Minunea arătării Maicii Domnului în chip de lumină la Mănăstirea Boian (Ucraina) – 25 septembrie 2018

Minunea arătării Maicii Domnului în chip de lumină a fost surprinsă (foto) la slujba de priveghere a Sfintei Icoane „Plângătoare”, la praznicul ei, în timpul Utreniei, luni 24 septembrie (25 septembrie – ziua liturgică) 2018, la Mănăstirea Boian (Ucraina), jurisdicția Arhiepiscopului Longhin Jar.

9.jpeg

1

2

3.jpeg

4.jpeg

5.jpeg

6

7

8

Icoana Maicii Domnului „Plângătoare” de la Boian
 
În seara zilei de 18 decembrie 1993, spre sărbătoarea Sfântului Nicolae, pe când se slujea în biserica din Boian utrenia, la chemarea preotului în faţa iconostasului: „Pe Născătoarea de Dumnezeu şi Maica Luminii, întru cântări cinstindu-o să o mărim”, din ochii Maicii Domnului de pe icoana iconostasului a început să izvorască lacrimi. 0 săptămână întreagă a plâns, iar mai apoi de câteva ori pe săptămână. Cu un an mai târziu a început să plângă şi Pruncul, Înalt Prea Sfinţia Sa Onufrie, Arhiepiscopul Cernăuţilor şi Bucovinei a verificat faptul şi s-a constatat că e o minune Dumnezeiască şi icoana a fost canonizată. Despre minunile săvârşite de la ea, sunt o mulţime de mărturii ale acelora care au fost vindecaţi. Ele vor fi publicate cândva într-o broşură aparte, dar până atunci, ca să spulberăm îndoielile unora, amintim în treacăt doar despre unele din ele.
Astfel un copil olog a căpătat umblet, altul cu o tumoare canceroasă s-a vindecat. Femei care erau stăpânite de duhuri rele s-au curăţat şi au devenit normale. Pruncul nou-născut murea şi după rugăciunile făcute la Maica Domnului, a revenit la viaţă. Toţi creştinii, pe unde s-a făcut procesiune cu această icoană, au rămas întăriţi în credinţa ortodoxă şi mulţumiţi sufleteşte de această binecuvântare. Copiile acestei icoane, au fost înmulţite cu binecuvântarea înalt Prea Sinţiei Sale Onufrie, şi împărţite credincioşilor. Plânsul icoanei se repetă în răstimpuri, când mai lungi şi când mai scurte. Astfel, din august 1997, nu s-au mai ivit lacrimi pe icoană până în 13 decembrie acelaşi an. În dimineaţa acelei zile s-a citit acest nou Acatist, iar seara a început să plângă. Parohul a observat şi a dat de veste Ierarhului, care a venit a doua zi, după slujbă şi a săvârşit un Te-Deum cu acatistul Maicii Domnului. În tot timpul acesta au izvorât lacrimi. Amintirea ei se serbează la 25 septembrie. Dumnezeu să binecuvânteze cu harul Său pe toţi cei ce cinstesc pe Maica Domnului şi i se roagă cu credinţă (ortodoxia.md).
PS – Minunea arătării Maicii Domnului în chip de lumină, după umila mea părere, are o importanță deosebită în contextul evenimentelor pe care le trăim astăzi:
1. să ne întărească în credința ortodoxă și să înțelegem că Maica Domnului ne este ocrotitoare și ajutătoare preabună la vreme de încercare;
2. să rușineze pe ecumeniștii care stau împotriva Adevărului;
3. să vădească înșelăciunea facțiunii schismatice a lui Filaret, și să zădărnicească planurile anticanonice și antibisericești ale patriarhului Bartolomeu de a acorda Autocefalia schismaticilor ucraineni;
4. să rușineze și să îndemne la pocăință pe pseudoacriviștii (gruparea Sava-Staicu-Rădeni) care l-au batjocorit fără niciun motiv real pe Vlădica Longhin, Ierarhul Mărturisitor al vremurilor noastre;
Preot Claudiu Buză

Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluiește-ne pe noi!

 

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

16 gânduri despre „Minunea arătării Maicii Domnului în chip de lumină la Mănăstirea Boian (Ucraina) – 25 septembrie 2018”

  1. „Astăzi poporul cel binecredincios, luminat prăznuind, umbriți fiind prin venirea ta, Maica lui Dumnezeu, și căutând către prea cinstită icoana ta cu umilință grăim: Acoperă-ne pe noi cu cinstitul tău Acoperământ, și ne scapă de tot răul, rugând pe Fiul tău, Hristos Dumnezeul nostru, să mântuiască sufletele noastre.”Troparul, glasul al 4-lea

