Căsătoriile mixte surpă Biserica lui Hristos din interior

lup

„Căci cuvântul lui Dumnezeu, prin firea lui, nu se poate lega şi puterea nicidecum nu a fost dată ierarhilor ca să poată face vreo călcare de canon, ci numai ca să urmeze cele dogmatisite şi să calce pe urmele celor care le-au primit înaintea lor … Însă, precum se pare, zidindu-şi casa lor pe locuri putrede, când erezia a lovit asupra lor ca o furtună, au căzut cu cădere preacumplită, numind iarăşi iconomie lepădarea adevărului… Şi cei mai mulţi sunt gata spre împărtăşirea cu răul, căutând în nevoi să afle oarecare dezvinovăţire prin care, fără necaz şi supărare, să ducă lupta pentru dreapta credinţă. Au avut părtăşie [cu ereticii] pe baza tăgăduirii lui Hristos, a Născătoarei de Dumnezeu, a tuturor Sfinţilor”.*

Din cele spuse de dumnezeiescul Părinte Theodor Studitul, nu poate fi folosită iconomia în legătură cu Sfintele Canoane, aşa cum au făcut şi fac în continuare pseudoierarhii BOR, mult înainte şi după ereticescul sinod cretan. S-au lepădat de Adevăr, minţind cler şi popor, care nu poate după cum se vede să-şi găsească dezvinovăţire în niciun fel, acceptând răul drept bine. Devierea de la canonul 72 are, de asemenea, foarte grave urmări eclesiologice, de neacceptat, din moment ce amestecă eclesiologic împreună „oaia” şi „lupul” și „partea” lui Hristos cu „moștenirea” păcătoșilor. În temeiul Canonului 10 Laodiceea, ,,nu se cuvine ca cei ce sunt ai Bisericii – adică creştinii ortodocşi, să împreune, din indiferenţă, pe fiii lor cu ereticii prin legătura căsătoriei”. Potrivit interpretării dată de unii canoniști ortodocşi, canonul respectiv interzice căsătoria unui creştin ortodox cu orice persoană aflată sub anatema Bisericii Ortodoxe, a cărei erezie a fost deci anatematizată. (Can. 1 II Ec.; 1 Sf. Vasile cel Mare ; 45 Apost.) Căsătoria mixtă surpă Biserica din interior, căci deschide poarta rugăciunilor în comun, deschide poarta întrebuințării falsei iconomii și pentru administrarea restului tainelor celor neortodocși.

Astfel, prin căsătoriile mixte:

1. Se acceptă botezul ereticilor, şi se aplică doar Mirungerea, prin urmare se legalizează rugăciunea în comun cu ereticii, întrucât acesta nu a fost botezat ortodox (a considera valid „botezul”ereticilor, înseamnă a considera valide toate ,,tainele’’ lor.)

2. Căsătoria mixtă fiind lovită de nulitate, cei doi parteneri vor trăi în desfrânare sub iluzia unei binecuvântări date de către Biserică.

3. Ea lipsește pe partenerul ortodox de posibilitatea unirii cu Hristos în Sfânta Taină a Euharistiei, iar fără aceasta cine va putea sta împotriva vrăjmașului mântuirii neamului omenesc?

4. Căsătoria mixtă lucrează implicit la disoluția familiei, și astfel a societății, alături de atacurile generalizate în lumea actuală împotriva familiei, prin faptul că este lipsită de binecuvântarea lui Dumnezeu, iar ceea ce este lipsit de această binecuvântare, nu poate dăinui, nici nu poate spori în bine.

5. Copiii dintr-o căsătorie mixtă vor suferi de grave confuzii de credință, relativism dogmatic.

6. Căsătoria mixtă introduce o rupere între Bisericile locale, în funcție de acceptarea sau neacceptarea acestei false iconomii.

7. Se anulează scopul căsătoriei care este mântuirea în Hristos a celor doi soți, prin introducerea ecumenismului în familie.

Sinodul BOR va continua nestingherit aceste lucrări vătămătoare, cu acordul clerului laic şi monahal, în acceptul pleromei tăcute şi supuse, ignorând cu desăvârşire, precum mai – marii lor, Sfintele Canoane, învăţăturile Sfinţilor Părinţi, însăşi Evanghelia, spre pierderea mântuirii. „Dacă se va da deoparte”, zice, „nu va binevoi sufletul Meu întru el”(Avac. 2, 4). Şi iarăşi, Apostolul zice: „Noi nu suntem ai dării deoparte spre pierzanie, ci ai credinţei spre dobândirea sufletului” (Evr. 10, 39). Amin.

