De ce votez DA la referendum? E un foarte bun leac pentru heterofobie!

cpf-comiu

În ultimele două săptămâni cel mai discutat subiect a fost referendumul inițiat de către o seamă de cetățeni români pentru clarificarea noțiunii de căsătorie în Constituție. Referendumul acesta nu este nici al PSD, nici al PNL și al nici unui partid politic. Referendumul acesta este apartid, semnăturile pentru organizarea lui s-au depus din 2016. El este expresia suveranității și a libertății de exprimare a românilor.

Poporul român va fi întrebat în zilele de 6 și 7 octombrie: „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament? ”, este singura întrebare posibilă pentru un referendum de revizuire a Constituției conform legii.

Legea de revizuire a Constituției votată de Parlament spune că:

„Alineatul (1) al articolului 48 din Constituţia României, revizuită prin Legea nr. 429/2003, aprobată prin referendumul naţional organizat în zilele de 18-19 octombrie 2003 şi republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 767 din 31 octombrie 2003, se modifică şi va avea următorul cuprins: „ARTICOLUL 48 Familia (1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.” ” Astfel că știm ce votăm.

S-a criticat și întrebarea, deși e singura posibilă, au apărut și suspiciuni legate de faptul că legea nu are număr și că poate fi modificată peste noapte de PSD. Dar toate sunt suspiciuni nefondate, spun juriștii.

Legat de faptul că legea de modificare nu are număr în Monitorul Oficial: Legea constituțională nu se numerotează înainte de referendum. Așa cum e publicată în M.O. e doar o propunere de revizuire a Constituției. Va deveni lege cu număr, dacă trece referendumul, spun cei de la EVZ(https://evz.ro/confuzie-referendumul-pentru-familie.html)

DE CE ALEG SĂ SPUN DA

referendum-familiePentru că sunt creștin-ortodoxă și pentru că îmi pasă de ce se întâmplă în România, pentru că îmi pasă de viitorul acestei țări, de copiii ei și pentru că simt nevoia să îmi arăt respectul față de toți martirii din temnițele comuniste care au murit ca EU să am un viitor mai bun. Jertfa lor de dinainte de 1989, dar și curajul lor de a mărturisi după 1989 sunt un exemplu pentru mine, mă responsabilizează. Mă simt datoare să urmez exemplul lor de a lupta.

Am fost făcută proastă, incultă, învechită, ipocrită, homofobă etc. de către ne-susținătorii referendumului, care consideră că ei nu cad în capcana populismului și a urii și a discriminării ca mine. Probabil că sunt, cum îmi reproșează, îmi recunosc defectele și îmi cer iertare celor cărora le-am greșit.

M-aș bucura să existe respect pentru toată lumea, pentru că toți suntem creația lui Dumnezeu, inclusiv homosexualii – căci la urma urmei suntem oameni toți. Nu sunt de acord nici cu cei care îi critică frenetic pe homosexuali – cu toate că eu sunt profund împotriva homosexualității, dar Dumnezeu a lăsat fiecăruia libertatea de a alege și e de dorit să ne vedem și de păcatele noastre, nu doar să aruncăm cu pietre în ceilalți (fie ei și homosexuali). Poate că dacă ei vor simți mai multă dragoste din partea noastră se vor apropia mai mult de noi și vor înceta să își facă atâta rău alegând acea cale. Cred că e cazul să recunoaștem că și noi creștinii mai avem de lucrat la capitolul „iubește-ți aproapele”. Totuși voi răspunde cu maximă intoleranță propagandei care se face în numele lor.

Astfel că aleg să votez DA la acest referendum pentru că:

