UN STRIGĂT DE DURERE! SCRISOAREA DESCHISĂ ADRESATĂ IPS TEOFAN, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei

ÎPS Voastră Părinte Teofan,
Mitropolit al Moldovei și Bucovinei

ips-teofan-4_0.jpgCu adâncă și fără de margini amărăciune ne-am hotărât să vă scriem această scrisoare, un strigăt de neostoită durere pentru ceea ce ÎNGĂDUIȚI sau HOTĂRÂȚI să ni se întâmple de ceva vreme, mai exact de când a avut loc adunarea eretică din Creta, din 16.06.2016.
Vă scriem un grup de moldoveni, din eparhia al cărei Mitropolit sunteți, cu mila Domnului, și de care se vede că nu vă este deloc milă și că nu ne iubiți !
De câteva luni încoace ne-ați dat nenumărate dovezi că nu vă pasă de noi, că ne socotiți proști, o adunătură care trebuie reeducată și disciplinată, simple oi, o turmă care trebuie împinsă către alte pajiști!
Cu orice mijloace!
Nu ne iubiți, ÎPS Voastră, se vede din avion ! Nu ne iubiți !
Noi v-am iubit de când ați venit la noi, în Moldova, și credem că v-am mai putea iubi, dacă ați redeveni cel care ați fost și dacă ați dovedi că sunteți APĂRĂTOR, primul dintre noi și cel mai tare, al dreptei noastre credințe, al ORTODOXIEI! Pentru că asta trebuie să fie un Mitropolit, nu ?
Și, dacă nu ne iubiți ÎPS Voastră, ne mângâie gândul că ne iubește bunul Dumnezeu, care vede ce ne faceți și ce puneți la cale să ni se întâmple de câteva luni încoace! Ne vede lacrimile, suferința, jalea și ne aude strigătul sufletelor .
Iar dacă EL îngăduie să ne umiliți, să ne hăituiți și că încercați să ne schimbați gândurile, după cum vi le-ați schimbat ÎPS Voastră în Creta – înseamnă că are un plan cu noi, un plan de mântuire, pentru că Dumnezeu nu face niciodată ceva rău!
Credem însă că și cu ÎPS Voastră are un plan. O fi tot de mântuir ? Sau ne mântuim unii prin alții ?
N-am fi crezut niciodată că vom ajunge să gândim cum gândim despre ÎPS Voastră, așa cum n-am crezut niciodată că va veni o vreme când vă veți lepăda de noi și de tot ce ne-ați învățat, de tot ce ați predanisit, de tot și de toate pe care ÎNSUȘI HRISTOS v-a poruncit să ni le spuneți și faceți nouă, fraților mai mici ai Săi!
Ați fost în Creta, ați semnat niște documente eretice, ați călcat jurămintele făcute la hirotonie, de a apăra ADEVĂRUL-HRISTOS, chiar cu prețul vieții! Pentru că în Creta, HRISTOS a fost negociat și vândut la masa verde și ÎPS Voastră ați semnat cu numele și cu rangul pe care Dumnezeu vi le-a dăruit, ați semnat că sunteți de acord cu această vânzare-trădare !
Dumnezeu știe de ce Și-a retras harul pentru o vreme și v-a lăsat să greșiți! Poate pentru a vă da prilej să vă ridicați mai sus după aceea, prin pocăință, ca să-L mărturisiți cu și mai înflăcărată dragoste și să primiți cunună mai frumoasă !? Poate pentru ca să vă meritați și mai mult scaunul de Mitropolit !? Poate pentru ca să ispășiți și ÎPS Voastră cine știe ce păcate, că om sunteți, ca și noi !? E o taină!
V-a lăsat, poate, să greșiți, ca să vă dea șansa SĂ VĂ ÎNTOARCEȚI!!
Pentru că a greși este omenesc, dar a persevera în greșeală ESTE DIABOLIC!
Dar nu vreți să vă întoarceți, Părinte Mitropolit, nu vreți !
Perseverați în greșeală și mai puneți și pe deasupra, apăsați mai tare, precum iudeii coroana pe capul lui Iisus! Să doară mai tare, să usture, să curgă sânge!
Ne-am întrebat de multe ori, mulți dintre noi, oare cum dormiți noaptea? Sunteți liniștit? Nu vă mustră conștiința? Nu aveți coșmaruri? Nu auziți plânsul nostru, suspinele noastre, nu vă pasă de ele?
