Ieromonahul Onisim Banu a fost ,,caterisit” și ,,scos din monahism” de ecumeniști

ierom-onisim-banuLa începutul lunii, ieromonahul Onisim Banu de la mănăstirea Făgeţel, îşi anunţa episcopul că a înterupt canonic pomenirea acestuia la sfintele slujbe. Citiţi scrisoarea către PS Andrei. Iată că după două săptămâni, a venit şi răspunsul ecumeniştilor.

Comunicat de Presă

Serviciul Prezidial

Consistoriul Eparhial Monahal

Ieromonahul Onisim-Adrian Banu, vieţuitor al Mănăstirii „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul” – Făgeţel, judeţul Harghita, a fost deferit judecăţii Consistoriului Eparhial Monahal al Episcopiei Ortodoxe a Covasnei şi Harghitei pentru abateri grave de la rânduiala vieţii monahale şi disciplina canonică a Bisericii Ortodoxe Române.

Prin Hotărârea nr. 1/26.01.2017 Consistoriul Eparhial Monahal i-a aplicat pedeapsa “CATERISIRII, EXCLUDERII DIN MONAHISM ŞI INTERDICŢIA DE A PURTA HAINA MONAHALĂ”, conform art. 4 lit. p) şi lit. r) din Regulamentul autorităţilor canonice disciplinare şi al instanţelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române.

Episcopia Covasnei și Harghitei

Acesta fiind al doilea caz de caterisire necanonica, după cel al părintelui Ciprian Staicu, e bine să ne amintim că ierarhul ecumenist degeaba caterisește pe preotul anti-ecumenist, căci NU ESTE VALABILĂ acea caterisire !

Întrebare: Sunt preot de mănăstire, nu mai vreau să pomenesc episcopul ecumenist sau ateu conform Sf. Palama. Dacă plec din mănăstire voi fi caterisit. Este validă această caterisire? Pot să mai săvârşesc Sfânta Liturghie? Este canonic? Episcopii români mai pot caterisi pe cineva?

Gheron Sava: Episcopii pot caterisi pe oricine / pe cineva. De asta sunt şi canoane, dar primii care trebuiesc caterisiţi sunt episcopii şi în primul rând Bartolomeu care a încălcat toate canoanele Bisericii, toate sfintele canoane.

Pe părintele şi daca l-ar caterisi pentru credință nu este valabil. Și nu o spun eu, o spun chiar Sfinții Parinți. Cine este caterisit pentru credința lui nu este valabilă acea caterisire și va trebui să continue să săvârșească Sf. Liturghie, pentru că Sf. Liturghie este canonică. Episcopii spun că, oricine nu pomeneste numele episcopului la Liturghie, Liturghia nu este validă . Asta este o blasfemie la adresa Duhului Sfânt . Este una dintre CELE MAI MARI BLASFEMII. Asta este Papa: ,,dacă nu mă pomenești, nu ești în biserică“. Avem canoane foarte stricte în Biserică, în care ne spun că nu avem voie să pomenim la Liturghie episcopul care nu mărturisește corect, clar, cuvântul adevărului. Aceasta teorie a episcopilor care spun că nu este validă Sf. Liturghie se găseste în teologia pe care o învață Ioanes Zsizoulas – episcopul de Pergam – pe care a copiat-o din teologia papistașă. Asta ne conduce către o alta teologie, eretică bineinteles, care se numește episcopocentrism, adica Liturghia este episcopocentrică, adică au pe episcop în centru și nu pe Mântuitorul Hristos, adică nu ne rugam la Mântuitorul Hristos ne rugăm la episcop. Înțelegeți ce BLASFEMIE ESTE asta? Pe asta se sprijină tot papismul. Și primatul papal în acest lucru se sprijină / pe acest lucru se bazează. Așadar, este o mare binecuvântare să ne caterisească ecumeniștii.

Sursa: http://www.glasulstramosesc.ro/blog/ieromonahul_onisim_banu_a_fost_caterisit_de_ecumenisti/2017-01-27-298

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

2 gânduri despre „Ieromonahul Onisim Banu a fost ,,caterisit” și ,,scos din monahism” de ecumeniști”

  1. Am găsit o prorocie care merită atentie in cartea intitulata ,,Fericitii nebuni pentru Hristos”, p. 292. Monahul Gherasim , din Manastirea Neamt, care luase nevointa aspra a nebuniei pentru Hristos, la 90 de ani, a fost gasit raposat avand in mana o hartiuţă pe care scria aşa :

    ,,Iubiţii mei fraţi si parinţi, iertaţi-mă, n-am putut să plac şi lui Dumnezeu şi oamenilor. Toate le-am făcut ca să fiu de râsul lumii în acest veac, dar să ştiţi, la vremea vremii, Mănastirea Neamţ se va pustii, Agapia se va scufunda într-un eres, iar Văraticul va fi ars cu foc. Luati aminte, de nu veti păzi pravila pusa de Sfintii Părinţi, pierea va veni mai degraba si nu vă veti mântui!”

    Apreciază

Lasă un comentariu

DISCERNE

Viitorul, o paletă de opţiuni. Alege drumul!

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

ASTRADROM

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Vremuritulburi

ortodoxie, vremurile de pe urma, istorie, sanatate, politica, economie, analize si alte informatii utile

Lumea Ortodoxă

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Blog de Dogmatică Empirică

...adică despre dogmă și experierea ei în Duhul Sfant. Doar în Ortodoxie dogmele Bisericii chiar pot fi verificate prin viața mistagogică!

Sfântul Ioan de Kronstadt

În fiecare zi - gândurile unui om extraordinar

Monahul Teodot - blog oficial

Ortodoxia-singura credinta mantuitoare

SINODUL TÂLHĂRESC

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Bucovina Profundă

“ De mare jele şi de mare minune iaste, o iubite cetitoriu, cându toate faptele ceriului şi a pământului îmblă şi mărgu toate careş la sorocul şi la marginea sa... şi nici puţin nu smintescu, nici greşescu sămnul său. Numai sânguru amărătulu omu... ” Varlaam - Cazania

Cuvântul Ortodox

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Redescoperirea Sfintei Euharistii

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

SACCSIV - blog ortodox

Ortodoxie, analize, documentare, istorie, politica