fiecăruia dintre noi? Cu alte cuvinte, întreruperea canonică a pomenirii numelui minciuno-episcopului este o practică perimată, căzută în desuetudine, un „privilegiu” pierdut odată cu apariția ereziei episcopocentriste a lui Zizioulas! Să înțelegem că Biserica, în viziunea PS Vincențiu, nu mai este hristocentrică și că erezia poate fi propovăduită cu capul descoperit, fără dreptul canonic ca un cleric să întrerupă pomenirea pseudo-ierarhului său devenit un fel de papă, un locțiitor al lui Hristos în propria eparhie.

Apoi, care este erezia de care mă fac vinovat? Întreruperea pomenirii este erezie? Dacă da, atunci și Sfântul Fotie cel Mare, autorul Canonului 15, poate fi acuzat de „erezie și schismă” împreună cu toți Sfinții care au întrerupt pomenirea de-al lungul timpului! Să nu fie!

Cât despre cei care suntem pe această cale a îngrădirii, de unde știe PS sa că nu mergem bine până la sfârșit, atâta vreme cât facem ceea ce din punct de vedere canonic și patristic nu este greșit? Atunci cine merge bine până la sfârșit? Ierarhia BOR care a legiferat sinodal panerezia ecumenismului, care acum așteaptă venirea papei în România sub clătinarea clopotelor ce vor fi trase la Catedrala Națională, a cavalcadei de la Iași, capitala ortodoxă a moldovenilor și a pseudo-canonizării ce va avea loc la Blaj, a cochetării pe tema autocefaliei cu schismaticii ucrainieni sau cei care se împotrivesc acestor nelegiuiri și trădări cum nu a mai cunoscut neamul ortodox românesc?

„Mărturisire spre Înviere. Trei ani de rezistență antiecumenistă în BOR”: Sinaxa interortodoxă Botoșani II, 1 mai 2019

Iertați-mi îndrăzneala de a vă întreba , dar „vremea este a sluji Domnului”: ați vorbit în predicile de la amvon, în pastorale sau în conferințele preoțești despre aceste provocări ale ecumenismului, papalității și schismei ucrainene? Ați îndemnat preoții să facă misiune de catehizare și informare cu privire la aceste probleme pe care le considerăm de maximă importanță și de actualitate? Ați luat atitudine în Sinod împotriva „Săptămânii de rugăciune ecumenistă” și ați mărturisit împotriva prezenței BOR în CMB, hotărârilor de la Balamand, Chambessy, Busan, Kolymbari? Tăcerea în eparhie sau căutarea altor vinovați decât cei reali poate fi un răspuns!

Făcând ceea ce trebuie în eparhia pe care o păstoriți, mărturisind adevărul, veți aduce bucurie Îngerilor și Sfinților în cer, Maicii Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos Care S-a răstignit pentru păcatele noastre, veți da viață și motivație păstorilor ca să fie făclii luminoase pentru păstoriți și veți ajuta ca bisericile să fie împodobite nu doar cu veșmânt pictural, ci și cu virtuțile creștinești întrupate în credincioși dornici de mântuire, să fie cetăți întărite din care să răsune ca un tunet glasul Evangheliei și a păstorilor care drept învață cuvântul adevărului.

PS voastră,

Eu nu vă consider asemenea lui Iuda și nu văd starea în care vă găsiți ca pe o mergere la spânzurătoare, ci văd în acestea timpul pe care Dumnezeu vi l-a dat pentru pocăință și îndreptare. Încă vă mai puteți ridica din această cădere și încă mai puteți lua atitudine în Sinodul BOR. Altfel, puterile sufletești vor slăbi, conștiința se va toci, mintea se va întuneca și inima se va învârtoșa, călcând cu totul în picioare făgăduințele făcute la hirotonie că veți păstra Sfintele Canoane și învățăturile Sfinților Părinți neschimbate.

Preot Claudiu Buză, Urziceni

23 mai 2019

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

25 de gânduri despre „Vremea este a sluji Domnului!”

 1. Sarut mana, Preacucernice Parinte Claudiu, adevarat preot al lui Hristos!
  Anaxios, nevrednic este ereticul Vincentiu! Crediciosii nu-l doresc, dar sta pe scaunul episcopal de care s-a legat cu incolaciri de sarpe.
  Nevrednici sunt cei care il sustin in erezie si vor avea parte de aceasi pedeapsa din partea lui Dumnezeu.
  Cinste credinciosilor care si-au ridicat glasurile intru apararea Sfintei Ortodoxii.