Dr. Gabriela Naghi

*Dreapta credinţă în scrierile Sfinţilor Părinţi/ Sf. Theodor Studitul, Sf. Ioan Gură de Aur, Sf. Amfilohie; trad. din limba greacă veche de pr. Marcel Hancheş, Bucureşti, Ed. Sofia, 2006, vol. I

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

125 de gânduri despre „Căsătoriile mixte surpă Biserica lui Hristos din interior”

  1. Atenție mare.Încercați sa nu mai primiti tot ce vi se da pentru ingurgitare,exersați sa fiți critici si selectivi,promovați neîncrederea ,stopați naivitatea care șoptește ca tehnologia susține pacea,democrația si armonia in societate.Tehnologia,in orice timp istoric a însemnat si va însemna si de acum înainte dictatura,crima împotriva umanității si nu in ultimul rand,vulnerabilitate in împrejurări critice.Cine mai da doi bani pe tehnologie e un om cu QI-ul pe undeva pe la 25%,in condițiile in care vezi totul si afli extrem de ușor ce se întâmpla in jurul tau.Așa ca,nu lăsați niciodată bătrânii,bolnavii,copiii,femeile,pe cei cu handicap singuri.Cereți legea vulnerabilității persoanei pentru asistenta financiara.

    Apreciază

  2. Popor evreu,treziti-va!”Preotul” din Ukraina pe nume Vasily Sagan a oficiat o slujba de reinhumare cu oameni îmbrăcați in uniforme de naziști hitleriști.Acesta la predica i-a lăudat pe hitleriști.

    Apreciază

    1. De la Oradea,trupele ungaro habsburgice si pana la Budapesta tot fugeau din calea armatelor romanane.De aici si pe toată întinderea Pannoniei nu au fost războaie ,ci focuri de armă pe ici pe colo.De la aceasta data (4 august) si pana in iunie 1919 când amiralul roman care guverna Budapesta si- a dat seama ca statul ungar se stabilizase a fost guvernare românească fara incidente naționaliste pro- românești acolo.Pentru toți romanii spun aceasta.Sa vedeți ce au făcut romanii noștri intr- o tara care era la mana lor.In primele doua săptămâni au făcut ordine cu bandele de huligani maghiari care tâlhăreau locuitorii Budapestei.Si au facut-o românește adică blând,cu calm si ferm,fara efecte negative de nicio parte.Pe urma,in colaborare strânsă cu Slăvitul Rege de Neuitat,Ferdinand I ,armata romana,mereu filotima,săritoare si cu inima de om a început sa aducă din Romania trenuri cu brânzeturi,untura,faina,malai.Au adus sute de mii de porci ca sa organizeze ferme in jurul marelui oraș pentru asigurarea hranei(35 de garnituri de trenuri cu alimente,animale lemne de foc cărbune si îmbrăcăminte )veneau din Romania.15 garnituri de tren soseau in gara Keleti Paji din Budapesta(din Romania)cu materiale de construcții ,cărucioare pentru bebeluși,încălțăminte ,sobe pentru încălzit,haine de blana pt iarna,ciocane,cuie,fierăstraie,joagăre,chibrituri pentru aprins focul,hârtie de scris,cerneala,creioane,manuale școlare tipărite la Cluj in limba maghiara.Când armata romana a părăsit Budapesta,in acea zi toți cetățenii au ieșit pe marginea marilor bulevarde de la un cap la altul si le ofereau soldaților romani buchete de flori crescute in curți si in apartamente in semn de mare recunoștință pentru ceea ce a făcut armata romana pentru ei ,cei care erau pe cale de dispariție ca tara.Aceasta a fost si este înclinația romanului.Trecutul nostru istoric este de cinste iar noi ne mândrim cu istoria milenara pilduitoare a armatei noastre.Cu istoria noastră sfântă le dam peste nas maghiarilor care ne-au făcut doar răul si ei stiu ca Dumnezeu e cu noi mereu.Sa știți ca trecutul nostru calcat in picioare de năimiți maghiari e sfânt si de netăgăduit iar caracterul romanului moștenit genetic nu se poate schimba peste noapte după bunul plac al urmasilor lui Attila.

      Apreciază

  3. Intr-o comunicare aparuta recent pe sit-ul orthochristian.com, se adreseaza o rugaminte catre toti credinciosii ortodocsi de pretutindeni, de a se ruga Atotmilostivului Dumnezeu, pentru sanatatea lui Gheronda Gavriil din Sf.Munte Athos, ucenic al marelui Sfant Paisie.

    Potrivit vimaorthodoxias.gr, Gheronda Gavriil suferă de multa vreme de zona zoster. Sănătatea sa s-a deteriorat în ultimele patru luni și a încetat să mai primească vizitatori la chilia sa.

    Starețul Gabriel este el însuși unul dintre cei mai iubiți bătrâni, intelepti indrumatori ai dreptcredinciosilor ortodocsi. S-a ostenit mulți ani în chilia Sfântului Christodoulos din Mănăstirea Koutloumousiou, lângă Karyes, capitala Muntelui Athos, unde nenumărații pelerini veneau să capete binecuvântarea sa și să audă un cuvânt spre mântuire.

    Starețul Gabriel s-a numărat printre cei 12 Monahi, care s-au adresat Sfintei Chinonite a Muntelui Athos, în apărarea Bisericii canonice ucrainene, în semn de protest față de acțiunile anti-canonice ale Patriarhiei din Constantinopol. Sfințiții Părinți subliniau că nu își vor pune în pericol mântuirea, intrând în comuniune cu schismaticii excomunicati și că nu vor promova actuala schismă la nivel ortodox local sau global.
    Mai mult, fondatorii mișcării schismatice ucrainene nu numai că sunt condamnați de Biserică, ci și de instanțele civile pentru infracțiuni morale grave, de neconceput chiar și pentru non-creștini, se arată în scrisoare. De asemenea, Sfințiții Părinți condamna legăturile schismaticilor ucrainieni cu uniatii și persecuția declansata împotriva Bisericii canonice, mai ales după ce Constantinopolul le-a acordat autocefalia. De asemenea, aceștia deplang declarațiile recente ale „Mitropolitului”Epifanie Dumenko cu privire la păcatul homosexualității.

    Mai mult decât atât, schismaticii care vizitează Sfântul Munte sunt motivați mai degrabă din punct de vedere politic, si nu duhovnicesc – căutând doar acceptarea grupului lor nelegitim, pe care astfel îl pot face cunoscut în lumea ortodoxă, „și pentru a-și îndeplini planurile nelegiuite”, scriu bătrânii atoniți.

    „Ne temem de o schismă inter-atonită dacă nu luăm decizii corecte și curajoase”, concluzionează Părinții.

    Videoclipurile de mai jos contin cateva din învățăturile duhovnicesti ale Gherondei Gavriil:

    Apreciază

    1. Justiția nu va fi niciodată cu poporul daca nu va fi curățată definitiv de masonerie.Un sistem judiciar dominat complet de organizația criminala numita masoneria care cuprinde organizații criminale de ucidere sistematica precum Camorra,Cosa Nostra ,care,rețineți,sunt patroanele tuturor multinaționalelor si politrucilor dependenți de acestea.Din aceasta cauza e așa tacere la un eveniment precum ecumenismul sau Caracalul,doua laturi care au același numitor comun.In toată povestea aceasta care nu e încâlcită,cetățeanul e păcălit cu ideea ca el e neputincios si ca orice ar face se izbește de un zid.Orice sistem criminal e păpușar si va rămâne pururea la acest nivel pentru ca are mereu propriul lui nanas-lumina si ochiul atotvăzător al publicului.Sub protecția masoneriei se afla si grupările mafiote de prostituție feminina si masculina plus răpirile,plus bandele criminale si de jaf,homosexualitate (lgbt) ,bandele de pedofili si bandele criminale care patronează ierarhii si preoții
      care fac slujbe si rugăciuni împreună cu alte bande criminale catolice,cele protestante si bandele criminale de sorginte neoprotestanta,musulmana,mozaica,buddhista si yehovista.Sa nu va imaginați o mega-organizație mafiota criminala puternica.Nu.Aceasta organizație,care mai are si organizația criminala mafiota sub o alta denumire,aceasta supranumindu-se NATO,e vulnerabila pentru ca sta numai in oameni-cheie,care,daca vor dispare de acolo,va dispare si întregul sistem,se va scurge in pământ rapid întrega organizație criminala pentru ca,pe aceasta falimentara nu va avea cine sa o susțină.

      Apreciază

Lasă un comentariu

DISCERNE

Viitorul, o paletă de opţiuni. Alege drumul!

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

ASTRADROM

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Vremuritulburi

ortodoxie, vremurile de pe urma, istorie, sanatate, politica, economie, analize si alte informatii utile

Lumea Ortodoxă

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Blog de Dogmatică Empirică

...adică despre dogmă și experierea ei în Duhul Sfant. Doar în Ortodoxie dogmele Bisericii chiar pot fi verificate prin viața mistagogică!

Sfântul Ioan de Kronstadt

În fiecare zi - gândurile unui om extraordinar

Monahul Teodot - blog oficial

Ortodoxia-singura credinta mantuitoare

SINODUL TÂLHĂRESC

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Bucovina Profundă

“ De mare jele şi de mare minune iaste, o iubite cetitoriu, cându toate faptele ceriului şi a pământului îmblă şi mărgu toate careş la sorocul şi la marginea sa... şi nici puţin nu smintescu, nici greşescu sămnul său. Numai sânguru amărătulu omu... ” Varlaam - Cazania

Cuvântul Ortodox

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Redescoperirea Sfintei Euharistii

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

SACCSIV - blog ortodox

Ortodoxie, analize, documentare, istorie, politica