PROTEST – MĂRTURISIRE a unor ortodocși din BOR împotriva rugăciunilor în comun cu ereticii

CĂTRE PĂRINTELE PATRIARH DANIEL ȘI SFÂNTUL SINOD
AL BISERICII ORTODOXE ROMÂNE

Părinte Patriarh și Sfânt Sinod al Bisericii Ortodoxe Române,

Noi, un număr mare de creștini ortodocși din toate regiunile țării, ca mădulare ale Bisericii Ortodoxe, vă rugăm să anulați rugăciunea și slujirea în comun cu celelalte confesiuni, program pe care l-ați hotărât pentru săptămâna 18-25 ianuarie 2024, întrucât încălcați Sfintele Canoane al Bisericii Ortodoxe.

Biserica noastră ortodoxă, așa cum se exprimă și prin învățătura unanimă a părinților, a canoniștilor și teologilor și în primul rând prin Sfintele Canoane Apostolice, Sfintele Sinoade Ecumenice și locale, încuviințează fără nici o rezerva că papismul, ca și toți neoprotestanții ( celelalte confesiuni) sunt în erezie.

Biserica Ortodoxă are ca temelie Sfintele Canoane Apostolice, și Canoanele Sfintelor Sinoade Ecumenice și locale, de la care nici un slujitor nu trebuie să se abată.
Biserica Ortodoxă nu functionează pe regulament de ordine interioară politic.

Niciodată Biserica Ortodoxă nu s-a amestecat cu politicul, ea a fost și este stavilă împotriva tuturor amenințărilor, mai ales din punct de vedere eretic, care se împotrivesc Evangheliei, Sfintelor Sinoade și care îi tăgăduiește pe Sfinții și Fericiții Părinți.

De peste 100 de ani, slujitorii noștri ortodocși, au tot încercat întâlniri în privat, prin conferințe, cu reprezentați de la alte confesiuni, motivând întoarcerea acestora la dreapta credință, din păcate nu s-a întors niciunul, dimpotrivă s-au pierdut cei ortodocși.

Vă rugăm, anulați orice rugăciune și slujire în comun cu celelalte confesiuni, niciodată în istoria Bisericii Ortodoxe Sfinții Părinți n-au slujit împreună cu cei de alte confesiuni decât dacă aceștia au primit Botezul creștin ortodox. Sfinții Părinți n-au mers în lăcașurile lor ca să slujească și să se roage cu ei.

Vă rugăm NU batjocoriți dreapta credință, NU pângăriti Biserica Ortodoxă, NU încălcați Sfintele Canoane, NU creați sminteală pentru un popor care, din pacate, de peste 100 de ani este necatehizat.

Ați folosit ca motto în acest program, cuvântul Domnului din Evanghelia după Sfântul Apostol Luca 10/27 : ,,Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toata inima ta și din tot sufletul tău și din toată puterea ta și din tot cugetul tău, iar pe aproapele tău ca pe tine însuți”.
A iubi înseamnă să spuneți adevărul, iar adevărul nu poate fi rupt de iubire, atunci este o pseudoiubire, un fariseism. Mântuitorul spunea adevărul în față, asta înseamnă să iubești cu adevărat. Dacă îi iubiți sincer pe cei de la alte confesiuni, spuneți-le adevărul de credință, să nu rămână în erezia lor, să vină la Ortodoxie ca să se poată mântui. Domnul este Calea, Adevărul și Viața, El este Calea pe care pășind, nu vom rătăci niciodată, El este Adevărul ce ne face liberi, limpezind orice colț al rațiunii noastre, fără relativism! El este Viața care ne mântuiește dacă rămânem în Adevărul Lui, dacă ne rugăm mereu și ne împărtașim cât mai des cu Harul Dumnezeiesc, revărsat în Biserică prin Sfintele Taine. Să credem și să mărturisim cu toată puterea Adevărul de credintă, să păstrăm și să cultivăm relația noastră cu Dumnezeu și în ascultare de Dumnezeu.

În conformitate cu Sfânta Scriptură și Sfânta Tradiție, vă aducem la cunoștință, abaterile pe care le faceți din punct de vedere canonic, practicând rugăciunea în comun cu celelalte confesiuni.
Reglementările canonice sunt clare, absolute și categorice, în interzicerea participării la rugăciune comună cu ereticii sau schsmaticii.
Biserica ramâne credincioasă reglementărilor canonice, revine și reformulează aceleași interdicții.

Părinte Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, ca și Părinți Ierarhi ai Sfântului Sinod, ne rugăm pentru Sfințiile Voastre, ca Domnul să Se milostivească, să vă lumineze, să vă dăruiască putere, să îndreptați greșelile, să nu uitați că toti vom da răspuns în fața Domnului, pentru fiecare cuget, cuvânt și faptă, că timpurile pe care le trăim sunt hotărâtoare pentru mântuirea noastră, și cel mai cutremurător, că Domnul ne va cere socoteală pentru ce am știut, ce puteam să facem și n-am înfăptuit. Nădăjduim că veți da curs rugăminților noastre și că veți îndrepta greșelile. Doamne, ajuta!

Sfinte Canoane ale Sfinților Apostoli, conform cu Pidalion original, 1871:

CANONUL 11 Dacă cineva cleric fiind, cu caterisit cleric împreună s-ar ruga, să se caterisească şi el. [Apostolic, can. 28; Antiohia, can. 4; Cartagina, can. 10]

CANONUL 10 Dacă cineva cu cel scos de la împărtăşire (achinonitos) măcar, în casă de s-ar împreună ruga, acesta să se afurisească. [Apostolic, can. 11, 12; Antiohia, can. 2; Cartagina, can. 9]

CANONUL 45 Episcopul, sau prezbiterul, sau diaconul, împreună cu ereticii rugându-se, numai să se afurisească. Iar de au dat lor voie, ca unor clerici a lucra ceva, să se caterisească. [Apostolic, can. 65; Sinod 3,can. 2, 4; Laodiceea, can. 6, 9, 32, 33, 34, 37; Timotei, can. 9]

CANONUL 46 Episcopul, sau prezbiterul, ereticesc botez primind, sau jertfă, a se caterisi poruncim. Că ce conglăsuire este lui Hristos cu veliar? Sau ce parte credinciosului cu necredinciosul? [Apostolic, can. 47, 68; Sinod 2, can. 7; Sinod 6, can. 95; Cartagina, can. 1, 6, 15; Vasilie, can. 1, 20, 47, 2]

CANONUL 65 Dacă vreun cleric, sau mirean va intra în sinagoga iudeilor, sau a ereticilor, spre a se ruga, să se şi caterisească, şi să se afurisească. [Apostolic, can. 7, 45, 71; Sinod 6, can. 11; Antiohia, can. 1; Laodiceea, can. 6, 32, 33, 37, 38]

CANONUL 71 Dacă vreun creştin ar aduce untdelemn la altarul păgânilor, sau în sinagoga iudeilor, în sărbătorile lor, sau lumânări ar aprinde, să se afurisească. [Apostolic, can. 7, 65, 70; Sinod 6, can. 11; Antiohia, can. 1; Laodiceea, can. 29, 37, 38; Cartagina, can. 59, 82, 123]

Canoanele Sinodului din Laodiceea, conform cu Pidalion original, 1871:

CANONUL 6 Să nu fie iertat ereticilor să intre în casa lui Dumnezeu, stăruind ei în eres. [Apostolic, can. 45, 65]

CANONUL 32 Nu se cuvine a lua binecuvântările ereticilor, care mai mult sunt necuvântări, decât bine cuvântări. [Apostolic, can. 45]

CANONUL 33 Nu se cuvine cu ereticii, sau cu schismaticii a se ruga împreună.

Sfântul Nichifor Mărturisitorul, Patriarhul Constantinopolului:
,,Nu se cuvine a intra deloc în aceste biserici( care aparțin ereticilor)din pricini care s-au spus deja ( pentru rugăciune sau psalmodiere)(…)căci, dacă a intrat erezia, pleacă îngerul păzitor al celor de acolo, după cuvântul Sfântului Vasilie cel Mare, și acea biserică devine o casă obișnuită. Și nu voi intra, zice, în Biserica celor care gândesc rele, iar Apostolul nu spune oare că nu este nici o legătură între biserica lui Dumnezeu și capiștea idolească?”

Patriarhul Constantinopolului, Gherman al II-le:
,,Și le poruncesc tuturor laicilor, câți sunteți fii adevărați ai Bisericii Sobornicești, să fugiți departe de preoții căzuți în supunerea latină și niciîn biserica lor să nu vă adunațiși nici cea mai simplă binecuvântare să nu primiți din mâinile lor. Căci este mai bine să vă rugați lui Dumnezeu fiecare în casele voastre, decât să vă adunați în biserică cu filolatinii.”

,,Si le poruncim părintește (…) de acum înainte să nu îndrăznească cineva dintre voi să ia parte împreună cu adunarea papistașilorsau cu preoți papistași, sau cu vreunul din ceilalți apuseni, la Sfintele Taine ale Bisericii noastre și la celelalte slujbe bisericești, rugăciuni și ierurgii, ci să vă feriți să aveți vreodată părtășie cu ei la vreuna din sfintele slujbe și ierurgii. Dacă însă, după mustrarea noastră patriarhală și sinodală, după acest îndemn și după povața părintească și suhovnicească, va îndrăzni careva dintre voi să fie neascultător și împotrivitor și dacă cineva dintre preoțiva îndrăzni și va fi văzut că se roagă împreună cu latinii sau că primește jertfa lor sau face pomenire pentru ei, (…) acel preot să fie supus desăvârșitei caterisiri.”

Sinodul Patriarhilor Constantinopolului, Alexandriei, Antiohiei și Ierusalimului (1848):
,,Mărturisește astăzi în sinod (…) că (papismul) este erezie, , iar cei care o urmează, oricare ar fi ei, eretici sunt, (…) iar sinoadele lor eretice, și orice părtășie duhovniceascăîn slujire a ortodocșilor fii ai Bisericii Sobornicești cu unii ca aceia este neîngăduită, după cum întărește și Canonul al șaptele de la Sinodul al Treilea a toată lumea.”

Arhimandritul Iustin Popovici:
,,Sfântul Canon al 10-lea Apostolic nu stabilește exact care anume rugăciune sau slujbă este interzisă, însă interzice orice rugăciune comună cu ereticii, chiar și pe cea personală. În rugăciunile comune ecumenisteoare nu se întâmplă lucruri mai mariși mai grave decât acestea? Oare nu se întâmplă (…) să dea binecuvântarea episcopi și preoți eretici romano-catolici, pastori protestanți, și chiar femei?

Sfântul Fotie cel Mare , Patriarhul Constaninopolului:
,,cine nu își va stupa urechile la auzul acestei prea mari hule (filioque), care se împotrivește Evangheliei, se împotrivește Sfintelor Sinoade, îi tăgăduiește pe Sfinții și Fericiții Părinți, (…)pe acești înșlători și luptători împotriva lui Dumnezeu i-am osândit prin vot sinodal și dumnezeiesc. , (…) astfel, și pe aceștia de vremem ce stăruie în înșelarea lor înmulte chipuri, i-am înlăturat din orice comunitate creștină, (…)să tăiem din trupul Bisericii cangrena hulei.”

Semnează:

1 POPESCU MIHAI CRAIOVA
2 POPESCU ANDREI CRAIOVA
3 POPESCU NICULINA CRAIOVA
4 MARINESCU FLORIN CRAIOVA
5 MARINESCU ELENA CRAIOVA
6 MARINESCU ANDREI CRAIOVA
7 MARINESCU ALEXANDRA CRAIOVA
8 ISVORANU ELENA CRAIOVA
9 POPOVICI ALIN CRAIOVA
10 BALASA MARIA CRAIOVA
11 FLOREA IONUT CRAIOVA
12 BĂLAȘA CARMEN CRAIOVA
13 .FLOREA FLORINA CRAIOVA
14 FLOREA ELENA CRAIOVA
15 VÂRTOSU DAN CRAIOVA
16 BĂLAȘA SIMONA CRAIOVA
17 VÂRTOSU ANDREI CRAIOVA
18 VÂRTOSU DANIELA CRAIOVA
19 DOBRE FĂNICA CRAIOVA
20 ȘTEFĂNESCU CORNEL CRAIOVA
21 ȘTEFĂNESCU DENIS CRAIOVA
22 ȘTEFĂNESCU VICTORIȚA CRAIOVA
23 ȘTEFĂNESCU GABRIEL CRAIOVA
24 PASCU GABRIELA CRAIOVA
25 LUPU MIHAELA CRAIOVA
26 MIC CONSTANTIN CRAIOVA
27 MIC MARIETA CRAIOVA
28 CONSTANTIN AURELIAN CRAIOVA
29 CONSTANTIN LAURA CRAIOVA
30 COANDĂ OVIDIU CRAIOVA
31 COANDĂ ILEANA CRAIOVA
32 GROSU ANDREEA CRAIOVA
33 GROSU ANDREI CRAIOVA
34 BOBIRSC MARIANA CRAIOVA
35 BOBIRSC MĂDĂLIN CRAIOVA
36 DELIȚOIU ADRIAN CRAIOVA
37 CÂRSTEA LIDIA CRAIOVA
38 CÂRSTEA ION CRAIOVA
39 DELIȚOIU ALEXANDRA CRAIOVA
40 CONSTANTINESCU ȘTEFAN CRAIOVA
41 CONSTANTINESCU DAN CRAIOVA
42 CONSTANTINESCU RAUL CRAIOVA
43 CONSTANTINESCU MARIA CRAIOVA
44 Apostu Razvan Brașov
45 Sabie Mihai Vâlcea
46 Sabie Florina Vâlcea
47 Măgureanu Maria Vâlcea
48 Rotaru Mihaela Luminița Vâlcea
49 Tudor Victoria București
50 Rotaru Daniel Liviu București
51 Tudor Radu Mihail București
52 Tudor Corina Andreea București
53 Rotaru Robert Nicholas București
54 Tudor Victor București
55 Neag Laura Andreea București
56 Constantin Gherghina București
57 Constantin Răduț Marian București
58 Constantin Marian București
59 Drăgan Cristina București
60 Catrina Virginia București
61 Ene Vasilica București
62 Pitulice Penelopia București
63 Mihalache Viorel București
64 Țurcanu Monica București
65 Amaliei Veronica București
66 Simion Maria București
67 Pieter Maria Pitești
68 Stan Corina-Maria Pitești
69 Pinter Maria Pitești
70 Amariei Nicoleta Pitești
71 Drăgan Cristina Pitești
72 Catrina Virginia Pitești
73 Batfoi Teodora Pitești
74 Ene Vasilica Pitești
75 Batfoi Teodora Pitești
76 Pitulice Penelopia Pitești
77 Amaliei Veronica Pitești
78 Simion Maria Pitești
79 Țurcanu Monica Pitești
80 Mihalache Viorel Pitești
81 Suditu Mina Minodora Argeș
82 Budisteanu Ana Anastasia Argeș
83 Budisteanu Gheorghe Gabriel Argeș
84 Sima Elena Alexandra Argeș
85 Popescu Laura Ionela Argeș
86 Pisau Mihai Argeș
87 Călina Gheorghița Argeș
88 Stan Georgiana Cristina Argeș
89 Șerban Raluca Nicoleta Argeș
90 Budișteanu Liliana Aura Argeș
91 Marica Iuliana Argeș
92 Budisteanu Ion Laurențiu Argeș
93 Radu Gabriela Argeș
94 Șerban Raluca Nicoleta Argeș
95 Mirea Alina Florina București
96 Topîrceanu Carmen Elena București
97 Mirea Alexandru Cătălin București
98 Mirea Mihai Claudiu București
99 Stan Ioana București
100 Sandu Ioana București
101 Marineci Pițigoi București
102 Dinu Diana Carmina București
103 Ene Mihai București
104 Păun Sinica București
105 Păun Gheorghe București
106 Păun Dumitra București
107 Visan Floarea Suseni, Arges
108 Dibrescu Tanța Pitesti
109 Stoica Elena Cotmeana
110 Diaconu Ioana Oarja, Argeș
111 Ionescu Aneta Pitești
112 Preda Tatiana Albota
113 Tănasie Cristian Mirel Piscani Argeș
114 Tănasie Ileana Piscani Argeș
115 Tudorache Florica Piscani Argeș
116 David Andrei Pitești
117 Nicolae Verginia Pitești
118 Lixandra Florina Georgeta Leordeni
119 Moldoveanu Mihaela Pitești
120 Gheorghe Maria Pitești
121 Olteanu Niculina Pitești
122 Constantin Daniela Pitești
123 Mureșan Diana Pitești
124 Mureșan Nicolae Pitești
125 Marin Anghelina Rociu, județul Argeș
126 Deaconescu Ionela Pitești
127 Epure Victoria Pitești
128 Vechiu Filofteia București
129 Vechiu Constantin București
130 Suță Ion Leordeni, Argeș
131 Șuță Adriana Leordeni Argeș
132 Suță Stela Leordeni, Argeș
133 Suță Maria Leordeni Argeș
134 Suță Constantin Leordeni, Argeș
135 Mateescu Mirela Pitești
136 Dobre Mariana Oarja Argeș
137 Voincilă Elena Suseni, Argeș
138 Farcaș Emilia Leordeni Argeș
139 Farcaș Costică Leordeni Argeș
140 Marinescu Mariana Pitești
141 Neamțu Cristina Pitești
142 Sanda Nicolae Vâlcea
143 Sanda Elena Vâlcea
144 Sanda Ilie Vâlcea
145 Sanda Maria Vâlcea
146 Rădulescu Sabina Vâlcea
147 Sârbu Elena Vâlcea
148 Sârbu Florentin Vâlcea
149 Staicu Nineta Turnu-Severin
150 Staicu sorin Turnu-Severin
151 Sârbu Cosmin Turnu-Severin
152 Vârtosu Daniela Turnu-Severin
153 Vârtosu Andrei Turnu-Severin
154 Ceaușu Carla Turnu-Severin
155 Ieroschimonah Paisie Vrancea
156 Ieromonahul Grigorie cu obștea și fiii duhovnicești Vâlcea
157 Schimonahul Serapion Vrancea
158 Preot Claudiu Buză cu fiii și fiicele duhovnicești Urziceni
160 Ipodiacon Chiriac Vrancea
161 Monahul Ioan Vrancea
162 Monahul Paisie Vrancea
163 Monahul Antonie Vrancea
164 Monahul Acachie Vrancea
165 Monahia Agapia Vrancea
166 Monahia Teodosia Vrancea
167 Monahia Leontia Vrancea
168 Rasofora Antonia Vrancea
169 Rasofora Isidora Vrancea
170 Monahia Pahomia Vrancea
171 Monahia Parascheva Vrancea
172 Monahia Grigoria Vrancea
173 Monahia Macaria Vrancea
174 Monahia Porfiria Vrancea
175 Monahia Gherghina-Nicoleta Vrancea
176 Sora Elena-Cătălina Vrancea
177 Sora Tamara Roxana Vrancea
178 Cruceru Robert-Vasile Vrancea
179 Cruceru Ion Vrancea
180 Cruceru Elena Vrancea
181 Cruceru Lidia Vrancea
182 Cruceru Ilie Vrancea
183 Cruceru Elena Vrancea
184 Cruceru Vasile Vrancea
185 Costea Ileana Vrancea
186 Băcanu Ionel Vrancea
187 Băcanu Elena Vrancea
188 Dan Rodica Vrancea
189 Băcanu Mărioara Vrancea
190 Popescu Petre Vrancea
191 Popescu Petrișor-Cosmin Vrancea
192 Șerban Maria -Dorina Vrancea
193 Neagu Gicu Vrancea
194 Neagu Mihaela Vrancea
195 Panait David-Cristian Vrancea
196 Panait Rodica-Sanda Vrancea
197 Bulancea Irina-Gabriela Vrancea
198 Bulancea Cristian Vrancea
199 Enache Ștefan Vrancea
200 Enache Marcel Vrancea
201 Enache Tănțica Vrancea
202 Cioi Vasile Vrancea
203 Apostu Răzvan Vâlcea
204 Ene Alexandru-Ionuț Vâlcea
205 Vasile Ana-Maria-Andreea Vâlcea
206 Zuduluf Eugenia Vâlcea
207 Baciu Gheorghe Vâlcea
208 Baciu Mihaela Vâlcea
209 Cărăvan Elena-Simona Vâlcea
210 Cărăvan Gabriela -Corina Vâlcea
211 Cărăvan Daniel-Costinel Vâlcea
212 Calotescu Ioana -Mihaela Vâlcea
213 Calotescu Ana-Victoria Vâlcea
214 Stoia Elena-Silvia Vâlcea
215 Calotescu Ion Vâlcea
216 Calotescu Floarea Vâlcea
217 Calotescu Maria-Daniela Vâlcea
218 Calotescu Gheorghe Vâlcea
219 Calotescu Maria Vâlcea
220 Calotescu Ioana Vâlcea
221 Sabie Mihai Vâlcea
222 Sabie Florina-Maria Vâlcea
223 Paleșnic Iuliana Vâlcea
224 Petrache Alexandru Vâlcea
225 Arnăutu Doina Vâlcea
226 Popa Ioan Vâlcea
227 Popa Elena Vâlcea
228 Popa Ionuț Vâlcea
229 Popa George Vâlcea
230 Popa Dorina Vâlcea
231 Stocheci Nicoleta Vâlcea
232 Paleșnic Sofica Vâlcea
233 Gheorghiță Daniela Vâlcea
234 Hodorogea Lucreția Vâlcea
235 Hodorogea Mihaela Vâlcea
236 Guran Maria Vâlcea
237 Ruscan Adrian Vâlcea
238 Ruscan Doina Vâlcea
239 Hermeneanu Ionela Vâlcea
240 Hermeneanu Ionuț Vâlcea
241 Bomeș Veronica Vâlcea
242 Olteanu Elena Vâlcea
243 Profire Romulus Vâlcea
244 Albinaru Petrică Vâlcea
245 Radu Florin Vâlcea
246 Formagiu Petronela Vâlcea
247 Teodorescu Adriana-Elisabeta Vâlcea
248 Teodorescu Florin Vâlcea
249 Ceaușu Valeria Vâlcea
250 Ceaușu Maria Vâlcea
251 Ceaușu Consantin Vâlcea
252 Costescu Elena Vâlcea
253 Predescu Teodora Vâlcea
254 Negrea Cătălina Vâlcea
255 Negrea Roxana Vâlcea
256 Ivănuș Mădălina- Ionela Vâlcea
257 Zainea Bogdan Vâlcea
258 Zainea Mădălina Vâlcea
259 Ivănuș Maria Vâlcea
260 Comănceanu Elena -Alina Vâlcea
261 Comănceanu Petruța Vâlcea
262 Marinescu Mihai Vâlcea
263 Marinescu Cătălina Vâlcea
264 Vechiu Filofteia București
265 Vechiu Constantin București
266 Deaconescu Ionela Pitești
267 Epure Victoria Pitești
268 Farcaș Emilia Leordeni Argeș
269 Farcaș Costică Leordeni Argeș
270 Marinescu Mariana Pitești Argeș
271 Picui Mădălina Pitești
272 Picui Natalia Pitești
273 Nițu Mariana Bascov Argeș
274 Popa Ionela Ștefănești Argeș
275 Ciocan Elena Pitești
276 Ciocan Marin Pitești
277 Cerjan Maria Pitești
278 Băncescu Ionela Rucăr Argeș
279 Picui Marcela Cocu Argeș
280 Picui Kasandra Pitești
281 Picui Maria Alexia Pitești
282 Picui Mihai Denis Pitești
283 Marinita Elena Poiana Lacului
284 Marinita Constantin Poiana Lacului
285 Marinita David Poiana Lacului
286 Ancuța Cocu Poiana Lacului
287 Picui Cornel-George Cocu
288 Marinita Victoria Cocu
289 Dinuta Filofteia Dobrești
290 Marinita Rareș Cocu
291 Marinita Adelina Cocu
292 Dinuta Robert Vasile Dobrești
293 Deaconu Patryciea Pitești
294 Deaconu Marius Pitești
295 Deaconu Ioan Pitești
296 Vasile Maria Cocu
297 Deaconu Stefania Pitești
298 Deaconu Nicolae Pitești
299 Nicu Maria Pitești
300 Nicu Aurel Pitești
301 Sarpe Florentina Pitești
302 Sarpe Daniel Pitești
303 Badita Robert Pitești
304 Minca Gheorghe Oarja, Argeș
305 Ionelia Burciu Pitești
306 Munca Niculina Oarja
307 Giuliani Cristian Pitești
308 Giulan Ionela- Georgiana. Pitești
309 Cruceru Ion Glăvile,jud. Vâlcea.
310 Cruceru Ruxanda Elena, Glăvile,jud. Vâlcea.
311 Maica Antonia București
312 Sora Maricica București
313 Monah Cassian București
314 Fratele Gheorghe Spulber
315 Sora Ancuța Spulber
316 Stanca Maria București
317 Costea Emil- Dănuț București
318 Costea Rodica București
319 Costea Andrei București
320 David Olimpia București
321 Costea Nicolae București
323 Coteț Rodica București
324 Popa Daniela București
325 Popa Bogdan București
326 Popa Ovidiu București
327 Șipos Nicolae București
328 Zuluf Eugenia București
329 Dumitrascu Iulia București
330 Burcin Simona București
331 Bătrânu Iris-Irina București
332 Dumitru Ioana București
333 Monahia Melania Mestecanis Vatra Dornei.
334 Protoschimonah Sava Mestecanis Vatra Dornei.
335 Schimonahia Maria Mestecanis Vatra Dornei.
336 Rasofora Eufimia Mestecanis Vatra Dornei.
337 Maica Antonia București
338 Sora Maricica București
339 Monah Cassian București
340 Creangă Elena Vrancea
341 Gheorghe Bogdan-Dragos Bărcănești, jud. Prahova
342 Gheorghe Lăcrămioara Bărcănești, jud. Prahova
343 Borza Lăcrămioara București
344 Ionescu Iulia Cristina București
345 Plăcintă Lucreția București
346 Axintescu Tatiana Curtea de Argeș
347 Mitrache Loredana Curtea de Argeș
348 Cobeanu Zeanaida-Minerva București
349 Gheorghiță Ligia Ivesti, județul Galați
350 Tudor Mariana Buzău
351 Negoiță Andrei – Ioan Buzău
352 Tudor Stefan – Mario Buzău
353 Popa Lucian Vaslui
354 Gheorghiță David Tulcea
355 Gheorghiță Oana Georgiana Tulcea
356 Olaru Marilena Galați
357 Stînga Emilia Urziceni
358 Bercaru Doina Urziceni
359 Gheorghiță Iosif Ivesti, județul Galați
360 Gheorghiță Mariana Ivesti, județul Galați
361 Gheorghiță Sebastian Ivesti, județul Galați
362 Gheorghiță Iosif Ivesti, județul Galați
363 Maxim İon Urziceni
364 Maxim Ilinca Urziceni
365 Plăcintă Lucreția București
366 Gheorghiță Beniamin. Ivesti, județul Galați
367 Gheorghiță Daniela Ivesti, județul Galați
368 Botea Nicoleta Cristina București
369 Drăniceanu Nicoleta București
370 Atudorei Florin București
371 Teodorescu Hortensia București
372 Feraru Andrei București
373 Comănescu Myrto București
374 Teodorescu Sergiu București
375 Cristea Gabriel Huși, Vaslui
376 Cristea Mariana Huși, Vaslui
377 Cristea Andrei Huși, Vaslui
378 Cristea Ștefan Huși, Vaslui
379 Cristea Paraschiva Huși, Vaslui
380 Cristea Alexandru Huși, Vaslui
381 Cristea Silvestru Huși, Vaslui
382 Borza Alexandru Florin București
383 Bujor Anișoara Bacău
384 Luca Mihaela Bacău
385 Hideg Mihai Bacău
386 Hideg Florina Bacău
387 Hideg Daniel Bacău
388 Iancovici Andreea Bacău
389 Cristea Ruxanda Huși, Vaslui
390 Stama Madalina Andreea Bucuresti
391 Nicolau George Florentin Giurgiu
392 Drenea Elena București
393 Manole Maria Urziceni
394 Oprea Adina Zemeș, Bacău
395 Popescu Niculina București
396 Enache Veronica București
397 Radu Alexandru Sibiu
398 Rădulescu Minodora-Viorica București
399 Manole Nița Urziceni
400 Rizea Ionela Denisa Pitești
401 Dascalu Dragos Marius Pitești
402 Dascalu Maria Pitești
403 Rizea Gheorghe Bălcești
404 Rizea Floarea Bălcești
405 Raiciu Jean-Marie. Turnu-Severin
406 Matei Luminita Pitești
407 Matei Cristian Pitești
408 Rusu Mariana Pitești
409 Cerbeanu Carmen Ramona Pitești
410 Cerbeanu Cosmin Eugen Pitești
411 Picui Cornel George Cocu, Argeș
412 Marinita Victoria Cocu, Argeș
413 Marinita Constantin Poiana Lacului
414 Marinita Elena Poiana Lacului
415 Sora Ancuța Cocu, Argeș
416 Marinita Rareș Cocu, Argeș
417 Marinita Adelina Cocu, Argeș
418 Ilie Adriana com .Leordeni
419 Dinuta Filofteia Dobrești
420 Dinuta Robert Vasile Dobrești
421 Marinita David Poiana Lacului
422 Vasile Maria Cocu, Argeș
423 Ghican Mariana Constanța
424 Ghican Traian Constanța
425 Moraru Silvia Pitești
426 Sandu Elena Ștefănești, Arges
427 Sandu Ion Ștefănești, Arges
428 Mazăre Maria, Câmpulung Moldovenesc
429 Mazăre Filaret Câmpulung Moldovenesc
430 Minca Gheorghe Oarja, Argeș
431 Stanciu Nicolae-Valentin Buzău
432 Stanciu Mihaela Buzău
433 Boeru Gheorghe Pitești
434 Ioniță Marian Pitești
435 Dogaru Maria Bălcești
436 Stan Maria laura Bălcești
437 Vișinescu Sorina Pitești
438 Ghinoiu Mariana București
439 Șandru Speranța-Diana Breaza
440 Pr. Coman Adrian Moldova
441 Hristodor Savu Mihail Moldova
442 Hristodor Carmen Moldova
443 Hahui Elena Galați
444 Balica Mihaela Galați
445 Balica Doru Galați
446 Iurașcu Marian Galați
447 Burulea Robert Constantin Rediu, Neamț
448 Pop Laura Sibiu
449 Pop Daniela Sibiu
450 Pop Aurel Sibiu
451 Pop Radu Sibiu
452 Alexandru Floarea București
453 Ciuciulete Zenovia Lazuri
454 Ioniță Emanuel Pitești
455 Vișan Mihai București
456 Dimian Luminița Pitești
457 Birtoiu Miruna Pitești
458 Birtoiu Valentin Pitești
459 Pârvan Sanda Buzău
460 Badea Floarea Pitești
461 Pirnea Maria-Violeta Pitești
462 Pirnea Bogdan Pitești
463 Văcaru Maria Pitești
464 Marinescu Ceistian-Constantin Pitești

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

66 de gânduri despre „PROTEST – MĂRTURISIRE a unor ortodocși din BOR împotriva rugăciunilor în comun cu ereticii”

    1. Semnez petiţia care se adresează BOR sf.Patriah Daniel .nu sunt de acord să ne rugăm cu ereticii .Manole Cornelia București

      Apreciază

    2. Doamne, ajută!
      Vrem să semnăm și noi scrisoarea.
      Georgescu Ionuț-Adrian – Urziceni, jud Ialomița
      Georgescu Cornelia – Urziceni, jud. Ialomița

      Mulțumim frumos!

      Apreciază

  1. Doamne ajută!Adăugați la tabelul cu creștini ortodocși care semnează împotriva rugaciunilor in comun cu ereticii.Daniela Bugus ,Bacău.

    Apreciază

  2. Sărut mâna, părinte! Va rog să adăugați și:

    Burlacu Lenuța Tulcea
    Monahia Iunia Tulcea
    Coteț Ionuț Tulcea
    Holostenco Daniela Nicoleta Tulcea
    Holostenco Bogdan Tulcea
    Chiselenco Nina Ani Tulcea
    Stefan Ionica Tulcea
    Mocanu Cristina Tulcea
    Lazăr Augustina Tulcea
    Istrate Liliana Tl
    Mungiu Iuliana
    Arsenie Constanța Tl
    Casian Lavinina Manuela Tl
    Bălan Maria – Brăila

    Apreciază

  3. Marturisim credinta ortodoxa cea adevarata si deplina ci nu ereziile dar mai ales panerezia ecumenista.
    Nedelea Laurentiu Catalin, Stefanesti, Arges

    Apreciază

    1. Sunt împotriva rugăciunii cu ereticii.
      Sunt pentru respectarea dreptei credințe ortodoxe și a sfintelor canoane statornicite de Sfintii Părinți la cele 7 Sfinte Sinoade Ecumenice .
      Corina Ilea și familia

      Cluj-Napoca

      Apreciază

  4. Vreau sa semnez scrisoarea catre Patriarh si ierarhi impotriva rugaciunii in comun cu ereticii.
    Mihalache Manuela
    Slodoneanu Ionut
    Mihalache Niculae

    Apreciază

  5. Ne alăturăm și noi:
    Anca Dorin-Octavian
    Anca Anca-Maria
    Ciobotaru Maria-Anisia
    Anca Samuel-Octavian
    Anca Emanuela
    Gugiuman Doina
    Gugiuman Ștefan
    Maier Oana-Mihaela

    Spunem NU rugăciunii comune cu ereticii

    Apreciază

Lasă un comentariu

DISCERNE

Viitorul, o paletă de opţiuni. Alege drumul!

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

ASTRADROM

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Vremuritulburi

ortodoxie, vremurile de pe urma, istorie, sanatate, politica, economie, analize si alte informatii utile

Lumea Ortodoxă

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Blog de Dogmatică Empirică

...adică despre dogmă și experierea ei în Duhul Sfant. Doar în Ortodoxie dogmele Bisericii chiar pot fi verificate prin viața mistagogică!

Sfântul Ioan de Kronstadt

În fiecare zi - gândurile unui om extraordinar

Monahul Teodot - blog oficial

Ortodoxia-singura credinta mantuitoare

SINODUL TÂLHĂRESC

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Bucovina Profundă

“ De mare jele şi de mare minune iaste, o iubite cetitoriu, cându toate faptele ceriului şi a pământului îmblă şi mărgu toate careş la sorocul şi la marginea sa... şi nici puţin nu smintescu, nici greşescu sămnul său. Numai sânguru amărătulu omu... ” Varlaam - Cazania

Cuvântul Ortodox

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Redescoperirea Sfintei Euharistii

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

SACCSIV - blog ortodox

Ortodoxie, analize, documentare, istorie, politica