Victorie definitivă a Parohiei Schit Orășeni împotriva MMB în dosarul ordonanței președințiale de evacuare

IMG_20190806_075732-min-1024x768

Liniștea coboară încetul cu încetul în sufletul greu încercat al credincioșilor de la Orășeni și al parohului lor, pe măsură ce justiția își face datoria și respinge ca neîntemeiate acțiunile prin care Mitropolia Moldovei și Bucovinei încearcă să îl scoată cu forța din parohie pe preotul mărturisitor Ioan Ungureanu.
Tribunalul Suceava a respins apelul la sentința Judecătoriei Suceava, prin care se hotărâse că ordonanța președințială de evacuare a preotului este inadmisibilă.
Așteptăm ca presa națională și locală să își facă datoria de a prezenta victoria părintelui Ioan cu aceeași tragere de inimă cu care a prezentat scandalurile create de MMB în parohia Schit Orășeni.

Tribunalul Suceava a decis astăzi, 13 august 2019, respingerea ca neîntemeiat a apelului făcut de Mitropolia Moldovei și Bucovinei, prin care se contesta sentința dată pe 7 iunie 2019 de către Judecătoria Suceava, de respingere a cererii de ordonanță președințială de evacuare a părintelui Ioan Ungureanu ca inadmisibilă.

Parohia Orășeni câștigă un nou proces intentat de mitropolitul ecumenist Teofan

Decizia pronunțată de către Tribunalul Suceava este definitivă, nemaiputând fi atacată în alt nivel de jurisdicție. Pe rolul Tribunalului Suceava se află și apelul MMB contra deciziei Judecătoriei Suceava de respingere a cererii de evacuare de urgență a părintelui Ioan din 12 martie 2019.

Victorie uriașă pentru Schitul Orășeni: Judecătoria Suceava respinge cererea de evacuare formulată de MMB

Dacă apelul respectiv va fi respins ca și cel de astăzi, MMB va pierde definitiv toate acțiunile de evacuare în procedură de urgență a preotului Ioan Ungureanu din parohia sa.

Victoria parohiei Schit Orășeni are un răsunet național, întrucât Parohia Schit Orășeni este la ora actuală singura parohie ortodoxă din Patriarhia Română în care preotul și credincioșii au respins hotărârile sinodului ecumenist din Creta din 2016, au întrerupt pomenirea ierarhului, necăzând în același timp în vreo rătăcire schismatică.

În efortul său de apărare a mitropolitului ecumenist Teofan, MMB a recurs la toate mijloacele imaginabile pentru a înfrânge rezistența credincioșilor și a preotului din Orășeni. Faptul că parohia rezistă și începe să câștige proces după proces în justiție demonstrează că Dumnezeu luptă alături de acești oameni, într-o luptă în care nimeni nu dădea vreun sorț de izbândă micii comunități care înfruntă întregul Goliat ecumenist național și nu numai.

Această a treia victorie și faptul că Dumnezeu luptă alături de poporul de la Orășeni arată oricui că lupta preotului Ioan Ungureanu contra ecumenismului este dreaptă, pentru că ecumenismul este erezie, iar mitropolitul Teofan este părtaș la această erezie, fiind, în același timp, și purtată corect, deoarece preotul și credincioșii sfinției sale nu au căzut în diverse rătăciri schismatice, așa cum s-a întâmplat cu unii care au început această luptă corect și s-au pierdut pe parcurs, ci au rămas în grupul celor care mărturisesc corect, patristic și echilibrat contra ereziei.

Parohia Schit Orășeni rămâne în acest moment singurul punct de rezistență antiecumenistă în Moldova, după dispariția celorlalți care au fost implicați în această luptă în ultimii ani și care la începutul acestui an au părăsit complet scena luptei antiecumeniste, fiind și una dintre cetățile Ortodoxiei din lumea ortodoxă, cum o descria părintele Teodor Zisis în cadrul Sinaxei interortodoxe de la Botoșani, din 1 mai 2019.

În aceste condiții, cei ce au fost opriți de duhovnicii lor nepomenitori să mai participe la slujbe la Orășeni din diverse motive neserioase ar trebui să înceapă să se întrebe dacă nu cumva sunt opriți de duhovnicii lor să meargă să se întâlnească în biserica din Orășeni cu Dumnezeu, unde se duce lupta antiecumenistă cu adevărat, iar Dumnezeu, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, sfinții ocrotitori Sila, Paisie și Natan luptă alături de preotul paroh și de inimoșii răzeși ai satului împotriva acestei erezii cumplite?

Preoților cu cuget ortodox, care încă nu au întrerupt pomenirea, victoria de astăzi le arată că se poate să câștigi în fața mamutului ecumenist atunci când lupți corect și Dumnezeu luptă alături de tine. Victoria de la Orășeni e un îndemn pentru aceștia să nu aștepte ca papa să vină să slujească direct cu ei în parohii pentru a întrerupe pomenirea ierarhilor ecumeniști sau măcar pentru a lua atitudine public cu curaj contra ereziei, pentru că dacă așteaptă asemenea moment va fi prea târziu pentru mântuirea sufletelor lor.

Le rămâne și celor care, instigați de MMB, sperau astăzi într-o victorie a ecumenismului în satul lor, să își dea răspuns la întrebarea: Cum putea cineva să își închipuie că Dumnezeu va da victoria celor care în urmă cu câteva zile batjocoreau marele praznic al Schimbării la Față a Domnului și Postul Adormirii Maicii Domnului cu mici, bere și muzică de petrecere?

Mihai Silviu Chirilă

Victorie definitivă a Parohiei Schit Orășeni împotriva MMB în dosarul ordonanței președințiale de evacuare

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

30 de gânduri despre „Victorie definitivă a Parohiei Schit Orășeni împotriva MMB în dosarul ordonanței președințiale de evacuare”

  1. Cu doua zile inainte de Marele Praznic al Adormirii Preacuratei, Stăpâna de-Dumnezeu-Născătoare si Pururea Fecioara Maria, o bucurie mare ne-a inundat sufletele si inima!
    Victoria Parintelui Ioan Ungureanu, impreuna cu turma sa binecuvantata, impotriva ecumenistei MMB condusa de Mitropolitul Teofan, cel iubitor de eretici si pagani, dansator cu evreii in sinagoga si frate iubit al ereticului papa Francisc, care prin voia Domnului Hristos mai ocupa inca tronul arhieresc, dovedeste tuturor, ca cu noi este Dumnezeu!
    „Căci mai vrednic de laudă este un război decât o pace care desparte de Dumnezeu” – spune Sfântul Grigorie Teologul.
    Continuam sa luptam intariti de aceasta victorie impotriva satanicului ecumenism, rămânem înlăuntrul Bisericii noastre, vom protesta in continuare cu durere, vom plânge, ne vom ruga cu dor imens – dar înlăuntrul Bisericii.
    Si-au dorit prigonitorii nostri sa ajungem in ratacire si inselare, sa ne indepartam de Biserica, cazand in erezie, dar acest lucru nu s-a intamplat oricate ispite am avut de infruntat.
    Nu ne-am alipit de reactiile zelotiste zis, de apărare a credinţei ale schismaticilor minciuno-acrivisti, multumita Preotilor lui Hristos nepomenitori, semnatari ai Rezolutiei de la Botosani si domnului teolog Mihai Silviu Chirila, care ne-au ajutat pe noi, mirenii ingraditi de erezie, sa avem o poziţie, numai în duhul păcii şi al Adevărului, una bineplăcută lui Dumnezeu.
    Marturisitorii Ortodoxiei din Schitul Oraseni, in frunte cu aprigul luptator antiecumenist, Parintele Ioan cel iubitor de Hristos, s-au invrednicit de harisma, pe care o primesc doar cei curati la suflet.
    Ne inclinam, Cinstite Parinte Ioan in fata Sfintiei Voastre, a vrednicilor dreptcredinciosi din turma pe care o pastoriti cu intelepciune si minte luminata!
    Slava lui Dumnezeu pentru toate!
    Urmam ca si pana acum sfatul Sfantului Isaac Sirul, care zice:
    „Veştejeşte prin puterea virtuţilor tale pe cei ce împotrivă îţi dogmatisesc, şi nu prin puterea înduplecătoare a cuvintelor tale. Şi cu blândeţea şi cu alinarea buzelor tale astupă gura şi opreşte neruşinarea celor neplecaţi, şi nu prin grăire”.
    Traim vremuri tulburi, pline de nesiguranta si violenta si constatam cu durere ca cei care conduc destinele Bisericii noastre stramosesti nu vor sa ia aminte ca „Dreptatea înalță poporul, iar păcatele nimicesc neamurile (Pilde 14, 34). Acestea au avut de patimit pentru ca s-au îndepărtat de Dumnezeu, din pricina mândriei lor, a invidiei, răzbunărilor, dezbinărilor și altor păcate. Orice împărăție care se dezbină în sine se pustiește (Matei 12, 25).
    Dacă Dumnezeu e cu noi, cine este împotriva noastră? (Romani 8, 31). Când este Dumnezeu cu noi? Când suntem legați cu legăturile dragostei, păcii și bunei înțelegeri; când Îl iubim pe Acesta din tot sufletul și din toată inima, căci Dumnezeu este iubire și cel ce rămâne în iubire rămâne în Dumnezeu și Dumnezeu rămâne întru el (I Ioan 4, 16) și Acesta are puterea să distrugă, ca pe niște vase de lut, pe toți vrăjmașii noștri văzuți și nevăzuți.
    AVVA PARINTE!

