România, mai ești creștină?

romania-national-ortodoxa

,,De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va uni cu femeia sa și vor fi amândoi un trup.” (Fac 2, 24).
Un popor creștin care leapădă poruncile dumnezeiești, care leapădă valorile creștine, care Îl leapădă pe Însuși Dumnezeu își pierde dreptul de a mai ființa. Acel popor ajunge o umbră firavă care va dispărea definitiv, pentru că a lepădat însăși temelia lui – Hristos. Iată ce ne spune Sfântul Nicolae Velimirovici:
,,Atunci când un popor apostaziază de la Dumnezeu, Cel Unul și Viu, el devine în fapt mort. Și însăși ființa lui se clatină în această lume ca o umbră, ca un stejar care a fost ferăstruit, dar nu încă doborât. Nu trebuie decât să vină un cutremur, sau o inundație, sau molimă, sau război ca să destrame umbra, ca să doboare copacul ferăstruit, ca să îngroape morții, fiindcă a apostazia de la Dumnezeu, Cel Unul și Viu, înseamnă a porni război împotriva lui Dumnezeu și a călca toată legea Lui. Cum poate iarba să se războiască împotriva cosașului? Cum pot oalele să lupte cu olarul? Au mări-se-va securea asupra celui ce taie cu ea?” (Is. 10, 15).
Este cât se poate de trist, că poporul român după două mii de ani de creștinism, să ajungă, să supună la vot cum anume trebuie să fie familia. Dacă, am ajuns în această stare, înseamnă că România creștină nu mai e creștină, ci atee și se călăuzește prin urmare după legile occidentului ateu și nu după Evanghelia lui Hristos. Un popor care se leapădă de creștinism este sortit pieirii și blestemul lui Dumnezeu nu va întârzia, așa cum nu a întârziat a veni peste Sodoma și Gomora. Un popor este mare și puternic doar atunci când stă bine așezat pe temelia de Piatra-Hristos. Atunci când un popor se călăuzește după Evanghelia lui Hristos nimeni nu-l poate vătăma cu ceva, pentru că este popor ales de Dumnezeu. Doar acel popor care va rămâne pe această temelie de Piatra-Hristos vă dăinui, altfel, va pieri ca Sodoma și Gomora. Sfânta Scriptură ne spune că:
„De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va uni cu femeia sa și vor fi amândoi un trup” (Fac 2, 24).
Dar occidentul cel bogat foarte și prea-plin de înțelepciunea omenească, ne impune alte legi, alte reguli, un alt fel de a viețui! De ce asta? De ce au ajuns ei în asemenea stare jalnică? Răspunsul ni-l dă tot Sfânta Evanghelie:
„Pentru că, cunoscând pe Dumnezeu, nu L-au slăvit ca pe Dumnezeu, nici nu i-au mulțumit, ci s-au rătăcit în gândurile lor, și inima lor cea nesocotită s-a întunecat. Zicând că sunt înțelepți, au ajuns nebuni. Și au schimbat slava lui Dumnezeu Celui nestricăcios cu asemănarea chipului omului celui stricăcios. De aceea Dumnezeu i-a dat necurăției, după poftele inimii lor, ca să-și pângărească trupurile lor între ei, ca unii care au schimbat adevărul lui Dumnezeu în minciună și s-au închinat și au slujit făpturii în locul Făcătorului, Care este binecuvântat în veci, amin! Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocară, căci și femeile lor au schimbat fireasca rânduială cu cea împotriva firii; asemenea și bărbații, lăsând rânduiala cea după fire a părții femeiești, s-au aprins în pofta lor unii pentru alții, bărbați cu bărbați, săvârșind rușinea și luând în ei răsplata cuvenită rătăcirii lor. Și precum n-au încercat să aibă pe Dumnezeu în cunoștință, așa și Dumnezeu i-a lăsat la mintea lor fără judecată, să facă cele ce nu se cuvine.” (Rom 1, 21-28).
Iată răspuns clar și dumnezeiesc. Noi, popor creștin de două mii de ani suntem puși în postura să alegem între valorile creștine care ne-au călăuzit timp de două milenii sau, valorile occidentului pline de înțelepciunea omenească. În mod corect un popor creștin n-ar fi ajuns la aceasta răscruce! Faptul că totuși trebuie să alegem, ne dovedește nouă tuturor că suntem destul de departe de creștinismul adevărat, atât de departe încât, acum, printr-un simplu vot, riscăm să-l pierdem definitiv. De fapt ne pierdem dreptul de a mai ființa. De la începutul lumii Dumnezeu a făcut bărbat și femeie, apoi a zis:
„De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va uni cu femeia sa și vor fi amândoi un trup.” (Fac 2, 24).
Ori după atâtea mii de ani să încerci să răstorni cele mai elementare reguli, de familie, este răzvrătire împotriva Creatorului. Oameni buni, Atotputernicul Dumnezeu nu va îngădui aceasta. „Nu vă amăgiți: Dumnezeu nu Se lasă batjocorit; căci ce va semăna omul aceea va și secera.” (Gal 6, 7).
Dacă poporul român, creștin de două mii de ani, va primi legile și hotărârile occidentului ateu, va atrage în mod sigur blestemul lui Dumnezeu, așa cum au făcut-o cei din Sodoma și Gomora.
„Aceștia, deși au cunoscut dreapta orânduire a lui Dumnezeu, că cei ce fac unele ca acestea SUNT VREDNICI DE MOARTE, nu numai că fac ei acestea, ci le și încuviințează celor care le fac.” (Rom 1, 32).