  Apreciază

 2. Sarutmana parinte Claudiu!

  „In intristari rabdare,
  In bucurii smerenie !”

  Sunt prea bine legati sa mai poata scapa. Saul a mai trait multi ani dupa ce a fost lepadat si tot in ale lui a murit.

  Doamne ajuta!
  Daniel

  Apreciază

 3. Pai dumnealor chiar au categorisit canonul 15 l-ll de la Constantinopol ca fiind schisma, dacă facem o retrospectivă a evenimentelor care s-au desfășurat după sinodul tâlhăresc din Creta, efectiv ne îngrozim.

  Apreciază

 4. E bine totusi sa intelegem ca ecumenistii au cale fara intoarcere.Ma indoiesc ca si pomenitorii lor care sunt mult mai periculosi,cred decat insisi ecumenistii sa-si revina.Singurii de la care mai sunt sperante de bine in sensul recastigarii lor pe linie ortodoxa sunt ignorantii nestiutori si gurile-casca,ce le umplu bisericile.Un alt avantaj pe teren misionar printre ignoranti si gurile-casca,ma gândesc ca materialismul cu care vad viata si religia care ii determina sa trateze superficial problemele nevralgice de acum vizavi de ortodoxie in relatie cu ecumenismul ar fi tot in favoarea ortodoxiei.Daca nu-i respingem pe acesti „mai mici” nu ar trebui sa ne imputinam sufleteste in aceste vremuri.In problema credibilitatii in fata unor categorii precum cele de mai sus de care profita ecumenistii din plin,sa gândim asa:Sfintele Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului trebuiau sa aiba pe cineva din oficialitatile bisericesti permanent astfel ca la fiecare minune savarsita sa elibereze celui vindecat cate o adeverinta care sa ateste ca e o icoana autorizata sau ca sfintele moaste respective sunt autorizate astfel ca minunile ce izvorasc de acolo sa fie insotite de ceva autorizat?E ceva care tine de SF.Credeti-ma ca nu am vazut nicaieri in Sf Evanghelie sau in Istoria Bisericeasca Universala ca oamenii credinciosi care au apelat la Hristos sau la rugaciunile unui sfant sa-I fi cerut vreo autorizatie pentru a fi credibil,El,Adevarul indiscutabil si fara dubii,El,ale Carui minuni le vedeau mase intregi de oameni si in privinta Caruia nici un om normal nu punea la indoiala autoritatea dumnezeiasca a Savarsitorului minunii.Un alt aspect e demn de remarcat:cine din cei vindecati a mai stat sa-I ceara vreun document de provenienta Mântuitorului,Sfintilor Apostoli,sau Sfintilor cu care au intrat in contact?Nimeni.Omul dupa ce s-a vindecat,primul lucru la care s-a gandit era sa-si continuie viata care o are in fata.Pentru cei vindecati, a starui sa ceri documente de la cel care ti-a oferit sanatatea asa de repede si care te-a scutit de un mare chin,era si ramane pe mai departe o pierdere de vreme inutila,pagubitoare de suflet si pana la urma,un gest de nerecunostinta pe care nici diavolul nu l-ar fi facut daca s-ar fi trezit vindecat si el de boli.
  In problema pseudo-episcopului Vincentiu,e bine de stiut ca face un mare bine ,nestiut de nimeni:are grija ca un tata de 4 copii orfani din casa de copii.Asta trebuie s-o stiti.De unde stiti Dumneavoastra ca un eretic ca dansul,nu ar avea pana la sfarsit de un final ca imparatul Traian pentru care s-a rugat Sfantul Grigorie Dialogul?Oare stim noi cainta omului in anumite circumstante de viata si finalul lui(in lagar la musulmani)?Dumnezeu cred ca stie de ce sa se agate pentru a-l scapa din gheara raului.Nu stii cum ii iconomiseste Dumnezeu mântuirea chiar eretic cum e acum.El e un caz printre miile de ecumenisti pe care-i are Dumnezeu la binoclu.

  Apreciază

 5. E posibil ca in perioada imediata sa ne asteptam cumva pe 30-31 mai la un seism major probabil 8,1 pe sc Richter.noaptea dupa ora 2.

  Apreciază

  1. Odată cu venirea papei e posibil ca și natura să se „revolte”, să „protesteze” împotriva proorocului mincinos. Totuși prea multă exactitate în ceea ce afirmați (ora și intensitatea)!