    Apreciază

  2. La o cuvântare a domnului​ Andreicut la Nicula acesta spunea că Maica Domnului plînge din cauza milioanelor de români plecați peste graniță, bun o fi și asta o cauză, în schimb de pan erezia ecumenismului și schismei din Ucraina și altele care se întrevăd la orizont…

    Apreciază

  3. „Sa stii că dacă focul se aprinde în tine și arde alți oameni, Dumnezeu va cere din mâinile tale sufletele acelora pe care le-a ars focul tău.
    Și chiar dacă nu aprinzi singur focul, dar esti de acord cu cel care îl aprinde, și ești chiar mulțumit de aceasta, la Judecată vei fi considerat complice al lui.”[omilia ascetica a Sf.Isaac Sirul nr.51]
    Inteleapta gandire, a unui sfant mult-iubit, care ne ajuta sa meditam la raul pe care semenii nostri, aparent in acelasi duh cu noi, dintr-odata isi ies din fire si simt nevoia sa apere in virtutea unui fals bine, pe minciuno-acrivistii a caror lucrare ramane in constiinta noastra treaza , caci raul facut de acestia miscarii antiecumeniste a fost imens. Pe multi i-au atras in inselare si schisma, unii intorcandu-se cu sufletele zdruncinate la duhovnicii avuti inainte de ingradirea de erezie.
    In obstea in care au revenit din peregrinare, acestia au devenit brusc exemplul negativ , pentru toti cei care aveau in gand poate sa se ingradeasca, de erezia propovaduita de pseudo-ierarhii semnatari ai documentelor eretice de la Kolymbari, Creta.
    Se spune ca ceea ce cultivi, aceea esti! Un adevar care numai trebuie demonstrat. Nu vorbesti plin de invidie si vicleana evlavie, daca nu sunt in tine. Oare toata lupta noastra nu a reusit sa cizeleze si sa finiseze cugetele, redandu-le frumusetea cea dintai?
    Ii cunoastem pe cei care sunt langa noi, indeajuns ca sa avem un graunte de incredere in ei?
    Rautati gratuite soptite insidios chiar la finalul dumnezeestii Liturghii, cand mintea, cugetul, inima noastra au fost curatate de focul mistuitor al pacatelor, redandu-ne pentru o clipa, frumusetea si inocenta copilareasca, pe care am pierdut-o printre anotimpuri, este un rau a carui adancime numai duhovnicul o poate sonda. Un om echilibrat, matur din punct de vedere psihic si emotional, nu barfeste, nu devalorizeaza, nu umileste pe nimeni.
    Cand atingi un anumit grad de maturitate, pe langa faptul ca nu cauti sa te erijezi in judecatorul nimanui, nici nu raspunzi la atacurile care provin din frustrarile altora deoarece stii ca „raul pe care nu il ataci se autodistruge”.
    “Se pare că adâncul ticăloşiei, al mizeriei umane şi al răului, nu este răutatea pe faţă sau mizeria dezgolită, ci amestecul cu aparenţa bună, sau porcul întors la voma sa: cunoscătorul care, având cunoştinţa binelui, face răul cu perversiune, amestecând răul cu binele, încât nici el nu mai ştie ce este bun şi ce este rău. Amestecul grotesc şi abject de bine şi rău, căruia nu-i mai poate da nimeni de cap, este culmea răului.
    Autentic în amândouă şi, cu adevăr, fals, în amândouă! De multe ori ne mirăm cum este posibil ca urâciunea pustiirii să ajungă tocmai în locul cel sfânt, ne mirăm cum ticăloşia diabolica, răul şi negaţia, pot să atenteze frontal, radical şi fiinţial, la fiinţa, bine, adevăr şi puritate absolută. Tocmai acesta e secretul, punctul pe i sau importanţa acestei sintagme: urâciunea pustiirii nu este urâciune adevărată dacă nu ajunge chiar în locul cel sfânt! Ea nu este cu adevărat urâciune şi nu-şi merită numele decât dacă ajunge la acea măsură, dacă înfruntă totul, dacă se opune pe faţă, dacă sfidează binele, puritatea, fiinţa şi Absolutul!”
    (“Adâncul Răului” – p. 88-89 -Pr.Prof.Dr.George Remete).

    Apreciază

    1. Înțelepte cuvinte! Și ava Iulian spunea că cei care au aprins focul trebuie să-l stingă. Dar ce ne facem cu cei care nu numai că nu vor să participe la stingerea unui incendiu de proporții, dar și găsesc vinovați printre cei care nu au nicio vină în aprinderea focului?!

      Apreciază

  4. Sa fie blagoslovit totdeauna cuvantul Sfintiei Voastre!
    Buna intrebarea, foarte buna, la care nu m-am gandit de fel!