„De veți vrea și Mă veți asculta, bunătățile pământului veți mânca.
Iar de nu veți vrea și nu Mă veți asculta, atunci sabia vă va mânca.” (Is 1, 19-20). …amin.

~ un monah.

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

20 de gânduri despre „România, mai ești creștină?”

 1. O intrebare extrem de dureroasa in contextul ultimelor stiri,care cauta sa promoveze cu asiduitate fapte contrare crestinimului.
  Acceptarea casatoriilor homosexuale este un exemplu al departarii de Dumnezeu,acolo unde elitele illuminati vor sa aduca omenirea.Iadul si-a deschis abisul.

  Spunea Sf.Cuvios Justin Parvu,Marturisitorul,intr-un interviu:
  „Popoarele occidentale au profitat de onestitatea şi cinstea românilor, şi în special a popoarelor răsăritene şi au aplicat tactici de exterminare foarte inteligente, foarte bine puse la punct, încât ei să pară salvatori şi nicidecum răufăcători. .. Să mă ierte Dumnezeu, nu că îmi doresc, dar pe aceşti oameni numai o nouă conflagrație mondială îi mai poate opri, numai mânia lui Dumnezeu care nu poate răbda atâta nelegiuire…Pentru că au uitat cine este Creatorul….
  Tocmai aici este marea dramă – este un zid între păstori şi turmă. Păstorul nu mai ajunge la inima credincioșilor. Misiunea preoților se rezumă la mese şi ospeţe, se suie în maşină şi circulă în toată lumea asta. Iar poporul aşteaptă în sărăcie şi durere. Aceasta este adevărata dramă pentru că s-a despărțit omul de păstor. ….
  În Apus, creştinismul s-a laicizat foarte mult. Papa a transformat religia în cultură, dar nici măcar o cultură bună. Apusul s-a aliniat la toată ştiinţa satanică. Şi cultura are rostul şi importanţa ei, dacă este sub protecţia religiei, dar dacă este sub stăpânirea ştiinţei, atunci nu mai e bună la nimic. Papismul va pica, dar Ortodoxia va rămâne până la sfârşitul veacurilor. Cerul şi pământul vor trece, dar Ortodoxia va rămâne, căci este adevărul cuvântului lui Hristos.”

  Doua stiri bantuie ca un strigoi paginile de ultima ora:prima casatorie gay din istoria familiei regale britanice,si acuzarea primarului gay din Seattle de agresiuni sexuale impotriva a 5 copii minori.
  La noi,asa zisii intelectuali atei ,vehiculeaza idei aiuristice care anesteziaza mintea celor slabi,trandavi si nepasatori.
  *Andrei Cornea de la revista „22”, fiul ideologului comunist Paul Cornea: „Voi boicota referendumul din mai multe motive, inclusiv cele de mai sus, amintite de Mircea Cărtărescu. Refuz să acord statului zis secular posibilitatea de a impune oamenilor un bine, fie acesta și al majorității. Refuz să accept că două persoane mature și responsabile de același sex nu pot forma o „familie”, dacă o doresc.”

