„ÎNDRĂZNIM, EL A BIRUIT LUMEA!” Vedeta ecumeniștilor, Preotul Constantin Necula, în conferință la Tașca, jud. Neamț 19 august, ora 17.

Primaria Comunei Tasca din judetul Neamt l-a invitat sambata, 19 august, pe preotul profesor Constantin Necula să tină in localitate o conferinta, intitulată „Indraznim, El a biruit lumea”.

conferinta NeculaProfesorul sibian de teologie s-a impus publicului larg printr-o abordare neconventionala a teologiei, printr-o atitudine megaecumenista fata de marile teme legate de raportarea Bisericii Ortodoxe la celelalte culte religioase. Animat de un spirit de vedeta, de un fel de revival penticostal, preotul Constantin Necula atrage multimea prin prezentarea unei ortodoxii lumesti, dezbracate de caracterul sacru si spiritual, printr-o vulgarizare excesiva si necuviincioasa a unor lucruri in abordarea carora se impune decenta si sobrietate, dar si prin unele afirmatii eretice legate de exemplu de caducitatea Sfintelor Canoane sau de pretinsa sfintenie a unor eretici aflati in afara Bisericii Ortodoxe a lui Hristos.

Din materialul de mai jos se poate vedea cum, intr-un spirit manipulator, profesorul sibian incearca sa acrediteze ca ecumenismul este singurul motiv pentru care etniile din Romania traiesc in pace religioasa. http://www.cuvantul-ortodox.ro/…/cum-manipuleaza-si-cum-ne…/.
In acelasi duh, intr-o alta conferinta, preotul Necula a afirmat: „Ardealul nu poate fi decat ecumenist”😨. Aceasta afirmatie reprezinta o blasfemie la adresa sfintilor ardeleni, care au luptat si si-au dat viata pentru apararea Ortodoxiei pe meleagurile lor, impotriva uniatiei greco-catolice si a propovaduririi diferitelor erezii, cu atat mai mult cu cat „ecumenismul” practicat in Ardeal in Evul Mediu nega dreptul Ortodoxiei de a exista alaturi de celelalte confesiuni religioase.
https://saccsiv.wordpress.com/…/video-preotul-constantin-n…/
In aceeasi conferinta, profesorul Necula a afirmat ca este fan al muzicii rock, ca sta pe un post de radio de muzica rock patru ore pe zi, ca are de gand sa mearga la concerte rock cu sutana si cu crucea la gat etc. etc.
https://saccsiv.wordpress.com/…/video-preotul-constantin-n…/.

Intr-o scrisoare a unor preoti suceveni, trimisa spre redactie in urma unei conferinte sustinuta la Radauti anul trecut, reiese ca acei preoti s-au smintit complet de raspunsurile oferite de doctorul in teologie, care a bagatelizat importanta sfintelor canoane, a fost de acord cu pictarea ereticilor in pictura ortodoxa etc. Cu acea ocazie, la fel a fost banalizata si gravitatea sinodului din Creta, in sesiunea de intrebari care i s-a pus pe aceasta tema.
http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/…/parintele-necu…

In urma cu ceva vreme, profesorul Necula a afirmat ca papa Ioan Paul al II-lea este „sfant astazi”, o opinie teologica pentru care in mod firesc ar fi trebuit sa fie sanctionat disciplinar, deoarece admite existenta sfintilor in afara Bisericii Ortodoxe, in conditiile in care Biserica invata ca in afara sa nu exista nici mantuire, nici har mantuitor, care sa ii faca pe eretici sfinti.
Cu acea ocazie, domnia sa a vorbit despre faptul ca Biserica Ortodoxa este „Sora apostolica a Bisericii Romano-Catolice”, prin aceasta dand glas ideii eretice a „Bisericilor surori” si a „celor doi plamani ai crestinismului”, atat de prezente in dialogurile ecumeniste. In realitate, Biserica Ortodoxa este singura Biserica a lui Hristos, neavand nicio „sora”, deoarece Hristos nu poate fi cap mai multor „biserici”, idee promovata de catre sinodul din Creta, care a afirmat ca Biserica Ortodoxa recunoaste denumirea istorica de „biserici si confesiuni ortodoxe”, adica recunoaste ca in afara sa mai exista si alte „biserici”, chiar daca nu se afla in legatura canonica cu Ortodoxia si sunt indepartate de la dreapta credinta. Aceasta afirmatie este eretica si incalca Simbolul de credinta care vorbeste despre „una, sfanta, soborniceasca si apostoleasca Biserica”, nu despre „Biserica si biserici si confesiuni”. http://www.turnulsfatului.ro/…/parintele-necula-despre-int…/.