    Valvataia focului este intetita acum, de cei care se cred iluzoriu „in catacombe”, si care au scos capetele spre a-si varsa veninul , care le-a anesteziat total bunul simt, bruma de smerenie pe care poate au avut-o candva, si le-a intunecat in intregime mintea, incat numai pot face diferenta intre bine si rau, fiind deja morti duhovniceste.
    Serviciile, stiu ele care, primesc rapoarte de la cei infiltrati in randurile miscarii antiecumeniste, cat si de la minciuno-acrivistii retrasi aparent intr-o „zona crepusculara”, supravegheaza totul, stiu ca stim
    si totusi ne miscam liberi, dar sub supraveghere continua. Nimic nu a fost lasat la intamplare.
    Asa cum remarca excelent domnul teolog Mihai Silviu Chirila, presa ortodoxa, presa judeteana, oraseneasca, nationala, nu a scos un cuvintel despre victoria fulminanta a vrednicului Parinte Ioan Ungureanu si a binecuvantatilor din turma Sfintiei Sale. Un singur jurnalist a facut o sumara interventie., ceea ce dovedeste ca s-a dat comanda de tacere mormantala asupra problemei, caci baietii cu staif ai serviciilor, infiltrati in structurile BOR, (din vremea stalinisto-bolsevica pana in zilele noastre), lucreaza eficient si prompt.
    Acestei directive i s-au conformat si minciuno-acrivistii, care prin slugile lor cauta sa semene discordia , dezbinarea, sa atate patimile si sa murdareasca cu cuvinte aiuristice, bucuria divina pe care ne-a dat-o ajutorul lui Dumnezeu!
    „*Doar harul divin ne poate schimba. Noi nu putem face nimic singuri. Harul ni le va da pe toate, dar noi trebuie să încercăm să ne micșorăm egoismul și iubirea de sine, să fim smeriți, să ne dăruim lui Hristos, și toate cele contrare pleacă – trupești și sufletești.”
    Cat despre sit-urile asa-zis „ortodoxe”, ele se conformeaza de la vladica la opinca, indicatiilor venite de sus, servind cu promptitudine scopurilor structurii eretice ecumeniste, al carei tel este zdrobirea celor care lupta cu curaj si tarie prin Harul lui Dumnezeu, impotriva cancerului ecumenist, care a metastaziat imbolnavind de moarte madularele Bisericii.
    Avem incredere in Dumnezeu, Sfintia Voastra, ca nu ne va parasi. Nu spune Apostolul Pavel: „„Noi întru toate suntem necăjiţi, dar nu stri­viţi, în stări fără ieşire, dar nu deznădăjduiţi, prigoniţi dar nu părăsiţi, doborâţi dar nu nimiciţi” (II Corinteni 8, 9).
    Nu-i uram asa cum ne urasc ei, nu-i batjocorim, nu-i umilim, ci ne cuprinde mila, o mila amar-dulce, care ne strapunge sufletul si cugetul, si in inima incepe sa se iveasca timid floarea nepretuita a dragostei, caci doar asa rugaciunea noastra poate ajunge la picioarele Atotputernicului Domn Iisus Hristos, Domnul Cel Vechi de Zile.
    „**Păcatul din el urăşte-l, iar pentru el roagă-te, ca să te asemeni cu Hristos, care nu se mânie împotriva celor păcătoşi, ci se ruga pentru ei. Nu vezi cum a plâns El pentru Ierusalim? Dar şi noi în multe chipuri suntem batjocoriţi de draci. Şi de ce să urâm pe cel ce s-a batjocorit ca şi noi, de dracul, care şi pe noi ne-a batjocorit? Şi pentru ce, frate, să urăşti pe păcătos? Oare pentru că, după a ta părere, nu este drept? Dar unde este dreptatea ta, dacă nu ai dragostea? De ce n-ai plâns mai bine pentru el? Ba, tu l-ai şi gonit. Cu neştiinţă se mânie unii, care cred că se poartă raţional cu păcătoşii.”
    „Slavă Stăpânului, cela ce prin doctorii amare ne aduce o desfătătoare sănătate!”

    *Monahul Patapios Kavsokalivitul, Sfântul Cuvios Porfirie Kavsokalivitul
    **Sfântul Isaac Sirul, Cuvinte despre nevoinţă

    Apreciază

  5. Falsa bunatate este cel mai mare semn al vicleniei, mai ales pentru faptul ca, pentru o vreme, aceasta ia chipuri dintre cele mai nobile. Viclenia care implica savarsirea raului sub chipul binelui, ceea ce o face mai vrednica de pedeapsa decat savarsirea vadita a raului.
    De cei rai ne putem feri singuri, caci lucreaza faptele lor pe fata, insa de cei vicleni ne poate pazi doar Dumnezeu, noi neputand cunoaste gandurile lor ascunse. De aceea, gasim scris: „Dumnezeu destrama planurile celor vicleni si cu mainile lor nu pot sa izbandeasca. El prinde pe intelepti in istetimea lor si sfatul celor inselatori iese prost. Ziua, in amiaza mare, dau de intuneric si umbla ca pe timp de noapte, in ceas de zi” (Iov 5, 12-14).
    Sfântul Cuvios Paisie Aghioritul spunea că: ,,Lumea merge urât astăzi, pentru că toţi spun mari „adevăruri”, care însă nu corespund cu realitatea. Cuvintele dulci şi marile adevăruri au valoare atunci când ies din guri adevărate şi prind rădăcină numai în oamenii binevoitori şi în cei cei care au minte curată…. adevărul este adevăr, dar dacă vreodată spui adevărul fără discernământ, acesta nu mai este adevăr…. Cel ce are mult discernământ, are dragoste nobilă, jertfire de sine şi smerenie, şi chiar adevărul cel amar îl spune cu multă simplitate şi îl îndulceşte cu bunătatea sa, folosind astfel foarte eficace prin cuvintele sale dulci, precum medicamentele amare folosesc mai mult decât siropurile dulci.”[un exemplu dureros il constituie cel al Mitropolitului Hiertheos Vlachos, fata de recunoasterea schimaticei structuri ucrainiene, creeata de Pseudo patriarhul Bartolomeu, americani si Petro Poroshenko, drept”Biserica”]

    Prietenul sincer iti va oferi încredere, respect, iubire, fidelitate, loialitate, şi va dori ca măcar încrederea şi respectul să fie reciproce!…oare cati prieteni sinceri avem in jurul nostru, cati oare nu ne-au dezamagit sau inselat in decursul timpului?
    Cati dintre cei care erau alaturi de noi, nu ne-au tradat increderea, si s-au intors cu ura nedisimulata impotriva noastra?
    Au fost oare vreo clipa sinceri cu noi?
    Trebuie, aşadar, să admirăm curajul unui om de a fi sincer, de a marturisi drept Adevarul într-o lume în care falsitatea, minciuna, viclenia sunt la ele acasă. Ca să fii sincer trebuie să ai curajul să lupţi pentru ca adevărul să învingă întotdeauna, chiar dacă ai de înfruntat multe greutăţi, chiar dacă îţi faci mulţi duşmani şi chiar dacă îţi pricinuieşti mult rău ţie însăţi/ însuţi. Ca să rămâi sincer trebuie să lupţi din răsputeri cu minciuna care acaparează tot mai mult sufletele oamenilor din jurul tău.
    „*Doar harul divin ne poate schimba. Noi nu putem face nimic singuri. Harul ni le va da pe toate, dar noi trebuie să încercăm să ne micșorăm egoismul și iubirea de sine, să fim smeriți, să ne dăruim lui Hristos, și toate cele contrare pleacă – trupești și sufletești.”[Monahul Patapios Kavsokalivitul]
    Un om sincer este un om sensibil, un om cu suflet de copil, fiindcă copiii sunt sinceri, fără viclenie în suflet, au sufletul pur şi curat. Iar Dumnezeu iubeşte oamenii sinceri, fiindcă tare îi sunt urâcioase minciuna şi viclenia.
    „Copiii sunt ochii lui Dumnezeu, în două sensuri: (1) În sensul că, prin ei, Îl putem vedea pe Dumnezeu, şi, totodată, (2) în sensul că, prin ei, vedem privirea lui Dumnezeu, observând faptul că suntem văzuţi de Dunmnezeu.

    În acest al doilea fel, ochii copiilor nu sunt angelici ori serafici, ci sunt neînduraţii ochi de gheaţă. Putem înţelege această calitate dumnezeiască a ochilor copiilor dacă înţelegem că orice condamnare umană poate fi recuzată; în schimb, dacă te-a condamnat un copil, eşti pierdut. La condamnarea ochilor copilului nu mai există recurs. Ei sunt ochii lui Dumnezeu nu în sensul că, în ochii copiilor, noi vedem cum Dumnezeu ne vede, ci că, prin ei noi prindem privirea lui Dumnezeu care ne priveşte.”[Pr.Prof.Dr.George Remete-„Copilul”]

    Cu alte cuvinte, deci, un om sincer se cercetează mereu pe el însuşi, mereu conştiinţa sa va fi judecătorul său obiectiv care îl va atenţiona să nu se iubească prea mult pe sine, fiindcă nu e un om desăvârşit, este omul a cărui conştiinţă strigă la el aşa cum spunea Părintele Arsenie Boca şi îl pâraşte înaintea lui Dumnezeu şi înaintea lui de toate fărădelegile făcute.
    Adevărul este Medicul cel Bun. El ne vindecă sufletele şi trupurile, redându-ne sănătatea, bucuria şi fericirea divină, el ne aduce binecuvântare, el ne ajută să îl avem mereu pe Iisus Hristos în inima noastră, el ne ajută să ne îndepărtăm de cel rau care este împăratul minciunii, ipocriziei, făţărniciei şi al vicleniei!…
    Iata cum vede Mircea Eliade, marele filozof, scriitor si istoric al religiilor, prietenia prin prisma sinceritatii :
    „O prietenie nu se verifica numai prin libertatea pe care i-o acorzi celuilalt. A ajuta pe un prieten la nevoie, a-l incalzi cu mangaierile tale, a-l inconjura cu “sinceritatile” tale nu inseamna nimic. Altele sunt adevaratele probe ale prieteniei: a nu-i incalca libertatea, a nu-l judeca din punctul tau de vedere (care poate fi real si justificabil, dar poate nu corespunde experientei destinului celuilalt), a nu-l pretui prin ceea ce iti convine sau te amuza pe tine, ci pentru ceea ce este, pentru el insusi, prin ceea ce trebuie el sa realizeze ca sa ajunga un om. Iar nu un simplu manechin.