  Așadar motivul nu pare să fie legat de „drepturile omului” ci de „drepturile homosexualilor”, asupra cărora scriitorul principal al editurii Humanitas și autorul romanului „Travesti” s-a mai exprimat de-a lungul anilor. Astfel, Cărtărescu scria pe pagina sa de Facebook, ca „În privința căsătoriilor intre persoane gay, de pilda, punctul meu de vedere e unul, cred, de bun simt: de ce nu? Pe cine prejudiciază acest lucru? E vorba de căsătorii civile, care-ar trebui garantate de legi ale statului, aceleași pentru toți cetățenii. Dacă persoanele gay vor să se căsătorească, e firesc sa aibă acest drept în calitatea lor de cetățeni.”

  Pentru Mircea Cărtărescu „familia tradițională este un concept rătăcit în istorie, în vremea în care femeia se ocupa doar de casă și copii, iar bărbatul îi întreținea pe toți, un concept care a eșuat inclusiv pentru generația părinților noștri, care a venit la oraș”, după cum afirma într-un interviu pentru Digi24 de anul trecut.

  „Acest referendum pentru familia tradițională este total dizgrațios și lipsit de temei din foarte multe puncte de vedere. În primul rând, pentru că este vorba de o overreaction a unei comunități foarte mari împotriva unei minorități puțin signifiante și puțin vocale și care are un trecut de discriminări clare”, declara Cărtărescu.

  „În țările mai decente ale lumii, gay-ii, travestiții și lesbienele sunt priviți ca niște exuberante pete de culoare într-o lume uniformizată. Paradele gen Gay Fest, în unele locuri adevărate carnavaluri, sunt atracții turistice și ocazii de divertisment. Din păcate, mulți dintre noi, cei din Estul împotmolit în prejudecăți, nu avem față de acești oameni, oameni pur și simplu, nici mai buni și nici mai răi decât noi, decât cele mai primare reflexe de represiune”, scria Cartarescu intr-un editorial din 2008, acuzându-i pe credincioșii care protestau față de parada homosexualilor de „înapoiere”.

  https://www.activenews.ro/externe/Prima-casatorie-regala-gay-din-istoria-Familiei-Regale.-Varul-Reginei-Elisabeta-a-II-a-si-iubitul-au-devenit-soti-152790

  https://www.activenews.ro/externe/Monstru-cu-chip-de-om.-Primarul-homosexual-din-Seattle-a-demisionat-dupa-ce-a-fost-acuzat-de-violarea-a-cinci-copii.-Unul-dintre-copii-s-ar-fi-aflat-in-plasamentul-edilului-146287#at_pco=smlrebv-1.0&at_si=5ba9c9bbca0d92ef&at_ab=per-2&at_pos=2&at_tot=4
  *https://www.activenews.ro/stiri-social/Cartarescu-sustine-casatoriile-homosexualilor-in-Romania-si-se-opune-Referendumului-%E2%80%9Etotal-dizgratios-si-lipsit-de-temei

  Apreciază

 2. Pagina de Facebook „Referendum pentru România” a prezentat o scurtă istorie a felului în care activiștii LGBT au ajuns de la „Nu vrem să adoptăm copii” la susținerea necesității ca legislația să permită cuplurilor formate din homosexuali să adopte copii.

  Totul a pornit de adoptarea parteneriatelor civile. A urmat apoi legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex și în final adopția de copii. Sunt prezentate exemplele Franței, Spaniei, Germaniei, Belgiei și Norvegiei.

  Concluzia verificată: legalizarea parteneriatului civil este urmată de căsătorie și adopția de copii. Modificarea Constituției astfel încât să specifice faptul că mariajul este uniunea dintre un bărbat și o femeie este cea mai bună modalitate de a apăra copiii României, sună mesajul de final al filmului.
  Mai mult:
  https://doarortodox.ro/2018/09/06/cum-activistii-lgbt-au-ajuns-de-la-parteneriatul-civil-la-adoptia-de-copii-apara-copiii-romaniei/