    Sa fie blagoslovit cuvantul aducator de pace si lumina sufleteasca,Sfintite Parinte Claudiu!
    Am aflat coplesiti de emotie ,despre minunea petrecuta recent,la Sfanta Manastire Boian,adanca si imateriala lumina care a invaluit Icoana facatoare de minuni,a Maicii Domnului Plangatoarea.
    Astazi am vazut imaginile ,dovada netagaduita ca Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu,este cu noi in toata vremea,cu cei care lauda si cinstesc,Sfantul Sau Acoperamant,inchinandu-se si plecand cu smerenie capul,in fata bunavointei si iubirii Sale nemarginite aratata,neamului romanesc ortodox de pretutindeni .Ea este prijin si reazem de neanvins in fata uneltirilor vrajmase, ale celor care urasc credinta ortodoxa,ale celor care marturisesc cu capul descoperit minciuna si erezia aducatoare de moarte si schisma,ale celor care incearca sa stalceasca sufletele noastre cu acuze si vrajmasii, necinstitii sufleteste care se ascund sub masca ortodocsilor de buna credinta.
    Pseudoacrivistii, in neluarea de pozitie transanta impotriva crizei de proportii nebanuite a Bisericii Ortodoxe Canonice din Ucraiana,a crizei care pandeste Ortodoxia mondiala declansata de „profesorul in erezii”,Patriarhul Bartolomeu,isi dau mana cu ecumenistii,cu reprezentantii BOR,in frunte cu Presedintele Sinodului BOR,harnici si prea plecati ascultatori, nu ai poruncilor Mantuitorului Hristos,ci ai stapanilor intunecati din umbra.
    Sufletul lor e insensibil la suferinta fratilor ortodocsi,considerati schismatici.
    Sufletul lor este insensibil la minunile aratate de Icoana Maicii Domnului din Boian.
    Astfel au devenit frati prin alianta cu cei de care s-au ingradit,cu pleroma ortodoxa care a ramas in comuniune cu cinul preotesc si monahal,cu ecumenistii cu state vechi,care si-au dat masca jos,semnand ereticele documente lansate la pseudo-sinodul din Creta2016.
    Lumina stralucitoare,in care s-a imbracat Sfanta Icoana de la Boian,ne-a descoperit tainele ascunse sadite in inima de acesti psudoacrivisti,fata de care numai simtim acum decat o imensa si profunda mila.Caci singuri s-au indepartat de Sfanta Ortodoxie,prin voia si constiinta lor au acceptat sa intre in corul ecumenistilor,in abisul adanc din care cu greu mai pot iesi.Singuratatea lor de mica grupare schismatica,i-a coplesit,chiar daca nu-si dau seama.
    Pocainta lor,datorita invartosarii inimii si a racirii iubirii pentru aproapele (ramasa la stadiul de vorbe-n vant)este identica cu cea a fratilor prin alianta.
    Prin pocainta, ar insemna sa abdice de la toate teoriile,pe care le-au propovaduit sarguincios ,ca niste scolari silitori si care au constituit edificiul cladit ,mana de la mana,in scopul manipularii cat mai multor constiinte adormite si slabanogite.

    Sa ramanem in dragostea Mantuitorului Hristos,infaptuind cele propovaduite de Apostolul:
    *8. Dar noi, fiind ai zilei, să fim treji, îmbrăcându-ne în platoşa credinţei şi a dragostei şi punând coiful nădejdii de mântuire;
    9. Că Dumnezeu nu ne-a rânduit spre mânie, ci spre dobândirea mântuirii, prin Domnul nostru Iisus Hristos,
    10. Care a murit pentru noi, pentru ca noi, fie că veghem, fie că dormim, cu El împreună să vieţuim.
    14. Vă rugăm însă, fraţilor, dojeniţi pe cei fără de rânduială, îmbărbătaţi pe cei slabi la suflet, sprijiniţi pe cei neputincioşi, fiţi îndelung-răbdători faţă de toţi.
    15. Luaţi seama să nu răsplătească cineva cuiva răul cu rău, ci totdeauna să urmaţi cele bune unul faţă de altul şi faţă de toţi.
    16. Bucuraţi-vă pururea.
    17. Rugaţi-vă neîncetat.
    18. Daţi mulţumire pentru toate, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, întru Hristos Iisus, pentru voi.”AMIN

    Bucură-te, bucuria noastră; acoperă-ne pe noi de tot răul cu cinstitul tău Acoperământ!

    *Epistola întâia către Tesaloniceni a Sfântului Apostol Pavel(5;8-10,14-18)

    Apreciază

  2. Imagini emotionante surprinse duminică, 15 aprilie 2018,cand după săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, Înaltpreasfințitul Onufrie, Mitropolitul Kievului și al întregii Ucraine, a întreprins o vizită la Centrul de Recuperare și Reabilitare pentru copii „Speranța, credința și dragostea” din cadrul Orfelinatului de Copii din satul Molnița, aflat în grija mănăstirii Banceni.

    http://lyberti.com/mitropolitul-onufrie-in-vizita-la-copii-orfani-de-la-manastirea-banceni-foto/

    Apreciază

    1. Din video-ul cu Sfanta Manastire Boian se pot observa diferentele intre crucile sale ortodoxe si crucile de pe multe din bisericile din Bucuresti si de prin tara.