Discursul despre „sfintenia” papei Ioan Paul al II-lea a fost rostit de catre preotul Necula cu prilejul unei analize a intalnirii dintre patriarhul rus Kirill si papa Francisc. Acel dialog a fost considerat de catre multi clerici si credinciosi din Patriarhia Rusa ca o tradare a Ortodoxiei de catre patriarhul rus, deoarece cu acea ocazie s-au semnat niste documente in 30 de puncte in care se manifesta speranta realizarii unitatii ecumeniste „pentru care S-a rugat Hristos”, de „marturisire a Evangheliei lui Cristos” in comun etc. Numerosi preoti au intrerupt pomenirea numelui patriarhului la slujbe ca urmare a acelei declaratii. Se observa referirile ecumeniste la „puterea dragostei” care invinge tot in dialogul ecumenist.
http://cursdeguvernare.ro/intalnirea-papei-francisc-si-a-pa….

In alta luare de pozitie, parintele Necula afirma ca „popa e popa de la usa incolo”, afirmatiei care contravine sfintelor canoane, care il considera pe preot preot in orice imprejurare a vietii, impunandu-i un comportament moral corespunzator rangului sau.
https://saccsiv.wordpress.com/…/teologie-postpatristica-pr…/

Invitat la o conferinta la penticostalii de la Beius, organizatorii au explicat prezenta preotului Necula prin faptul ca „vom face ca toti ortodocsii care vor veni sa se simta bine, pentru ca suntem biserici surori, toti suntem crestini si avem aceeasi credinta in Dumnezeu”, cand in realitate nu exista biserici surori, ci Ortodoxia este Biserica lui Hristos, pe cand ceialalti sunt eretici si schismatici, rupti de trupul Bisericii. La aceasta conferinta ecumenista, preotul Necula a fost invitat in Duminica Ortodoxiei, cand Biserica sarbatoreste triumful asupra tuturor ereziilor si schismelor. Partenerul de conferinta i-a fost controversatul pe atunci inca preot Cristian Pomohaci.
Conferinta respectiva s-a desfasurat sub egida: „Depasind barierele confesionale, ne vom ruga impreuna si vom canta din cantarile Oastei Domnului”, o idee curat ecumenista, condamnata de canoanele 45 si 46 apostolice, care interzic orice forma de rugaciune cu ereticii.
https://saccsiv.wordpress.com/…/pr-conf-dr-constantin-necu…/.
Cu acea ocazie, crestinii ortodocsi din Beius au considerat participarea celor doi preoti ortodocsi, alaturi de pastorul Vladimir Pustan, convertit de la ortodoxie la penticostalism, ca fiind nepotrivita, mai ales in Duminica Ortodoxiei, fiind de parere ca pentru acest lucru cei doi ar fi trebuit sanctionati canonic.
http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/…/pr-constantin-…
Chiar daca pe parcursul conferintei preotul Necula le-a vorbit penticostalilor despre Ortodoxie, prezenta sa acolo i-a legitimat pe penticostali ca „frati”, iar erezia lor ca „biserica sora”. http://www.cuvantul-ortodox.ro/…/cum-a-prezentat-pr-consta…/ Este un exemplu clasic de abordare ecumenista a „dialogului” dintre teologii ortodocsi si ecumenisti, in care ortodocsii vorbesc fara sa ii auda nimeni despre valorile Ortodoxiei, legitimandu-i insa pe eretici ca parteneri de dialog si ca „biserici surori”.

Sunt multe astfel de exemple care il plaseaza pe profesorul Constantin Necula in avangarda unei teologii nepatristice.
Locuitorii tascani sunt probabil maguliti de prezenta unei asemenea personalitati in mijlocul lor, dar oare stiu toate aceste informatii despre cel pe care il vor primi sa le conferentieze? Oare primaria organizatoare a evenimentului s-a consultat cu preotii parohi din localitate, care marturisesc ca sunt ortodocsi si ca nu au nicio partasie cu ecumenismul, inainte de a invita un teolog renumit sustinator al ecumenismului sa le conferentieze?

Tot ce putem spera este ca acesti oameni cuminti si credinciosi, care au primit Ortodoxia si au tinut-o din mosi stramosi, nu vor fi invitati sa indrazneasca sa il urmeze pe parintele Necula in drumul domniei sale spre o teologie absolut originala, animata de un puternic duh ecumenist si lumesc.

Mihai – Silviu Chirilă

Sursa: https://www.facebook.com/mihaisilviuc/posts/1658525497499708

Autor: Preot Claudiu

pr_claudiubuza@yahoo.com

22 de gânduri despre „„ÎNDRĂZNIM, EL A BIRUIT LUMEA!” Vedeta ecumeniștilor, Preotul Constantin Necula, în conferință la Tașca, jud. Neamț 19 august, ora 17.”

    1. Din pacate a ajuns si-n comuna mea acest eretic inrait in rele.Macar de l-ar pune la respect fratele Mihai Chirila intr-o confruntare directa pe tema sinodului cretan si a ecumenismului.Cine stie ,poate Dumnezeu va lucra in asa fel ,ca aceasta confruntare sa trezeasca pe vreunul din adormitii in erezie la realitate.Doamne ajuta si mintuire!

      Apreciază

      1. Speram sa fie lasat dl Mihai Silviu sa intervina pentru a prezenta un punct de vedere ORTODOX! Voia Domnului!

        Apreciază

  1. Sminteală, sminteala, sminteala!
    Dar e vai de cel prin care vine sminteala! Doamne, intelepteste-l și ajuta-I pe creștini sa facă voia lui Dumnezeu! Mai exact, sa stea acasă!

    Apreciază

      1. Atunci ce ar opri oamenii sa fie in comuniune cu episcopii romani semnatari, de Vreme ce ps longhin Este in comuniune directa cu Cei care Sunt in comuniune cu patr eretic Chiril?
        Oare nu tocmai aceasta pozitie intermedie de comuniune cu erezie Este insasi in Sine o alta erezie. Cand ne aflam in Sf Biserica si privim Sf Cruce de pe altra avem o pozitie ortodoxa. Iar atunci cand cineva sau mai multi privescovo ori in Stanga sau dreapta Oare nu se cuvine noua a ramane cu fata dept spre Sf Jertfa de pe Golgota?
        Ca sa poti ajuta pe cineva care face neoranduiala, Oare nu se cuvine intai noua a ramane in pozitia de Jertfa aducand inchinare cu smerenie si dragoste intai in fata Jertfelnicului?
        La banceni am fi bine devi, pe cand la Kiev sau la Toti Ceilalti episcopi (in comuniune cu Chiril ), nu?
        Asa se ajunge a vorbi de o comuniune pe baza sau prin constiinta personala si nu in Hristos, farà de care nu Este nimic, cu atat mai Putin comuniunea in Duhul Sfant?

        Apreciază

      2. Comparatia cu ierarhii romani nu e una inspirata! PS Longhin, ramane un Marturisitor, chiar daca nu putem intelege gestul său de a fi in comuniune cu acei ierarhi care il pomenesc pe patr Chiril!

        Apreciază

  2. De ce ar fi atunci in comuniune cu cei care nu mărturisesc ci din contra sunt in comuniune cu erezia, ori nerecunoscand-o ori tăcând, trădează Adevarul. Deci poziția ps Longhin este contradictorie, ridicat la rang de arhiepiscop de cei care îl vând pe Hristos. Ce partasie are adevarul cu neadevărul? La aceasta întrebare nu poate fi decât un răspuns ortodox sau unul strâmb si de compromis. Fiecare face după conștiința proprie, dar rămâne de văzut dacă aceasta este in unire cu voia lui Dumnezeu. Dacă continuam cu aceste compromisuri vom ajunge sa îl pictam in Sf icoane si pe Iuda cu aureola, doar si el s-a împărtășit, dar dacă nu era in duh cu Sf apostoli la ce i-a folosit?! Împărtășirea in necredință este păcat. Nu pot fi mai multe poziții ortodoxe, si mai multe duhuri, Duhul care unește este Unul, Cel al Adevărului!
    Comuniunea cu erezia nu este justificata in nici o circumstanța, pt ca este o poziție personală si nu comuniune in Hristos!

    Dacă minte cere sa aduc si cea mai mică jertfa idolului ridicat in creta, spun nu! Doresc a rămâne in Hristos, care spune Îndrăzniți ca Eu am biruit lumea!

    Apreciază

    1. Personal, nu ma grabesc sa trag concluzii! Asteptarea unui raspuns din partea IPS Longhin nu inseamna acceptarea unui compromis. Sa avem putina rabdare pt a intelege ce s-a petrecut cu adevarat! Poate fi o slabiciune sau o strategie! Domnul stie! Nu va grabiti sa judecati sau sa trageti concluzii! Rugati-va pt ips sa! Sa ne rugam cu totii!!!

      Apreciază

  3. Duhul Sfânt este duhul adevărului, nicidecum al minciunii, vicleniei, fățărniciei, si compromisului. Cine mărturisește ca Hristos este Biserica sa nu uite ca doar prin Duhul Sfânt ne unim cu Hristos, iar precum Dumnezeu Unul este, la fel si Ipostasuri Duhului, Unul este. Toți avem slăbiciuni, dar de vom ajunge ca din ele sa ne facem învățătura noua, atunci coboram măsura sfințeniei la neputința noastră, nemarturisind cu viața ca Hristos este si Om si Dumnezeu, care a biruit păcatul si moartea, a murit si a Înviat, pentru ca si noi îmbrăcați fiind si înnoiți prin Harul Duhului Sfânt, sa trăim si sa mărturisim moartea si invierea Sa!
    Frica de moarte însă ne duce la compromis!
    Sa va ajute Dumnezeu sa biruiți, viclenia si fățărnicia de care suntem toți bolnavi!

    Hristos a Înviat!

    Apreciază

  4. Lipsa duhului dogmatic ortodox va impinge catre pozitii extreme, lipsite de si de Adevar si de Dragoste.
    Abia asteptati o cleveteala pt a va da pe fata veninul, rautatea, pizma. Si daca ar fi adevarata caderea ps Longhin, si tot nu ar trebui sa va bucurati!…
    Insa voi, năpârcilor, va inmultiti mai ales in vremuri de criza („judecata”) ale Bisericii, camuflati sub aparenta „marturisirii Otodoxiei”! Voi, care nici nu ati gustat din experienta Harul (in duh, in suflet, in trup), spre a-l putea recunoaste in vreun confrate, fie el maturator de strada, fie arhiepiscop (caci Dumnezeu se uita la inima omului, nu la infatisarea lui, statut social, etc – precum voi).
    Vai voua, suflete sterpe, ce roada de mantuire nu aduceti, insa si pe „cei prea mici frati” ai lui Hristos ii smintiti, numai spre a-i rupe de Duhul Adevarului si a-i trage in trufasa, luciferica voastra „super-ortodoxie” (cf Sf Serafim Rose) !
    Cat de mare ar fi criza si caderea celor din jur, voi va bucurati pizmataretilor, in loc sa plangeti amarnic, mai intai caderea voastra in trufie si rautate.
    Probabil ca nu veti publica acest comentariu, pr Claudiu. Constiinta vă va judeca…

    Apreciază

  5. Numai cine nu-l cunoaste pe IPS Longhin poate sa vorbeasca asa.Dumnezeu sa aiba mila de tine ,Alexandru.Ptr mine personal Preasfintitul Longhin este un Om cu o inima si credinta cat un munte.

    Apreciază

Lasă un comentariu

DISCERNE

Viitorul, o paletă de opţiuni. Alege drumul!

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

ASTRADROM

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Vremuritulburi

ortodoxie, vremurile de pe urma, istorie, sanatate, politica, economie, analize si alte informatii utile

Lumea Ortodoxă

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Blog de Dogmatică Empirică

...adică despre dogmă și experierea ei în Duhul Sfant. Doar în Ortodoxie dogmele Bisericii chiar pot fi verificate prin viața mistagogică!

Sfântul Ioan de Kronstadt

În fiecare zi - gândurile unui om extraordinar

Monahul Teodot - blog oficial

Ortodoxia-singura credinta mantuitoare

SINODUL TÂLHĂRESC

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Bucovina Profundă

“ De mare jele şi de mare minune iaste, o iubite cetitoriu, cându toate faptele ceriului şi a pământului îmblă şi mărgu toate careş la sorocul şi la marginea sa... şi nici puţin nu smintescu, nici greşescu sămnul său. Numai sânguru amărătulu omu... ” Varlaam - Cazania

Cuvântul Ortodox

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Redescoperirea Sfintei Euharistii

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

SACCSIV - blog ortodox

Ortodoxie, analize, documentare, istorie, politica