  • există riscul să mi se îngrădească libertatea de exprimare – a se vedea amenzile care tot curg de la CNCD pentru discriminarea homosexualilor – nu sunt de acord cu discursul urii împotriva lor, sunt și ei oameni, însă să fii amendat pentru că nu ești de acord cu un stil de viață care nu corespunde valorilor tale mi se pare prea mult. Nu mai zic de studiile care arată că bieții de ei suferă îngrozitor de mult și probabil au o viață foarte greu de dus, deci și rațional vorbind eu nu văd un beneficiu în a adopta acel stil de viață. Când creștinii sunt înjurați – e libertate de alegere, nu e discriminare…
  • există riscul să se introducă sub umbrela combaterii stereotipiilor de gen, îndemnuri subtile sau directe pentru fetițe și băieți să încerce să își schimbe genul.După noile legi, sunt femeie nu fiindcă așa m-am născut, ci fiindcă așa cred despre mine că sunt (genul e în cap, conform transexualului Patrik Brăila), astfel că, din „empatie” măcar, merită să mă gândesc și că sunt bărbat, să mă comport ca un bărbat. România s-a angajat la combaterea stereotipiilor de gen prin educație, deci prin manualele școlare. Schimbarea de gen nu presupune neapărat operație de schimbare de sex, căci genul e doar un construct social, conform legilor în vigoare, deci e doar în cap, așa că am libertatea să experimentez, indiferent ce zice biologicul meu. Sigur, eu nu pot fi de acord cu aceste idei. Avem deja un exemplu într-un manual de clasa a III-a în care unei fetițe pe nume Laura i se spune explicit să fie Matei și să nu mai fie mamă când va fi mare, că va sta la cratiță, să fie tată. Dacă despicăm firul în patru, sigur că vom găsi argumente, că de fapt textul nu la asta s-a referit. Dar un copil de clasa a III-a nu va sta să despice firul în 4, el va lua lucrurile așa cum îi sunt prezentate, mai ales în ziua de azi când constat că părinții nu prea mai au timp să se ocupe de ei.
  • Există riscul să nu mai pot alege să îmi educ copiii după propriile valori – dacă se schimbă Codul Civil și căsătoria nu va mai fi uniunea dintre un bărbat și o femeie, experiența altor țări arată că părinții au reușit cu foarte mare greutate (dacă au reușit) să își impună dreptul de a-și educa copiii conform propriilor valori. Legile din prezent cam dau întâietate statului. Totuși cât timp avem Constituția în vigoare, ne putem apăra aceste valori, pentru că dreptul părinților de a-și educa copiii este prevăzut în Constituție. Doar dacă nu se va legaliza căsătoria între persoane de același sex. Dacă se va legaliza căsătoria între persoane de același sex, părinții vor fi afectați, dar și Biserica va fi afectată, pentru că legal va fi nevoită să oficieze aceste căsătorii pe motiv de ne-discriminare. Nu prea corespunde aceasta cu valorile Bisericii.
  • Nu îngrădesc drepturile nimănui – în primul rând pentru că în acest moment în România aceste drepturi nu există (căsătoria cu persoane de același sex) și în al doilea rând pentru că din experiența țărilor unde căsătoria s-a legalizat, persoanele LGBTI nu sunt interesate prea mult de asta. Deci, comunitatea LGBTI nu prea are nevoie de legalizarea unei astfel de căsătorii cu persoane de același sex. Practic doar o minoritate dintr-o minoritate își dorește așa ceva. Și atunci îmi pun întrebarea firească – de ce să dau o majoritate peste cap pentru o minoritate a unei minorități? Pentru mine este i-logic.. Căci propaganda vine ca un tăvălug, și eu acestei propagande mă opun și acestui stil de viață care nu corespunde cu viziunea mea.

mesaj-manastire-referendum.jpgEu am mai stat de vorbă cu militanți ai căsătoriilor între persoane de același sex și din răspunsurile lor îmi dau seamă că se urăsc foarte mult pe ei, altfel nu îmi explic cum de sunt heterofobi (deși o parte sunt sigur heterosexuali). Văd doar defectele nenorociților de heterosexuali care îi chinuie cumplit pe homosexuali (!sic) sau care își chinuie cumplit copiii și nevestele (de parcă toți ar fi așa!). Eu nu pot numi aceasta decât heterofobie – chiar cronică.

Și sincer, oare așa de nenorociți să fim noi heterosexualii? Dacă de bieții homosexuali le este milă acestor militanți, de heterosexuali oare nu le este milă?

Să ne ferească Dumnezeu de heterofobie! Un leac pentru această boală a heterofobiei este și să votez DA la referendum. Avem șansa să învățăm ca heterosexuali să ne iubim mai mult pe noi și valorile noastre și pe cei dragi ai noștri, să învățăm că suntem responsabili pentru generațiile următoare.

* ca să fie clar, heterosexual este bărbatul care vrea de soție o femeie, heterosexuală este femeia care vrea de soț un bărbat, iar heterofobia este ura îndreptată împotriva acestor persoane, adică împotriva majorității dintre noi.

Maricica Pandele

logo-referendum.jpg

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

10 gânduri despre „De ce votez DA la referendum? E un foarte bun leac pentru heterofobie!”