      Apreciază

      1. Da, e Crucea ruseasca, prezentă în mediul bisericesc pravoslav. A nu se confunda cu crucea lui baphomet!

        Apreciază

  3. mai exact daca se poate..!
    adică aratarea luminii a fost vizibila de credinciosi in timpul slujbei?
    cât timp? sau numai in aparatul de filmat s-a vazut?
    sau ambele?
    pt. ca vad ca oamenii nu par in poză peste masura de uimiti si uitandu-se cu mirare la Icoana plina de Lumina stralucitoare cum ar fii normal.
    si mai ales ca aproape te orbeste stralucirea.
    oamenii prezenti nu au vazut?
    mă iertati !

    Apreciază

    1. Maica Domnului a îngăduit ca minunea să fie surprinsă doar pe camera foto! Cei din biserică nu au văzut minunea… probabil au simțit doar bucuria prezenței Maicii Domnului!

      Apreciază

  4. Doamne ajută!
    multumesc, parinte pt. lamurire.
    asta mă interesa.
    Oricum , PreaSfanta este prezentă in chip de lumina in fiecare din icoanele Sale facatoare de minuni( Ierusalim, Portarita, Prodromita, Neamtului ..etc.).
    eu zic ca in toate asa e Lumina Ei, doar ca noi pacatosii nu avem sufletele curatite .
    asa ca si cu Preotul care din momentul binecuvantarii Sfintei Liturghii este inconjurat de Lumină.
    Doamne ajută!

    Apreciază

  5. Slava, Ție, Doamne, slavă Ție!
    Mare este Dumnezeu întru Sfinții Săi!
    Mare este Dumnezeu întru Preasfânta Născătoare de Dumnezeu!
    Bucură-te, ceea ce ai spus ,,Fie mie după cuvântul tău!”, devenind mai întâi Maica lui Hristos și apoi – maica noastră iubitoare!
    Bucură-te, bucuria noastră! Acoperă -ne pe noi cu Sfântul tău Acoperământ!

    Apreciază

  6. Am sărutat cu drag imaginea albă de pe icoana Maicii Domnului de la Boian. Și am simțit în inimă ceva frumos. Căci Maica Domnului nu rămâne datoare.

    Apreciază

  7. MAICA DOMNULUI ESTE FACATOARE DE MINUNI! LA MANASTIREA NICULA (JUD.CLUJ) IN APRILIE ICOANA MAICII DOMNULUI A LACRIMAT! MAICA DOMNULUI SA LUMINEZE ROMANII SA VOTEZE CU FAM.TRADITIONALA! DOAMNE AJUTA SA FIE CAT MAI MULTA LUME LA VOT!

    Apreciază

  8. da di ce sa-i ierte?!
    ba sa le dea o mamă de bataie pt indiferenta si nepasarea lor.
    ba inca si pt neascultarea de atatia preoti care o indemnat la vot!
    sa-i ierte cand or zice ” am gresit, Doamne, iarta-ne”.
    daca nici atata n-au fost in stare sa faca pt tară… nu o trebuit sa mearga cu arma in mana la razboi cu nemtii prin nameti si ger!!!
    bunicii nostri au indurat ger si foame si gloante pt apararea patriei si noi n-am facut atata lucru de nimica toată!
    degeaba se mai numesc romani si crestini!
    merita fiecare macar o bataiuta mica cu varga pe spinare!!!
    si numai dupa aceea ” Doamne iarta-i!”

    Apreciază

    1. N-aveti grija ca vor plati din greu ce au facut.In 2015 cand Coalitia pt.familie a cerut referendum,toti alesii nostri de la Bruxelles au semnat un document prin care se obliga sa grabeasca legea casatoriilor intre persoane de acelasi sex si parteneriatele civile.Asa ca acum,ca referendumul a cazut si romanii „vor sa traiasca in Europa sec XXI”-dupa cum spune „inteleptul”politician Barna,vor veni legile LGBT sa ne aduca in sec.XXI-si nadajduiesc ca cei ce au boicotat referendumul sa inteleaga,in sfarsit,ce au facut.

      Apreciază

Lasă un comentariu

DISCERNE

Viitorul, o paletă de opţiuni. Alege drumul!

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

ASTRADROM

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Vremuritulburi

ortodoxie, vremurile de pe urma, istorie, sanatate, politica, economie, analize si alte informatii utile

Lumea Ortodoxă

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Blog de Dogmatică Empirică

...adică despre dogmă și experierea ei în Duhul Sfant. Doar în Ortodoxie dogmele Bisericii chiar pot fi verificate prin viața mistagogică!

Sfântul Ioan de Kronstadt

În fiecare zi - gândurile unui om extraordinar

Monahul Teodot - blog oficial

Ortodoxia-singura credinta mantuitoare

SINODUL TÂLHĂRESC

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Bucovina Profundă

“ De mare jele şi de mare minune iaste, o iubite cetitoriu, cându toate faptele ceriului şi a pământului îmblă şi mărgu toate careş la sorocul şi la marginea sa... şi nici puţin nu smintescu, nici greşescu sămnul său. Numai sânguru amărătulu omu... ” Varlaam - Cazania

Cuvântul Ortodox

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Redescoperirea Sfintei Euharistii

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

SACCSIV - blog ortodox

Ortodoxie, analize, documentare, istorie, politica