  Apreciază

 3. Blagosloviti si iertati,Sfintia Voastra!
  „Căsătoria nu este o instituție religioasă în sine, ci este civilă în sine, pe care se fondează apoi familia creștină. Așadar, când citiți în presă această manipulare deliberată, că se organizează Referendum pentru „redefinirea familiei”, credeți-mă este o minciună pe care presa ideologizată o răspândește în spațiul public. Vom rămâne în aceleași familii: tată, mamă sau doar mamă-copil sau doar bunici-nepoți. Toate familiile sunt egale în fața lui Hristos și a legii”, a încheiat teologul Vasile Banescu,purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane ,intr-o alocutiune despre referendum publicata marti 24 /09/2018 pe activenews.
  Nu imi este clar ce doreste sa comunice tuturor cetatenilor tarii,dl.Banescu

  Apreciază

  1. Domnul și Maica Domnului!
   Corect ar fi, să se spună, măcar „definirea familiei”…. deși, definirea familiei o găsim în Sfânta Scriptură, în Cartea Facerii! Problema noastră cea mai mare este că refuzăm Revelația dumnezeiască și acceptăm cu multă ușurință părerea omenească!

   Apreciază

 4. Numai e demult crestina tara noastra (eventual cu numele) caci zi de zi se opreste nasterea de prunci prin folosirea pastilelor ucigatoare ;cum spunea si Pr.Arsenie Boca se fac avorturi si-n biseica …sa speram ca legea homo…nu va fii nicodata aprobata la noi in tara .

  Apreciază

 5. Blagosloviti si iertati,Sfintia Voastra!
  Sa fie blagoslovit in veci de veci ,cuvantul Sfintiei Voastre!
  Cred ca tara romaneasca,chiar daca nu a ajuns ca”soarele sfant de pe cer”, mai este crestina,caci nu noi suntem singurii crestini ortodocsi ramasi.
  Pentru rugaciunile,Prea Sfintei Nascatoare de Dumnezeu,al Sf.Martir Antim Ivireanu,a carei pomenire astazi o cinstim,ale Sfintilor Romani,ale Sf.Arhangheli Mihail si Gavriil,ale Preotilor si clerului monahal,al caror Har nepretuit a ramas intreg si nevatamat de nici o cugetare eretica(pana la o condamnare sinodala panortodoxa),pentru rugaciunile Sf.Martiri,Mucenici si Marturisitori,Eroi ai neamului stramosesc ,care s-au jertfit cu dragoste pentru credinta ortodoxa,neam si tara,Domnul Atotmilostiv nu abate urgia asupra noastra,inca!
  Caci descrestinarea inseamna paganizare,si intoarcerea fetei lui Dumnezeu de la noi.

  Marele teolog rus Paul Evdokimov spunea că „sfinţenia monahală şi sfinţenia conjugală sînt cei doi versanţi ai Taborului; culmea şi a unuia şi a celuilalt este Duhul Sfînt. Cei ce ating vîrful prin una sau prin alta dintre cele două căi intră în «odihna lui Dumnezeu, în bucuria Domnului»“.
  Așadar, casatoria binecuvantata de Dumnezeu,este una din caile de mîntuire. Iubirea mirilor, binecuvîntată în cadrul Tainei Cununiei, trebuie să sporească și să crească, să devină o flacără vie arzătoare.

  Arhetipul spiritual al căsniciei este relaţia dintre Hristos şi Biserică. Bărbatul devine cap al soţiei şi al familiei nu în virtutea puterii sale fizice sau intelectuale, ci prin faptul că se smereşte, se jertfeşte şi este gata să-şi dăruiască viaţa pentru soţia și familia sa, precum Hristos și-a dat o pentru Biserică. Văzînd această jertfă, soţia trăieşte cu acea teamă sfîntă de a nu-l supăra pe soțul care o iubeşte atît de mult, fiind astfel chemată la aceeaşi jertfă şi smerenie la care este chemată Biserica de către Hristos. Aceasta este taina familiei creştine. Atunci cînd în centrul familiei este prezent Dumnezeu și iubirea Sa, aceasta devine un organism în care pulsează veşnicia.
  Puternicii vremelnici ai veacului de acum,caută să erodeze prin orice mijloace,credinţa în Hristos,sa dirijeze atentia catre ideologii straine,cultivand cu nerusinare,dezbinarea intre oameni si poftele ascunse.
  „În vechea literatură grecească, nerușinarea este prezentată drept cea mai gravă boală umană, iar din punct de vedere creștin nerușinarea constituie o însușire demonică, care dă naștere insensibilității și lipsei de scrupule”, menționa profesorul grec Georgios Mantzaridis (n. 1935),iar „apetitul posesiunii, odată dezlănțuit, nu cunoaște limite”(gânditorul creștin ortodox Nichifor Crainic).