  1. Având in vedere că scopul ultim al acordarii prea multor drepturi homosexualilor este reducerea populaţiei, putem spune că HETEROFOBIA (discriminarea persoanelor heterosexuale) este un fel de ciumă a zilelor noastre, întrucât influenţează drastic evoluţia umanităţii atât calitativ, cât şi cantitativ. Iar de aprobarea unei legi care permite heterofobia chiar trebuie să ne temem! Intr-o societate în care unii caută drepturi fără să le pese de Hristos şi de aproapele, ceva e putred. O astfel de societate parcă cerseste foc din Cer!

    Hristos ne-a poruncit să ne iubim aproapele, nu să-l smintim; să-l conducem spre Rai, nu spre Iad. Mă doare sufletul când observ că Înseşi cuvintele Mântuitorului sunt, de fapt, tema Referendum-ului! Doamne, în ce hal am ajuns! Doamne, cum ne mai suporţi?

    Cuvintele Mântuitorului sunt cuvinte sfinte. De acestea trebuie să ascultăm daca vrem să ne mântuim. MERGEM LA REFERENDUM, CA SĂ NU SE IMPUNĂ ÎN ROMÂNIA O LEGE ANTIHRISTICĂ. ROMÂNIA TREBUIE SĂ RAMÂNĂ CREŞTINĂ, NU SATANIZATĂ PRIN PERVERTIREA MINORILOR, HOMOSEXUALITATE, ECUMENISM, SUBCULTURĂ ŞI EDUCAŢIE ANTIHRISTICĂ!

    CINE SUNTEM NOI, SĂ PUNEM ÎN DISCUŢIE CUVINTELE MÂNTUITORULUI? Iartă-ne, Doamne, că s-a ajuns aici! IARTA-NE , DOAMNE, CĂ PUNEM PE ACELAŞI PLAN PORCII GADAREI CU INVĂŢĂTURILE TALE!
    Să recitim cuvintele lui Iisus scrise de Evanghelistul Marcu, în capitolul 10. Am scris cu majuscule in citat anumite cuvinte care au legatură cu Referendumul.

    1. ,,Şi sculându-Se de acolo, a venit în hotarele Iudeii, de cealaltă parte a Iordanului, şi mulţimile s-au adunat iarăşi la El şi iarăşi le învăţa, după cum obişnuia.
    2. Şi apropiindu-se fariseii, Îl întrebau, ispitindu-L, dacă este îngăduit unui BĂRBAT să-şi lase FEMEIA.
    3. Iar El, răspunzând, le-a zis: Ce v-a poruncit vouă Moise?
    4. Iar ei au zis: Moise a dat voie să-i scrie carte de despărţire şi să o lase.
    5. Şi răspunzând, Iisus le-a zis: Pentru învârtoşarea inimii voastre, v-a scris porunca aceasta;
    6. Dar de la începutul făpturii, BĂRBAT şi FEMEIE i-a făcut Dumnezeu.
    7. De aceea va lăsa OMUL pe TATĂL său şi pe MAMA sa şi se va lipi de FEMEIA sa.
    8. Şi vor fi AMÂNDOI (adică el şi ea, nu el si el sau ele n. n.) un trup; aşa că nu mai sunt doi, ci un trup.
    9. Deci ceea ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu mai despartă.
    10. Dar în casă ucenicii L-au întrebat iarăşi despre aceasta.
    11. Şi El le-a zis: Oricine va lăsa pe femeia sa şi va lua alta, săvârşeşte adulter cu ea.
    12. Iar femeia, de-şi va lăsa bărbatul ei şi se va mărita cu altul, săvârşeşte adulter.
    13. Şi aduceau la El copii, ca să-Şi pună mâinile peste ei, dar ucenicii certau pe cei ce-i aduceau.
    14. Iar Iisus, văzând, S-a mâhnit şi le-a zis: Lăsaţi COPIII să vină la Mine şi NU-I OPRIŢI, căci a unora ca aceştia este împărăţia lui Dumnezeu.
    15. Adevărat zic vouă: CINE NU VA PRIMI ÎMPĂRĂŢIA LUI DUMNEZEU CA UN COPIL NU VA INTRA ÎN EA.
    16. Şi, luându-i în braţe, i-a binecuvântat, punându-Şi mâinile peste ei. ”