    Toate acestea insa nu ti le cere nimeni, dupa cum nimeni nu-ti cere adevarata sinceritate, ci numai acea sinceritate pe care o doreste el. Nu uitati ca intr-o prietenie nu conteaza numai ceea ce ia celalalt. Fiecare luam mai putin decat ar trebui. Acesta este marele nostru pacat: ca nu ne e sete de mai mult, ca ne multumim cu sferturi; de aceea avem fiecare dintre noi atata spaima de ridicol. Nu numai ca nu dam cat ar trebui, dar luam cu mult mai putin decat ni se ofera.”

    Apreciază

  6. O stire din lumea ortodoxa, care a aparut pe un singur blog, restul sunt in „omerta”.
    Stirea semnalata nu indica sursa…..
    IPS Ambrozie de Kalavrita a anuntat duminica, 18 august, in cadrul Sfintei Liturghii, ca si-a dat demisia din pozitia de mitropolit dupa 41 de ani de slujire arhiereasca.

    Ierarhul de 82 de ani nu a explicat in scurta sa cuvantare motivul, spunand doar ca a venit timpul sa se retraga. Mitropolitul Ambrozie a mai adaugat ca “tara noastra este in primejdie, iar credinta se afla sub asediu”.

    El a fost condamnat, in ianuarie 2019, pentru “discurs al urii”, la sapte luni de inchisoare cu suspendare. Sentinta a fost data in cadrul unui proces intentat IPS Ambrozie pentru afirmatiile sale dure la adresa homosexualilor facute pe blogul Inalt Prea Cuviosiei Sale in 2015 (vezi textul pentru care a fost condamnat aici).

    Mitropolitul Ambrozie era cunoscut pentru iesirile sale categorice. In octombrie 2017 a cerut preotilor din eparhia sa sa bata clopotele zilnic, a jale, pentru votarea iminenta a parteneriatelor civile pentru cuplurile de acelasi sex. A condamnat deseori politicienii Greciei, acuzandu-i ca ar fi predat tara “invadatorilor straini”. Era acuzat, totodata, pentru suportul dat formatiunii de extrema dreapta Zorii Aurii.

    A fost o prezenta constanta critica fata de Patriarhia Ecumenica, lucru ce a dus, in final, la intreruperea comunicarii dintre PF Bartolomeu si Mitropolit.
    Textul pentru care a fost condamnat, a fost scris in 2015, cu ocazia dezbaterii parlamentare pe subiectul extinderii parteneriatului civil si la cuplurile gay. Iata finalul textului scris de Mitropolitul Ambrozie:
    „Din păcate, frații mei, astăzi Grecia o administrează și astfel de omuleți! Cu siguranță, compun o mică minoritate din întregul membrilor Senatului grecesc! Totuși există! Sunt niște scursuri ale societății, oameni marginalizați, defecțiuni, degradați, oameni ai întunericului, care acum, cu prilejul supremației aripii de stânga, au ridicat mai tare capul!

    Vă sfătuiesc: Nu vă alăturați lor! Nu-i ascultați! Nu vă încredințați lor! Sunt blestemații societății! Desigur, dreptul lor este să trăiască totuși, în ascuns, în privat, cum vor. Dar unii degradați nu pot să le fie apărate patimile sufletului lor! Grecia noastră o administrează astăzi mai mult oamenii atei! Vă amintesc, deci, cuvintele lui Leh Valesa al Poloniei: «Omul fără Dumnezeu este primejdios!».

    Ei, deci, scuipați pe acești degradați! Dezaprobați-i! Boicotați-i! Nu sunt oameni! Sunt avortoni ai firii! Pătimesc sufletește și duhovnicește! Sunt indivizi cu tulburare mentală! Din păcate, sunt de trei ori mai răi și mult mai primejdioși decât unii care trăiesc la ospiciu! Deci nu ezitați! Când și unde-i întâlniți, scuipați-i! Nu-i lăsați să ridice capul! Sunt primejdioși! Biserica noastră se roagă pentru ei astfel: «Piară păcătoșii de pe pământ și cei fărădelege, ca să nu mai fie ei!» (Ps. 103). Să se ducă în locul fără întoarcere toți acești blestemați!”

    Apreciază

    1. Doamne, ajută!
      E clar că presiunile sunt foarte mari la nivelul ierarhiei. Probabil că sunt doar două opțiuni: mucenicie sau demisie! Tare îmi este teamă că demisia ÎPS are legătură cu pregătirea acceptării autocefaliei ucrainenilor schismatici!
      Trimiteți, vă rog, un link cu știrea! Mulțumim frumos!

      Apreciază

      1. Știrea apare pe publicația Pr Nicolae Manolis, katanixi.gr, numai de câte ori ia cerut Bartolomeu lui Ieronim ca sa ia masuri împotriva sa, dar și al altor Ierarhi, zilele acestea asistăm la atacuri împotriva lui Ips Neofit de Morfu

        Apreciază

  7. FERICIREA CELUI PRIGONIT: MITROPOLITUL cipriot NEOFIT DE MORFOU – cuvant (audio, traducere) la SFINTII MACABEI pentru “nebunia” MARTURISIRII ADEVARULUI CREDINTEI in vremurile “noii dezordini” mondiale
    http://www.cuvantul-ortodox.ro/fericirea-celui-prigonit-mitropolitul-cipriot-neofit-de-morfou-cuvant-audio-traducere-la-sfintii-macabei-pentru-nebunia-marturisirii-adevarului-credintei-in-vremurile-noii-dezordini-mond/

    Apreciază

  8. ANCHETAT DE POLITIE si acuzat de… “DISCURS AL URII” pentru afirmatiile sale despre transmiterea homosexualitatii, MITROPOLITUL cipriot NEOFIT avertizeaza: “CELE CE AM CREZUT CA SUNT DEPARTE DE NOI, AZI SUNT MAI APROAPE DECAT NE IMAGINAM”/19/08/2019

    Mitropolitul Neofit de Morfou, Cipru, a transmis, recent, un mesaj in care mentioneaza si ancheta politiei la care este supus pentru unele afirmatii pe care le-a facut despre homosexualitate:

    „A trecut, cu ajutorul și Harul lui Dumnezeu, perioada de post și rugăciune inchinată Fecioarei Maria. Dar, să continuăm să rămânem cu ochii ațintiți spre harul ei. Să continuăm, cei care doresc, să o chemăm in rugaciune ca mijlocitoare pentru mântuirea noastra din mijlocul durerilor ce ne așteaptă, să oprească incendiile, să amâne cutremurul, să ajute la eliberarea mării noastre (e vorba de pericolul reprezentat de Turcia, care intenționează să exploateze zăcămintele de petrol aflate in in zona Cipriotă a Mării Mediterane – n.tr.).

    Cele ce am crezut că sunt departe de noi, azi sunt mai aproape decât ne imaginam. Profețiile sfinților contemporani ne arată calea prin care putem învinge răul, sau măcar să îl facem sa fie mai mic ca intensitate, cale care trece prin pocăința noastră personală.

    În ceea ce privește alte focuri, legate de ispitele trupesti, pe care altcineva le-a aprins in ceea ce ne priveste, nu vom face niciun fel de comentarii, respectând cu desavarsire ancheta in curs pe care o face in acest moment Poliția.

    Maica Domnului să ne ajute!

    Cu binecuvantari de la Domnul,

    Mitropolitul de Morfou, Neofit

    Mitropolitul este anchetat de politie, la cererea procurorului sef al Ciprului, Costas Gavrielides, pentru posibila infractiune de “discurs al urii”, dupa ce a afirmat, in cadrul unei intalniri publice, ca homosexualitatea se transmite la copilul nenascut daca parintii au relatii trupesti nefiresti in timpul sarcinii. Costas este unul din consilierii presedintelui Ciprului, Anastasiades, in materie de… acceptare si diversitate.

    Secventele video in care IPS Neofit facea aceste afirmatii au devenit rapid virale in mediul online, ajungand inclusiv in presa internationala. Evident, au starnit controverse si reactii aprinse, precum si mania asociatiilor LGBT. Purtatorul de cuvant al guvernului cipriot a transmis ca afirmatiile ierarhului “insulta demnitatea si egalitatea” cipriotilor, cerandu-i sa le retracteze.

    O reactie mai degraba critica a avut si primatul Bisericii Ciprului, Arhiepiscopul Hrisostom, care s-a delimitat de mitropolitul de Morfou, precizand ca “afirmatiile sale nu ma reprezinta. Sunt in mod evident personale”.

    Ce a spus, insa, Mitropolitul Neofit? Potrivit presei, ierarhul s-a referit la modul in care apare homosexualitatea, precizand ca aceasta se transmite la copilul nenascut atunci cand cuplul are relatii trupesti nefiresti in timpul sarcinii care produc placere mamei. Mitropolitul a evocat, in acest sens, scrierile Sfantului Porfirie. Comparand fetusul cu samanta plantata intr-o gradina, mitropolitul a facut o comparatie intre transmiterea genetica a dorintelor nenaturale, precum homosexualitatea, si transmiterea genetica a talentului muzical in cazul unui copil al unui compozitor.

    Confruntat cu un val de critici pentru aceste afirmatii, IPS Neofit a raspuns ca “am exprimat pozitia Bisericii si pe cea a sfintilor” pe tema homosexualitatii.

    In urma cu trei ani, insusi primatul Bisericii Ciprului, Arhiepiscopul Hrisostom, a fost supus unei presiuni puternice din partea asociatiilor LGBT din insula tot pentru “discurs al urii”, deoarece isi exprimase dorinta ca Biserica sa creeze scoli in care sa le fie insuflate copiilor normele moralei traditionale. In acel context, Hrisostom s-a referit la homosexualitate ca fiind “o aberatie si un pacat”.

    Apreciază

  9. La ceremonia dedicata implinirii a 5 ani de la intronizarea sa ca mitropolit, Prea Fericirea Sa, Mitropolitul Onufrie al Kievului si Toata Ucraina, a spus:
    „Un bărbat puternic este cel care poate suporta nedreptatea, neadevărurile, prigoana. Dacă îndură pentru numele lui Dumnezeu, este un om puternic și mă bucur și îi mulțumesc lui Dumnezeu că Biserica noastră este formată din oameni atât de puternici „.
    Ii uram Prea Fericiririi Sale, Mitropolitul Onufrie, din adancul inimii, cu dragoste intru Hristos Domnul, INTRU MULTI, BOGATI SI VREDNICI ANI, LA CONDUCEREA MULT INCERCATEI BISERICI CANONICE UCRAINIENE, CU SANATATE, BUCURIE SI AJUTOR DE LA BUNUL DUMNEZEU, SPRE BINELE SFINTEI BISERICI SI A BINECREDINCIOSULUI POPOR UCRAINIEAN !AMIN
    „Şi ne ostenim, lucrând cu mâinile noastre. Ocărâţi fiind, binecuvântăm. Prigoniţi fiind, răbdăm.
    Huliţi fiind, ne rugăm. Am ajuns ca gunoiul lumii, ca măturătura tuturor, până astăzi.
    [1 Corinteni 4;12-13]
    „De ce nu dispare Biserica? De ce nu piere ortodoxia? Pentru că Biserica a fost creată de Domnul nostru Dumnezeu și Mântuitorul Iisus Hristos, care a spus că porțile iadului nu vor birui Biserica (Matei 16:18). Acest lucru se datorează faptului că Biserica este opera mâinilor lui Dumnezeu și nu a omului. Este convingerea mea cea mai adâncă că, dacă în urmă cu 2000 de ani, Domnul ar fi creat pur și simplu Sfânta Biserică și nu ar fi cumpărat-o cu sângele Său (compară Fapte 20:28), atunci lumea noastră nu ar fi supraviețuit până în zilele noastre. Sfârșitul istoriei umane ar fi venit mult mai devreme. Dar prin venirea Lui, Domnul prin moartea Sa pe Cruce și Învierea Lui, prin învățătura Sa, a dat viață nouă acestei lumi. Da, păcatul continuă să existe în lume, dar așa cum știm din Sfânta Scriptură: acolo unde păcatul s-a inmultit, harul a prisosit (Romani 5:20).
    Lumea noastră de astăzi are nevoie de sfințenie și această sfințenie este în Biserică.”
    [PF Sa Mitropolitul Onufrie]

    Apreciază

  10. Episcopul vicar, al Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, Antonie de Boryspil si Brovary, declara:
    Mitropolitul Onufrie este un ” simbol al rugăciunii, al puterii de a păstra credința curată și ordinea canonică pentru toată Ortodoxia. ”
    „O astfel de persoană – profund credincioasa, cinstită cu sine, smerită in slujirea Bisericii, devotată juramintelor date când a acceptat monahismul – tocmai o astfel de persoană era necesară pentru a ne arăta tuturor cum ar trebui să fie un credincios. Și acesta este valabil pentru toți cei care poartă veșmintele arhieresti, care sunt preoti sau simpli credinciosi ortodocsi. Preafericitul Mitropolit Onufrie își iubește poporul caruia i-a daruit întreaga sa viață, toate harurile primite, pentru ca fiecare ucrainean să-și găsească calea către Dumnezeu și Rai – scopul pentru care Domnul a creat fiecare persoană”
    Mitropolitul Atanasie de Limassol afirma cu adanc respect: „Sunt foarte impresionat și admir foarte mult modul în care Mitropolitul Onufrie al Kievului si Toata Ucraina, a gestionat această criză: cu mare calm, cu demnitate mare, cu puține cuvinte, cu puține declarații și cu multe rugăciuni.”
    Ne alaturam si noi acestor distinse aprecieri si zicem din adancul inimii:
    Ferice de poporul ortodox ucrainiean care are un asa Arhiereu la carma Bisericii lui Hristos!
    *”O persoană smerită acceptă cu recunoștință tot ceea ce Domnul îi trimite. El nu îl consideră niciodată pe Dumnezeu ca fiind îndatorat lui, pentru că știe că el însuși este îndatorat lui Dumnezeu pentru toate lucrurile bune pe care El le oferă.

    Smerenia este înțelegerea corectă a păcii, înțelegerea corectă a Cine este Domnul, cine suntem, cine este aproapele nostru. Primul pas către smerenie este recunoașterea de sine ca fiind creația lui Dumnezeu. Cu o smerenie profundă, o persoană care încearcă să trăiască după porunci începe să se uite la sine în mod critic, analizându-și acțiunile, starea sa sufletească, emoțiile și gândurile și să se mustre pentru eșecurile și slăbiciunile sale. Numai atunci se va smeri înaintea voinței divine și se va preda voinței Sale, atunci se va încrede în Dumnezeu și se va lasa in voia Lui.
    Oamenii care nu înțeleg natura Bisericii o consideră ca pe o mare corabie care călătorește pe mare. Dar ei nu îl văd pe Marele Cârmaci și cred că locul Lui poate fi ocupat de altcineva. Dar Hristos călăuzește Biserica. Cei care nu înțeleg uneori cu desăvârșire profunzimea vieții Bisericii,se gândesc că pot controla soarta Bisericii. Utilizând abordări pur politice, ei își formează propriile modele de ordine ecleziastică și ne îndrumă nepăsător unde să mergem, benefice pentru ele, dar inacceptabile pentru noi.

    Frivolitatea deciziilor lor ciudate se bazează nu numai pe o lipsă de înțelegere a Legii divine, ci pe faptul că pentru ei Biserica este străină, așa cum este si viața Bisericii însăși. Biserica nu ocupă un loc în viața lor, este „hobby-ul lor”. Nu mustrăm astfel de politicieni, ne rugăm pentru ei, îi iubim și îi respectăm, dar cerem să nu se amestece în ordinea canonică a Bisericii. Acest lucru nu este nimic bun pentru nimeni – nici pentru ei, nici pentru pământul nostru ucrainean, nici pentru poporul nostru.

    Pentru aceia dintre noi, pentru care Biserica este corabia mântuirii și chiar viața noastră, mărturisim cu drag că nu avem nevoie să mergem în altă parte, că avem aici tot ce avem nevoie pentru mântuire. Biserica noastră are autonomie, toate libertățile administrative, financiare și canonice necesare pentru slujirea devotată lui Dumnezeu și dreptcredinciosilor noștri.

    Trebuie să păstrăm puritatea Sfintei Credințe Ortodoxe. Dar calea care ni se oferă astăzi este plină de pericol, pentru că propune multe limitări; există pericolul pierderii purității credinței. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci suntem lipsiți de valoare ca creștini. Vom deveni proprii dușmanii , ai tării și ai poporului nostru. Credința pură ne ajută să ne organizăm în mod corespunzător viața pe pământ și să obținem mântuirea în ceruri, ea cheamă binecuvântările divine.

    Dragi frați și surori, faceți eforturi pentru a ne păstra credința, nu o schimbați pentru plăceri temporare, rămâneți credinciosi inAdevarul lui Hristos – și atunci harul Său nu vă va lăsa să vă pierdeți în întunericul ispitelor de astăzi.”
    Țineți-vă de Biserica care prețuiește puritatea și integritatea credinței ortodoxe și, în toate celelalte lucruri, Aruncă spre Domnul grija ta şi El te va hrăni; nu va da în veac clătinare dreptului.(Ps.54;25) . Trăiește după poruncile lui Dumnezeu și ai grijă ca pașii tăi, sa fie după cuvântul Domnului și ajutai-i pe toți oamenii sa se lase în mâinile lui Dumnezeu. El are puterea de a corecta pașii oamenilor, a celor care fac cuvantul Lui.”
    Sa urmam si noi acestui sfat plin de adanca smerenie, si netarmurita credinta al vasului ales al Domnului Hristos, Mitropolitul Onufrie al Kievului si Toata Ucraina, ca sa ramanem vesnic in dragostea lui Dumnezeu!AMIN
    *traducere din http://orthochristian.com/117600.html

    Apreciază

    1. Mitropolitul Ierotheos Vlachos s-a conturat in barca înșelării.Influențează întreaga Biserica a Greciei să-i accepte pe schismaticii ukraineni ca si cum ar fi ortodocși.El e si dogmatist.I-or fi pus ceva in mâncare de a luat-o razna,ferească Dumnezeu.El ca structura nu e un înrăit,dar ceea ce face el acum nu face bine Bisericii
      .

      Apreciază

      1. tot el e acela care in 2016 dupa sinodul mincinos a venit in Romania si a slujit cu ai nostri si ne-a ” linistit” sa avem incredere in ierarhii nostri .

        Apreciază

  11. Am selectat o serie de interventii extraordinare ale Mitropolitului Ambrozie de Kalavrita, care in discursurile sale in fata dreptcredinciosilor, la conferinte sau in interviuri, ataca ca un luptator vrednic al lui Hristos, toate uraciunile timpurilor in care traim.
    Ferice de poporul grec ortodox care are un asemenea vas ales al lui Dumnezeu!
    Mitropolitul Ambrozie din Kalavryta, într-o scrisoare deschisă adresata ministrului grec al Sănătății, Pavlos Polakis, a promis ca se va ruga pentru acesta in cadrul Sfintei Liturghii, in toate Bisericile din Mitropolia Sa, relatează AgionOros, cu referire la Romfea.
    „Distrugi Grecia. Nu este întâmplător faptul că am adaugat o nouă rugaciune la slujbele Bisericii din Eparhia noastră: „Pentru conducătorii noștri impuși, fără de Dumnezeu și fără credință, persecutorii sfintei noastre credințe și a Patriei, pentru membrii parlamentului nostru care ne urăsc și ne greșesc, și pentru pocăința lor, să ne rugăm Domnului ”, se spune in rugăciunea, din scrisoarea Mitropolitului Ambrozie.
    Inaltul Ierarh critică politicile autorităților elene, subliniind starea deplorabilă a medicinei grecești.

    „Uitați-vă la spitalele de stat, care se încadrează în sfera responsabilităților dumneavoastră. Nici măcar nu au fase si tifon pentru pacienții greci. Prioritatea pentru orice asistență medicală este acordată exclusiv imigranților! Cetățenii greci mor de foame și suferă! Iubitele dvs. animale de companie sunt imigranții. ” declară Mitropolitul Ambrozie.
    „Aveți grijă de imigranții musulmani, în timp ce distrugeți cetățenii greci cu impozite exorbitante și reducerea constantă a salariilor și pensiilor … Vindeți Grecia cetatenilor străini”, a acuzat guvernul, Inaltul Ierarh grec.
    Răspunzând pe pagina sa personală de Facebook, ministrul Sănătății, Polakis scrie: „Nu am nevoie de rugăciunea ta pentru iertare, pentru că ti-ai arătat dragostea creștină, prin ceea ce ai spus despre refugiați ”.
    In 2016, potrivit ierarhului, televiziunea de stat greacă „contribuie la invazia pașnică a Greciei”. „Care este sensul transmiterii rapoartelor de știri în limba arabă? Are macar un singur imigrant televizor sau are posibilitatea de a viziona programe pe canalul de stat grecesc? Și cine i-a întrebat pe cetățenii greci care este optiunea lor, caci ei sunt cei care plătesc taxele la TVde stat, nu?

    Ne exprimăm indignarea față de această crimă împotriva națiunii! Prin difuzarea de programe în limba arabă, legitimăm multitudinea de coloniști! Îi recunoaștem a priori ca rezidenți legali ai țării noastre!
    În același timp, televiziunea de stat a tăcut cu privire la marea lucrare caritabilă a Bisericii noastre, la operele de sacrificii ale clerului și laicilor noștri. Media a ignorat, de asemenea, mitingul împotriva cărților de identitate electronice care au adunat mii de participanți. În schimb, pentru imigranți au apărut 16 programe TV în limba arabă!
    Sfârșitul culturii creștine grecești va însemna și sfârșitul Greciei ca stat. Acest proces inainteaza foarte rapid și în curând nu ne mai ramane decât să cântăm Greciei„Vesnica pomenire.”

    O declarație făcută de mitropolitul Ambrozie din Kalavryta cu privire la problema imigrației ilegale a provocat largi dezbateri în Grecia. Tezele de bază ale declarației sale au fost publicate de site-ul AgionOros.ru., in martie 2016.
    „Nu! Nu putem adăposti atât de mulți islamiști care sunt trimiși cu forța în țara noastră pentru a o acapara și pentru a-i schimba identitatea!
    Simpatizăm cu refugiații și îi cazăm, îi hrănim și îi îmbrăcăm, îi protejăm și așa mai departe. Dar nu le putem permite să rămână în Grecia pentru totdeauna! …
    Nu dorim să ne înclinăm genunchiil în fața puterilor și să ne supunem planurilor lor, deoarece încearcă să submineze țara noastră.
    Însăși rezidenții europeni refuză să primească imigranți în țările lor. Austriecii și-au închis granițele. Germanii s-au revoltat. Statele balcanice și-au pecetluit granițele.
    Între timp, turcii continuă să trimită noi imigranți în insulele grecești.
    Nu dorim nicio compensație din partea Europei pentru adăpostirea refugiaților …
    Să nu primim imigranți pe Peloponez! Să ne păstrăm identitatea națională intactă și ferită de contaminare. Să apărăm credința ortodoxă și tradiția noastră. Să ne apărăm limba și cultura.

    Nu există loc pentru imigranți ca aceștia în țara noastră!
    Știți ce s-a întâmplat ieri? În Grecia de Nord, unii refugiați au refuzat să primeasca alimente furnizate de organizația umanitară a Crucii Roșii, pur și simplu pentru că pe cutii exista simbolul crucii!
    Nu numai că au respins ajutorul, dar au plâns și au strigat într-o frenezie de furie: „Nu e halal!” Adică mâncarea era „necurată”. Și aceasta doar pentru că crucea a fost înfățișată pe cutii !!! ”

    „Este evident că guvernul se strecoară la Biserică! Ne-au înșelat amarnic! ”, A declarat Vladyka Ambrozie. „Trebuie să înțelegem că, pentru guvern, problema educației religioase este închisă: se transformă totul într-un subiect în care Mântuitorul nostru Hristos este egalat cu Buddha și Mohammed.”
    Potrivit mitropoliei din Kalavryta, rezistența activă este singurul răspuns adecvat la acțiunile guvernului: „Te chem la luptă pentru credința noastră! Ne vom aminti de cuvintele ministrului educației, promițând că „va pune capăt educației religioase. in cursul acestui an”. Putem permite cu adevărat săvârșirea acestei crime? Acum mai presus de orice – la lupta!”

    Apreciază

  12. Mitropolitul Ambrozie a ridicat de multe ori problema primirii masive de imigranți în curs de desfășurare în toata Grecia.
    În ianuarie, el a declarat: „Mulți refugiați ”și„ imigranți ”ajung zilnic în țara noastră … De fapt, așa-numiții refugiați (în realitate sunt ocupanți trimiși în țara noastră) au început sa practice activități criminale. Ei atacă, jefuiesc, rănesc și omoară cetățeni greci nevinovați … Fanaticii islamiști profanează, jefuiesc și dau foc bisericilor ortodoxe. Guvernul grec veghează indiferent, iar între timp Grecia moare! ”
    Mitropolitul Ambrozie nu s-a temut niciodată să spună adevărul. El a vorbit adesea în public și a scris despre pagubele pe care autoritățile ateiste din Grecia le-au adus și continuă să le aducă Bisericii și națiunii lor.
    Deasemeni in discursurile sale, nu i-a fost teamă să-l acuze cu asprime in fata opiniei publice, nici pe primul ministru.
    Astfel la inceputul anului 2017, a fost publicată integral o scrisoare deschisă a Mitropolitului Ambrozie către premierul grec Alexis Tsipras, pe portalul grec Romfea, un rezumat al principalelor puncte fiind postat pe Agion Oros.
    Inaltul Ierarh ii scrie premierului că a crezut cândva în promisiunile sale preelectorale, așteptând cu nerăbdare ca Tsipras să pună în aplicare politicile sale de eliberare a Greciei „de sub ocupația partenerilor săi europeni”.

    În schimb, Mitropolitul a fost dezamăgit să afle că Tsipras „și-a stabilit singur scopul de a distruge Biserica Ortodoxă Greacă” și de aceea a acuzat guvernul grec că a condus în mod deliberat Grecia la o catastrofa iminenta prin distrugerea economiei, moștenirii culturale, istoriei, tradițiilor și credinței ortodoxe.

    El mai scrie despre distrugerea educației și lovitura serioasă data familiei prin legalizarea „uniunilor de același sex”, ai căror membri primesc aceleași beneficii sociale ca și familiile tradiționale.”

    De asemenea, Mitropolitul Ambrozie scrie despre prezența ipocrită ca ateu a lui Tsipras, la Liturghiile divine ortodoxe, timp în care se comportă rușinos, arătându-și indiferența și râzând. „Poate merită să reamintim exemplul Sfântului Ambrozie din Milano, care nu l-a lăsat pe Impăratul Teodosie cel Mare în biserică?”, intreabă el, notand ca responsabilitatea parțială revine ierarhiei bisericii, care a permis unui ateu declarat, să participe la Sfânta Liturghie .

    Sf. Ambrozie din Milano a refuzat să acorde permisiunea împăratului să intre în biserica sa, după ce trupele aflate sub comanda sa au masacrat mii de oameni în Salonic, în represaliile declansate de acesta in urma unei răscoale în 390.

    Inalt Prea Sfintia Sa a suferit uneori dispreț și persecuții pentru pozițiile sale ortodoxe stricte.
    Comentând starea actuală a națiunii Greciei, in 2017, Mitropolitul. Ambrozie a menționat: „Unii au încercat să schimbe Grecia și să o smulgă din tradiția sa de 2.000 de ani”, se relatează in AgionOros. „Nu doar pentru a o transforma într-o tara fără Dumnezeu”, ci pentru a face Sodoma și Gomora din ea! Muncesc neobosit pentru a adopta în societatea greceasca starea antihristica. Toți acești oameni l-au izgonit pe Hristos din inimile lor și i-au dat diavolului dreptul de a rămâne în ei.”

    Familia era un loc cu un climat special, dar a devenit un spital, unde trăiesc oameni care sunt practic străini unul de celălalt. Învățau despre Hristos și Grecia în școală, dar acum educația religioasă a devenit un subiect fără de Dumnezeu, s-a plans ierarhul.
    Mai mult, spre deosebire de ortodoxie, alte religii ale lumii sunt prezentate într-un sens înnobilat și idealizat.

    „Au adoptat legi dezgustătoare, aprobând întunericul și nelegiuirea. Autoritățile nu mai au respect pentru Biserică, ci i-au declarat război ”, a continuat, Mitropolitul Ambrozie.

    Cea mai recentă lege care a provocat un scandal în societatea greacă este „Cu privire la recunoașterea legală a identității de gen”, care permite oricarei persoane de 15 ani, să își schimbe legal sexul printr-o notificare scrisă. Clopotele bisericilor din Mitropolia Sa, au sunat cu jale timp de o săptămână după adoptarea legii.

    Omul modern și societatea modernă se îndreaptă constant către autodistrugere, potrivit Mitropolitului Ambrozie: „Oamenii noștri sunt ca hipnotizați, dar puterile demonice temătoare sunt active si se infiltrează peste tot.” Oamenii obișnuiau să meargă la biserică și să poarte și să onoreze sfânta Cruce și aveau icoane și candele atârnate în casele lor, așa că demonii nu s-au apropiat. „Acum, din cauza necredinței umane și a despărțirii de Hristos, casele au devenit locuințele demonilor. Omul modern nu vrea să audă despre Dumnezeu și nu se gândește la sufletul său și la viața de apoi. Din păcate, sunt multe de spus pentru a sugera că omenirea s-a îndreptat spre autodistrugere. ”

    Totuși, Inalt Prea Sfintia Sa si-a exprimat convingerea că și acum, există speranță, întrucât întotdeauna îl avem pe Hristos Însuși cu noi, atât timp cât nu suntem indiferenți. „Faptul că lumea din jurul nostru piere nu înseamnă că ar trebui să fim indiferenti față de ea. Dimpotrivă, trebuie să ne apăram! Trebuie să ne protejăm sfintele moaște și valorile. Pentru credință trebuie să devenim marturisitori și martiri. ”

    În concluzie, mitropolitul a spus mulțimii dreptcredinciosilor: „Vreau să știți că cine trăiește cu Hristos este apărat, orice s-ar întâmpla!” Și încurajându-i să-și sporească eforturile duhovnicesti, a continuat: „Iubeste-L pe Dumnezeu! Mult mai mult! Pune-L în inima ta și în viața ta! Începe să te rogi mai mult decât te-ai rugat până acum! Citiți mai multe cărți sfinte. Invata sa vorbesti cu Hristos. Învață să te mărturisești cat mai des. ”

    „Încercați să vedeți dulceața lui Dumnezeu… când Il adoram pe Dumnezeu, atunci ne transformam în oameni ai lui Dumnezeu”, a încheiat Inalt Prea Sfintia Sa.

    Apreciază

    1. Sa cerem Maicii Domnului sa intervină pentru interzicerea prin lege a masoneriei si rugăciunile si slujbele împreună cu ereticii.Pe ecumeniști,musulmanii ii considera politeisti spurcați,oamenii diavolului si închinători la idoli.

      Apreciază

  13. SFÂNTUL SFINŢIT MUCENIC ŞI ÎNTOCMAI CU APOSTOLII COSMA ETOLIANUL:
    „Asta vă spun din nou, acum, la sfârşit: Să vă bucuraţi şi să vă veseliţi, că aţi fost învredniciţi să fiţi creştini ortodocşi binecinstitori. De asemenea, iarăşi, să plângeţi şi să vă tânguiţi pentru necinstitori şi necredincioşi şi eretici, care păşesc în întuneric, în mâinile diavolului. Luaţi aminte, fraţii mei, să nu vă mândriţi, să nu ucideţi, să nu furaţi, să nu faceţi jurăminte, să nu spuneţi minciuni, să nu vă prigoniţi unul pe altul, să nu clevetiţi, să nu vă împodobiţi acest trup murdar, pe care mâine îl vor mânca viermii, ci să vă împodobiţi sufletul vostru, care este mai preţios decât toată lumea. Postiţi după putere, rugaţi-vă după putere şi să aveţi moartea pururea înaintea ochilor voştri. Şi un alt dascăl mai bun decât moartea nu există.
    Fraţii mei, nu sunt vrednic să vă învăţ şi să vă sfătuiesc; doar că îndrăznesc şi-L rog pe Preadulcele meu Iisus Hristos şi Dumnezeu să trimită din cer harul şi binecuvântarea Sa, să binecuvinteze şi acestă ţară şi toate satele creştinilor, să binecuvinteze casele voastre şi lucrurile voastre şi faptele mâinilor voastre. Şi mai întâi, fraţii mei, măcar să se îndure Domnul, să ierte păcatele voastre şi să vă învrednicească să petreceţi aici bine, paşnic, în iubire şi în această viaţă deşartă, iar după acestea să mergeţi în rai, în patria noastră cea adevărată, să vă bucuraţi şi să vă veseliţi, să slăviţi, să vă închinaţi Tatălui, Fiului şi Sfântului Duh, Treimii celei deofiinţă şi nedespărţite”. AMIN
    Cate din cuvintele intelepte si ziditoare de suflet reusim noi, nevrednicii crestini ortodocsi din aceste vremuri de cumpana, sa implinim?
    Sa ne rugam cu credinciosie Sf.Cosma Etolianul sa se aplece si asupra neputintelor si slabanogirii noastre, sa ne dea minte sa socotim ceea ce trebuie sa vorbim, sa nu ne pierdem in discutii sterile, dintr-o pretinsa smerenie, aducandu-ne mereu aminte doua apoftegme ale Sf.Isaac Sirul:
    „Cei care nu au povăţuitor cad ca frunzele”
    „Oriunde te‑ai afla, socoteşte‑te cel mai mic şi slujitor al fraţilor tăi”
    [Sfântul Isaac Sirul, op. cit., cap. 7, p. 60]

    „*Ca un mare învăţător al credinţei izbăveşte-ne pe noi de toată flecăreala şi întoarcerea cumpliţilor păruţi înţelepţi.
    De sus păzeşte pururea, prin mijlocirile tale Biserica lui Hristos din cumplite şi grele eresuri, tu cel întocmai cu Apostolii.
    Gură a lui Dumnezeu făcându-te, Cosma fericite, dă-ne pricepere să cugetăm la cuvintele lui Dumnezeu şi înţelepciune ca să ne mântuim.”

    „Tămăduiri ai săvârşit, de-Dumnezeu-grăitorule, şi în viaţă şi după fericitul tău sfârşit, de aceea şi inima noastră bolnavă şi durerile trupului tămăduieşte-le, Cosma, Apostole al lui Hristos, prin harul cel dat ţie de sus.”

    „De orice navală de durere şi glăsuire deşartă în credinţa vătămătoare de suflet păzeşte nerănită Biserica lui Hristos, Cosma, prin soliile tale la Cel Iubitor de oameni.”

    *fragmente din Paraclisul Sf.Cosma Etolianul

    Apreciază

  14. Primăria Municipiului București în parteneriat media cu site-ul de extremă stângă Vice, găzduiește în aceste zile în Arcul de Triumf o expoziție dezgustătoare.
    Cătălin Berenghi, cunoscut pentru lupta câștigată de anulare a construcției megamoscheii plănuită de Ponta Viorel si autoritățile bucureștene, a scris pe Facebook următorul mesaj:

    AM NEVOIE DE AJUTOR !

    DORESC SĂ SCOT AFARĂ DIN ARCUL DE TRIUMF ACEASTĂ EXPOZIȚIE CARE BATJOCOREȘTE POPORUL ROMÂN! JERTFA POPORULUI ROMÂN BATJOCORITA PE ȘI ÎN INTERIORUL ARCULUI DE TRIUMF!

    –MAȘINI PARCATE SUB ARCUL DE TRIUMF

    -STEAGUL ROMÂNIEI RUPT PE ARCUL DE TRIUMF

    –ÎN INTERIORUL ARCULUI RELIGIA ȘI SIMBOLURILE POPORULUI NOSTRU SUNT BATJOCORITE.
    Organizarea acestei expozitii in Arcul de Triumf este o ofensa adusa poporului ROMAN, o jignire si defaimare a soldatilor romanii care si-au dat viata pentru tara noasta. Exponatele aflate in muzeu au fost evacuate, facand loc, posterelor NEO-MARXISTE, pe teme care jignesc, ARMATA ROMANIEI, CREDINȚA, OBICEIURILE SI VIATA ROMANILOR!!!
    Patriarhia BOR nu s-a autosesizat!
    https://www.buciumul.ro/2019/08/24/expozitie-blasfemiatoare-la-arcul-de-triumf-pmb-in-parteneriat-cu-extrema-stanga/

    Apreciază

    1. In stațiunea buzoiana Monteoru se afla o capela construita de familia Monteoru pe la 1900.Pana in 2013, aceasta capela de familie aparținea Episcopiei Buzatului,când,in urma unei hotărâri judecătorești,aceasta a reintrat in posesia urmașilor familiei Monteoru care locuiesc in tara in București.Daca este cineva interesat pentru slujbe cu preot nepomenitor,acea capela e ideala.O parte din membrii acestei caste boierești și-a sfârșit mucenicia la Aiud.Ar fi cu neputinta ca aceasta familie de mucenici sa nu răspundă pozitiv solicitării creștinilor ortodocși nepomenit ori.Biserica parohiala se afla in apropiere dar ma gândesc ca nu ar fi o problema.Mai ganditi-va bine.

      Apreciază

Lasă un comentariu

DISCERNE

Viitorul, o paletă de opţiuni. Alege drumul!

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

ASTRADROM

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Vremuritulburi

ortodoxie, vremurile de pe urma, istorie, sanatate, politica, economie, analize si alte informatii utile

Lumea Ortodoxă

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Blog de Dogmatică Empirică

...adică despre dogmă și experierea ei în Duhul Sfant. Doar în Ortodoxie dogmele Bisericii chiar pot fi verificate prin viața mistagogică!

Sfântul Ioan de Kronstadt

În fiecare zi - gândurile unui om extraordinar

Monahul Teodot - blog oficial

Ortodoxia-singura credinta mantuitoare

SINODUL TÂLHĂRESC

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Bucovina Profundă

“ De mare jele şi de mare minune iaste, o iubite cetitoriu, cându toate faptele ceriului şi a pământului îmblă şi mărgu toate careş la sorocul şi la marginea sa... şi nici puţin nu smintescu, nici greşescu sămnul său. Numai sânguru amărătulu omu... ” Varlaam - Cazania

Cuvântul Ortodox

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Redescoperirea Sfintei Euharistii

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

SACCSIV - blog ortodox

Ortodoxie, analize, documentare, istorie, politica