  Promovând ideea că „unirea oricăror două persoane” este echivalentă în valoare socială și morală cu „unirea unui bărbat și a unei femei”, Europa,Canada, iar acum SUA au înlăturat fundamentul natural biologic și procreativ din căsătorie lăsând în urmă o definiție goală de conținut dar legală,lipsita de Dumnezeu, lipsită de biologie, lipsită de ceea ce este natural omenesc, lipsită de tradiție și lipsită de orice preocupare primordială pentru nasterea și creșterea copiilor.
  Cazul Germaniei ne învață două lucruri: mai întâi, legalizarea căsătoriei între persoane de același sex este doar începutul compromisurilor, iar în al doilea rând, acestea vor fi întotdeauna înlesnite de oportunism politic.
  Pe 6 si 7 octombrie,2018 vom vota asupra unui aspect social unic in istoria omenirii, a crestinismului si a civilizatiei umane.
  Vom spune Da,familiei contituite dintr-un barbat si o femeie,impiedicand legalizarea casatoriilor dintre persoane de acelasi sex,care au avut deja consecinte catastrofole in Occident,ducand treptat la descrestinarea si paganizarea lui.
  Vom spune Da pentru credinta ortodoxa, nestramutata in valorile casatoriei,binecuvantata de Domnul Dumnezeu,spre nastere de prunci si spre mantuire.
  Vom spune Da pentru echilibru,frumusete ,puritate,viata traita armonios sub poruncile Mantuitorului Hristos.Amin

  (Paul Evdokimov, Taina iubirii. Sfinţenia iubirii conjugale în lumina tradiţiei ortodoxe, Ed. Christiana, Bucureşti, 1994, p. 94)

  Apreciază

  1. Vom spune, DA pentru NORMALITATE cu buna nădejde că mai sunt „cinci” drepți în Cetatea lui Dumnezeu! Să facem fiecare mărturisirea cu care suntem datori, și va cunoaște Dumnezeu ce e bun pentru om!

   Apreciază

 6. Astazi cu dragoste si evlavie,cu vie recunostinta il pomenim pe Marturisitorul cel ales al lui Hristos,Cuviosul Parinte Adrian Fageteanu(n.16 noiembrie 1912-a.27 septembrie 2011),marele duhovnic de sapte ori declarat mort si inviat in timpul vietii,viteaz luptator si rugator pentru credinta ortodoxa,membru al Rugului Aprins,luptator pe frontul de est ,la Batalia de la Cotul Donului,un trimis scump al Mantuitorului Hristos,pentru noi,care a daruit tuturor din bogatia inimii sale plina de dragoste, intelepciune,sensibilitate si devotament pana la sacrificiu de sine pentru aproapele.
  Orice cuvant este de prisos ,atunci cand evocam coplesitoarea sa personalitate,in care Duhul Sfant si-a facut salas.
  Întemnițat timp de 12 ani la: Galata, Văcăreşti, Braşov, Târgu Jiu, Slobozia, Făgăraş, Jilava, Canal, Aiud, Suceava.
  Spunea Parintele Adrian,prietenului sau de suferinta,Petru Baciu,in colonia de munca silnica Peninsula-Canal:
  „*Frate Petrică, trăim vremuri grele şi cu urmări deosebit de rele. Surghiunul nostru e de lungă durată. Noi legionarii am stat în bătaia tuturor uraganelor. Mulţi camarazi şi tineri au trecut în odihnă veşnică. Astăzi Biserica lui Hristos e smulsă din matca virtuţilor strămoşeşti. Omul buimăcit, nu mai are personalitate, nu mai are voinţă, e scos din cumpătul firesc. Puţin câte puţin lunecăm în abisul marilor anulări a tot ceea ce a fost odată, necinstind şi pângărind altarul.”

  „**Sunt multe lucruri pe care nimeni altcineva nu le poate înţelege. Tăria pe care ţi-o dă Dumnezeu ar fi una din ele… Când am fost arestat, anchetatorul mi-a smuls crucea de la gât şi a aruncat-o în lada de gunoi. Eu am luat-o de acolo. El m-a bătut crâncen şi a aruncat din nou crucea la gunoi. Eu nu m-am lăsat. Iarăşi, am ridicat crucea şi el m-a călcat în picioare. După 8-9 încercări, ofiţerul a cedat. M-a lăsat în pace… Fiind în camera de tortură, îmi spuneam: “Rezistă! Nu-L face de râs pe Hristos” şi poate nu o să mă crezi, frate, dar după 60 de lovituri nu mai simţeam nici o durere. Corpul singur lucra fără voia mea, parcă se autoanestezia.

  În închisoare încetezi să exişti, doar Hristos te ţine în viaţă. La ieşirea din Aiud, am aflat că sărmana mea mamă, atunci când scria acatistul pentru preot, îmi trecea numele şi la vii, şi la morţi, neştiind nimic despre mine. Avea mare dreptate – în puşcărie, eram şi viu, şi mort, deopotrivă.”
  Domnul Cel Vechi de Zile,sa-i daruiasca pacea Sa,alaturi de Dreptii Sai,odihnindu-l in raiul cel vesnic!AMIN
  Parinte Adrian,Cuviosule Marturisitor al lui Hristos,roaga-te ,Domnului Atotmilostiv,pentru noi pacatosii!AMIN
  Vom zice si noi rugaciunea pe care ai dat-o spre invatatura:
  „Doamne, Iti zic numai Ţie, Tu sa ma inveti, Tu sa ma inteleptesti, Tu sa ma luminezi si mai ales Tu sa ma intaresti sa raman cu Tine!“.AMIN
  Un frumos interviu al Cuviosului Marturisitor, Parintele Adrian Fageteanu.
  Va rog zaboviti cateva minute si urmariti-l,caci dragostea sa,peste timp va vindeca sufletele ranite si subrezite ale tuturor celor ,care ii cinstesc pomenirea.

  *Petru Baciu, Răstigniri ascunse. Mărturii, vol. I, pag. 274-276
  **Sorin Preda – Extrase din articolul „La ceas de Înviere, în sihăstria unui mare duhovnic”

  Apreciază

 7. In legatura cu criza survenita in Biserica Ortodoxa Ucrainiana:
  *Preafericitului Părinte Mitropolit Onufrie al Kievului și al Întregii Ucraina, a solicitat renuntarea la o serie de proiecte legislative privind modificarea competenței comunităților religioase,privind statutul special al organizațiilor religioase si schimbarea numele organizațiilor religioase, considerate fiind inițiative legislative notoriu anticlericale și contrar Constituției Ucrainei.

  Inițiativele legislative menționate mai sus „sunt destinate lichidării juridice a Bisericii Ortodoxe Ucrainene prin furt violent prin schimbarea numelui, interferența ilegală în organele de conducere și exproprierea (moaște și obiecte sfinte, biserici și mănăstiri) „.

  Documentele publicate după întâlnirea Sinodului subliniază că Biserica Ortodoxă ukrainiana este o asociație religioasă înregistrată ,care functioneaza în conformitate cu legislația ukrainiana. Presiunea de a schimba numele său ar fi ilegal și ar putea fi descrisă ca amestec în treburile interne ale Bisericii.

  Sinodul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, de asemenea, a avertizat membrii Rada care ar aviza aceste proiecte de legi neconstituționale, ca adoptarea lor ar împărți populația și milioane de cetățeni străini ucraineni în propria lor țară. El a cerut să abandoneze aceste inițiative anticlericale, informează site-ul „Patriarchia.ru“, referindu-se la site-ul Departamentului Sinodal pentru Relațiile dintre Biserică și societate și mass-media.