    CE INSEAMNA A MERGE LA REFERENDUM? Înseamnă a face un gest de milioane de ori mai puţin insemnat decât JERTFA pe CRUCE A MÂNTUITORULUI NOSTRU DRAG! ÎNSĂ NECESAR. Ca să arătăm CUI slujim.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Atenție Ioane, B.O.R este una, iar ,, ierarhia” apostată ,,b.o.r”-s.r.l este cu totul altceva, aceasta la sinodul tîlhăresc din Creta sa autoexclus din B.O.R și implicit din ortodoxie

      Apreciază

      1. Atenție Mihai la exagerări de genul „autoexcludere” din BOR și din Ortodoxie! E nevoie de Sinod pentru a ne pronunța cu privire la statutul ierarhilor apostați în Biserică. Da, sunt propovăduitori ai ereziei și trădători ai credinței! Însă, instrumentul nostru pentru a „protesta” lecuitor este întreruperea pomenirii. Orice altă atitudine poate conduce la derapaje grave. A se vedea exagerările pseudoacriviste postcreta!

        Apreciază

  2. Spunand DA la referendum,o fac cu adanca convingere,dragoste si recunostinta fata de Martirii,Mucenicii, Eroii neamului romanesc,aducandu-le si de aceasta data prinos de adanca multumire pentru jertfa lor,indeosebi Legionarilor si simpatizantilor Legiunii Arhanghelului Mihail,in frunte cu Capitanulul ei, Corneliu Zelea Codreanu.

    Este o marturisire in fata Adevarului Hristos,o iubire inalta pentru perfectiunea zidirii Sale,BARBAT si FEMEIE,care impreuna si numai ei impreuna pot deveni prin taina casatoriei,un singur trup si un singur suflet,adica o FAMILIE,in fata lui Dumnezeu si a oamenilor,binecuvantata cu nastere de prunci(atunci cand Domnul binevoieste)
    Nu exista nimic altceva,nu exista nici un compromis.
    Cel care incearca sa schimbe legea divina,se autodeclara vrajmas al lui Dumnezeu.
    Acest referendum ,ne ofera sansa de a pretui odata in plus viata,acest sublim si fara seaman dar,oferit de Atotputernicul ,zidirii Sale,sa nu o irosim in zadar,sa o pretuim la adevarata ei valoare,care include dorul nostru de Dumnezeu,care isi cauta drumul in orice clipa catre EL.
    Ca medic am o datorie sfanta ,de la care nu pot sa abdic.
    Primum non nocere,(înainte de toate, sa nu faci rău) sau principiul non-vătămării este un principiu etic fundamental,filosofic, pe care se bazează medicina,din antichitate pana in zilele noastre.
    Maxima acesta este deseori invocata, cu toate ca originile ei sunt destul de neclare. Dincolo de ea, juramantul lui Hipocrate exprima si el in mod clar atat principiul nefacerii raului, cat si principiul binefacerii: „Voi folosi tratamentul pentru a ii ajuta pe bolnavi in conformitate cu abilitatile si judecata mea, dar nu il voi folosi niciodata pentru a ii rani.”
    Dandu-ne acordul (prin neparticipare la vot),ne declaram impotriva sanatatii fizice si psihice a omului,chiar daca el a abdicat cu buna stiinta de la aceasta.
    Nimeni si nimic nu trebuie sa stea in fata deciziei noastre.
    Daca elitele sionisto-masonice au decis pentru noi(cum s-a intamplat in majoritatea tarilor lumii,care au aprobat casatoria dintre doua persoane de acelasi sex,neexistand o precizare concreta in sistemul legislativ),trebuie sa le raspundem clar si raspicat”Pe aici nu se trece”-deviza născută pe câmpul glorios de luptă al Mărăşeştilor,din iulie-august 1917, care apartine marelui si curajosului general Eremia Grigorescu,care a rostit înălţătoarele şi emoţionantele cuvinte: „Pe aici nu se trece!“, ceea ce s-a adeverit. „Faceţi din piepturile voastre scutul de apărare a ţării, scut de care inamicul să se prăbuşească, să se sfărâme. Gândiţi-vă la gloria străbună, când strămoşii apărau ţara cu măciuca, dar n-au îngăduit să o calce duşmanul şi v-au lăsat-o vouă moştenire. Ei erau puţini la număr, dar mari şi năprasnici în luptă. Voi apăraţi ţara cu arma şi tunul. Arătaţi-vă demni de ei!“
    Pariciparea la acest referendum,in care vom vota clar si raspicat DA,este o ofensiva impotriva raului deghizat in forme incredibile,care ne razboieste ,dorind sa insele vigilenta si buna noastra credinta.
    Cred ca sunt in asentimentul confratilor mei si a tuturor oamenilor de pe cuprinsul tarii,cand spun: „prieten mi-e Platon, dar mai prieten mi-e adevărul!” Pentru că nu trebuie să uităm niciodată că, atunci când este la mijloc fiinta umana zidita de Dumnezeu, mai ales în postura lui de pacient suferind de nesănătate, nu este permis să nu ținem cont de faptul că „primum non nocere”!
    Minoritatilor sexuale nu le este necesara aprobarea noastra tacita de a se casatori,cand deja o pot face cu nonsalanta,cat urmarile negative,pe care le-ar avea lipsa revizuirii constitutiei.
    Acestea au fost discutate pe larg.
    As adauga din punctul meu de vedere,ca esecul revizuirii constitutiei constituie un atac premeditat la viitorul acestei natii.Nici nu admit ca asa ceva va fi posibil…dar daca…cetatenii tarii ar trebui sa se gandeasca la urmarile ,care ii asteapta:

    -lumea ostila,nepotrivita cu idealurile ,convingerile si credinta in care vor creste,copiii acestui neam obidit,tradat si vandut

    -afrontul adus credintei noastre ortodoxe stramosesti,pentru care au luptat voievozii si eroii acestui scump pamant(suntem si ramanem o tara declarata majoritar ortodoxa)

    -toti romanii trebuie sa inteleaga ca nu putem sa ne lepadam de Hristos,(caci despre asta este vorba),atunci cand puterile intunericului au decis peste capul nostru.

    -alegerea lor (ma refer la comunitatea LGBT)este problema lor si nimeni nu incearca sa le anuleze decizia luata in cunostinta de cauza.Respectam aceste lucruri,ii respectam si le cerem ca si ei sa respecte optiunile si deciziile noastre ca majoritari in tara unde locuim impreuna.
    Daca se simt inconfortabil aici,nimeni nu-i retine sa-si gaseasca alt loc in primitoarea de straini,Europa.

    Aici se potrivesc cuvintele IPS Mitropolit de Nevrokopi, Nathanail (Patriarhia Bulgariei) in scrisoarea de susţinere a Stareţului Sfintei Mănăstiri Vatoped, Arhimandritul Efrem :

    „*Acela care a îngăduit această încercare va arăta în cel mai categoric chip adevărul şi va răsplăti durerea provocată de cruzimea şi nesăbuinţa omenească.Nu au citit, se vede, vrăjmaşii niciodată Sfânta Scriptură şi nici ceea ce Însuşi Domnul i-a spus lui Pavel: „Greu îţi este să loveşti în ţepuşă cu piciorul” (Fapte 26, 14).
    Am însă şi mâhnire, văzând că omenirea se îndepărtează cu ritmuri repezi de Dumnezeu. Îl dispreţuieşte pe Dumnezeu şi declară dumnezeu propriul sine…

    Am mâhnire, pentru că nu doar în Grecia, ci şi în alte ţări unde există o Ortodoxie luptătoare, urâtorul de bine, prin instrumentele sale, încearcă să provoace lovituri şi să zdruncine credinţa oamenilor în Biserica Ortodoxă, ca să poată, aşa cum crede el, să-şi săvârşească nederanjat lucrarea distrugătoare…

    Lupta este dură şi grea, pentru că răul are de partea lui toate mijloacele de comunicare şi manipularea opiniei publice devine mult mai uşoară pentru aceştia.

    Însă adevărul este aur şi aurul, oriunde s-ar afla, străluceşte.

    Le răspundem,din nou tuturor celor care nu ne inteleg si nu sunt de acord cu noi:

    „Greu îţi este să loveşti în ţepuşă cu piciorul” (Fapte 26, 14).

    *https://www.pemptousia.ro/2011/12/%E2%80%9Egreu-iti-este-sa-lovesti-in-tepusa-cu-piciorul%E2%80%9D-fapte-26-14/

    Apreciază

  3. Suntem un popor obosit,vandut,chinuit,exterminat in inchisori politice,gulaguri si lagare de munca dupa modelul comunisto-sionisto-sovietic,tributar ocultei mondiale- umilit,manipulat,injosit in propria lui tara,de venetici,straini de neam, conducatori politici vanduti satanei si stapanilor vremelnici ai neamurilor din rasarit sau apus.
    A vota Da la referendum ,este o marturisire impotriva statului totalitar ,care se foloseste de minoritatile sexuale,pentru a lovi in familie,in credinta stramoseasca,in libertatea si identitatea individuala straina de ideologii,in sanatatea fizica si psihica a omului.
    Asistam,acum la doua saptamani inainte de referendum, la minciuni si manipulari de tot felul,la scorneli ale raului deghizat,pentru a invrajbi romanii intre ei,facand drum Revolutiei sexuale cu toate urmarile ei nefaste.
    Cat de tare se aude mustrator, glasul Apostolului pentru cei care au „urechi de auzit”:
    *18.Fugiţi de desfrânare! Orice păcat pe care-l va săvârşi omul este în afară de trup. Cine se dedă însă desfrânării păcătuieşte în însuşi trupul său.
    19. Sau nu ştiţi că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt care este în voi, pe care-L aveţi de la Dumnezeu şi că voi nu sunteţi ai voştri?
    Incercam sa distingem drumul drept ,inotand intr-un ocean de imoralitate,propagata cu indarjire prin toate mijloacele de mass-media.
    Impotriva celor 3 milioane de semnatari pentru declansarea referendumului s-au ridicat 150 de organizatii adverse,care nu au avut castig de cauza.
    „România în ițari, cu opinci și ochelari de cal. Anunțatul referendum este de un penibil nebun. Paseism neghiob, idilism rural, pășunism în zdrențe (…) Se poate face referendum despre orice. De pildă despre sexul îngerilor. Sau despre exportul de magiun.” (comentariul lui Vladimir Tismăneanu-politolog,de origine evreiasca, fiul militanților comuniști ,al cominternistului Leonte Tismăneanu și Hermina Marcusohn )

    Progresistii uniti in organizatii de tot felul,incearca cu disperare sa arate asa-zisele esecuri ale familiei,propagand libertatea cu orice pret,libertatea fara Dumnezeu,pervertind mintea copiilor si adolescentilor intr-un mod cinic si injositor.
    Sa privim cu atentie si discernamant cum minoritatile cu diferite orientari sexuale ,iau locul proletariatul pauper,din revolutia bolsevica marxist-leninista,caci nu-i asa ,faclia revolutiei trebuie purtata mai departe cu orice pret.
    Tarile europene care au votat pentru casatoriile homosexuale,au dat votul descrestinarii tarii ,intrand intr-un abis pagan,exemplul Irlandei,care nu poate fi combatut de nimeni.

    „**Cine are urechi de auzit sa auda! striga Prietenul omenirii, Prietenul tuturor celor asupra carora se reped negrele rapitoare ale vazduhului ca asupra unui ogor al nimanui.
    Striga a primejdie. Striga ca sa arate singura, stramta cale de scapare din stricaciunea si valvataia lumii. Striga ca sa se vada ca aici nu sunt in joc haine, pamanturi sau case, ci insasi viata.
    Nu striga de manie asupra oamenilor, ci striga ca o mama care isi vede copiii incoltiti de serpi.”
    Oare dorim sa fim mustrati de Atotmilostivul Hristos,ca nepasatori ,trandavi si slabi,precum glasuieste Sf.Ioan Gura de Aur?
    Caci”Nu pierim din pricina celor pe care le facem, ci din pricina celor pe care le-am neglijat.”

    *Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel(6;19,20)
    **Sfantul Nicolae Velimirovici, Predica la Duminica Samanatorului

    Apreciază

Lasă un comentariu

DISCERNE

Viitorul, o paletă de opţiuni. Alege drumul!

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

ASTRADROM

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Vremuritulburi

ortodoxie, vremurile de pe urma, istorie, sanatate, politica, economie, analize si alte informatii utile

Lumea Ortodoxă

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Blog de Dogmatică Empirică

...adică despre dogmă și experierea ei în Duhul Sfant. Doar în Ortodoxie dogmele Bisericii chiar pot fi verificate prin viața mistagogică!

Sfântul Ioan de Kronstadt

În fiecare zi - gândurile unui om extraordinar

Monahul Teodot - blog oficial

Ortodoxia-singura credinta mantuitoare

SINODUL TÂLHĂRESC

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Bucovina Profundă

“ De mare jele şi de mare minune iaste, o iubite cetitoriu, cându toate faptele ceriului şi a pământului îmblă şi mărgu toate careş la sorocul şi la marginea sa... şi nici puţin nu smintescu, nici greşescu sămnul său. Numai sânguru amărătulu omu... ” Varlaam - Cazania

Cuvântul Ortodox

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Redescoperirea Sfintei Euharistii

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

SACCSIV - blog ortodox

Ortodoxie, analize, documentare, istorie, politica