   Apreciază

 6. Sa ne opunem canonizarii episcopului romano-catolic Marton Aron la Sumleul Mic de catre papa Francisc.A fost cel mai mare calau al romanilor din Ardeal.La sfarsitul primului razboi mondial,cand era functionar al armatei austro-ungare a ucis un numar mare de romani:femei,batrani,copii nevinovati.Ca episcop romano-catolic,pe toata perioada desfasurarii celui de-al doilea razboi mondial a ars din temelii un numar mare de biserici ortodoxe din Ardeal fara nici un motiv,ci doar pentru ca erau ortodoxe si ale romanilor.La sfarsitul razboiului a dus o actiune criminala de maghiarizare abuziva si care s-a lasat cu atrocitati a numelor romanilor ardeleni,precum si a numelor romanesti de pe crucile cimitirelor romanesti.Pentru cei care nu stiu ca sunt diferente doctrinare ca de la cer la pamant dintre catolici si ortodocsi e bine de stiut despre cat de departe sunt catolicii de Traditia bimilenara a Bisericii care rasufla prin canonizarea unei persoane care are in trecut crime impotriva umanitatii.Asta ca sa va faceti o idee.

  Apreciază

  1. Dacă ereticii îi „canonizează” pe locuitorii din adâncul iadului, noi, ortodocșii să ne bucurăm că avem Sfinți ai lui Dumnezeu care ocrotesc neamul românesc. Vai, însă, trădătorilor de credință, de neam și de țară!

   Apreciază

   1. interesant ce zice Gheorghe Funar despre ” proorocia unui pseudo-episcop ”

    inseamna ca si diavolilor le place sa plănuiasca despre viitor si sa para prooroci

    Apreciază

   1. Protestul a fost organizat de cei care neagă existența Harului printre pomenitori. Au fost prezenți și creștini îngrădiți echilibrați care au refuzat să se identifice cu schismaticii organizatori.

    Apreciază

   2. io nu-i stiu nici pe organizatori…nici pe cei din film..
    nu-i cunosc . important e ca au facut ceva curajos.
    nu stiu insă daca ii baga in seama cine ar trebui…
    cei din Patriarhie .

    Apreciază

 7. Chiar daca au organizat schismaticii acest protest placut lui Dumnezeu si care ne bucura si pe noi cei asupriti,important e ca s-a dat un semnal ca papa nu are loc printre noi cei umili,tratati de el si ai lui ca nimeni pe lumea aceasta dar ramasi ortodocsi.S-a dat semnal ca „pe aici nu se trece”,vorba bunicilor.Papa se comporta ca un individ de pe bulevard care intra in cladirea ministerului de interne si face pe amiralul pe acolo.Si nu se intreaba ce parere si-ar face aceia de el .Asa face tupeul sau pe taram ortodox,personal si cu lucraturi prin ecumenistii mariei saale,in tara straina,pe teren ortodox bine consolidat divin.Putini stiu ca ,acum,romano-catolicismul nu mai e ceea ce a fost si ceea ce stiam noi.De 20 de ani catolcismul este simbioza tuturor religiilor lumii,in afara de ortodoxie.Mai inainte de Creta,sefii catolicilor au semnat in decursul timpului si treptat,documente prin care catolicismul se unise deja cu toate religiile lumii,exceptand ortodoxia.De aceea papa e seful tuturor acelor religii de fapt.Mare atentie!Sa nu-i credem pe balivernistii care vorbesc pe la televizor ca nu ar fi diferente majore interconfesionale intre ortodoxie si romano-catolicism.Nu stiti ce documente secrete au semnat papii pentru unire cu restul religiilor lumii crestine si pagane.Ecumenistii prin unirea cu papalitatea din interes,fac,pe aceasta filiera,unirea cu toate religiile.Nu e o exagerare afirmatia ca papa nu are nimic crestin si ca e Dusmanul numarul Unu al lui Hristos,ca are duhul lui antihrist,ca lucreaza abil impreuna cu dusmanii de moarte ai crestinismului la distrugerea lui si a ortodoxie.Cate crime impotriva umanitatii nu au facut catolicii contra ortodocsilor pe care i-a si sclavizat si torturat prin munca silnica in Grecia secolului xvI,in Ardeal in toata istoria lui,in Serbia in cel de-al doilea Razboi Mondial,cand le scoteau ochii sarbilor nevinovati prin tortura sii-i vindeau in SUA ca obiecte de mare valoare pentru buzunarele lor.Cate crime nu au comis si contra evreilor umili de rand si saraci ca si noi din lagare in colaborare cu organizatia satanista militara SS(satan server) a lui Hitler in al II lea Razboi mondial.Pe acesti satane in dulame albe istoria nu-i va uita niciodata!Never!Ati uitat ce a spus papa Ioan al XXIII lea despre noi,romanii?Sa ne reamintim:”‘Pe romani nu-i poti rapune decat daca le iei religia”.Istoria nu-i va uita pe acestia.Bulgarii,iata ca fac ce trebuie,nu le e frica de satane!