Nu vă doare că ne chinuiți și nu înțelegeți că noi credința nu ne-o negociem, orice ne-ați face? Și vedem și înțelegem că multe și felurite ne faceți și ne veți putea face!
Dar noi nu-i putem șterge din calendar, și nici din inimile noastre, pe Sfinții Paisie Aghioritul, Ioan Iacob Hozevitul, pe părintele Cleopa, pe părintele Arsenie Papacioc, pe acești Străjeri ai Ortodoxiei, pe care chiar preoții de mai ieri ne învățau să-i urmăm – că preoții de astăzi (unii dintre ei ) vă execută ordinele de hăituire cu un sârg care numai ”preoțesc” nu este și care ne mint fără nicio frică de Dumnezeu! Este foarte dureros și aproape inimaginabil cum ieri spuneau adevărul și astăzi se dezic de ce spuneau, răstălmăcesc, interpretează, ne prostesc în față! Pentru unii dintre ei Sfânta Scriptură a devenit echivalentă cu Coranul!!!
1254_stefan-cel-mare-si-sfant.jpgAșa ceva, noi, moldovenii Sfântului și Slăvitului Ștefan, nu vom accepta niciodată!
Și, drept pedeapsă, ce aveți de gând să faceți cu noi? Am auzit că PS Longhin i s-a pus mercur în mâncare; maicile de la Văratec au fost alungate în plină iarnă; călugări de la Petru Vodă au fost izgoniți; maici de la M-rea Frumoasa au fost bătute, schilodite; maici de la M-rea Miclăușeni sunt închise (poate între timp le-o fi eliberat) într-o chilie și ținute ostatice, ca să-și revină din ”rătăcire”; părintele Zaharia de la Sihăstria este ținut la secret; ieromonahul Pamvo, de la Rădeni, este vânat și vă jucați cu Sfinția sa precum șoarecele cu pisica; pe preotul Ioan Ungureanu de la Botoșani vreți să-l terminați psihic, trimițându-i echipe de preoți, trupe de șoc (numai cagulele le lipsesc!) să-l terorizeze, să-l amenințe, să-l ”cumințească!”
Astăzi nu mai rup carnea, nu te trag pe roată, nu te fierb în oala cu smoală, ci vor să-ți zdrențuiască mintea și nervii, ca să devii o cârpă, cu care ei mai apoi să se șteargă pe picioare, fără nicio remușcare! Nu au nevoie de trupul nostru, mintea vor să ne-o distrugă, pentru a ajunge la suflet! ÎL vor pe Dumnezeul din noi!
Și ce vă fac acești slujitori ai Domnului, ÎPS Voastră? Cu ce vă dezonorează de le vreți capul? Biserica este a lui HRISTOS sau este a ÎPS Voastre? În biserică ne închinăm la HRISTOS numai cu voia, cu aprobarea și cu binecuvântarea ÎPS Voastre?!?
De ce vă mâniați și prigoniți atât de tragic și inuman preoții, monahii și monahiile care refuză să vă pomenească, sau să participe la slujbele unde este pomenit numele ÎPS Voastre, care ACUM sunteți în greșeală?
De ce dați din deget și către noi, mirenii, și încă în Sfânta noapte a Învierii, așa cum nu a mai făcut nici un mitropolit din țara asta, întunecând BUCURIA?
De ce ne considerați ”rătăciți”, ”schismatici” ori ”extremiști” pe noi, cei care nu mai mergem la slujbele unde vi se pomenește numele?
HRISTOS a fost primul ”extremist” al lumii, pentru că EL a spus: ”CINE VA CREDE, SE VA MÎNTUI, IAR CINE NU VA CREDE, SE VA OSÂNDI!”
Cine va crede AȘA cum ne-a lăsat EL, fără să schimbăm o cirtă sau o iotă, fără adăugiri și fără alte ”invenții” – mincinoase.
Noi AȘA credem și AȘA vom crede, orice ne veți face !
Așa cum ne-au învățat tocmai preoții care acum ne arată cu degetul și ei! Așa cum ne-au învățat preoții noștri, care până la Creta au fost Păstori buni și blânzi, iar astăzi i-ați făcut lupi. ÎPS Voastră i-ați schimbat, pentru că ei nu au fost așa. Cu durere îi iubim, încă îi mai iubim și ne este jale de Sfințiile lor, că îi strâmtorați și îi faceți să sufere și să vă asculte de frică! Pentru că altfel nu ne explicăm schimbarea lor. Însă… că fricoșii nu se mântuiesc… de la sfințiile lor am învățat ! E problema lor dacă au uitat de Brâncovenu iar, până la urmă, mântuirea este o chestiune personală. E treaba lor, ei vor răspunde!
Părinte Mitropolit, ați semnat în Creta că există și alte/mai multe ”biserici”, pe când noi știam că Duhul Sfânt S-a pogorât O SINGURĂ DATĂ, la Cincizecime! De aceea credem cincizecimeaPantocratorîntr-UNA Sfântă Sobornicească și Apostolească Biserică, UNA, nu mai multe! Deci ne-a fost atacat Crezul – și ÎPS Voastră ați tăcut!
S-au ”interpretat” Sfintele Canoane (de fapt s-au schimbat!) până au ieșit cum au vrut neprietenii noștri – și n-ați zis nimic!
S-a pus problema ”relaxării” postului și nu am auzit să fi comentat ceva!
S-a dat liber la căsătoriile mixte și iarăși n-ați zis nimic! Sfinții Părinți au fost considerați învechiți și ruginiți și ați hotărât că e cazul să recunoaștem că trăim o epocă ”post-patristică” și din nou v-ați asumat, prin semnătură, acordul cu aceste erezii! Ecumenism la vedere!
Atâtea GREȘELI cumplite, pentru care nu există iertare, DACĂ nu vă reveniți!
Vă pasă de o semnătură greșită? Nouă nu ne-ar păsa, dacă v-ați dezice de ea! V-am reprimi în sufletele noastre, v-am cădea la picioare și vi le-am săruta cu evlavie și supunere și v-am urma pe calea crucii!
Poate cineva vă amenință, poate vă este viața pusă în primejdie… Dar ce-i viața aceasta, Părinte Mitropolit, dacă nu I-o dai lui Hristos? La ce v-ar folosi să ajungeți la adânci bătrâneți, Mitropolit sau Preafericit, cu traista plină de lepădări? Încotro vă îndreptați și cu noi ce vreți să faceți?
Deși credem că ne înșelăm amarnic, totuși (!) unii dintre noi mai credem într-o minune: credem că vă veți întoarce cu fața către ORTODOXIE, că o veți apăra, că NE veți apăra, chiar cu prețul vieții!
A venit lupul, de fapt LUPII! Vor să ne prade, să ne sfârtece credința și pe noi să ne alunge în râpi și în furtună! Ei cred că Hristos e departe și-I zgâlțâie corabia din toate încheieturile, vrând s-o scufunde! Uită că Biserica LUI nu o vor birui nici porțile iadului, sau nu cred!
ÎPS Voastră, HRISTOS e cu noi, e în corabie! Nu doarme de data aceasta, ci ne privește printre gene și așteaptă… Așteaptă să vadă ce facem noi, cum mărturisim și ai cui vrem să fim. Apoi … va interveni!
E timpul mărturisirii, Părinte Mitropolit!
Fiți cu noi, fiți de partea ADEVĂRULUI! Nu mai faceți rău, nu mai prigoniți, nu vă mai lăsați vicarii și inspectorii și stareții și starețele să amenințe, să alunge ori să bată! Hristos n-a bătut, n-a jignit și n-a făcut pe nimeni să plângă!
Lepădați-vă de ecumenism și fiți Păstorul cel bun, care-și pune viața pentru oile sale! Dacă nu vă întoarceți acum, nu veți mai avea când, pentru că trăim vremuri apocaliptice și timpul s-a scurtat, precum mai bine decât noi știți!
Iar dacă nu vreți, pentru că de putut… puteți! (să mori pentru HRISTOS se poate oricând și oriunde) – dacă nu vreți să vă întoarceți… noi vă vom spune precum au spus Sfinții Epictet și Astion înainte de a fi puși la cazne: ”Suntem creștini, facă Dumnezeu cu noi ce-o vrea!”
Suntem ORTODOCȘI, faceți cu noi ce vreți, noi ORTODOX vă vrem și pe ÎPS Voastră, și NU ecumenist!
Nu avem nimic cu nimeni, fiecare să-și vadă de eresurile lui, noi suntem și rămânem ORTODOCȘI! Ce vreți să faceți cu noi?
Cu dragoste și nădejdea că nu ați aruncat scrisoarea noastră chiar înainte de a o citi, vă alăturăm tabele cu numele celor (câțiva, nu mulți, dar nici proști!) care așteptăm un răspuns. Iar dacă nu ne veți da un răspuns scris, așa cum sperăm și este normal, așteptăm… SĂ VĂ VEDEM ÎN CALENDAR!
Cel ORTODOX!!!
Cale de mijloc nu există!