  *https://mospat.ru/fr/2018/09/25/news164225/

  Apreciază

  1. Și tot din Ucraina, catedrala Sf Treime din zona Ivano Frankovsk vandalizată și credincioșii agresați și loviți, știrea apare pe o serie de bloguri grecești preluat de pe ria novosti

   Apreciază

 8. O stire de ultima ora aparuta pe un alt recunoscut sit ortodox de stiri:
  „Primind ,joi 27 sept.pe Mitropolitul Patrasului,Chrysostome,cu o parte din credinciosii din turma sa,Patriarhul ecumenic Bartolomeu a discutat despre dreptul și datoria Patriarhiei Ecumenice de a proclama autocefalia Bisericii Ucrainiene.
  „În diferite momente din istorie, după cum reiese din documentele pe care le pastram in
  Arhivele patriarhale, ei [ucrainenii] a cerut independența față de Biserica Rusiei. Chiar și ierarhia actuală a Bisericii din Ucraina, și Mitropolitul Onufrie, care este Mitropolitul Kievului, președinte al Sfântului Sinod local al Ucrainei, de îndată ce Ucraina a devenit un stat independent la începutul anilor 1990, a cerut independența și separarea lor de Biserica Rusă, și anume autocefalia. Avem semnăturile lor și le-am publicat. În prezent, se pare că, din cauza marilor presiuni ale Moscovei, a renuntat,dar ceea ce este scris,scris ramane. Avem semnăturile. Și sunt sigur că atunci când patriarhatul nostru va da tomusul pentru autocefalie, toți se vor alătura noii Biserici Autocefale a patriei lor.
  Mitropolitul Patrasului a mulțumit Sfinției Sale pentru informarea pelerinilor din eparhia sa, deoarece adesea credincioșii aud și citesc diferite informații. Patriarhul Bartolomeu : „Au citit mult, am citit si eu,dar asta nu ma deranjeaza si nu ma tulbura deloc. Știu că mulți dintre ei sunt împotriva mea, dar de 27 de ani, datorită lui Dumnezeu sunt patriarh,si am citit o mulțime de lucruri similare, am fost ținta lor de nenumarate ori, dar am o conștiință curata . Când omul acționează în conformitate cu conștiința sa și își îndeplinește datoria, lumea poate sa spuna orice impotriva”

  Cu alte cuvinte ,Pseudo Patriarhul Bartolomeu ,a decis si nimeni si nimic nu il mai pot intoarce de la hotararea luata.
  VA ACORDA AUTOCEFALIA BISERICII ORTODOXE UCRAINIENE.
  In deplina cunostinta de cauza ,se ridica impotriva Ortodoxiei,dovedind o data in plus necesitatea convocarii unui Sinod Panorotodox,care sa il declare ERETIC,dupa cum ERETIC este si asa zisul Sinod din Creta ,din iunie 2016.
  Asa sa ne ajute Atotmilostivul Dumnezeu .AMIN

  https://orthodoxie.com/le-patriarche-oecumenique-nombreux-sont-ceux-qui-me-prennent-pour-cible-mais-jai-la-conscience-tranquille/

  Apreciază

 9. Romania si Poporul roman va ramane Crestin pana la sfarsitul veacurilor in ciuda acestor prigoane venite din vest.
  Roman. Crestin.Patriot

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

DISCERNE

Viitorul, o paletă de opţiuni. Alege drumul!

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

ATITUDINI - Revista Fundației Justin Parvu

REVISTĂ DE CERCETARE ȘTIINȚIFICĂ ȘI EDUCAȚIE ORTODOXĂ editată de Fundația Justin Pârvu

ASTRADROM

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Vremuritulburi

ortodoxie, vremurile de pe urma, istorie, sanatate, politica, economie, analize si alte informatii utile

Lumea Ortodoxă

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Blog de Dogmatică Empirică

...adică despre dogmă și experierea ei în Duhul Sfant. Doar în Ortodoxie dogmele Bisericii chiar pot fi verificate prin viața mistagogică!

Sfântul Ioan de Kronstadt

În fiecare zi - gândurile unui om extraordinar

Monahul Teodot - blog oficial

Ortodoxia-singura credinta mantuitoare

SINODUL TÂLHĂRESC

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Bucovina Profundă

“ De mare jele şi de mare minune iaste, o iubite cetitoriu, cându toate faptele ceriului şi a pământului îmblă şi mărgu toate careş la sorocul şi la marginea sa... şi nici puţin nu smintescu, nici greşescu sămnul său. Numai sânguru amărătulu omu... ” Varlaam - Cazania

Cuvântul Ortodox

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Redescoperirea Sfintei Euharistii

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

SACCSIV - blog ortodox

Ortodoxie, analize, documentare, istorie, politica

%d blogeri au apreciat: