DESPRE PREGĂTIREA PECETLUIRII, ÎN CONTEXTUL APOSTAZIEI ȘI GLOBALIZĂRII

Credinciosul cu adevărat ancorat în viețuirea cea bună, după cuvântul Evangheliei Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, poate vedea clar, pentru prima dată la aproape două mii de ani de la descoperirea avută de Sfântul Ioan Teologul, cum Cartea Apocalipsei își dezvăluie încetul cu încetul tainele.

Multitudinea prorociilor Sfinților Părinți ai Bisericii Ortodoxe din ultimile sute de ani, care au avut descoperiri Dumnezeiești, de la Sfântul Ioan de Kronstadt, Sfântul Lavrentie de Cernigov și până la Sfântul Paisie Aghioritul vin să întărească credința noastră, anume că toate cuvintele Scripturii sunt adevărate și se împlinesc sub ochii noștri.

În aceste cumplite vremuri de apostazie, aproape generală, când până și cei care ar trebui să păstorească turma sunt dintre cei care au făcut pact cu vrăjmașul și o sfâșie din interior, credinciosul trebuie să se afunde în cercetarea Scripturilor, a profețiilor, a vieții Sfinților Părinți și în rugăciune pentru a putea rămâne neabătut pe calea îngustă către măntuire.

Această scurtă expunere își dorește să aducă în atenția cititorului câteva elemente cheie care trebuiesc luate în seama, fiindcă pot conduce pe cel nepăsător la pecetea lui Antihrist, așa cum ne vorbește Sfântul Ioan Teologul în Cartea Apocalipsei.

Vedem cum de la începutul așa zisei pandemii din anului 2020 majoritatea statelor lumii au acționat în același mod la comandă, cu același narativ susținut de media audio vizuală, impunând măsuri restrictive și anticonstituționale care nu au avut alt scop decât distrugerea controlată a economiilor lumii și înaintarea spre instaurarea unui sistem totalitar, la nivel mondial, de control și înrobire a oamenilor. Pentru prima oară în istorie, oamenii au fost condiționați de existența unui document în format electronic care să ateste statutul vaccinal pentru a-și putea procura cele necesare traiului.

,,Și ea îi silește pe toţi, pe cei mici și pe cei mari, și pe cei bogaţi și pe cei săraci, și pe cei slobozi și pe cei robi, ca să-și pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte, încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.” ( Apocalipsa 13, 16-17 )

Deși prin cele citate mai sus nu putem afirma că sunt deja împlinite, nu putem să nu observăm cum în toată lumea se fac eforturi pentru centralizarea datelor cu caracter personal și pentru împingerea oamenilor spre acceptarea unei identitați digitale (DIGITAL ID), care va duce în final la acceptarea semnului fiarei.

Atât Cartea Apocalipsei cât și profețiile Sfinților Părinți ne spun că în ultimele zile ale omenirii va fi instaurat un regim totalitar mondial care va exercita un control economic absolut asupra întregii omeniri și care va dispune de un sistem de identificare a tuturor ființelor umane. Văzând cele ce s-au întâmplat în ultimii ani și tendința de înlocuire a banilor fizici cu bani digitali putem spune că profeția Sfântului Ioan a început să-și facă vizibilă împlinirea.

Așadar, pentru o bună înțelegere a celor ce se întâmplă, trebuie să studiem cu atenție Sfânta Scriptură și cuvintele Sfinților, dar să avem cunoștință și despre mersul general al evenimentelor în societatea umană, căutând să aflăm relațiile dintre realitate și profeție. Pentru a înțelege corect vremurile și locul unde ne aflăm din punct de vedere istoric, raportat la cele descoperite în Cartea Apocalipsei, trebuie să facem o scurtă trecere în revistă a celor ce stau la baza sistemului care va duce la pecetluirea finală.

Încă de la începutul anilor 1970, odată cu apariția sistemului de coduri de bare, s-a putut face vizibil planul apocaliptic de înrobire a întregii omeniri. Astăzi, acest sistem este generalizat și este aplicat pe toate produsele existente pe piața. Motivul real al creării unui astfel de sistem este dorința de a deține controlul asupra datelor privind orice producție economică. Sistemul poate stoca informații despre țara de origine, despre producător și felul produsului.

A urmat, aproape în același timp, apariția cardurilor bancare și astfel pentru prima oară sistemul a putut să aibă control asupra tuturor tranzacțiilor. Apariția internetului a reprezentat un mare pas înainte în acest plan demonic. Internetul este una din cele mai valoroase arme în mâna elitei globaliste, care urmărește controlul omenirii, căci prin intermediul său oamenii pot fi manipulați în mod inconștient prin afluxul mare de așa zis informații care sunt distribuite tocmai pentru a determina adoptarea unui tipar de gândire al maselor în sensul în care își dorește elita conducătoare.

Apariția platformelor sociale cum ar fi Facebook, Twitter sau Instagram, care deși par mijloace moderne de comunicare ce faciliteaza schimbul de informații, sunt știut a fi invenția serviciilor secrete de informații. Principalul lor rol este acela de a culege informații despre utilizatori și de a manipula percepția publică colectivă. Facebook este una din companiile cele mai puternice care colectează un volum uriaș de date ce sunt folosite pentru crearea profilurilor digitale ale utilizatorilor. Apariția Google, care de asemenea este o companie ce are în spate tot serviciile secrete, îndeplinește același rol de a culege informații, de a manipula percepția publică și de a stoca date, cu scopul de a profila și cataloga utilizatorii.

Cunoscând astfel cele ce se lucrează în lume prin intermediul acestor tehnologii și având cunoștință, despre cele ce au să vină, din descoperirea Sfântului Ioan Teologul, putem vedea limpede cum o serie de măsuri legislative sunt luate concomitent în toate țările lumii cu scopul creării arhitecturii unui stat totalitar mondial, care va culmina cu întronarea lui Antihrist. Printre aceste măsuri putem identifica concret pe cele cu rol vizibil în acest plan:

Crearea banilor electronici CBDC (Central Bank Digital Currency )
Acești bani digitali CBDC sunt fundamental diferiți față de banii digitali existenți în acest moment prin faptul că sunt controlați de către Băncile Centrale ale fiecărui stat și de către guverne. Acest lucru face posibil ca toate tranzacțiile efectuate să fie urmărite și controlate de către guvern. Mai mult decăt atât, tehnologia din spatele acestei monede permite supravegherea în timp real a unei tranzacții și blocarea ei în anumite condiții.

Alocarea cotelor de carbon de către Uniunea europeană, care urmărește cuantificarea și alocarea unei cote unice de carbon pe cap de locuitor ce va putea fi folosită. Acest lucru, în contextul eliminării banilor fizici și implementării monedelor digitale, va avea consecințe de neimaginat pentru majoritatea oamenilor în ceea ce privește restrângerea drepturilor și a libertăților fundamentale și constituționale, întrucât, în momentul depășirii cotei unice alocate, orice tranzacție de cumpărare va putea fi blocată în timp real.

Identitatea digitală (Digital ID)
Identitatea digitală este metoda digitală de a dovedi identitatea unei persoane. Ea este emisă și acreditată de către guvern și presupune colectarea datelor biometrice care sunt unice fiecărei persoane cum ar fi: amprentele degetelor, scanarea feței sau scanarea irisului. Toate datele cu privire la identitatea digitală a fiecărei persoane vor fi stocate de către guvern sau de către companii private ce au parteneriate cu guvernul.

Inteligența artificială va fi elementul central prin care elitele satanizate conducătoare ale acestei lumi vor să controleze și să înrobească întreaga suflare. Odată ce toate aceste măsuri vor fi implementate și se va face trecerea la moneda digitală va fi atins obictivul lor de a controla fiecare aspect al vieții celor care de bună voie au acceptat intrarea în acest sistem. Inteligența artificială va fi cea care va controla fiecare individ pe baza identității digitale și a profilurilor create de către companii precum Facebook sau Google, va acorda scoruri de bună purtare sau va penaliza în funcție de nivelul de obediență către sistem și va permite accesul la toate cele necesare traiului.

Deși toate aceste măsuri sunt prezentate ca o evoluție firească a progresului tehnologic care va simplifica viața noastră, de fapt ele sunt implementate cu scopul controlului și înrobirii întregii umanitați. Iar noi, ca și creștini ortodocși, întelegem astăzi mai mult decât oricând, cunoscând Scripturile și profețiile Sfinților Părinți ai Bisericii, că toate acestea vin să netezească calea înaintea întronarii lui Antihrist și că ne aflăm istoric foarte aproape de momentul apariției sale ca și conducător al întregii omeniri.

Vedem astfel cum identitatea digitală reprezintă un pericol existențial fără precedent în istoria omenirii, căci fără deținerea acestei identitați digitale omul va fi practic exclus din toate sectoarele vieții sociale, nemaiputând practic să-si continue existența în cadrul societății. Ne putem da seama că toate cele pe care le plănuiesc sunt insuflate și meștesugite de nimeni altul decăt de vrăjmașul diavol, dușmanul dintru început al omului.
Dar toate acestea se vor face cu acordul oamenilor, căci noi știm din învățătura Bisericii că oamenii de bună voie vor accepta și chiar vor cere soluții care li se par a le face viața mai usoară. Este ceea ce vedem în fiecare zi pretutindeni cum oamenii adoptă în număr din ce în ce mai mare sistemul de plăți digitale, plătind cu telefonul sau cu cardul.

Marea dramă a zilei de astăzi este că oamenii necăutând Adevărul, necunoscându-și adevărata credință, nesocotind Scripturile și profețiile Sfinților Părinți, se fac urâtori ai propriilor suflete căci noi știm din Cartea Apocalipsei că cei care vor primi în final pecetea lui antihrist se vor osândi singuri la chinurile cele veșnice.

,,Și al treilea înger a venit după ei, strigând cu glas puternic: Cine se închină fiarei și chipului ei și primește semnul ei pe fruntea lui, sau pe mâna lui, va bea și el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei Sale, și se va chinui în foc și în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri și înaintea Mielului. Și fumul chinului lor se suie în vecii vecilor. Și nu au odihnă nici ziua, nici noaptea cei ce se închină fiarei și chipului ei și oricine primește semnul numelui ei” (Apocalipsa 14, 9-11).

De aceea, este important pentru noi să înțelegem corect vremurile pe care le trăim și să respingem cu hotărâre, chiar cu prețul vieții, orice formă de identitate digitală ce stă în strânsă legătură cu pecetluirea, care ne-ar putea pune în pericol mântuirea.

               +++

,,Că celor ce au cunoştinţă, cu lesnire le va fi cunoscută venirea lui [Antihristului]. Iar celor ce îşi au mintea permanent la lucruri lumeşti, măcar dacă ar şi auzi, nu vor crede, şi urăsc pe cei ce le-ar spune” (Sfântul Efrem Sirul).

,,Buletinul de identitate nu este pecetea; este introducerea pecetluirii” (Sfântul Paisie Aghioritul).

,,Dar creştinii orbiţi nu vor observa nimic, deşi acest lucru (pecetluirea) l-ar putea înţelege şi un prunc mic” (Sfântul Ierarh Ermoghen).

ARHIMANDRITUL ATHANASIE MITILINEOS: ,,ACEST CARD INTELIGENT NU-L VOM PRIMI!”

În iulie 2000, împreună cu domnul teolog Vasile Papanikolau, l-am vizitat pe starețul Atanasie Mitilineos la Stoumiu din Larisa. După Liturghie am rămas ca să primim binecuvântarea Bătrânului la fel ca și multă altă lume. Noi am rămas ultimii, domnul Papanikolau îl cunoștea personal pe Gheronda Atanasie și m-a recomandat. După ce am făcut cunoștință i-am adresat o întrebare care mă frământa în mod special: ,,Părinte”, i-am spus, ,,aș dori să-mi spuneți despre acest faimos card de asigurare despre care se vorbește și care a început deja să fie trimis și acasă”. ,,Nu v-au informat în parohia dumneavoastră în legătură cu acest fapt?”, m-a întrebat. ,,Nu”, am răspuns. Atunci Starețul ne-a spus: ,,Aceste carduri simple pe care ni le trimit și ni le propun necontenit, putem – după iconomie – să le luăm pentru că trebuie să trăim; altfel nu vom putea să facem față nevoilor de zi cu zi. Aceștia, însă, ne vor trimite și un card inteligent care le va înlocui pe cele de dinainte. Aceștia cred oare că sunt mai inteligenți decât noi, creștinii, și că noi nu știm ce se ascunde în spatele lui? Acest card inteligent nu-l vom primi! Pentru aceasta merită să plecăm și în munți dacă trebuie, pentru că o vom face pentru dragostea lui Dumnezeu și vom avea asupra noastră harul Lui. În ceea ce privește supraviețuirea să nu vă neliniștiți, pentru că este grija lui Dumnezeu. Acest card să nu-l luăm pentru că, oricine îl va lua, nu va scăpa de pe pecetluirea care urmează”.

Manolas Konstandinos, Ptolemaida, în Mărturii ale închinătorilor. Cuviosul Paisie Aghioritul, vol. al II-lea, p. 62.

Cuvânt al unor drept-slăvitori creștini, numiți pe nedrept „eretici anticipiști”.

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

11 gânduri despre „DESPRE PREGĂTIREA PECETLUIRII, ÎN CONTEXTUL APOSTAZIEI ȘI GLOBALIZĂRII”

  1. Sărut dreapta, părinte!
    De mare folos cele așezate în rândurile acestui material. Rămâne creștinului să se pregătească îndeosebi pt a-l înfrunta pe vicleanul vrăjmaș al omului : satana!
    Domnul să vă răsplătească dragostea pt aproapele! Avem mare nevoie de preoți iubitori de Hristos!

    Doamne ai milă de noi! 🙏

    Apreciază

    1. Slavă lui Dumnezeu pentru toate! Harul Domnului lucrează în viața Bisericii, prin neîncetată purtare de grijă și milă a Preasfintei Treimi. Important este să rămânem mădulare vii ale Trupului lui Hristos, indiferent de ceea ce ne pregătesc artizanii întunericului.

      Apreciază

  2. Așa precum adevărul Ortodox trebuie păstrat în integralitatea lui pentru a rămâne adevăr, tot așa și textul biblic trebuie preluat și tâlcuit în integralitatea lui (în cazul de față Apocalipsa 13,16-18, și nu cum a fost preluat mai sus Ap.13,16-17), pentru a ni se revela cu adevărat sensurile și pentru a ni se descoperi adevărul. Altminteri vom interpreta greșit și vom fi în neadevăr.

    Pentru că avem acolo pomenit despre numele Fiarei și numărul numelui Fiarei, adică numărul asociat al numelui Fiarei. Am arătat într-o postare anterioară cum se calculează. Dar văd că nu ați publcat-o. Zice la Ap. 13,18: „Cine are pricepere să socotească numărul Fiarei; că e număr de om. Și numărul ei este 666.”

    „Aici e-nțelepciunea.” Dacă luăm trunchiat nu vom cunoaște niciodată adevărul. Nu putem să luăm doar așa 666 asociate cu actele cu cip biometrice și cu diverse carduri, pentru a trage concluzia că trăim vremea Antihristului. Trebuie să mai avem și un nume de om asociat cu acel număr 666. Pentru că numele Fiarei e nume de om, iar numărul asociat acestui nume de om este 666, așa ne spune Sf. Ioan. El a fost dus în duh și a scris exact ceea ce i s-a arătat și i s-a spus. Iar la Ap. 22,18-19 pentru cei ce adaugă, sau cei ce scot ceva din cele scrise în Apocalipsă, se instituie o pedeapsă cruntă.

    Ce trăim noi astăzi e doar o preinchipuire a vremurilor Antihristului. Până nu avem și numele Fiarei, care transpus în număr să dea 666, nu putem vorbi despre Antihrist. Pașaport, carte de identitate, ban electronic, nu sunt nume de om, așa cum ne spune Sf. Ioan. A spune că acum este vremea Antihristului și pecetluirea finală, precum mulți afirmă, deturnează atenția creștinului de la adevărata problemă a epocii în care trăim, care este tot o operă a satanei, mă refer la erezia ecumenismului.

    Asta nu înseamnă că eu spun că actele biometrice cu cip sunt bune. La vremea respectivă am strâns semnături la apelul Părintelui Iustin împotriva cardului de sănătate. Aceste acte încalcă libertatea de conștiință religioasă și drepturile fundamentale ale omului. În plus sunt foarte nesigure, cu tehnologia potrivită pot fi clonate din viteza mașinii. Trebuie luptat împotriva lor. Însă deocamdată sunt doar o preinchipuire a pecetluirii finale. Ne pregătește Dumnezeu ca să fim din timp conștienți de pericolele ce vor veni la un moment dat peste noi creștinii. În vremurile de pe urmă.

    Apreciază

    1. Doamne, ajută!
      Nu știu cât de bine și înțelept este să ne apucăm să facem calcule matematice pentru a afla „numărul numelui omului”. Cred că mai înțelept este să asociem nr fiarei cu identitatea numerică a omului. Pare că răspunde textului din Apocalipsa 13. Însă nu CNP-ul cum cred unii, ci identitatea electronică pe care o va avea umanitatea în viitorul apropiat.

      Apreciază

  3. Da, mai trimisesem un comentariu mai înainte, dar văd că s-a șters. Era mai lămuritor în această privință. Îl trimit încă o dată. Cel care l-ați aprobat deja era continuarea celui ce vi-l trimit acum.

    16 Şi a făcut ca toţi, mici şi mari, bogaţi şi săraci, slobozi şi robi, să primească un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte,
    Apoc 14.9; Apoc 19.20; Apoc 20.4;
    17 şi nimeni să nu poată cumpăra sau vinde fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei sau numărul numelui ei.
    Apoc 14.12; Apoc 15.2;
    18 Aici e înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei. Căci este un număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase. – Apocalipsa 13

    Sf. Ioan Teologul este foarte clar: „să primească un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte” care este „numele fiarei sau numărul numelui ei”.

    „Cine are pricepere să socotească numărul fiarei. Căci este un număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase”. – „Aici e înţelepciunea.”

    În primul rând trebuie să avem un nume, „numele fiarei”, care ne spune Sf. Ioan că este nume de om și „numărul numelui ei”, care este numărul asociat numelui respectiv.
    Numărul se calculează folosind, însumând, valorile numerice asociate literelor ce compun numele Fiarei. Aici se pot folosi cifrele romane, sau valorile numerice asociate alfabetului ebraic, sau alfabetului chirilic. Iar suma acestora trebuie să fie 666.

    E clar ca lumina zilei. Trebuie să avem în primul rând un nume de om, iar numărul asociat numelui acestuia de om, calculat după metoda de mai sus, trebuie să dea 666. Și-l avem pe Antihrist, care poartă nume de om, precum ne spune Sf. Ioan. Vom ști că el este Antihristul, calculând numărul asociat numelui lui. Care trebuie să ne dea 666.

    Deci nu ne lasă Dumnezeu, așa la voia întâmplării. Vom ști cu siguranță, fără putere de tăgadă când va veni Antihristul. Doar făcând acea operațiune simplă matematică cu numerele asociate literelor din numele lui, vom ști.

    Când vom vedea pe unul, un om, cu nume de om, care vrea să ne păcălească cu fel și fel de minuni și care vrea să se pună pe el în locul lui Dumnezeu și când îi vom socoti numărul asociat numelui lui și acesta va da 666, atunci vom ști cu siguranță, fără putere de tăgadă, că el este Antihristul. Mie în sută, vom ști. Mai cu seamă că va vrea să punem numele lui și numărul asociat numelui lui, pe frunte și pe mână noastră dreaptă.

    Sfânta Scriptură e clară ca lumina zilei, pentru cine are înțelepciunea să se aplece mai mult asupra ei.
    Și aici Biblia Anania te luminează încă o dată în plus. De asta ziceam că e o lucrare colosală, unică în lume. Pentru că prin introduceri și ample note de subsol explicative, pur și simplu te luminează. Din păcate Biblia Anania nu se mai găsește, este sabotată de către mai marii Bisericii și de mulți dintre profesorii de teologie. Mitropolitul Bartolomeu, în nota explicativă din subsol, folosește valorile numerice ale alfabetului ebraic drept exemplu.

    Ziceți identitatea electronică pe care o va avea o omenirea în viitor. Poate, nu știm ce va fi. Însă Sf. Ioan e foarte clar, este vorba de numele Fiarei, care este nume de om și de numărul asociat acelui nume al Fiarei care trebuie să fie 666. Și care trebuie calculat. Nu degeaba zice Sf. Ioan: „Cine are priceperea să SOCOTEASCĂ”; „Aici e înţelepciunea”. Așa 666 avem și astăzi peste tot în codurile de bare și-l avem de ceva vreme. Nu zic că este bun. Însă trebuie să mai avem și un nume al unei persoane, iar numărul calculat al acelui nume trebuie să dea 666. Numelui unei singure persoane, celei al Fiarei, atribuindu-i valori numerice literelor trebuie să dea însumate 666.

    „Pe seama acestui număr s’au făcut numeroase speculații, fiecare în funcție de alfabetul și maniera în care se operează calculul. Cea mai probabil ramâne aceea care, în valorile numerice ale alfabetului ebraic, îl indică pe Caesar Neron împăratul Romei, primul mare persecutor al creștinilor: QSR = 100 + 60 + 200; NRON = 50 + 200 + 6 + 50; totalul: 666.” – Un exemplu de calcul oferit de către Bartolomeu Anania.

    Apreciază

Lasă un comentariu

DISCERNE

Viitorul, o paletă de opţiuni. Alege drumul!

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

ASTRADROM

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Vremuritulburi

ortodoxie, vremurile de pe urma, istorie, sanatate, politica, economie, analize si alte informatii utile

Lumea Ortodoxă

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Blog de Dogmatică Empirică

...adică despre dogmă și experierea ei în Duhul Sfant. Doar în Ortodoxie dogmele Bisericii chiar pot fi verificate prin viața mistagogică!

Sfântul Ioan de Kronstadt

În fiecare zi - gândurile unui om extraordinar

Monahul Teodot - blog oficial

Ortodoxia-singura credinta mantuitoare

SINODUL TÂLHĂRESC

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Bucovina Profundă

“ De mare jele şi de mare minune iaste, o iubite cetitoriu, cându toate faptele ceriului şi a pământului îmblă şi mărgu toate careş la sorocul şi la marginea sa... şi nici puţin nu smintescu, nici greşescu sămnul său. Numai sânguru amărătulu omu... ” Varlaam - Cazania

Cuvântul Ortodox

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Redescoperirea Sfintei Euharistii

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

SACCSIV - blog ortodox

Ortodoxie, analize, documentare, istorie, politica