Iertare dacă v-am supărat și Dumnezeu să vă lumineze și să vă țină la picioarele LUI, pentru ca în Ziua Judecății să stați fără teamă.

Prof. Paraschiva Rădoi

Împreună cu un grup de credincioși moldoveni. (Lista cu semnături rămâne deschisă).

Sursa: https://stranaortodoxa.wordpress.com/2017/05/24/un-strigat-de-durere-scrisoarea-deschisa-adresata-ips-teofan-mitropolit-al-moldovei-si-bucovinei/

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

13 gânduri despre „UN STRIGĂT DE DURERE! SCRISOAREA DESCHISĂ ADRESATĂ IPS TEOFAN, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei”

    1. Nu ai cu cine ! Noi să ținem Ortodoxia în continuare…ceilalți cu marea lepădare

      sa văzut că cine nu e cu inima aproape de Hristos se pierd repede în orice

      așa cum au proorocit sfinții așa se împlinesc și se vor împlini toate până la Judecata de Apoi !

      Apreciază

    2. „Promt” ca-ntodeauna la capitolul caterisiri acest lup in blana de oaie mitoasa.De-ar deveni un infocat aparator al ortodoxiei curate ,pe cit e de ecumenist,bine ar fi,dar slabe sperante din partea lui.Doamne ajuta si mintuire!

      Apreciază

  1. Scrisoarea e un „strigat” real, autentic si incarcat de traire si care trebuie sa ajunga mai departe, sa fie extins la scara tuturor episcopilor (intelegand aici si mitropoliti) celor aflati in comuniune cu erezia cretana.

    Apreciază

    1. Desi suferinta a atins un anumit prag critic in sufletelor multor preoti ,monahi si mireni din intreaga tara,ca urmare a hotararilor luate la centru,in urma intalnirii din Creta 2016 si aplicate cu mult zel de slugile obediente anesteziate deja de duhoarea raspandita de suflarea hidrei cu multe capete,erezia ecumenista,aceasta nu tulbura somnul si constiinta ierarhilor transformati de biciul stapanului,in lupi care sfasie fara remuscari, pe cei care nu accepta tradarea si batjocorirea Sfintei si Iubitei noastre Ortodoxii.
      Traim vremuri tulburi in care este atacata din temelii zidirea Bisericii, otravirea cugetelor, in care se practica „lupta de gherila”,nedreptati strigatoare la cer,apropiind de schisma poporul binecredincios.”*Amenintarea se apropie acum de temeliile Bisericii”,ca in vremea Sf.Grigorie Teologul[de Nazianz],care cu inima indurerata,spunea „*Biserica sufera cumplit. Hristos este iarăşi răstignit… „toti par odraslele indepartate ale lui Arie”..
      „*Unde sunt preoţii noştri cei citiţi şi curaţi cu inima? Ca muştele fug şi se îmbrâncesc în sfântul altar. Unul pentru slava, altul pentru bani, al treilea ca să-şi ascundă pornirile. Unde au învăţat să păstorească? Când au trăit în nevoinţă? S-au facut toţi neguţători de Hristos şi şarlatani.Atunci, de ce te temi, Grigorie?De războiul nostru. De vrăjmaşii ce-s înăuntrul Bisericii, pe care nu-i vezi. Ce par prieteni şi ortodocşi, însă sfâşie Biserica, batjocoresc şi schimbă învăţătura ei. ”
      [*Stelianos Papadopoulos,“VULTURUL RANIT – Viata Sfantului Grigorie Teologul”, Editura Bizantina, Bucuresti, 2002]
      Aceasta lupta fratricida dezlantuita de cei care ar fi trebuit cu smerenie si dragoste sa pastoreasca oile Domnului Hristos, se aseamana cu un tsunami diabolic, rezultatul inevitabil al politicii bisericesti care se conduce după logica lumească şi nu după înţelepciunea lui Hristos.Fi -vor toate spre mantuirea unora si caderea altora.
      „**Pe cel care se nevoieşte, Dumnezeu îl umbreşte cu mila Sa; dar cel care iubeşte dobândeşte mângâiere.”
      Stareţul Ambrozie de la Optina
      „**Suferinţele intense, precum aurul în topitoare,curăţă sufletul, îi dau viaţă, îl întăresc şi îl temperează.”
      Sfântul Iosif al Petrogradului[**Sfintii Catacombelor Rusiei]

      Apreciază

      1. Câtă durere avea în suflet Sfântul Grigorie văzând păstori porniți pe „căpătuială” sau stăpâniți de mânie și de ucigătoarea slavă deșartă! Dar câtă durere are Hristos pentru noi, cei socotiți a fi păstori înțelepți, văzând lipsa iubirii față de păstoriți și primirea lupilor în Staul spre a pierde oile cuvântătoare ale Păstorului Celui Bun! Ce va face Domnul? „Pierde-voi înţelepciunea înţelepţilor şi ştiinţa celor învăţaţi voi nimici-o” (I Cor. 1, 19)

        Apreciază

    1. HRISTOS S-A INALTAT!
      Singura lor sansa este sa se retraga toti ierarhii tradatori la manastire (oare stiu ce inseamna pocainta ?),si sa avem o noua BOR ,iesita din cmb,care sa promoveze antiecumenismul din liceul teologic!HRISTOS IN MIJLOCUL NOSTRU ,AL CELOR ANTIECUMENISTI!

      Apreciază

  2. o sa fie impuscati muti ierarhi ecumenisti si din romania chiar in timpul slujbei de catre grupari teroriste care vor patrunde prin bulgaria.isis va disparea .atunci cand terorismul libian, somalez si marocan va lua amploare in europa, vor intra cu mitraliere cate 5-6 in cate o biserica plina si vor mitralia din fata pe preoti si pe credinciosi.nu e de gluma ce va spun.aceste lucruri nu se gasesc pe internet ca proorocii.suntem cenzurati.si va mai spun ca atunci cand turcia va ataca grecia,noi si toata europa va avea deasupra puzderie de avioane turcesti care vor avea comanda unica:””daramati pana in temelii tot ce e biserica crestina de culoare alba pentru ca e semn ca acolo este cuib ecumenist,salas al diavolului si dusman al lui allah”.pilotii turci ,dupa ficare obiectiv distrus,vor cicni sampanie in avion si vor striga a sarbatoare:”te-am invins,galileiene””.cand avioanele turcesti vor bombarda doar aceste edificii (toate catedralele de pe teritoriul european de la un capat la altul si toate sediile de patriarhii,mitropolii si episcopii varuite in alb)populatia civila va protesta si va spune:””nato ce pazeste, de ce nu torpileaza aceste avioane”?atunci ,de-abia isi vor da seama bietii cetateni europeni onesti ca nato nu e pentru apararea spatiului european ci lasand aceste avioane in voia lor libera sa bombardeze strict aceste constructii se vor trezi,cam tarziu dar e bine si atunci ca nato NU E PENTRU OM.in primele luni ale razboiului,tot ce ,ca intindere teritoriala este contaminat in mare masura de ecumenism,va fi distrus de arsenalul bacteriologic si chimic(otravirea panzei freatice pana la 18 metri adancime)pentru ca nu vi se spune pe internet ca al 3lea razboi mondial va avea substrat religios,de aceea va fi mai distrugator decat toate razboaiele din istorie la un loc.si nu stiti multe cuvinte ale sfintilor parinti dinn secolul20:in asezarea umana unde se vor gasi chiar si 5 ecumenisti,va fi rasa de pe fata pamantului si de ar avea 23 de milioane de locuitori,50 000,500 sau 1000 ori 50″”

    Apreciază

  3. repet,multe afirmatii,proorocii,ale acestor sfinti parinti ai secolului 20 nu se gasesc pe internet pentru ca e cenzurat cu scopul formarii,incet dar sigur,a unei mentalitati generale de tip nazist.multe proorocii,repet,nestiute de oameni,pe problema cipurilor,vorbesc nu de luarea cipului ca semn ca faci adeziune la antihrist insusi,ci pedeapsa lui Dumnezeu pentru luarea cipului e vazuta ca o adeziune la un sistem de razboi,satanic si inuman,de aceea toti care au semnat in vederea luarii oricarui fel de cip vor pierde darul lui Dumnezeu de nu se vor cai si vor muri ca printr-o facatura de cutremur(inainte de razboi),de atacul bombelor bacteriologice al islamicilor care va crea epidemii,care cumulat cu epidemiile provenite si de pe alta cale si care vor reusi sa secere 96 la suta din populatia planetei care va trai acea perioada,vor cadea ca prin facatura,repet,multa multa populatie care a acceptat cipurile.pacatuim in fata lui Dumnezeu daca va spunem altceva decat adevarul.populatia care va ramane, va fi cea ascunsa in vagauni.la sfarsitul razboiului vom gasi doar populatie care sa cuprinda ca varsta intre 26-56 de ani barbati si femei,tot ce va fi peste aceste varste sau sub acestea nu vor rezista din cauza ororilor razboiului.vom vedea multi oameni,zbatandu-se ca pestii pe sosele,fara aer.la terminarea razboiului, sistemul osos uman va fi fragil,astfel ca osul piciorului si al mainii,la supravietuitori se va putea rupe cu mana,din cauza radiatiilor de pe urma exploziilor bombelor nucleare neconventionale si de distrugere in masa (doar 0,75 la suta diin totalul de 8 miliarde cat e populatia planetei acum si doar in jurul bazinului marii negre,in rest toata suprafata planetei va fi un imens,imens pustiu CA IN SAHARA SAU CA PE LUNA CAND VEZI SUPRAFATA LNII ATUNCI PE VREME DE LUNA PLINA)atat de distrugator va fi acest razboi.

    Apreciază

Lasă un comentariu

DISCERNE

Viitorul, o paletă de opţiuni. Alege drumul!

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

ASTRADROM

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Vremuritulburi

ortodoxie, vremurile de pe urma, istorie, sanatate, politica, economie, analize si alte informatii utile

Lumea Ortodoxă

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Blog de Dogmatică Empirică

...adică despre dogmă și experierea ei în Duhul Sfant. Doar în Ortodoxie dogmele Bisericii chiar pot fi verificate prin viața mistagogică!

Sfântul Ioan de Kronstadt

În fiecare zi - gândurile unui om extraordinar

Monahul Teodot - blog oficial

Ortodoxia-singura credinta mantuitoare

SINODUL TÂLHĂRESC

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Bucovina Profundă

“ De mare jele şi de mare minune iaste, o iubite cetitoriu, cându toate faptele ceriului şi a pământului îmblă şi mărgu toate careş la sorocul şi la marginea sa... şi nici puţin nu smintescu, nici greşescu sămnul său. Numai sânguru amărătulu omu... ” Varlaam - Cazania

Cuvântul Ortodox

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Redescoperirea Sfintei Euharistii

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

SACCSIV - blog ortodox

Ortodoxie, analize, documentare, istorie, politica