  Apreciază

 8. Adresez un apel calduros fratilor nostri de la Saccsiv,ORTODOXINFO,MARTURISIREA ORTODOXA SI ORTODOXIA MARTURISITOARE sa inceapa seria de articole pentru a aduce la cunostinta publica toate crimele impotriva umanitatii savarsite de-a lungul intregii istorii de adeptii romano-catolicismului contra ortodocsilor.Sunt dovezi care nu iarta trecutul criminalilor.Aceste trebuie aratate.Sa stie populatia cine e in spatele DNA-ului si cine ne extermina pe noi,ortodocsii.Catolicii trebuie deconspirati.

  Apreciază

 9. Adresez un apel calduros fratilor nostri de la Saccsiv,ORTODOXINFO,MARTURISIREA ORTODOXA SI ORTODOXIA MARTURISITOARE sa inceapa seria de articole pentru a aduce la cunostinta publica toate crimele impotriva umanitatii savarsite de-a lungul intregii istorii de adeptii romano-catolicismului contra ortodocsilor.Sunt dovezi care nu iarta trecutul criminalilor.Aceste trebuie aratate.Sa stie populatia cine e in spatele DNA-ului si cine ne extermina pe noi,ortodocsii.Catolicii trebuie deconspirati.Sa taca excrocii,sa nu vorbeasca ei de pace,fratietate si armonie,acestia care ne urasc de moarte si ne sapa pe la spate.Ei s-au despartit de Ortodoxie oficial in 1054,ei,care au comis crime contra ortodocsilor si i-a decimat prin exploatare prin munca silnica si tot pe noi ne acuza ca din 1054 încoace tot noi ortodocsii suntem scandalagii.De fapt oropsitorul,despotul,satanistul,exploatatorul,a acuzat dintotdeauna ca victima lui e mereu vinovata de tot ce face el.Amin va spun ,nu avem nicio gara cu catolicii,ca sa nu-L tradam si noi pe Hristosul nostru.

  Apreciază

 10. @dumitru
  1.In momentul cand faceti o serie de afirmatii grave, cum ar fi „crime impotriva umanitatii” savarsite de episcopului romano-catolic Marton Aron, indiferent de persoana care este implicata, este de bun simt sa aduceti in sprijinul acestor informatii pe care le prezentati in postare, sursele din care ati cules notificarile. Altfel le putem considera simple elucubratii, menite sa intoxice un site ortodox de prestigiu.
  2.”nu avem nicio gara cu catolicii” rog sa explicati expresia folosita, care nu apartine limbii romane…putin respect se cuvine, nu?
  3. ce legatura are DNA cu crimele savarsite de unii catolici acum cateva secole?
  4.Ereticul papa Ioan XIII, intiatorul apstaziei Conciliul Vatican II, nu a facut niciodata o asemenea afirmatie despre….romani!Ioan al XXIII-lea a fost clar un mason şi probabil comunist, a fost cel care a început masiva conspiraţie şi apostazie care este secta Vatican II. Laudat de masoni, comunisti si evrei, a fost sanctificat impreuna cu Ioan -Paul al IIlea de catre ereticul papa Francisc, duminică, 27 aprilie 2014.
  Patima si avalansa de invective adresate catolicilor, care reprezinta pe APROAPELE NOSTRU, cu care va insotiti comentariile eronate, nu face cinste unui crestin ortodox autentic.
  V-ati decredibilizat total, considerand ca puteti profera orice informatii, care credeti dvs. , nu pot fi controlate. Chiar asa lipsiti de discernamant ne credeti pe toti,stimate @dumitru?

  Apreciază

 11. Pseudo-episcopul Vincentiu, prin cuvintele pline de dispret rostite la ceremonie, v-a adaugat inca o cununa in fata Mantuitorului Hristos, Sfintia Voastra!
  Nu conteaza faptele bune facute..putea sa aiba grija de sute de copii orfani, nu isi face decat datoria de sluga a Mantuitorului Hristos!
  Dar tradarea Duhului Sfant, prin semnarea documentelor eretice de la Kolymbari, condamna la moarte vesnica pe toti cei care il asculta, prin pierderea mantuirii.
  Pocainta finala, daca o va face, nu are la baza ispasirea pentru sufletele celor pe care i-a parasit, lasandu-le prada intunericului.
  Suntem alaturi de Prea Cucernicia Voastra, Parinte Claudiu, trup si suflet, si impartasim aceeasi soarta,”spanzurati, ca un Iuda”, surghiuniti si condamnati la exil, din Sfanta, Apostoleasca si Soborniceasca Biserica, de catre slugile vremelnice ale patriarhului BOR, aparator de seama al panereziei ecumeniste, care otraveste pana la descompunere Trupul Tainic al Bisericii lui Hristos.
  Prin dragostea plina de jertfa cinstitoare, aratata Imparatului Ceresc, conducator vrednic al turmei incredintate de Mantuitorul Hristos, ne indrumati pe noi nevrednicii, cei care ne-am ingradit de ereziile celor din conducerea BOR, fara a parasi insa Biserica, prin hatisul plin de spini al drumului anevoios si stramt, care duce catre mantuire si indumnezeire. Ce lucru maret si fara seaman!

  „*În organismul teandric al Bisericii fiecare trăieşte în deplinătatea personalităţii precum o celulă vie, după chipul lui Dumnezeu. Legea teandrică înglobează totul și acționează prin toate. Însă în permanență, echilibrul teandric dintre divin și uman este păstrat. Fiind membri ai săi, în Biserică trăim împlinirea ființei noastre în dimensiunea divină. Mai mult decât atât: în Biserica Dumnezeului Întrupat omul se descoperă prin har ca dumnezeu-om.
  „Şi cu adevărat, mare este taina dreptei credinţe: Dumnezeu S-a arătat în trup, S-a îndreptat în Duhul, a fost văzut de îngeri, S-a propovăduit între neamuri, a fost crezut în lume, S-a înălţat întru slavă. (1 Tim. 3, 16). Hristos s-a arătat ca om, ca Dumnezeu și om, ca Biserică și prin actul său mântuitor și de îndumnezeire a omului, a preamărit și ridicat pe om mai presus de heruvimi și serafimi.”
  Personalitatea Domnului Hristos se află în Sfânta Liturghie. Personalitatea Sa se află în Sfintele Taine. Personalitatea Sa se află în preoție. De fapt personalitatea Sa, se află în noi toți, ca organisme celulare asemenea lui Dumnezeu, atât timp cât trăim în harul Său.

  *Sfantul Justin Popovici-Atributele Bisericii

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

DISCERNE

Viitorul, o paletă de opţiuni. Alege drumul!

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

ATITUDINI - Revista Fundației Justin Parvu

REVISTĂ DE CERCETARE ȘTIINȚIFICĂ ȘI EDUCAȚIE ORTODOXĂ editată de Fundația Justin Pârvu

ASTRADROM

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Vremuritulburi

ortodoxie, vremurile de pe urma, istorie, sanatate, politica, economie, analize si alte informatii utile

Lumea Ortodoxă

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Blog de Dogmatică Empirică

...adică despre dogmă și experierea ei în Duhul Sfant. Doar în Ortodoxie dogmele Bisericii chiar pot fi verificate prin viața mistagogică!

Sfântul Ioan de Kronstadt

În fiecare zi - gândurile unui om extraordinar

Monahul Teodot - blog oficial

Ortodoxia-singura credinta mantuitoare

SINODUL TÂLHĂRESC

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Bucovina Profundă

“ De mare jele şi de mare minune iaste, o iubite cetitoriu, cându toate faptele ceriului şi a pământului îmblă şi mărgu toate careş la sorocul şi la marginea sa... şi nici puţin nu smintescu, nici greşescu sămnul său. Numai sânguru amărătulu omu... ” Varlaam - Cazania

Cuvântul Ortodox

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Redescoperirea Sfintei Euharistii

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

SACCSIV - blog ortodox

Ortodoxie, analize, documentare, istorie, politica

%d blogeri au apreciat: